Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Niko ne osporava da ima S23U odličnu bateriju, ja mislim da može 10h sota ili dva dana normalnog korišćenja.
Али такође би лепо било кад већ окачите SS, да то буде од једног пуњења, мада као што кажеш већ смо закључили да је аутономија одлична, можда и најбоља тренутно...

Ja cenim da bih max mogao da izvucem 4,5 h. Ubio sam sad ovaj meta services, rezolucija je max, nista na stednji, vise od jednog dana je bio samo na 4g, bez wifi

Prilozi

• Screenshot_20230416_192903_Device care.jpg
    Screenshot_20230416_192903_Device care.jpg
    63.2 KB · Pregleda: 94
Ja cenim da bih max mogao da izvucem 4,5 h. Ubio sam sad ovaj meta services, rezolucija je max, nista na stednji, vise od jednog dana je bio samo na 4g, bez wifi
Ово уопште није лоше, телефон ти је активан 31 сат, ти сад види колико ти је за то време радило процеса у позадини, није све у SOT - у. Плус ти остало још 39%...

Battery.png

Ukoliko ti je dilema samo velicina i oblik telefona onda nemoj da se dvoumis uzimaj ultru. Pisao sam o tome unazad na temi kako meni lezi ultra a uopste mi nisu sake velike sve je stvar navike a to traje par dana. Ultra je druga dimenzija u odnosu na obican i plus.
Sutra najvjerovatnije idem uzet telefon, pa se još stignem predomislit, odlučit koji ću.
Obzirom na sve pogledano, ne vidim neku veliku prednost, osim u zumu kamere, te s penu.
Dal sam u krivu ?

Sutra najvjerovatnije idem uzet telefon, pa se još stignem predomislit, odlučit koji ću.
Obzirom na sve pogledano, ne vidim neku veliku prednost, osim u zumu kamere, te s penu.
Dal sam u krivu ?
Kamere kompletno su bolje na ultri, vise ram memorije, bolji ekran(cini mi se da ekran na s23 plus nema osvezenje na po 1Hz ) , bolja baterija, s pen je vrlo korisna stvarcica, nije neophodna ali je svakako bolje imati je nego nemati. Prodaja s serije se oslanja na preko 60% na ultru, s23 plus cini mi se manje od 10% i ostatak obican s23 sto implicira da ce samsung sigurno najvise podrske pruziti upravo ultri a to nije zanemarljivo. Svakako moja preporuka ti je ultra i to 12/512 ukoliko ti cena ne predstavlja problem.

Zar nije brightnes isti ?
A ovo za autonomiju po svemu pogledanom nisam bas siguran.
Rezolucija mi je nebitna, jer na toj velicini ekrana mi ne predstavlja nista specijalno.

Ovo sve pricamo o soecifikacijama na papiru, uzivo sam ih vidio oba i osim onoga sto sam naveo, nisam siguran da su ostale razlike pretjerano izrazene.

Morat cu sutra ponovo pogledat i jednog i drugog i donijet konacnu odluku

Idi na kimovil ili gsmarenu pa uporedi oba jedan pored drugog,to će ti dati tačne razlike u specifikacijama.

Iskršen od društvenih mreža,video poziva na messengeru

Samo wifi

Screenshot_20230407_232339_Device care.jpg

^ ovo su prikazi nerealnog koriscenja po meni. Za 15h baterije ti si skoro 12h drzao telefon u rukama.

Људи, немо' се љутите, ал морам да питам. Је л' оволики сати проведени на фејсу, тиктоку и осталим сличним мрежама, спадају под разоноду или посао?

Последњих дана су ми моји у гостима и шпартамо по граду упркос киши. Све време ми је укључен Hotspot, углавном је накачен само један телефон. Тел држи без проблема. Ал ми је занимљиво да у информацијама нигде не видим колико ми је батерије поједено од стране Hotspot-a. Је л имао неко слично искуство?
Знам да би gsammonitor, ил'како се већ зваше (имам и про верзију), то решио, ал ме мрзи да инсталирам. Очекивао сам да ћу то видети овде, вез да морам да се довијам.

Rezolucija mi je nebitna, jer na toj velicini ekrana mi ne predstavlja nista specijalno.

Ovo sve pricamo o soecifikacijama na papiru, uzivo sam ih vidio oba i osim onoga sto sam naveo, nisam siguran da su ostale razlike pretjerano izrazene.

Ultra je definitivno bolji telefon i na papiru i prakticno i u svakom pogledu a svakako neces pogresiti koji god da uzmes.
mozda ovo pomogne.

Isti je brightnes. Ako ti ne treba veliki ekran, olovka i 100x zoom onda ne vidim zasto bi uzimao Ultru. S23+ je skroz dobar telefon, to sto je bitno ima isti cpu kao ultra, ista je brzina i jedne i druge memorije. Kamera je za nijansu slabija.

^ ovo su prikazi nerealnog koriscenja po meni. Za 15h baterije ti si skoro 12h drzao telefon u rukama.
Što? Pa zar vrhunac upotrebe baš i nije držanje u rukama sa upaljenim ekranom. On imao 11h:45 SOT-a.

Inače, olovčica na Ultri je vrlo bitna i kao daljinski okidač za kameru.

20230417_003833.jpg
20230417_004043.jpg

Telefon je tada korišćen isključivo za poslovni dvanaesto časovni poduhvat.

Ne razumem tvoju konotaciju. Ok je da ljudi 12 sati dnevno sede za računarom i rade,a nije isto da toliko privatno rade na društvenim mrežama?

Šta si radio privatno 12č na mrežama brate mili?!🤦‍♂️

testirao mobilni :cool:
hajde sta ste opteretili sa cinjecinom sta je frajer radio 12h na mobilnom :)

Nego malo sad ontopic:
Gde je trenutno cena najpovoljnija za s23U,pitam za varijantunovog telefona :)

Ja takođe prrzadovoljan baterijom.
U vikendici sam za praznike, ruralni deo, loš signal, jedna do dve crte, bez wifi naravno, mobilni net aktivan sve vreme i dobijam 5h50 min od 100 do 18%. Čak i kad bih ga cedio do npr 10%, nagurso bi sigurno još pola sata minimum jer su večernji sati ili pred spavanje. Ne deluje mnogo ali kad se uzme u obzir da je od toga bar sat vremena telefon korišćen na direktnom suncu i max osvetljenju (full rezolucija i 120hz se podrazumeva), pritom se i fotka i snima, ja sam prezadovoljan.
U gradu je skroz druga priča, uz wifi na poslu i mobilnim netom izmedju.
Nemam screenshot ali tri dana za redom dobijam iste cifre od 6h +- 10 min i od 100 do 17-18% u istim uslovima.

Telefon je tada korišćen isključivo za poslovni dvanaesto časovni poduhvat.

Ne razumem tvoju konotaciju. Ok je da ljudi 12 sati dnevno sede za računarom i rade,a nije isto da toliko privatno rade na društvenim mrežama?
Poenta sto ti pokazuješ da imaš skoro 12h sot, to je isto kao i da si pustio YT da radi bez prestanka i dobiješ isti sot.

Poenta sto ti pokazuješ da imaš skoro 12h sot, to je isto kao i da si pustio YT da radi bez prestanka i dobiješ isti sot.
Upoređivati potrošnju tako što ćeš gledati you tube, sa video pozivom na messengeru je u blagu ruku smešno

Da si bar odgledao recenziju ovde,znao bi koliko procenta baterije je ostalo nakon jutjub testa

^ valjda je merodavnije pokazivanje baterije kad korisnik koristi drustvene mreže, YT, kamere, surfovanje netom…. I imaš na primer 8-10h sota sa 1.5 dana korišćenjem telefona. Ako je tebi onaj prikaz merodavan onda ok.

^ kao sto sam rekao ako ti smatraš ovo merodavno ok, ne vredi ulaziti u dalju raspravu.

По твом коментару ти си већ решио за који модел си се определио. Да је ултра боља, јесте, да је + лош, није... Узми који ти се више свиђа/одговара..

^ valjda je merodavnije pokazivanje baterije kad korisnik koristi drustvene mreže, YT, kamere, surfovanje netom…. I imaš na primer 8-10h sota sa 1.5 dana korišćenjem telefona. Ako je tebi onaj prikaz merodavan onda ok.
Svi su ti scenariji merodavni. Ako može da izgura 12h samog videa ili te i te aktivnosti, i to će nekome značiti (dan u bolnici, noć na aerodromu, i sl.). A što čovek reče, sve je pokazano na screenshotu, pa pametnom dosta. U suprotnom, će se svi morati povinovati nekom kriterijumu da se SoT ne meri i ne pokazuje ukoliko nemaš dve kartice kartice, ukoliko nisi biti na 100% jačine osvetljenja, u selu gde ima dometa za samo 2 crte, dok se igra Asphalt i skida torrent u pozadini, ili neki sličan scenario. Ničija potrošnja nije identična, pa je besmisleno insistirati na tome da se samo jedan vid potrošnje računa.

Vrh Dno