Šta je novo?

iOS 16

Sa jako losim signalom 😂 u vecini dana mi je 3G telenor je zvanicno najgora mreza…

Prilozi

• IMG_2213.png
    IMG_2213.png
    401.9 KB · Pregleda: 91
Samo da javim da jedna od par aplikacija koje koristim za pozive, ima opciju da ne pokazuje pozive u iphone phone aplikaciji. Bas me zanima sta je njima tamo plus ako ne stave opciju kao sto je ova ili kad su se dog da se ogranici istorija na 100 poziva.
IMG_7453.jpeg

Sa jako losim signalom 😂 u vecini dana mi je 3G telenor je zvanicno najgora mreza…
Na ovoj slici imaš 6h sot i bateriju na bukvalno 80% sto znaci da si ga punio u toku dana i taj ti sot ostao. Napunis ga preko noći na 100% i skines ga ujutro kad restartuje merenje jer po ovome sa slike apsolutno nema logike.

Moj ti je savet da bolje gledas shot :-?

Dakle ajde ako ne razumes 50% batt 6h sot :cool: i to je vidis datum pre 2 dana 😂

Ali prosek je nesto preko 5h sot na 50%

^ po tvom korišćenju ja bih na PM imao 14h sota. Bukvalno čisto surfanje.

Upravo to sam hteo da kazem. Batalite SOT drugih ljudi, jednostavno ne koriste svi isto telefon.

^ totalno si u pravu, trebao sam odmah odustati od rasprave sto sam i napisao u postu.

^ po tvom korišćenju ja bih na PM imao 14h sota. Bukvalno čisto surfanje.
Upravo sam rekao znam ljude koji imaju na pm 12h menintelefon ne sluzi za igre i to je to. Posao, fotke, mreze. Igre nikad. Za to imam desktop ☺️

Ti igras igru s toga automatski da ce trajati krace 😁

^ ma naravno, pored mašine iz potpisa ubi se od igranja igrica na telefonu. Na slici je neko normalno korišćenje telefona dok ti za jednu radnu smenu provedes 6h na telefonu.

Prilozi

• IMG_0196.png
    IMG_0196.png
    332.3 KB · Pregleda: 68
Uuu ti imas 8h razgovora dnevno 🤣 nema dalje pa samtoliko razgovora dobro imas sot 🤣

^ ne ide dalje, odustajem. Drago mi je da imas 12h sota dnevno.

12h SOT-a je realno ako si na wifi svo vreme i da ne ispuštaš telefon iz ruke, uz neko srednje osvetljenje. 😅
Evo meni je trenutno SOT 5h 35min kombinovano wifi/4g i imam 49%. Skinut sa punjača jutros u 8h.
Skoro sam imao SOT od 8+h na 48h rada kombinovano wifi/4g.
Svakako je baterija top na 14PM, a kad bude pao kapacitet baterije lagano će gurati dan jake upotrebe, što je meni super jer ne nameravam uskoro da menjam telefon.

^ ne ide dalje, odustajem. Drago mi je da imas 12h sota dnevno.
Ti zaista ne razumes sta ti pisem kazem imas dosta razgovora , tokom dana … opravdano je da imas manji sot… razumes? Ja nemam 12h sot jer ja dnevno korostim max tel kao sto si video 6h :) skrenuo si opasno sa teme, a tema je ios 16 .

^ ako koristiš telefon 6h dnevno kako kažeš onda od 24h po screenshot imaš sot 6h1min, ugašen ekran 1h26min posle toga ugasis telefon i ostatak dana prespavas 😀. Ne vredi da raspravljamo dalje posto je tema sto si rekao ios16 a i ne koristimo na isti način telefon.

Ti ocigledno ne znas da citas shot… znam da mnogo vas ne razume uredjaje koje koristite, ali evo ukratko shot pokazuje koliko vremena je ekran bio ukljucen i koliko iskljucen dok je kroscen( moj slucaj 6h i 1ipo h razgovora) za to vreme potrosio je 49/50% batt sudeci po grafikonu. Dakle to ne znaci da je moj telefon bio iskljucen i slicno to znaci ovo gore sto sam napisao. Ako te vise zanima kako funkcionise apple grafikon za bateriju slobodno me kontaktiraj na pp objasnicu ti ako ti i dalje ne bude jasno 😊

Evo ga i jednodnevni grafikon koji mozes videti samo danas za danas:
S tim sto je ostalo 20ak minuta od pre punjenja

Prilozi

• IMG_2215.png
    IMG_2215.png
    370.3 KB · Pregleda: 74
Ne moze SOT da se koristi za poredjenje baterije, jer nekom baterija traje 4h SOT-a igrajuci najzahtevnije igrice, a nekom 12h surfujuci po netu.

Onda pogledaš moja 24h u radnom danu od 8 ujutru, spavao 3 sata, baterija 6h ekrana ceo dan 4G 80-100% osvetljenje i shvatiš da nema veze kako neko ima 6h i 50% baterije, a ti 6h i 20% baterije.

Prilozi

• IMG_2511.png
    IMG_2511.png
    396.7 KB · Pregleda: 94
Ja kad radim vratim se sa 80% baterije i 2h SOT-a. Da ga ne pržim uveče dok gledam seriju komotno ga 3 dana ne bih punio. 😂😂

Meni je dosta posao vezan za telefon, a nisu drustvene mreze :)

A eto kacio sam SS, 4 dana baterija sa 8-9h ekrana. Osvetljenje nisko i wifi.

Ne podržava 15?
Podržava, ali mi iOS 15 nije donosio ništa epohalno novo i prijeko potrebno osim vremenske prognoze kad su kupili DarkSky, za šta se na kraju ispostavilo da je svuda super osim za naše podneblje, tako da sam odlučio da ostanem na 14.8. Ni ovaj iOS16 mi ne donosi ništa posebno novo, osim ponekog widget-a na LS, a bez čega opet mogu da živim i dalje. Ono što me "pecka" za (ne)prelazak je (eventualno/sigurno) postojanje gubitka u performansama (i trajanju baterije) kao što sam imao iskustvo sa prelaskom na noviju verziju sistema sa 6S.

Zavisi koji uredjaj, ali sada vise nemas usporednja 6s cak radi top na ios 15 :cool: jedino batt je kriminalna

U pitanju je iPhone 12 128GB. A šta mi vrijedi što iOS15 radi super na 6S kad telefon traži akumulator od 45Ah... Zato je 6S ostao na 13.6. I radi kao zmaj i baterija traje sigurno duže nego na iOS15.

Ovo oko 100 poziva znam odavno ali nisam obraćao pažnju. Danas na poslu neka situacija gde ja tvrdim da sam javio nešto početkom aprila, uđem u pozive kad tamo dobacuje do prošlog četvrtka, šok i za mene i za novčanik... Da nema ovakvu bateriju u ovako malom kućištu danas bih ga zamenio...
Siguran sam da ih manje kosta da stave 1000 ili neograniceno poziva u istoriji nego sto ja necu da kupim jedan ajfon

Prilozi

• IMG_7463.jpeg
    IMG_7463.jpeg
    121.9 KB · Pregleda: 75
Vrh Dno