nemoj ti to puno da cimas, da ne bi otisao spoj cijevi sa klimom i onda ce ti iscuriti freonTako sam nesto i ja shvatio. Nije da ona ne grije samo mi se cini da moze bolje i tise
Pokusacu nekako da odvojim unutrasnju od zida mozda uspijem nesto uglaviti![]()
To je ova u dnevnom boravku, ove dve u sobama ne postoje, to je samo plan.Super.Vidjao sam Hisense klime sa pocetka 2000-te jos rade.Nego da li mozes da ocakis skicu i da obelezis gde je klima postavljena?
Da bas je nezgodan raspored, ali interesantno soba 2 je toplija od druge dve, pretpostavljam da u nju najlalkse dodje topao vazduh iz dnevene sobe a i ima samo jedan mali spoljni zid... Ta skica nije bas precizna ja sam to precrtao sa plana kad smo legalizovali kucu a tek posle sam se setio, tada nam je taj covek izasao u susret i smanjio malo dimenzije cele kuce, pa su sobe u stvarnosti vece za 1-2 m², mada to ne menja mnogo stvari.Nezgodan raspored. Soba 2 ce se tesko grijati (skoro nikako)
U sobu 3 ja ne bi stavljao 12ku nego nesto manje.
Moze link do proverenog prodavca za ove pametne uticnice , nije mi problem ni da sacekamproizvodjac je Tuya pametna uticnica ali pazi da ima power monitoring jer postoje i pametne uticnice koje samo mozes paliti i gasiti preko aplikacije. Obično ima od 16 i 20A pa kad vec kupujes uzmi 20 za ne daj boze iako je za klimu doboljno i 16 ampera. Izgledaju ovako
Moze link do proverenog prodavca za ove pametne uticnice , nije mi problem ni da sacekam
Slažem se sa ovim, došao sam do istog zaključka.Mala preporuka sto se tiče ventilatora i ove klime. Auto fan ne bih preporucio jer koja god da je razlika u temperaturi ventilator se manje vise spusti na najslabiju brzinu nakon kraceg vremena. Znaci stimati ventilator rucno, pogotovo ako je klima u vecoj prostoriji
Tako je ali pise i da treba biti veca od 3. Znaci od 3 do 5. Ako je preko 5 treba dopuniti a ispod tri ispustiti
Za invertere treba da ima 3m najmanje cevi.
Za dopunu ok prema tablici priozvođača za dužinu preko 5 metra ili koliko je već u uputstvu.Ali otkud ta ideja da se ispusti gas iz klime ako je dužina instalacije kraća od 3 metra.Jednostavno ne treba montirati inverter klimu instalacijom koja je kraća od 3 metra.Tako imate jednu brigu manje oko vibracija ili buke.Tako je ali pise i da treba biti veca od 3. Znaci od 3 do 5. Ako je preko 5 treba dopuniti a ispod tri ispustiti
Meni su isto monteri predlozili i stavili nosace od 18ke zbog velike vanjske jedinice.Sto rece aleksa bar 3m cijevi i 15cm od plafona 20 je preporucljivo ako ima prostora. I uzmi nosac za 18-ku jer je spoljna velika. Meni su stavili za 12-ku pa mi je preblizu zida i sad moram da mjenjam nosac. Takodje moras imati prostora oko vanjske pa isprati da je ne nabiju uz zid.
Mozei tako, a moze i unutrasnja da bude 5cm od plafona kao kod mene samo je pitanje koliko ce tiho da bude npr. A i pitanje koliko snage moze da izbaci kad treba da zapne a ne moze da provuce dovoljnu kolicinu vazduha kroz vanjsku.I ne moraju nosaci od 18-ice.Ja sam je stavio na stare nosace.Meni sto su ugradjivali su samo malo pomerili nosace jer je spoljna bas velika.
Slabo se cuje krckanje plastike ili uopste ne krcka.Nisam toliko obracao paznju.Je l se cuje krckanje plastike kada krene da se skuplja i siri? Imam vec neku Midea Inverter klimu od pre 6-7 godina i ona pucketa pa se nadam da ova nece da krcka![]()
Brujanje se cuje kad pocinje da smanjuje snagu,ali ne puno inace je tiha.A sto se spoljne ima dovoljno razmaka od zida.Kod mene se cuje malo kad pomjera krilca lijevo desno i to samo kad dodje skoro u krajnju lijevu stranu. I to vise zvuci kao tiho brujanje nego krckanje i ne cuje se uvijek.
Jer domaći serviseri su svi od reda i inženjeri mašinstva, pa se razumeju toliko da neki ni vakuum pumpu u životu videli nisu. Pre svega, ne dolaze sve klime, pa čak ni one nominalno iste snage sa jednakom količinom radnog fluida. U skladu sa tim, proizvođač je predvideo dopunu određene količine gasa preko određene dužine instalacije. A o dodavanju gasa odokativnom metodom ili u malo boljem slučaju uz upotrebu manometra ne bih.I ja sam mislio da za hisense klime ne treba dopuna ispod 5metara. Nakon duzeg dopisivanja sa njihovim servisom dobio sam odgovor da se sistem dopunjava sa 20 grama po svakom metru instalacije. Konsultovao sam se serviserima ali niko nije slozio sa tom kolicinom gasa koju oni predlazu. U mom slucaju nije u pitanju Energy model vec Silentium i Fesh master, ali ne verujem da tu ima neke razlike. Na jednoj imam 4,5 dok na drugoj 7,5 metara instalacije, i na preporuku najiskusnijeg servisera nisam uopste dopunjavao jer kako on kaze ta kolicina gasa bi sigurno skratila zivotni vek kompresora. E sad ko je tu u pravu...
Meni su isto monteri predlozili i stavili nosace od 18ke zbog velike vanjske jedinice.
P.s. evo potrosnje kroz sezonu, ja sam jako zadovoljan, ispadne oko 5-6kwh po danuPogledajte prilog 386329
Blago tebi 😄Meni su isto monteri predlozili i stavili nosace od 18ke zbog velike vanjske jedinice.
P.s. evo potrosnje kroz sezonu, ja sam jako zadovoljan, ispadne oko 5-6kwh po da
Pa dobro mozda grijes veci prostor. Toliko otprilike trosi moja 18ka, druga klima koja grije ostatak stanaBlago tebi 😄
Evo moje.
Najniže je 400w. Uglavnom radi na 430w. Kad dogreva od 500 do 700w.Koliko tvoja najnize spusta?
Grejem 50 kvadrata, jedina prostorija koja se greje, dva spoljna zida izolirana, dva ka prostorijama koje se ne greju i sprat se ne greje, klima podešena na ifeel 22 stepena metar i po od poda. Kada bude hladnija zima i verovatno i postavljena na 23-24 očekujem dosta veću potrošnju.Pa dobro mozda grijes veci prostor. Toliko otprilike trosi moja 18ka, druga klima koja grije ostatak stana
Meni grije oko 30 kvadrata zato i manja potrosnja. Podesena na 21 a kada su minusi na 22Najniže je 400w. Uglavnom radi na 430w. Kad dogreva od 500 do 700w.
Grejem 50 kvadrata, jedina prostorija koja se greje, dva spoljna zida izolirana, dva ka prostorijama koje se ne greju i sprat se ne greje, klima podešena na ifeel 22 stepena metar i po od poda. Kada bude hladnija zima i verovatno i postavljena na 23-24 očekujem dosta veću potrošnju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari