Ipak bih sacekao i kupio fujitsa 18 kmta ili 18 lfca. Proverene modele koje ovde na forumu hvale. Mislim da bi dnevnu sobu od 35 m2 zagrejala a hodnik od 10m2 smlacila dovoljno da ne bude leden. U ostale dve sobe bi isle hisense i.vox dovoljno da po potrebi zagreju ili dogreju. Uz dodavanje izolacije jos 5cm na plocu tavana mislim da bi bio pun pogodak navedena klimaOd Gree Ambera imas :Komfort,Komfort ultra..i Komfort Premium ultra..Tako.se krecu i
Klima je neispravna zato pravi nepotrebne defroste.Bilo koji drugi ispravni inverter ne radi tako.Moja saga sa neispravnom Midea klimom se nastavlja, trebalo bi uskoro da dobije epilog.
Šta je do sada urađeno: zamenjena je spoljna jedinica, klima se ponašala potpuno isto kao i ranije. Zatim se posumnjalo na elektroniku unutrašnje jedinice, i to je zamenjeno (komplet), klima se ponaša potpuno isto.
Juče sam poslao mail uvozniku klime Elcomtrade i danas su me kontaktirali, odobrili su kompletnu zamenu klima uređaja.
Moram da priznam da su mi do sada izlazili u susret i uopšte nisu pravili pitanje u vezi sa eventualnom zamenom, itd. Što se toga tiče, stvarno su ispali fer.
Videćemo na kraju šta ću uzeti kao zamenski uređaj, pitao sam da li eventualno može Daikin i ostalo je da se konsultujemo.
Ono što mene zanima je da li je moguće da je i ova devetka prejaka za sobu koja je veličine 10ak kvadrata i da zato odlazi u taj nepotrebni defrost? Probao sam i sa otvorenim vratima i isto se ponaša. Defrost pa defrost, i to na svakih sat do sat i po (nekad i na 45 minuta). Primetio sam da se ređe dešava kada je u silent režimu...
Ima jedna.narodna..Ako neznas.sta je.dobro..ti pitaj sta je skupo..😁.Ovo vazi za 95%kupovine..Sa pomenutim modelima.neces sigurno pogresiti..Ipak bih sacekao i kupio fujitsa 18 kmta ili 18 lfca. Proverene modele koje ovde na forumu hvale. Mislim da bi dnevnu sobu od 35 m2 zagrejala a hodnik od 10m2 smlacila dovoljno da ne bude leden. U ostale dve sobe bi isle hisense i.vox dovoljno da po potrebi zagreju ili dogreju. Uz dodavanje izolacije jos 5cm na plocu tavana mislim da bi bio pun pogodak navedena klima
zasto ti se ne sviddja 18ca u 45 m2 ako ista dobro modulira ?Mene jeza hvata samo kad se setim Jozine priče o tri Midea 18-ce Mision i njegove avanture. Na kraju sve dobro ispalo al nije svako te sreće. Dok recimo 12-ca Mision bila super.
Uopšte mi se ne sviđa jedna 18-ca u 45 kvadrata, dve 12-ce su druga priča. Ne radi se samo o ukupnoj snazi već o boljoj pokrivenosti, ja i dalje tvrdim da grejanje kroz otvorena vrata nije to što ljudi misle. Jedna prostorija do one u kojoj je klima i ok al grejati i onu treću kroz vrata je po meni skoro pa nemoguće bez obzira na izolaciju.
Mene kod kineza brine i potrošnja u zimskom periodu, ipak je to 18-ca i još ima grejače.
Nacrtao sam kako je odprilike 115 kvadrata je sprat ima jedna dnevna sa kuhinjom veca,jedna soba 4x4 i jedna 3x4 i kupatilo i hodnik.Klima iz dnevne moze da se stavi da duva pravo na vrata ka hodniku kao i ostale 2 sobe moze da se stavi da duva u pravcu hodnika a postoji mogucnost da se postavi klima i u sam hodnik.Za izolaciju ce ici stiropor 10-tka ako bas nesto iskrsne 8-ca najmanje.@pikl cera
Generalno pravilo važi: jedna prostorija jedna klima. Izuzetak je naravno kupatilo. Jedna klima može grejati dve prostorije samo ako su spojene otvorenim vratima a klima postavljena da duva pravo kroz ta vrata. Al odma da ti kažem, najkonfornije je kad se klima koristi za jednu prostoriju. Tad klima najmanje duva i najmanje smeta njen rad, najtiša je! Bez izolacije biće jako teško i skupo.
Dnevna jedna klima, spavaće sobe svaka svoju klimu, znači tri klime. Daj nam kvadraturu soba, nacrt rasporeda prostorija i koju izolaciju stavljaš?
Nemoj da ti prioritet bude zagrevanje tog hodnika iz dnevne i kuhinje (jer u hodnik najmanje vremena ljudi borave), nego stavi u dnevnu klimu sa prioritetom da najbolje zagreje te dve spojene prostorije (dnevna+kuhinja).Nacrtao sam kako je odprilike 115 kvadrata je sprat ima jedna dnevna sa kuhinjom veca,jedna soba 4x4 i jedna 3x4 i kupatilo i hodnik.Klima iz dnevne moze da se stavi da duva pravo na vrata ka hodniku kao i ostale 2 sobe moze da se stavi da duva u pravcu hodnika a postoji mogucnost da se postavi klima i u sam hodnik.Za izolaciju ce ici stiropor 10-tka ako bas nesto iskrsne 8-ca najmanje.
![]()
To je teško proceniti napamet zavisiće od dosta faktora: kakva je zima, kakva je izolacija, koliko volite da je toplo.Nije mi bitno da duva na vrata hodnika zato i pitam slabo se razumem u tu tematiku vazno mi je da budu najbolje iskoriscenje.
Koliku potrosnju mogu da ocekujem otprilike sa 1x18 i 2x12 ili 4x12 do sad racuni klasicni bez klime mi izlaze oko 4000 hiljada?
Nije devetka jaka jednostavno tako rade,isti problem sam imao sa devetkom u 15 m2 išla je u defrost i na temperaturama preko 10 stepeni,prebacivala zadatu temperaturu za 2 stepena a i dalje radila na 700-800wMoja saga sa neispravnom Midea klimom se nastavlja, trebalo bi uskoro da dobije epilog.
Šta je do sada urađeno: zamenjena je spoljna jedinica, klima se ponašala potpuno isto kao i ranije. Zatim se posumnjalo na elektroniku unutrašnje jedinice, i to je zamenjeno (komplet), klima se ponaša potpuno isto.
Juče sam poslao mail uvozniku klime Elcomtrade i danas su me kontaktirali, odobrili su kompletnu zamenu klima uređaja.
Moram da priznam da su mi do sada izlazili u susret i uopšte nisu pravili pitanje u vezi sa eventualnom zamenom, itd. Što se toga tiče, stvarno su ispali fer.
Videćemo na kraju šta ću uzeti kao zamenski uređaj, pitao sam da li eventualno može Daikin i ostalo je da se konsultujemo.
Ono što mene zanima je da li je moguće da je i ova devetka prejaka za sobu koja je veličine 10ak kvadrata i da zato odlazi u taj nepotrebni defrost? Probao sam i sa otvorenim vratima i isto se ponaša. Defrost pa defrost, i to na svakih sat do sat i po (nekad i na 45 minuta). Primetio sam da se ređe dešava kada je u silent režimu...
Koja klima je bila u pitanju?Nije devetka jaka jednostavno tako rade,isti problem sam imao sa devetkom u 15 m2 išla je u defrost i na temperaturama preko 10 stepeni,prebacivala zadatu temperaturu za 2 stepena a i dalje radila na 700-800w
Kolika je kvadratura sobe?Zdravo narode!
Hteo bih kao dopunu da uzmem neku inverter klimu do 50k dinara. Imate li savet šta da gledam od tih marki, a šta posebno da izbegavam?
U dnevnoj sobi koja je spojena sa kuhinjom već imam Daikin FTXC71CV1B, ali mi treba dopuna za spavaću sobu.
Hvala vam na odgovoru!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari