Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Zanima me da li si grejao tih 55m2 samo sa daikinom ili ne?
18cu sam nedavno ubacio
ne grejem se stalno na klime
iz iskustva mogu reci da je ova 18ca i te kako sposobna da zagreje i vise od ovih 55m2
( doduse dobro izolovanog prostora )

Klime potrošnja:
Mitsubishi 208wh, al kad je malko toplije on uključi isključi. Fujitsu zakuco na 230wh i radi li radi. Doduše Mitsu radi jednu prostoriju al otvorena vrata (ne duva kroz njih) a Fujitsu isto otvorena vrata od sobe (al duva kroz njih).
Ko proslavlja Hristos vaskrse 😆

Pozdrav,
Moze li preporuka za klima uredjaj koji ce biti primarno grejno tijelo za otvoreni prostor od 55 kvadrata.
Kuca je zidana blokom i stiropor 5 cm.
Stolarija pvc 7 komora.
Budzet je 1600 eura

Fujitsu KMTA18 ako je kako kažeš otvoren prostor osamnestica ima cenu od 122k.KMTA24 košta 145k ali završiće posao i osamnestica KMTA.I jedna i druga klima imaju twin rotary kompresore 18Btu Mitsubishi kompresor a 24Btu Fujitsu kompresor.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Moze li preporuka za klima uredjaj koji ce biti primarno grejno tijelo za otvoreni prostor od 55 kvadrata.
Kuca je zidana blokom i stiropor 5 cm.
Stolarija pvc 7 komora.
Budzet je 1600 eura
Ako ti treba jaka klima, da se ne plašiš ako slučajno budu veći minusi (mada su iz godinu u godinu sve ređi) onda Gree Amber Premium 12. Ja je imam i meni greje celu kuću od 80ak m2.
U svakoj drugoj opciji neki Daikin ili Fujitsu 18 ili 2 klime 12ice (npr.Gree Amber Comfort ili Daikin/Fujitsu).

Upravo gledam ponudu u mom okruzenju i uvidjam da nemam mogucnost nabavke fujitsu klima uredjaja u ponudi su vecinom mitsubishi, daikin, midea, lg...

Uvek možeš da naručiš platiš pouzećem to nije nikakav problem.

I onda nastane problem ko će to da ugradi. Al da nebi komplikovao lepo nazoveš firme koje se bave klimatizacijom i rešen problem gde god se nalaziš.
Ako nećeš Fujitsu, onda lepo uzmi Mitsubishi heavi srk50zs-w/src50zs-w ona ti se uklapa u budžet, dodaj malo za ugradnju i kraj.

Poslednja izmena:
Au ja ne pitah odakle si, ako nisi iz Srbije onda Mitsubishi elektrik, Daikin, Fujitsu (ako nađeš). Al mislim da je kod vas povoljan Mitsubishi elektrik i Daikin, Daikin pogotovo malo malo neka akcija

Malo sam zaprepascen potrosnjom, klime koje ja imam trose 1.5/2KWh ali sada vidim da npr Hisense klime trose 3.5/3.9KWh?? Je l' ovo neki trend ili su poceli da ugradjuju kalorifere u njih?

1681734978790.png

To je kapacitet klime.Nije potrosnja struje.Koji je model u pitanju?
Aha, hvala, malo nisam pao u nesvest
to je ova: HISENSE Energy SE 12K - KA35XR0EG Inverter

Potrebna mi je neka solidna za potkrovlje, hladjenje i grejanje, oko 35m2, budzet negde do 700e

eh da, i ako moze bez krckanja plastike :)

Aha, hvala, malo nisam pao u nesvest
to je ova: HISENSE Energy SE 12K - KA35XR0EG Inverter

Potrebna mi je neka solidna za potkrovlje, hladjenje i grejanje, oko 35m2, budzet negde do 700e

eh da, i ako moze bez krckanja plastike :)
uzmi nekog krstenog Japanca

Hvala svima na odgovorima. Sve se svelo na ova dva modela:

1.​

MITSUBISHI ELECTRIC KLIMA UREĐAJ MSZ-AP50VGK/MUZ-AP50VG - koji mogu dobiti po cijeni od 1600€​

2.

Daikin klima uređaj FTXP50M/RXP50M Comfora​

Koji mogu dobiti po cijeni od 1250€.

Jel opravdana razlika u cijeni kod ove mitsubishi klime u odnoau na ovaj Daikin?

Radice,hoce,ali opet ne moze da se poredi klima od 500 evra i od 700 evra.

Ja imam tu i vise nego zadovoljan.
Znam,ali pogledaj druge korsnike foruma oni bi vox pre japanca preporucili,svasta sam ovde procitao.Jeste razlika 50-60k *** sto da ne 🤮 Probaj uzmi pa javi kako radi pošto ti preporucim da uzmes ono sto nemam,niti sam tu klimu video uzivo kako radi.

Poslednja izmena:
Između te dve klime, ja bih pre uzeo Daikin. Deluje malko jači i dosta robusniji.

Postoje proizvođači čije klime možeš lagano da preporučiš i da budeš siguran da ti niko sutra neće na forumu napisati "šta si mi to preporučio loše radi pregreva prostoriju i nema kulturu rada".Dobro projektovana i proizvedena klima dobro radi u bilo kom prostoru na primer u većem ili loše izolovanom trošiće više normalno ali to neće uticati na njenu kulturu rada.U bolje izolovanom prostoru ili manjem a može i kombinacija tih uslova trošiće manje struje i moduliraće niže ali neće gasiti kompresor na 400-500-600w ako je donji prag modulacije na primer 150w.Uvek će spustiti na minimum i onda preći u monitoring.

Moze li mala pomoc imam Venting klimu i na aplikaciji koju koristim za wifi upravljanje ima GEN mode, zna li neko cemu sluzi? Pozdrav i hvala.

Nije antipropaganda, samo iskustvo. Provedoh 4 dana u jednome stanu - novogradnja. Bjesna stolarija, sedam komora, izolacija 15 cm, ma sve tip top.
Na ulasku se prepadoh, jer je dnevni od 25 m2 opsluživala GWHD(21)NK6, kontam, spržiće nas dvadesetjedinica, preogromno je ovo...
Kad ono...
Spoljne temperature su stvarno bile ok, od nekih 10 do 20, a ovoliki uređaj je morao dobro da potegne i uglavnom vrti na srednje ili da jako duva da bi to održavao na 22.
Nije na ćošku stan, ima samo jedan vanjski zid.
Značajno buči spoljnja, iako je na gumenim podloškama.
Instalacije ima sigurno dovoljno, jer je fizički udaljena oko 2,5 metra unutrašnja od vanjske.

Nije antipropaganda, samo iskustvo. Provedoh 4 dana u jednome stanu - novogradnja. Bjesna stolarija, sedam komora, izolacija 15 cm, ma sve tip top.
Na ulasku se prepadoh, jer je dnevni od 25 m2 opsluživala GWHD(21)NK6, kontam, spržiće nas dvadesetjedinica, preogromno je ovo...
Kad ono...
Spoljne temperature su stvarno bile ok, od nekih 10 do 20, a ovoliki uređaj je morao dobro da potegne i uglavnom vrti na srednje ili da jako duva da bi to održavao na 22.
Nije na ćošku stan, ima samo jedan vanjski zid.
Značajno buči spoljnja, iako je na gumenim podloškama.
Instalacije ima sigurno dovoljno, jer je fizički udaljena oko 2,5 metra unutrašnja od vanjske.
Bjesna stolarija,mislis diskont stolarija 🤮🤣🤣🤣

Lepo izgleda

Prilozi

• IMG20230419100314.jpg
    IMG20230419100314.jpg
    84 KB · Pregleda: 97
  • IMG20230419100320.jpg
    IMG20230419100320.jpg
    107.3 KB · Pregleda: 98
Drugari moji, treba mi pomoć prijatelja.
Treba mi klima za grejanje spavaće sobe od 10 kvadrata. U pitanju je stan ukupne površine 60m2. Dnevnu i hodnik greje Midea breezeless. Zadovoljan sam njom. Maksimalno bih izdvojio 50000 dinara. Da li uzeti devetku ili dvanaesticu i koju? Vivax AERI 9, neku Hisens 9, ili Iva 12. Vidim i da su se pojavile nove Vox klime za oko 40000 dinara. Ne znam kakve su. Stan nema izolaciju, stolarija promenjena.
Hvala!

Vrh Dno