Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ima ona mala brava koja se kači na diskove. Tako da lopov mora da nosi bicikl.
Ja imam varijantu sa sajlom. Ide točak, ram pa oko neke šipke/stuba/gelendera pa sve nazad.
Sajla je stražno tanka i može se iseći, ali to su likovi koji imaju alat za krađu. Da bi mi maznuo bajs, mora da ima alat i prevoz.

Ja skoro stanem ispred prodavnice(prekoputa stanice) i gledam kroz prozor svoj bajs. Lik sa stanice sve vreme gleda i predomislja se da li da ga uzme i krene da vozi-bezi. Kako neke ljude u tim momentima vrlo lako bacite u iskušenje na kradju. 😗

Ima ona mala brava koja se kači na diskove. Tako da lopov mora da nosi bicikl.
Kod mene su v-brake kočnice pa mi ta varijanta ne odgovara
Ja skoro stanem ispred prodavnice(prekoputa stanice) i gledam kroz prozor svoj bajs. Lik sa stanice sve vreme gleda i predomislja se da li da ga uzme i krene da vozi-bezi. Kako neke ljude u tim momentima vrlo lako bacite u iskušenje na kradju. 😗
E zbog takvih giliptera mi i treba neka zaštita, bajs ionako držim u stanu ali napolju za tako neke situacije bolje da imam nešto nego ništa.

Zavisi, ja recimo volim da bacim pogled na neciji bicikl, volim da vidim lep bajs, cak stavise nekada bas detaljno gledam ali naravno da ne pomisljam na kradju, a to moje bi nekome moglo mozda da deluje sumnjivo

Kad vidim nesto zanimljivo na bajsu ili bas neki koji nisam video, blenem ko tele , voajerisem s distance :unsure:
Mada sam vecinom sam na biciklu..
Bezveze je postalo da ne smes bicikl da pogledas onako s pozitivne strane, odmah se misli da ces da ga ukrades.

Jedno pitanje za one što se malo razumeju u bicikove...

Sklapam jedan dečiji bicikl od dva komada, i sada na kraju mi nedostaje jedan šraf za točak.
Ja rek'o običan šraf, odem u obližnju gvožđaru, pa u još jednu, pa u još nekoliko, kad ono, to je nešto sa vrlo sitnim navojem, nema u gvožđarama, a nema ni kao rezervni deo u bike shopovima. Bike majstori imaju po koji, ali ih ne daju (jer se teško nalaze :cautious: ).

Koji je to navoj i gde naći šrafove (a da ne moram na buvljak nedeljom rano ujutru i da kupujem polovni točak)?!?
Običan Capriolo dečiji bicikl 16" (vidim da je na ostala tri bicikla što imamo u kući isti takav navoj na osovinama).

Dobro bi došla i ovakva podloška:
Podloska.jpg
...to je ona što ne da da točak spadne ako se šrafovi malo olabave. Al' ajd', ona nije obavezna.

Da li vredi za ove novce?

Da

Kupio sam neki bicikl u THM i treba mu odraditi "prvi servis". Sta spada pod to i da li mogu to odraditi sam? Nemam bas mogucnost da guram bicikl do servisa nekog na keju

mozda zbog garancije traze da odradis u servisu
pretpostavljam da se pregledaju menjaci, indeksiranje brzina ako je potrebno, provera kocnica i sl, da je sve zategnuto na odredjene vrednosti propisane u fabrici za odredjene delove bicikla, montiraju ti pedale i namestaju seriste za tvoju visinu….

ako imas sve potrebne alate sigurno mozes sve to i sam, ali opet mozda zbog garancije to mora servis (ovlasceni)

Računam da nije u kutiji već u kotrljajućem stanju, kada već pominje guranje :)

Tako je u kotrlljajucem je stanju. Samo nisam znao sta podrazumeva taj servis, u smislu da ga odradim sam. Ovako je ispalo po upustvu da ne smem da ga vozim dok to ne uradim maltene

Taman je lepo napolju da se provozaš.
Videćeš i sam, ne prebacuju lepo brzine, kočnica nisko/visoko, škripi, točak ovako ili onako ali nije prav...
Uživaj u vožnji 🙂

Usled čega sve može doći do ovakvog pucanja gume na ovom mestu?

Pregledao sam i spoljnu gumu nema trnja i stranih tela, pregledao sam i onu traku za felnu, nije žbica probila, nije ništa a opet je pukla na ovom mestu

Prilozi

• IMG_20230423_093034.jpg
    IMG_20230423_093034.jpg
    133.5 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20230423_093044.jpg
    IMG_20230423_093044.jpg
    114 KB · Pregleda: 60
I meni se vise puta desavalo da guma tu pukne, los kvalitet guma, vozila supruga dete na korpi a guma poluprazna, itd...
To mi se desava na bajsu sa auto ventilom, kao kod tebe sto je, dok na bajsu gre je presta ventil, nema tih problema.

upravo, los kvaliket gume, ne znam zasto ne koristiti presta vent u 2023. godini

ja na mom biciklu imam conti inner tubes koje se nisu probusile vec nekih 8k kilometara

Auto ventil mi je na bajsu koji sluzi po gradu i supruga ga cesto vozi do pijace i do vrtica, pa mi se ne isplati da menjam tockove zbog presta ventila. :)

sto bi menjao tocak, kroz tu rupu prodje i presta ventil, ako bas pumpas neki jak pritisak stavis podlosku zbog malo vece rupe, presta cak i dodje sa onim malim navtrnjem, moze on da bude i ispod tocka

ima i ovo, ali ono ne mora bas taj ekstrem :D

Another alternative is to drill the correct size hole in the opposite side of the wheel - thus you can run presta or schrader in the same rim.

Ima ovih adaptera za felnu za prelazak sa auto na presta ventil ali ne mogu ih nađem u ovim online prodajama. Sve mi izbacuje adaptere za pumpe a nikako adapter za felnu

Prilozi

• post-1150-14016288422025.jpg
    post-1150-14016288422025.jpg
    4.4 KB · Pregleda: 80
schwalbe unutrasnjasa auto ventilom ima navoj na ventilu da ga izvuces i fiksiras na tocku (ne treba preterivati)

nemoze da se poredi kvalitet impac sa schwalbe

...zna li neko cije du WANDA gume?

Kupovao sam kenda, impac, schwalbe, i decathlon gume, jedino mi se na schwalbe desilo da se posle mesec dana pojavio bubreg i morao sam je baciti. Ja kupujem samo impac jer nisam našao druge a da imaju navoj na ventilu

Pre par dana guma iz Dekatlona, iako je presta ventil

Prilozi

• IMG_20230415_153207.jpg
    IMG_20230415_153207.jpg
    74.1 KB · Pregleda: 56
Nazad
Vrh Dno