Šta je novo?

Xbox Series X / S

Preko koje zemlje je najbolje uzeti game pass i koja je cena za god dana, vidim na KP ima za 3000 din 12 meseci jel ok ta cena ?
Uzeo sam danas Xbox One S konzolu i pojma nemam sta i kako, citao sam ovo uputstvo za prvo ukljucenje i to je to. Sad vidim da mi treba taj game pass a gde ga najpovoljnije uzeti nemam pojma :)

Preko koje zemlje je najbolje uzeti game pass i koja je cena za god dana, vidim na KP ima za 3000 din 12 meseci jel ok ta cena ?
Uzeo sam danas Xbox One S konzolu i pojma nemam sta i kako, citao sam ovo uputstvo za prvo ukljucenje i to je to. Sad vidim da mi treba taj game pass a gde ga najpovoljnije uzeti nemam pojma :)
Gde baš sad uze One S pored Series S ;)
Staviš region na Tursku, restart konzole, napraviš nalog i plaćaš oko 2€ mesečno. Mislim da je najbolji dil.

Ja sam skoro uzeo preko Turske GPU, izađe malko više od 2 € mesečno. Važno je samo da pravljenje naloga i dodavanje pretplate radiš direktno na konzoli.

Isto turska, 30eur godišnje preko cd keys. Igre uzimam preko arg regiona

A bas krenuo sa rotacijom ARG naloga i iskoriscavanjem promocije.
Koristio mesec dana, juce napravio novi nalog i probao da aktiviram, kad ono cvrc. Puna cena.
Znaci nema vise GPU 10ak dinara mesecno, prebacujemo se na TUR i nekih 2EUR mesecno.

Kako ćemo sad 🥲

Ja sam skoro uzeo preko Turske GPU, izađe malko više od 2 € mesečno. Važno je samo da pravljenje naloga i dodavanje pretplate radiš direktno na konzoli.
Hvala za ovo, i ja sam uradio isto. 2,18 evra mjesečno.

Znaci arg ispada iz opcija skroz? :)
Je l ima jos neko da nema sa kim da igra mp igre na xbox-u? Igraju mi se ove hvaljene igre, it takes two, bekstvo iz zatvora, sea of thieves itd... Ako je neko za neka se javi

Pitanjce - turski Game Pass Ultimate, na telefonu, Cloud play, da li nekom radi? Mislim da mi je radio pre kad sam bio na argentinskom, medjutim sad mi Gamepass app na androidu ne daje opciju, a u medjuvremenu sam menjao telefon, pa racunam da nije mozda zbog toga (ako nije whitelistovan od strane njih ili sta vec)?
Da li je neko probao cloud gaming, ili ako mu je fon i xbox app/gpu app pri ruci, da proveri?

VPN je potreban da se pokrene, nakon pokretanja gasiš VPN i šljaka dalje ok. Barem je kod mene takav slučaj, bez VPN-a neće.

Turski region nije podržan za cloud gejming za razliku od arg ako se nešto nije menjalo

Ja sam USA na VPN-u postavljao. Provericu kad dodjem kuci da li radi, nemam na mobu app a ne mogu da je nadjem sa skinem, poslednji put kad sam igrao šljakalo je, sad da li sam tad bio na TR ili ARG ne sećam se.
Edit: vrlo moguće da sam bio tad na ARG GPU, izvinjavam se na pometnji. 😏
Edit2: preko browsera sa TR GPU-om pokrenuo, imao sam na mobu app, ali sam ostao bez iste.

Prilozi

• Screenshot_2023-03-29-17-39-57-564_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-03-29-17-39-57-564_com.android.chrome.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:

I ne čudi ako uzmemo u obzir da su im svi okrenuli leđa. Baš sam pratio vesti na ovu temu zadnjih par dana i samo čekao oficijalnu potvrdu.
Šteta... Kako sam nekada uživao i pratio sve prezentacije na tom sajmu. Imalo je to svoje čari. No, idemo dalje...
Mislim da neće ni postajati u skorije vreme i da će ga zapravo ukinuti. Nema više gejming sajmova gde su svi zajedno, sad je svako okrenut sebi, jer gejming je kao i sve drugo postao "good business", najveći cilj - zadržati potrošača.

Gde baš sad uze One S pored Series S ;)
Staviš region na Tursku, restart konzole, napraviš nalog i plaćaš oko 2€ mesečno. Mislim da je najbolji dil.
Imam ps4 ali ga slabo koristim
Igram The Division 2 geforce now i kupio xbox one gamepad koji me odusevio

Prelazim na xbox i malo sam zbunjen modelima,best bay je taj beli Series S za oko 250e ?

On je jaci od xbox one x koji je stariji model ?

Prelazim na xbox i malo sam zbunjen modelima,best bay je taj beli Series S za oko 250e ?

On je jaci od xbox one x koji je stariji model ?
Xbox Series S je trenutno najbolji gejming uređaj po odnosu uloženo/dobijeno. On je generalno namenjen za 1080p igranje, uz smanjene grafičke efekte i često bez RT-a. Svaka igra koja dođe na Series X trebalo bi i na S, tako kažu u Microsoftu.
Series S je bez ikakve objektivne rasprave bolji od One X ili PS4 pro modela bez obzira što na papiru teraflopsi mogu biti identični. To je next gen konzola. Najveći razlog jeste mnogo bolji procesor (neki ekvivalent R7 3700X na PC-u) i naravno SSD, te zahvaljujući njemu sve je prilično brzo. Loading u igrama, kretanje kroz meni i slično, fluidnost se oseća svake sekunde.
Dodaj na to ovaj ludi Game Pass i eto igranja za male pare.
A zbog čega ne potražiš informacije na netu nego se ovde glupiraš sa tim pitanjima?
Znam da nije upućeno meni, niti branim kolegu ;) Ja kad potražim informacije na netu uvek se vratim ovde jer hoću da čujem mišljenja od naših ljudi, tj svih vas ako me nešto interesuje, tako da pretpostavljam da nije imao lošu nameru :)

Series S sa ovom cenom i specifikacijama, uz tur ili arg game pass koji se koristi na dva uređaja i backwards compatibility realno nema konkurenciju. Mana je malo interne memorije za tako mnogo igara ali mogućnost jeftinog proširenja za starije igre meni bar radi posao. Bulvalno sam nalazio neki stari hdd na usb3 kabal i to radi dosta dobro.
Samo jedno pitanje, da li mogu kontrolere sa običnim punjivim baterijama da punim preko punjača za telefon ili ne?

Tronic nimh iz Lidla su extra,dobro drze

Ako se ima tur nalog mogu se kupovati igre sa drugih lokacija,usa,arg ?

Tronic nimh iz Lidla su extra,dobro drze

Ako se ima tur nalog mogu se kupovati igre sa drugih lokacija,usa,arg ?
Ikea ladda 2450 takođe. Dođu 4 u pakovanju, (koštaju oko 10€) a traju nekih desetak dana ako se aktivno igra, mogu i duže. Uz punjač dve su uvek spremne.

Ukoliko se želi kupiti igra na nekoj lokaciji mora se imati nalog te lokacije.
Ja imam dva naloga. Turska, gde plaćam mesečno Game Pass, i Argentina gde ponekad kupim neku igru. Prema tome nisam imao potrebu da otvaram USA nalog.

Koliko je slika na 4k televizoru dobra/losa na Xbox Series S konzoli? Deluje mi da je to best buy konzola za coveka koji bi ponekad da odigra po koju igru, a pretezno sportske igra. Ali isto tako sam PS5 prodao pre 2 meseca, pa da nije bas preveliki downgrade.

Koliko je slika na 4k televizoru dobra/losa na Xbox Series S konzoli? Deluje mi da je to best buy konzola za coveka koji bi ponekad da odigra po koju igru, a pretezno sportske igra. Ali isto tako sam PS5 prodao pre 2 meseca, pa da nije bas preveliki downgrade.
Malo losa ali i vise nego dovoljno dobra :D
Ja koristim 4k 50" kao monitor pa neretko ukljucim konzolu dok sedim na pola metra-metar od njega bez problema. Probao sam na kratko na 1080p 27" monitoru i nije neka specijalna razlika, gotovo da je nema. Ako u igrici stavis bolju grafiku imaces 30fps dal igrao na 720p ili na 4k. U performance rezimu igre svaka je radila u 60fps bez kocenja, dropova itd... Od mene veliko DA za XSS i 4k tv.

Po uputstvu sam otvorio Turski nalog,kupio GamePass za jedan mesec i sada kada se vratim na US nalog i dalje mi piše da mi nalog ističe sutra...Gde grešim?

Vrh Dno