Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

😂 Master je naziv glavnog & aktuelnog git "branch"-a u Kodi source code repository na GitHub sajtu.

Taj branch sadrži najnoviji kod, "radnu verziju" na kojoj trenutno aktivno radi Kodi tim programera.

Sad je to kod za budući v21, posle će biti za v22, pa v23... i uvek će se zvati "master". Tj dok i taj tim ne podlegne pritisku i bullsh*t političkog korektnosti i modernim trendovima da se za glavni git repo više ne koristi "master" nego da promene ime u "main".

Zamolio bih za pomoć odnosno usmeravanje iskusnije korisnike jer do skora nisam imao potrebe da koristim Kodi, nedavno sam počeo i prilično sam "zelen" za ove stvari.
Trenutno Kodi koristim na Android TV-u i to samo zbog mogućnosti gledanja filmova sa računara i puštanja 5.1 zvuka u AV risiver. Gledanje online filmova me trenutno uopšte ne zanima. Međutim saznao sam da postoji varijanta da se gledaju i sinhronizovani crtani filmovi, što bi bilo lepo da ponekad pustim deci.
Ako je neko voljan da mi ukratko kaže:
  • pretpostavljam da se skine i instalira određeni addon, odakle ga preuzeti i šta nakon instalacije?
  • da li su crtani filmovi u HD kvalitetu, odnosno da li treba mesečno da se plaća za potpun ugođaj? Takođe ako se plaća verovatno je tad mnogo veći izbor sinhronizovanih crtanih filmova? Ukoliko se plaća na koji način se to radi?
  • da li je potrebno da i ja tu podelim neke crtaće? To je sasvim razumno ali kako bi Kodi koristio na Android TV-u onda da mi bude uvek bude priključena USB memorija sa određenim crtanim filmovima.

Unapred hvala na svim odgovorima!

Kako beše da namestim da mi prikazuje č, ć, ž, š? Prosli put namestio, sad nema sanse da nadjem.

Zamolio bih za pomoć odnosno usmeravanje iskusnije korisnike jer do skora nisam imao potrebe da koristim Kodi, nedavno sam počeo i prilično sam "zelen" za ove stvari.
Trenutno Kodi koristim na Android TV-u i to samo zbog mogućnosti gledanja filmova sa računara i puštanja 5.1 zvuka u AV risiver. Gledanje online filmova me trenutno uopšte ne zanima. Međutim saznao sam da postoji varijanta da se gledaju i sinhronizovani crtani filmovi, što bi bilo lepo da ponekad pustim deci.
Ako je neko voljan da mi ukratko kaže:
  • pretpostavljam da se skine i instalira određeni addon, odakle ga preuzeti i šta nakon instalacije?
  • da li su crtani filmovi u HD kvalitetu, odnosno da li treba mesečno da se plaća za potpun ugođaj? Takođe ako se plaća verovatno je tad mnogo veći izbor sinhronizovanih crtanih filmova? Ukoliko se plaća na koji način se to radi?
  • da li je potrebno da i ja tu podelim neke crtaće? To je sasvim razumno ali kako bi Kodi koristio na Android TV-u onda da mi bude uvek bude priključena USB memorija sa određenim crtanim filmovima.

Unapred hvala na svim odgovorima!
GreenKlik Premium addon. Pisao sam o tom addonu.
Instalacija: https://dexe.win/kodi/repository.dexe-1.0.0.zip
Kvalitet koliko sam video je uglavnom SD mozda nesto ima u HD. Dosta starijih crtaca. Nisam puno koristio.
Za klince sam uzeo skyshowtime (placam 3e-sada je 6e) ima dobra kolekcija novih crtaca u HD. Mozes sa nekim i podeliti pretplatu, ljudi formiraju "familije" pa ti izadje i 100din mesecno ako je neko uplatio kad je bila promocija 50% lifetime. Vidi u temi:

Ima li za Kodi neki add on kao sto na Stremiu ima Streaming catalogs gde je objedinjeno sve:Netflix,HBO,Prime,Disney,Hulu...?Ne mogu nikako da nadjem.

Nakon duuuuugo vremena mi proradio Plex u kodiju - na shildu, zadnja verzija kodija 20.1 i jučerašnji apdejt plexa.

На наговор нашег друга @Antara узех да тестирам v21 на коцки.
Dolby Vision филмови се лепо очитавају, раде најнормалније сви које сам пробао. Али се појавио проблем да не ради audio passthrough.

На наговор нашег друга @Antara узех да тестирам v21 на коцки.
Dolby Vision филмови се лепо очитавају, раде најнормалније сви које сам пробао. Али се појавио проблем да не ради audio passthrough.
Meni radi u na Shield i na Sony tv os bez problema.

Update Plex servera ti je rešio problem sa Kodi addon?? Pošto koliko vidim sam addon nije menjano ništa 4 meseca :p
Zaboravio sam napomenuti da nije standardna verzija plexa :p do mene je.
CMeStGu.png

gmB7msO.png

PlexMod radi odavno na Kodi v20 ;) To ti nisi addon udate-ovao duže vremena?

Meni plex ni u jednoj verziji nije radio godinu dana. A v20.1 sam turio pre 10-ak dana, do tad bio na 19.

Ima jos jedan dobar skin za kodi 20.1. Zanimljiv, lepo izgleda i sto je najbolje veoma je lagan i brz. Zove se Copacetic. Instalira se sa adrese https://realcopacetic.github.io
Evo i video kako izgleda

Na koji fazon da sklonim ovo sra*e od skina? Ne mogu da vratim bilo koji drugi, kodi je instaliran na Google Chromecast TV, stručnjaci iz Googleta u najnovijoj verziji androida nemaju nativni file manager instaliran pa ne mogu ni sa jednim file explorerom da pristupim "obb" dir ne bi li izmenio gui fajl....

Па зар није могуће да се оде у подешавања кодија и да се одабере други скин?

Jeste, ali prebaci na (bilo) drugi skin na dve sekunde i vrati na ovaj....

Na koji fazon da sklonim ovo sra*e od skina? Ne mogu da vratim bilo koji drugi, kodi je instaliran na Google Chromecast TV, stručnjaci iz Googleta u najnovijoj verziji androida nemaju nativni file manager instaliran pa ne mogu ni sa jednim file explorerom da pristupim "obb" dir ne bi li izmenio gui fajl....
Izbriši skin folder ili modifikuj guisettings.xml default skin.

1) Windows putanja je C:\Users\[your_username]\AppData\Roaming\Kodi\addons\
Za android: /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons
naziv foldera je skin.xxxxxxxxxxx u zavisnosti kako se zove skin.
Ili
2) Otvori guisettings.xml u notepadu preko kompa ili uz pomoć eksplorera(recimo x-plore) direkt na google tv uređaju.
Windows putanja C:\Users\[your_username]\AppData\Roaming\Kodi\userdata\guisettings.xml
Android: /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata\guisettings.xml
Potraži i promeni ovaj deo da bi se vratio na default Estuary ili koji već želiš
<setting id="lookandfeel.skin" default="true">skin.estuary</setting>

Android 12, Google Chromecast with TV, pošto ATV verzija androida 12 nema nativni file manager, nemoguće je dobiti dozvolu za pristup "data" folderu gde se nalazi pomenuti fajl koji treba da se edituje. Korišćenje xplorer-a i sličnih file managera ne omogućava pristup obb folderu.

Dakle šah mat. *** me dan kada sam i pročitao za ovaj skin i instalirao.

Prilozi

• PXL_20230404_164946848.jpg
    PXL_20230404_164946848.jpg
    226.1 KB · Pregleda: 21
  • PXL_20230404_164949425.jpg
    PXL_20230404_164949425.jpg
    285.2 KB · Pregleda: 21
Polako😁 Znam da je android 11/12 uveo neke restrikcije u pristupu fajlovima ali adb bi trebalo da radi.
Pull komandom izvuci fajl i edituj na kompu pa ga vratiš sa push komandom. Izguglaj nije teško kao što se čini.

Па добро, није смак света. Деинсталирај коди, па поново инсталирај.
Или избриши податке у подешавањима.
А можеш пробати и са овим фајл менаџером - ја сам успео да приступим на Android TV 11 фолдеру DATA и прекопирати коди фолдер са коцке. Додуше, требаће ти и sideload launcher како би приступио апликацијама које нису за Android TV.
file commander
sideload

Probaću sa adb.

Ovu varijantu sa brisanjem podataka ili reinstalacijom bih želeo da izbegnem koliko god je moguće, mučno mi je da sve podešavam ispočetka, ne igram se često sa kodijem pa ne znam ni da li bih vratio sve kako je bilo.

Kada smo kod toga, neki back up manager u samom kodiju koji bi exportovao podešavanja koja bi sadržala apsolutno sve postavke i gde bih eventualno editovao neki fajl gde bih restore uputio na def. skin? Postoji tako neka opcija?

Inače, evo kako to izgleda:

Postavio sam pitanje i na kodijevom forumu u sekciji copacetic skina, pa ćemo videti. Ako postoji neko dumb resenje postaviću ovde, ako se neko zaebe kao ja i zaglavi ovako...

Na kodi.tv forumu ništa pametno, neki nebulozni saveti (tipa disejbluj skin add on helper koji ne može da se disejbluje jer je relevantni skin aktivan itd).

Uglavnom, adb pull/edit/push "guisettings.xml"-a je rešio problem.

Hvala svima na savetima.

Vrh Dno