Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Kako ti se čini telefon? Moj utisak u poređenju sa s21 ultra da su na 23 boje malo bledje 🤔
Boje jesu bledje u odnosu na S21U malo je manja ta razlika u odnosu na S22U ali je ima. Koliko sam uspeo da nadjem po netu nov tip AMOLED ekrana. 13-16% usteda energije u odnosu na stari tip. Ono sto sam primetio je ostriji prikaz na 23 iako su mi oba telefona na istom podesavanju ekrana

Juče sam bas forsirao telefon da vidim koliko drži baterija... lično prezadovoljan običan s23

Prilozi

• Screenshot_20230415_084939_Device care.jpg
    Screenshot_20230415_084939_Device care.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 182
  • Screenshot_20230415_085021_Device care.jpg
    Screenshot_20230415_085021_Device care.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 135
Ako aktiviram e sim, da li drugu karticu da stavim na 1 ili 2 mesto ? Hvala.

Meni je na aprilskoj nadogradnji lošija baterija i to primetno. Posebno na WiFi, na mobilnim podacima i ne toliko. I dalje je ona sasvim dovoljna za dan korišćenja ali bila je dosta bolja na verziji sa kojom je telefon došao. Stvarno ne treba raditi nadogradnje ako nema nekih problema.

Lošija, nema razgovora o tome. Obično ne jurim u ažuriranje, ali sad kad sam se vec izglupirao, sad cu svaki sledeći update da prihvatim odmah jer ne verujem da ce biti gore od ovoga. Mozda za nijansu, ali nista ocigledno kao pre i posle ovog ažuriranja.

Baterija definitivno slabija posle ažururanja, izdrži dan i nešto, isto je bilo i prošle godine sa Samsung S22 Ultra, fotografija pre ažuriranja - opušten vikend bio.

Prilozi

• 2023-04-02.jpg
    2023-04-02.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 125
Licno nisam primetio neki veci pad, ali sto se tice redovnog azuriranja, juce sam nakon duzeg vremena ulazio na s21 temu, i vidim da ljudi pisu o duzem trajanju baterije nakon podlednjeg azuriranja - nego kada su telefone uzeli pre dve godine.... Ja ne verujem u to da namerno kvare bateriju, pre ce biti da je nekad pokvare, pa onda malo poprave... Ovo vazi i za ios i za android....

Licno nisam primetio neki veci pad, ali sto se tice redovnog azuriranja, juce sam nakon duzeg vremena ulazio na s21 temu, i vidim da ljudi pisu o duzem trajanju baterije nakon podlednjeg azuriranja - nego kada su telefone uzeli pre dve godine.... Ja ne verujem u to da namerno kvare bateriju, pre ce biti da je nekad pokvare, pa onda malo poprave... Ovo vazi i za ios i za android....
Takođe nisam primetio nikakav drastičan pad u sot-u, mada nije ni da se opterećujem preterano, bitno da radi sve fluidno i bez problema.. A da li ću skinuti telefon danas popodne i da li će izdržati do sutra u podne ili u 14h nije ni bitno toliko.. Svakako valja proveriti kroz softver, možda negde drain-uje neka app posle apdejta, sve se može rešiti, brisanje keša, eventualno i podataka ili u krajnjem slučaju reinstaliranje aplikacije, nije da je taj pad u sot-u fiksni i ne može se nikako proveriti i uticati na to

Slažem se da ne rade namerno, barem ne u ovoj fazi. Telefon je tek izašao. Ovo se dešava svim telefonima, bez izuzetaka.

Danas postavio napred I pozadi Apollo folije na s23u. Napred je mat privacy pozadi obična za 3500. Za sad je top.

Danas postavio napred I pozadi Apollo folije na s23u. Napred je mat privacy pozadi obična za 3500. Za sad je top.
Zaštooooo?
Zašto dajete 200 hiljada na telefon sa najboljim ekranom da biste stavili te šugave mat folije koje ubijaju i boju i oštrinu i ugao vidljivosti i sve živo.
Ne razumem...

Ljudi, kakva su mišljenja o S23+ modeli, ovi što su uzeli ?
Ja imam S23+ i iskreno rečeno veoma sam zadovoljan. Prešao na njega sa Note 20 Ultra Exy varijanta. Olovku ionako nikada nešto preterano koristio nisam, pa mi baš i ne nedostaje. Običan S23 bio mi je nekako premali, a ovaj je baš kako freba :)

Zaštooooo?
Zašto dajete 200 hiljada na telefon sa najboljim ekranom da biste stavili te šugave mat folije koje ubijaju i boju i oštrinu i ugao vidljivosti i sve živo.
Ne razumem...
***, ja bih komotno stavio 720p, jer mi to nije bitno. Ne punimo telefone komponentama koje su nam bitne, već svi kupujemo isto, ali nam ne trebaju iste stvari.

Neko drugi takođe ima ozbiljnih problema kada mu telefon ima ogrebotina na ekranu. Što ne staviti foliju. Lakše je i telefon prodati ako nema tragova. 🤷‍♂️

***, ja bih komotno stavio 720p, jer mi to nije bitno. Ne punimo telefone komponentama koje su nam bitne, već svi kupujemo isto, ali nam ne trebaju iste stvari.

Neko drugi takođe ima ozbiljnih problema kada mu telefon ima ogrebotina na ekranu. Što ne staviti foliju. Lakše je i telefon prodati ako nema tragova. 🤷‍♂️
Ali imas staklo ili obicnu providnu, nematiranu foliju, koja istu zastitu daje a ne ubija ekran, glavnu stvar na telefonu.

Nakanim se da stavim whitestone dome staklo, i krenem prvo da se vezbam na zeninom fonu, kad ono problem. Zna li neko kako da nestanu ovi baloncici gde staklo nije lepo leglo.
20230416_115023.jpg

Poslednja izmena:
Ау де ће вам душа што све испробавате на телефонима ваших жена... 😂 Балканци😜
Ја имам једну тачку по сред екрана, срећа па је мања доста од твојих, па нисам скидао. Ал колико знам, нема ти друге него да стављаш нови лепак.

Edit: mali update isterao sam baloncice na stranu, nije lose ispalo za prvi put. Sad krecem na svoj :D

U pravu si 100% privuklo me to sto ne ostaju otisci i što osoba do mene ne može da vidi sta radim na telefonu.
Da ne mracim previse, mislim da ces jako brzo odlepiti tu foliju jer iako je zamisljeno da drugi ne vide sta ti radis cesto ni ti sam neces videti (tipa kad lezis u krevetu ili kad hoces da pokazes nekom nesto itd) :D
uzmes onu obicnu mobile outfitters i ne razmisljas 🤓

Edit: mene npr i outfitters nervira jer zakacinjem prstom ivice, a nekad se i sama folija vidi na ekranu jer nije bas prozirna nego ima neki pattern na sebi... Najbolja je bila fabricka koju su prestali da lepe stekare..

@BozicBata @ceftriaxone
Da, da, mogu se isterati na stranu. Nažalost, istera se dosta lepka tako.

Meni se to desilo na bratovom telefonu, dok je moj prošao glatko. Međutim, sada se meni u donjem desnom ćošku primećuje manjak lepka, kao da se isušio i nestao, a njemu ništa. 🤷‍♂️

Ja imam S23+ i iskreno rečeno veoma sam zadovoljan. Prešao na njega sa Note 20 Ultra Exy varijanta. Olovku ionako nikada nešto preterano koristio nisam, pa mi baš i ne nedostaje. Običan S23 bio mi je nekako premali, a ovaj je baš kako freba :)
Mislim da ću i ja sutra uzet plus verziju.
Važem već par dana između njega i Ultre i iako mi je Ultra već i prije izlaska samog telefona bio želja, nisam siguran dal se mogu naviknut na sam dizajn telefona.
Već par puta sam išao u centar, držim i jednog i drugog u ruci i plus varijanta mi izgleda miljama ergonomičnije i ljpše od Ultre.
A dobio sam i baš dobru ponudu za plus varijantu, a Ultru ako bi uzimao, rađe bi uzeo 12gb model ,što me u ovom slučaju izađe dosta skuplje.
Ma cijenu bih čak i pregrmio, ali najviše me bode taj dizajn, veličina.

Mali update, zenin telefon ima jednu mikro tackicu od prasine, moj je uradjen perfektno. Sve u svemu, da sam znao da ovo nije komplikovano kao sto izgleda, stavio bih stakla jos davno.

@combe091 Ja incijalno gledao ultru...Sjajan telefon nema šta, a i ja imam veliku šaku, pa mi to sasvim ok leži u ruci. Gledao par puta u radnjama telefone i posle Note 10+ i Note 20 Ultra običan S23 mi je baš nekako bio premali. I onda mi iskrsla neka dobra varijanta za S23+ i rekoh nek' ide život 😁 i nisam se pokajao. Svakako odlična serija telefona 🙂

Jel se desava mozda nekome ko ima dve kartice (ne znam da li je od poslednjeg update-a,ali sam skoro primetio) da mu cesto druga kartica gubi signal tj na par sekundi nema mrezu pa se vrati i tako par puta dnevno?

Jel se desava mozda nekome ko ima dve kartice (ne znam da li je od poslednjeg update-a,ali sam skoro primetio) da mu cesto druga kartica gubi signal tj na par sekundi nema mrezu pa se vrati i tako par puta dnevno?
Druga mi je bila i obični SIM i eSIM, nisam primetio tih problema.

Sta vi kažete? Rezolucija ekrana na max podešena. Glatki pokreti uključeni.. itd. Po mom mišljenju dosta dobro.

Prilozi

• Screenshot_20230416_182849_Device care.jpg
    Screenshot_20230416_182849_Device care.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 103
^ nije merodavno posto si punio telefon, vidiš i sam ma grafikonu kad si dopunjavao telefon do nekih 80%

Mislim da ću i ja sutra uzet plus verziju.
Važem već par dana između njega i Ultre i iako mi je Ultra već i prije izlaska samog telefona bio želja, nisam siguran dal se mogu naviknut na sam dizajn telefona.
Već par puta sam išao u centar, držim i jednog i drugog u ruci i plus varijanta mi izgleda miljama ergonomičnije i ljpše od Ultre.
A dobio sam i baš dobru ponudu za plus varijantu, a Ultru ako bi uzimao, rađe bi uzeo 12gb model ,što me u ovom slučaju izađe dosta skuplje.
Ma cijenu bih čak i pregrmio, ali najviše me bode taj dizajn, veličina.
Ukoliko ti je dilema samo velicina i oblik telefona onda nemoj da se dvoumis uzimaj ultru. Pisao sam o tome unazad na temi kako meni lezi ultra a uopste mi nisu sake velike sve je stvar navike a to traje par dana. Ultra je druga dimenzija u odnosu na obican i plus.

Nazad
Vrh Dno