Šta je novo?

Google Pixel 7

Takođe ako je VoLTE aktivan kad se neko javi pored trajanja poziva stoji mala HD ikonica.
Primetićeš da je uspostava poziva brža ako je volte upaljen.
Ljudi na pixel 6 temi su se žalili na A1 i njihov volte.

Ne radi u A1... Niko do sada nije prijavio da je to u A1 ok na Pixel telefonu, a oni uredno aktiviraju sa njihove strane, vrv postoji neka nekompatibilnost dodatna koju nisu resili.

Ne radi volte na pixelima u a1, pisano vec vise puta. Na broju u a1 aktiviran mi volte, u bilo koji fon kad ubacim volte radi ispravno. U P7P ne. Kad ubacim yettel i mts karticu u P7P, volte radi uredno

Ja mogu da aktiviram, al katastrofa radi. Jednostavno ne cujem sagovornika, iskljucim, restart... Sve ok, al nestane opcija za volte.

Trenutno 6A oko 320e, gde ćeš jeftinije. Pritom ovaj će imati 90hz ekran najzad, biće dobra kupovina kada mu padne cena kao i kod 6A.

Pozdrav ekipo, pisem ovde jer verujem da je dosta vas preslo sa p6 na p7. Vidim da je cena p6 pro i p7 obicnog maltene pa ista. Sta je bolja kupovina? Ekran, velicina, baterija mi nisu bitni, bitno mi je da nema pregrevanja, da nema bagova ( citao sam da je 6 prepun istih ) i da je kamera sto bolja ( glavna, ostale su mi nebitne ) jako puno fotkam, i razmiljam se da li je vredno preci sa ip12 na nesto od pixel serije. Hvala unapred .

Pozdrav ekipo, pisem ovde jer verujem da je dosta vas preslo sa p6 na p7. Vidim da je cena p6 pro i p7 obicnog maltene pa ista. Sta je bolja kupovina? Ekran, velicina, baterija mi nisu bitni, bitno mi je da nema pregrevanja, da nema bagova ( citao sam da je 6 prepun istih ) i da je kamera sto bolja ( glavna, ostale su mi nebitne ) jako puno fotkam, i razmiljam se da li je vredno preci sa ip12 na nesto od pixel serije. Hvala unapred .
Glavna prednost p7 je novi procesor koji ima bolji modem pa je i prijem signala i baterija kad se koristi mobilni internet bolja.
Kamere su tu negde, nema neke bitne razlike.
Jedina velika mana sa kamerom kod pixel6 i 7 serije je HDR kad se slikaju ljudi u težim uslovima gde ima jak izvor svetla u kadru. Baš se pretera sa kontrastom i oštrinom.

Poslednja izmena:
Tako je, senzor otiska prsta na 7 je kilav ali dosta bolji od onog na 6. Primetio dam da kad je jako sunce napolju, senzor ne zna šta sa sobom da radi.
Jezivo na čemu su slepci iz Gugla štedeli....
Ali svakako dobar telefon iako sa manama. Pouzdana kamera, dobar softver sa redovnim zakrpama. Jednostavan android.

Hmm mislim da mi se nije desilo na Pixel 7 Pro da omasi citac, bas je solidan.

Tako je, senzor otiska prsta na 7 je kilav ali dosta bolji od onog na 6. Primetio dam da kad je jako sunce napolju, senzor ne zna šta sa sobom da radi.
Jezivo na čemu su slepci iz Gugla štedeli....
Ali svakako dobar telefon iako sa manama. Pouzdana kamera, dobar softver sa redovnim zakrpama. Jednostavan android.
Meni na P6 sa nekim Phenwell staklom sa Alija, radi odlično, ali kada je jako sunce, bukvalno moram drugom šakom da napravim senku da ga otključam! Staklo uvede svetlo u sloj iznad optičkog senzora pa ne očitava...

Morate dodati novi otisak kad zalepite foliju

Apsolutno utiče folija ako nije kvalitetna. Meni je otišlo sa 100% čitanja na tipa 70% momentalno.
Evo i ja i supruga imamo mobile ourfitera foliju i njoj je na Xiaomi 12x ultra brz senzor. Ovaj Pixel čas radi brzo čas kilavo. Dodao sam otisak i pre i posle folije i pod dva ugla.
Ovo je softverski problem jer ako probudim telefon na power dugme senzor radi ok, ako na dupli dodir upalim ekran, nije sav svoj.

Obicna sedmica koju imam ima skoro pa neupotrebljiv citac. Verovatno je jeftiniji od onog iz pro varijante. Probaos am svaki moguci trik i savet na internetu i i dalje je to vrlo nepouzdano i lose. Cak je i sam proces registrovanja otiska half-baked iskustvo, za dve klase ispod samsung premium modela. Fora je sto je nepouzdan samo za otkljucavanje telefona, recimo da u aplikacijama za autentifikaciju radi odlicno.

Obicna sedmica koju imam ima skoro pa neupotrebljiv citac. Verovatno je jeftiniji od onog iz pro varijante. Probaos am svaki moguci trik i savet na internetu i i dalje je to vrlo nepouzdano i lose. Cak je i sam proces registrovanja otiska half-baked iskustvo, za dve klase ispod samsung premium modela. Fora je sto je nepouzdan samo za otkljucavanje telefona, recimo da u aplikacijama za autentifikaciju radi odlicno.
Upravo to, negde su štedeli da naprave razliku sem u ekranu i zum kameri. Očigledno je senzor otiska prsta jedna od stvari za tu razliku u ceni.

Apropo Samsunga i otiska prsta. Dok sam bio na Oneplus 8, radio je kao sat, uvek otključavao. Na S20 vrlo često neće da otključa.

Vrh Dno