Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

To ce mi biti i "office" pa tih 16C nije opcija :D Ta soba ima samo jedan mali spoljni zid 3x3, od cega je vecina Rehau stoalrija sa tri niskoemisiona stakla. Zgrada ima neku izolaciju odradjenu, PU table od 8cm po celoj povrsini. Gubitci nisu veliki, zato sam se razmisljao i da bude ta od 9000 BTU....

No ako dodamo i 600W od mog gaming racunara, vec moze biti problem. Ukupno ce izaci 1800W sa svom opremom (svic, monitori, serveri, gaming racunar), ali opet to je sa max opterecenjem :/ Da stavim onda bolje od 12000 BTU? Imam solidnu opciju preko instalera za Gree Muse 12000BTU.

Ostatak stana gde je bitna tisina ove Mitshubishi 9 i 12 (spavaca i dnevna soba)?
Koliko bi koštala Gree Muse12 kod instalatera.Mislim da je bolje da zaobiđeš taj model.

Potrebna klima za dogrevanje u prelaznom periodu prolece i jesen dok ne pocne centralno grejanje i hladjenje leti ranije sam citao da Vox iva nisu lose koja je razlika izmedju iva 1 i 5, 12 ice sam gledao 20 kvadrata plus hodnik u nastavku oko 5 kvadrata, da li je dovoljna 12 ica …?

Dovoljna je za to. Razlika je samo u dizajnu unutrasnje jedinice.

Ja sam bez izolacije sa obicnim pvc prozorima(6 prozora), pola dana mi bije sunce u njih, od 12-18h. Komp mi sa monitorom(tv 55") trosi 800W otprilike.
Soba je 20-22m2. Klima radi na najmanjoj brzini i 150ak vati leti. Nisam ispod stola osetio toplo nikada, a kamoli da utice nesto ozbiljno na kapacitet klime.
Prosecna inverter 9ka lagano hladi 50m2.
Kakva crna klima od 100k u tako malu sobu, bukvalno mozes bilo koji inverter da ubacis za hladjenje.
Ja bih isao na najjeftinije, a pouzdano resenje, neku Vox Iva5 12icu, mozes i Muse ako imas bolju cenu.

To ce mi biti i "office" pa tih 16C nije opcija :D Ta soba ima samo jedan mali spoljni zid 3x3, od cega je vecina Rehau stoalrija sa tri niskoemisiona stakla. Zgrada ima neku izolaciju odradjenu, PU table od 8cm po celoj povrsini. Gubitci nisu veliki, zato sam se razmisljao i da bude ta od 9000 BTU....

No ako dodamo i 600W od mog gaming racunara, vec moze biti problem. Ukupno ce izaci 1800W sa svom opremom (svic, monitori, serveri, gaming racunar), ali opet to je sa max opterecenjem :/ Da stavim onda bolje od 12000 BTU? Imam solidnu opciju preko instalera za Gree Muse 12000BTU.

Ostatak stana gde je bitna tisina ove Mitshubishi 9 i 12 (spavaca i dnevna soba)?
Za hladjenje bi trebalo da je ok,a za grejanje bi i kalolifer od 2-3 hiljade bolje odrzavao temparaturu.

Da li neko ima ive nove Vox klime koje ima u ponudi.Vidim da ima modela sa grejacima spoljasne jedinice.

Šta uzeti za dve manje spavaće sobe (12m2) u potkrovlju za grejanje? Grejaće i manji hodnik kroz otvorena vrata. Izolacija je delimična (čitaj slaba) i neće biti rađena za sada verovatno. Spoljna će ići sa druge strane zida, par metara od kreveta, ne bi valjalo da bude suviše bučna.. Budzet do 60k po uređaju. Razmišljam o modelima:
Midea Extreme 09 (ima wifi i set za instalaciju)....53k
Fujitsu LUCA07....60k
Vox iva1 09ir...33k

Za tu mideu 9ku bilo je žalbi korisnika da ide često u neke bespotrebne defrostove i na plusu.

Šta uzeti za dve manje spavaće sobe (12m2) u potkrovlju za grejanje? Grejaće i manji hodnik kroz otvorena vrata. Izolacija je delimična (čitaj slaba) i neće biti rađena za sada verovatno. Spoljna će ići sa druge strane zida, par metara od kreveta, ne bi valjalo da bude suviše bučna.. Budzet do 60k po uređaju. Razmišljam o modelima:
Midea Extreme 09 (ima wifi i set za instalaciju)....53k
Fujitsu LUCA07....60k
Vox iva1 09ir...33k
12LLCE

Da li je 800w izmjerena konstantna potrosnja kompa ,ili pretpostavljena.
Graficka mi trosi 500W, cpu 100-110W, tv oko 200W. Dodaj na to logitech z5500 zvucnike i ostale sitne potrosace, svetlo u sobi, preciscivac vazduha, trt, mrt...verovatno izadje preko tih 800W.

nema sanse da trosi 800w, pogotovo konstantno, upitno da li trosi i pola od toga
Kada se u nesto ne razumem, ja obicno cutim. Probaj.

Da ponovim.
Jesil izmjerio da toliko trosi konstantno.
Ili je to pretpostavka na osnovu specifikacija.

Imam kuci z5500 i mislim da je potrosnja zanemariva.

Ako toliko trosi komp plus graficka,onda nema smisla da ne grije.Ili ovo ili ono.

Ne komp plus graficka, graficka je deo kompa i zajedno toliko trosi ceo kompjuter sa monitorom, tu nema dileme uopste.
Z5500 moze da trosi i preko 200W konstantno, ali je realnije da trosi 50-100W tokom normalne upotrebe.
Nemoj da mislis, izmeri.
Kao sto sam rekao, kada saberes sve te potrosace, izadje lepa cifra.

Klimu to ni ne oznoji.

Graficka mi trosi 500W, cpu 100-110W, tv oko 200W. Dodaj na to logitech z5500 zvucnike i ostale sitne potrosace, svetlo u sobi, preciscivac vazduha, trt, mrt...verovatno izadje preko tih 800W.

Kada se u nesto ne razumem, ja obicno cutim. Probaj.
Evo probam, Informatičar sam zadnjih 25 godina, od toga 15 bio serviser, sastavio ko zna koliko računara.
Jos nisam vidio racunar koji vuce 800w.
Prosjecan napucan kompjuter trosi oko 400-450-500w, 600 ajde i nekako da si rekao. Ne znam o cemu ti pricas, napisi specifikscije svega, lako cemo izracunati.

Ti probaj kada ubjedjujes nekoga u nešto sto je malo čudno prikazati to dokazima, nije problem lako cemo ti onda reci da si bio u pravu i izviniti se

Nemojte u off da idete,ja sam preporucio kolegi LLCE 12.Šta vi predlazete za tu malu kvadraturu.

Evo probam, Informatičar sam zadnjih 25 godina, od toga 15 bio serviser, sastavio ko zna koliko računara.
Jos nisam vidio racunar koji vuce 800w.
Prosjecan napucan kompjuter trosi oko 400-450-500w, 600 ajde i nekako da si rekao. Ne znam o cemu ti pricas, napisi specifikscije svega, lako cemo izracunati.

Ti probaj kada ubjedjujes nekoga u nešto sto je malo čudno prikazati to dokazima, nije problem lako cemo ti onda reci da si bio u pravu i izviniti se
Dakle, ni ne znas da kliknes da vidis moju specifikaciju kompjutera koja je vec upisana, nego napamet pricas?

Logitech trosi 12W, ali kada je ugasen ;)
Malo bolje guglaj sledeci put, a do tada ces morati meni na rec da verujes.
Evo da ti pomognem, u YT kucaj Logitech Z5500 power draw.
Kako zamisljas od 12W da dobijes 505W RMS?
Mislim da na 50% snage srce oko 300W, samo sto to nije konstantna potrosnja tokom normalne upptrebe i 50% je preglasno za to.

Na kraju, sustina svega je da jedna prosecna 12ica moze da pokrije 1.5kW toplote na trecini snage.

@Ddee
Ja sam vec rekao za tu sobicu sa svega 1.5kW kompovima, svaka ce da ga pokrije kao iz sale.

Poslednja izmena:
Dakle, ni ne znas da kliknes da vidis moju specifikaciju kompjutera koja je vec upisana, nego napamet pricas?

Logitech trosi 12W, ali kada je ugasen ;)
Malo bolje guglaj sledeci put, a do tada ces morati meni na rec da verujes.
konfiguracija ti vuce do oko 600w u prosjeku
Logitech 12w kada radi a na stand by 9w. Preko 200w je smijesno za izjavljivati za bilo koje zvucnike.

Nije nam (mi) bila poenta da se prepucavamo i svadjamo. Samo smo ti htjeli reci da su male sanse da cak i sa tom grafickom komp konstantno vuce 800w, Mozda predje 600w na nekom max opterecenju. Nema vise potrebe da ubjedjujes ni ti meni a ni ja tebe, spamujemo temu a nema ni svrhe ocigledno.

Ja 2 puta jasno napisao, a ti govoris nesto sto ja nisam napisao. Ni u jednom trenutku nisam napisao da mi samo komp trosi 800W, vec cak i za sve posebno napisao koliko trosi.
I da, to je kada pokrenem igru u koju udjem i igram 5-8 sati odjednom.
Imam merac potrosnje u uticnici, imaju komponente interni softverski prikaz potrosnje, a i moje napajanje ima odvojen sistem za detaljan prikaz prave potrosnje na svakoj grani.

Ne razumem da neces ni na YT da pretrazis to sto sam ti rekao, a sada pricas da se sa 3W pokrece 505W RMS 5.1 sistem sa vuferom od 10 inca od 188W. Tih 3W su mu kada upali display na dekoderu. Bukvalno displejcic od 5x1cm trosi 3W i kada ne sviraju, mozda bude na tih 12W.
Sam vufer ima hladnjak od par kilograma, da hladi 12 vati?

Do sasa sam x puta pokazivao da ne pricam napamet stvari u ovoj temi, pa je sve ovo bilo totalno bespotrebno dokazivanje novim clanovima ma temi.

Mislim da je teško naći 07 Lucu,možda grešim.

Ima luca na nekoj rasprodaji, ali me brinu ti problemčići koji su pominjani za taj model (crvčanje spoljnje, ona vrata što se otvaraju i buđanje kod hlađenja).
Da li ova sedmica ima EEV? Inače imam još stariji model 07leca, koja radi skoro deceniju savršeno (kuc kuc...) :)

Fujitsu LMCE09 košta oko 66k.

konfiguracija ti vuce do oko 600w u prosjeku
Logitech 12w kada radi a na stand by 9w. Preko 200w je smijesno za izjavljivati za bilo koje zvucnike.

Nije nam (mi) bila poenta da se prepucavamo i svadjamo. Samo smo ti htjeli reci da su male sanse da cak i sa tom grafickom komp konstantno vuce 800w, Mozda predje 600w na nekom max opterecenju. Nema vise potrebe da ubjedjujes ni ti meni a ni ja tebe, spamujemo temu a nema ni svrhe ocigledno.

Za malu sobu Daikin devetka, tiha je i nisko modulira. Ja u 11m2 imam Vox IVA5 12 i ok mi radi ali mora da se pali i gasi jer ne može ispod 380W.

Evo da vas obavestim:bili su iz gorenje servisa i izvršili demontažu hisense klime o svom trošku,još uvek čekam da legnu uplate za montažu i povraćaj za uređaj,rekli su mi da se čeka oko 2 nedelje,javljam kad bude.
Kažite mi za montažu fujitsu mora njihov ovlašćeni servis ili bilo koji zvanični pošto su mi ostale cevi (nisu čupane iz zida)

Sto se tice zvucnika, ne mogu da vjerujem da je tolika potrosnja (vjerujem ali mi nevjerovatno). Imam gitarsko pojacalo od 50w (pravih 50w a ne ove nebuloze od 500w) koje izbija stolariju kada se pojaca na 50% i troši 50w

Nazad
Vrh Dno