Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Snowfall, odlicna serija, okej kraj, vredi pogledati.
From, slucajno naleteo na hbo, mozda nesto najbolje iz ovog zanra, prosto drzi paznju, gledao bih po 10 epizoda u cugu koliko mi je zanimljiva, stalno se nesto novo desava, dosta toga je nabacano ali je sve zanimljivo, preporuka.
Love&Death psiholoska serija, mali grad u Americi i dva nezadovoljna hriscanska para,karambol u najavi, za sad odlicna.
Rain Dogs prica o nesnadjenima u UK, isto preporuka
HBO definitivno ima najbolji izbor serija.

Slazem se, sasvim dobra serija.
Prvo bih da pohvalim kraći format od 10 epizoda po 30 do 35 minuta, što je osveženje umesto ovih predugih serija (i u obimu i u trajanju pojedinacne epizode).

Sto se tice radnje upečatljiva mi je bila gradacija kojom eskalira jedna maltene uobicajena situacija u saobracaju, ali se ne udaljava mnogo od realnog ishoda imajuci u vidu karakter i okruzenje likova koji su u njoj ucestvovali, a koji su kroz rešenje te suštinski nebitne situacije, ustvari želeli da se reše svih frustacija i nezadovoljstava nakupljenih tokom života pre tog događaja...
Takođe, kroz priču bacen je i kratak (verovatno površan) prikaz azijske kulture u USA, pa i to moze biti simpatično, m3ni recimo nije bili jer su maltene svi iskarikirani i predstavljeni kao yo bro ameri sa malo kosijim očima...

Gluma je dobra (bar glavnih protagonista, a ostali koliko‐toliko prate).

Muzika je Fenomenalna. Soad ima par starih kidalica koje su se baš uklopile u scene. Nadam se da će ih ovo ponovo lansirati među mlađarijom (ako se pomire), kao što su serije ST i Sreda ponovo učinile vidljivom Metaliku među klincima.
Soad svakako to zaslužuje, kao jedan od najboljih hw new metal bendova iz prve dekade 21v.

Sve u svemu preporuka. Za netflix seriju i za danasnje serije više nego korektna.

I ne, deseta epizoda nije višak (kao sto tvrde neki u popularnom podkastu) nego poruka, smisao i zaokruženje radnje čitave serije.

Snowfall, odlicna serija, okej kraj, vredi pogledati.
From, slucajno naleteo na hbo, mozda nesto najbolje iz ovog zanra, prosto drzi paznju, gledao bih po 10 epizoda u cugu koliko mi je zanimljiva, stalno se nesto novo desava, dosta toga je nabacano ali je sve zanimljivo, preporuka.
Love&Death psiholoska serija, mali grad u Americi i dva nezadovoljna hriscanska para,karambol u najavi, za sad odlicna.
Rain Dogs prica o nesnadjenima u UK, isto preporuka
HBO definitivno ima najbolji izbor serija.
Sad se baci na "Babylon Berlin", "The Night Of" ili "Mare of Easttown".. ni sa jednom nećeš pogrešiti.. s tim da su ti druga i treća mini varijante sa samo jednom sezonom..

scenaristi serija i filmova u SAD počeli štrajk.
neki od nas se sigurno sećaju 2007-2008. i kako je tadašnji štrajk uticao na gomilu tada aktuelnih serija.
doduše, sad je situacija malo drugačija. videćemo kakao će streaming mreže da reaguju.

scenaristi serija i filmova u SAD počeli štrajk.
neki od nas se sigurno sećaju 2007-2008. i kako je tadašnji štrajk uticao na gomilu tada aktuelnih serija.
doduše, sad je situacija malo drugačija. videćemo kakao će streaming mreže da reaguju.
Tada su sezone uvek imale po 20 plus epizoda, za vreme i neposredno posle strajka vecina serija je nove sezone krajcovala na upola manje epizoda :)

Vredi li nešto "The Diplomat" ?
Odgledao sam prvu epizodu ali mi nešto deluje mlako. Znam da jedna epizoda nije dovoljna za neki kompletniji utisak ali ne bih gubio vreme ako su i ostale epizode takve.

Vredi li nešto "The Diplomat" ?
Odgledao sam prvu epizodu ali mi nešto deluje mlako. Znam da jedna epizoda nije dovoljna za neki kompletniji utisak ali ne bih gubio vreme ako su i ostale epizode takve.
Ok je, do kraja se po malo zakuvava, ali trenutno nis' nema bolje u ponudi.... nije protraceno vreme....

Mad Men..

Ne znam kako bih opisao ovu seriju. Ne preporučujem. Ne bih ulazio u dublju analizu. U suštini ogledati prve 3 epizode, i ako vam ovo leži, gledajte dalje jer su sve epizode iste. Na petoj sezoni sam, nadam se da nema još puno :)

6.5/10

Tako nekako :)

Ne stvarno, očekivao sam neke vrhunske marketinške trikove, jer sam i sam iz te branše, malo NY iz šezdesetih... Kad ono.. Na neki način je i niskobudzetna.

Daaa gluma January Jones nešto najbolje ikad 😂 I te njihove "revolucionarne" ideje za reklame su apsolutno fantastične.... NOT!

Visokobudžetna sapunica sa naprosečnom kinematografijom.

Sad se baci na "Babylon Berlin", "The Night Of" ili "Mare of Easttown".. ni sa jednom nećeš pogrešiti.. s tim da su ti druga i treća mini varijante sa samo jednom sezonom..
Sve pogledano, Babylon mi ne dopada, davi pomalo serija, usporeno je sve, ima daleko boljih sa slicnom tematikom. The night of sam odgledao cim je izasla i vredi je pogledati a Mare of Easttown je remek delo

Kome se svidja FROM nadam se da ste sagledali hunting of hill house i blue manor, obe su mi medju najboljim odgledanim serijama

Hill House mi je bila dobra, ali Blue Manor bas slaba.

Inace, ne bih poredio te dve sa From, jer sem sto su obe horor, nista drugo ih ne povezuje.

Pogledao prve dve epizode Silo solidna gleda se dalje

Kakav vam je the lost? Vredi li nastavljati gledati? Stigao sam do treće sezone, polovina otprilike ali već 10tak dana nisam ni jednu ep pogledao, nemam želje ne vuče me.

Kakav vam je the lost? Vredi li nastavljati gledati? Stigao sam do treće sezone, polovina otprilike ali već 10tak dana nisam ni jednu ep pogledao, nemam želje ne vuče me.
Ако си мислио на ово, а вероватно јеси, уз овакву глумачку екипу и генерално тематику серије вреди погледати. Јесте да квалитет касније опада као у већини серија које трају дуже од 2 - 3 сезоне, али опет као неко ко не гледа толико серије ову бих препоручио сваком.

QQ sta ucinise od Ted Lasso-a!!!
Onih 7% je dobilo vise od 40% publiciteta...
Kako treca sezona napreduje mora da se gleda sa mnogo premotavanja...

Otišli su u tešku komercijalu već sa proslom sezonom… a ova je bas loše, sto je velika šteta jer je imala veliki potencijal… To se dešava kada serija doživi veliki uspeh na novoj striming platformi pa uleti menadžment da kroji scenario…

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno