Šta je novo?

Analogni stub i streaming servisi

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poruke
2,418
Poena
390
Imam stariji SONY muzički stub. Ima odličan zvuk. Mana mu je što je analogan. Ima li neki način da ga pretvorim u digitalnog, odnosno da mogu sa telefona da strimujem muziku sa Deezer-a na njega?
 
Ovo deluje zanimljivo. Nadam se da na ovo phono mogu da ga uključim?
 

Prilozi

  • IMG_1038.jpeg
    IMG_1038.jpeg
    176.6 KB · Pregleda: 51
Stari ali radi vrlo pouzdano, imam ga na vikendici.
Ne podržava napredne bluetooth protokole i ima običaj da "preotme" bluetooth vezu od bluetooth slušalica, pa je najbolje da se isključi iz struje kad se ne koristi.
 
Ovo deluje zanimljivo. Nadam se da na ovo phono mogu da ga uključim?
Ne može u PHONO.

To je ulaz za gramofon, što znači da unutar Sonyja prvo ide na gramofonsko predpojačalo a ono nije linearno. Zvuk sa tipičnog AUX signala koji daju BT adapteri će ti biti previše pojačan i potpuno izoblicen zbog RIAA karakteristike.

Moglo bi ovaj drugi ulaz označen sa VIDEO/MD (i to mora u IN), ali vidim da ti je on već zauzet.

Možda neki preklopnik koji će ti davati izbor između toga što ti je već ubodeno u VIDEO/MD i novog BT adaptera.
 
To mi je audio veza sa kompom. Možda bih to isključio ako mora. Ne znam ti preklopnici da li su i koliko dobri, a ne znam ni gde da ih nađem?

Jel bi mogli preko ovoga? Ne bih baš da imam to da prednje strane, ali ako nema drugog rešenja...
 

Prilozi

  • IMG_1044.jpeg
    IMG_1044.jpeg
    110.7 KB · Pregleda: 44
Mikrofon je još osetljiviji ulaz sa predpojačalom, signal bi morao da se strašno priguši ato oduzima od kavliteta originala. Prvo se gube visoki tonovi.
 
Za slušalice je izlaz.
 
moras na video md.Ja sam budzio na starom philips radiju koji ima mic ulaz iskoristio sam aux kabl i nakacim telefon na njega i to radi ok ali mora da se prepodesi lepo zvuk na telefonu jer je toliko zvucnik jak na 10% zvuka.Stari philips sa kasetofonom koji je namenjen za nosenje u prirodu.Prebacim na mic i pustim sa telefona i to radi ok ali mora da se podesi jacina zvuka na telefonu na najslabije pa onda da prepodesavas.
 
Nazad
Vrh Dno