Šta je novo?

Diablo IV

Sinoc sam ocistio sve sto je dostupno sa Barbom (act 1 main i side misije), lvl 25 naravno, i tezina je bas taman. Sorc i rogue cujem da su dosta laksi.
Meni je za sada D4 ispunio ocekivanja, a tek sledi ono pravo, kad se dodje do end-game, otkljucaju paragoni i ostalo, kad krene min-max u sitna crevca.
Vidim da ce zlato biti bas bitno, jer svaki afiks moze da se re-roll, ubacuju se soketi u iteme, radi upgrade itd. Nikad nece biti dovoljno zlata.

Jedva cekam 6.6. (tacnije 2.6. posto cemo valjda imati 4 dana ranije zbog pre-ordera)
Sledeci vikend cu da probam druida (ako serveri budu radili)

Očistio podrum gde su me čekala 3 zlatna goblina. :D
lucky.jpg

za one sa jeftinijim ulaznicama :)

dođe mu end :(

Ehhhh bilo lepo. Sad mi neće dati mira do sledećeg vikenda.

Celo vreme što se tiče skillova, invertara imao sam osećaj kao da igram MMO-like i više open world verziju D3.
Što nikako ne mora da bude loše, ima D3 i dobre stvari a ima gde baš osakaćen i kasnije postaje dosadan.

Vidim da skillovi imaju levele i može overlevel da se nabudži od itema, gledali kako da ukombinuju skill sistem iz D2 i D3.
Već na ovako niskom levelu sa aspectima na legendary itemima može da se prave baš lude kombinacije.

Tipa aspect kod barba ako ih oštetim sa Charge i ubijem u roku od 2s prave AOE dmg. 500%-800% od njihovog HP-a, naguram trash mobove Charge-om na elitu i ako od toga ne poginu jedan HoA ili Upheaval i svi dead. Nisam proverio da li su ekstratovani aspecti treadable, rares jesu ali legendaries nisu.

Sa grafikom su sve uboli, texture i level dizajn je baš vrhunki u par navrata sam bio u fazono šta je ovo koji đavo (ona kao živa tamnica) vidi se da su se vrhunski tu izcimali i da imaju armiju dizajnera koji će da samo spiaju kozmetike (nadamo se ništa više) i ofc. nov sadržaj.

Lepo je kako se potencira igranje u grupi, veći XP i boostove od onih Incense (dimova).

Iskreno za sad je jako zabavno, naravno videćemo finalni sud kad budemo završili main story pa gurali ka World Tier 3, 4 pa 5.
Mislim da će tamo već ići velike cifre za DMG. očekujem do par od 10k do par 100k max. neki ogroman crit, jer čim ima isti fazon kao u D3 gde emerald u oružju daje veći crit dmg. onda je sve jasno, a još će biti problem ako će biti moguće oružje sa više od 1 socketa.

I malo slikica "slabašnog" Varvarina, biće Čarobnica glass cannon, ali zato kad je dohvate po mač :LOL:

Poslednja izmena:
Ili sam ja postao mocan igrac igrajuci SOUL igre :p - ili je MAG toliko jak, da je igra totalno neizazovna... Samo sam se setao i unistavao...Jedino BOSS sto sam morao malo levo desno da izbegavam :cool: Inace da nisam provalio da je bolji mali servis na autu od DIABLO IV - kupio bih u junu...Ovako pred zimu :giggle:

FrsRWF7XwAAEzQH.jpeg

Meni je impozantnije da imali infrastrukturu spremnu za toliki broj igrača.
Red čekanja u petak realno je opravdan i nisu gurali previše igrača dok ne poprave stabilnost da ovi koji već igraju ne ispadaju.

Ako i sledeći vikend kad bude open beta ne bude ogroman red čekanja i bez (tj. minimlano) DC-a, onda će biti nadam se spremni za 6.6.23. tj. 4.6.23.

Ako je sad probalo milion ljudi, računam da će bar 4-5 miliona probati sledeći vikend ida će prebaciti lagano milion istovremenih igrača.

Inače skupljao sam aspekte iz tamnica za Druida, tako da on je prvi na spisku.

Ako i sledeći vikend kad bude open beta ne bude ogroman red čekanja i bez (tj. minimlano) DC-a, onda će biti nadam se spremni za 6.6.23. tj. 4.6.23.
Trebalo bi da bude četiri dana raniji pristup tj. od 02.Juna.2023.

Pa lepo su oni to isplanirali... petak, pa taj vikend ludnica ko se "otvorio".
Capture.JPG

Obratite pažnju da su se oni ogradili jer piše do 4 dana ranije. Što može biti i 2 npr.

Up to 4 Days Early Access to Diablo® IV

Prilozi

• Screenshot_2023-03-21-18-19-07-697-edit_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2023-03-21-18-19-07-697-edit_com.instagram.android.jpg
    107.9 KB · Pregleda: 69
Za Butchera sam citao da ce se random pojavljivati u tamnicama, meni je bukvalno na samom kraju beta testa se pojavio ali nisam ga uspeo ubiti sa vizardom jer dosta je agresivan koliko sam video.

Inace ako ste u tamnici i cujete neko gunjdjanje i zveckanje lanaca znajte da ce da vas napadne Butcher u nekom trenutku. Jos sam citao da su dobili dosta povratnih informacija u vezi barba da je suvise mekan pa ide neki fix za to.

Nego jeste videli ovu temu:

Poslednja izmena:
Za Butchera sam citao da ce se random pojavljivati u tamnicama, meni je bukvalno na samom kraju beta testa se pojavio ali nisam ga uspeo ubiti sa vizardom jer dosta je agresivan koliko sam video.

Inace ako ste u tamnici i cujete neko gunjdjanje i zveckanje lanaca znajte da ce da vas napadne Butcher u nekom trenutku. Jos sam citao da su dobili dosta povratnih informacija u vezi barba da je suvise mekan pa ide neki fix za to.

Nego jeste videli ovu temu:

Ovo nije šala, skupe su to stvari.
Evo feedback posle bete, zanimljivo je procitati :
Svidelo mi se random pojavljivanje Butchera u igri, a čitajući ovaj tekst, videvši da će biti još takvih iznenađenja, baš sam se obradovao.

Ja nisam mogao da ubijem Butchera sa Barbom :(
Opasano je buff-ovan. Evenutalno neki range bi možda bolje prošao.

Ali svidja mi se ideja da ima random spawn od koga treba strepeti a ne sve da bude opušteno.

Rod Fergusson: Yeah, because you never know when it's going to show up.

Joe Shely: And the Butcher's a perfect tool for that, because the essence of what players love about the Butcher is that ambush and that sense of fear, so he's a perfect addition. And we want to add more things like that in the future as well.

Ovo nije šala, skupe su to stvari.
Malo je smesno da igru optuzuju da im je brikovala karticu, ako je brikovala 3080ti kako to da onda drugi modeli nisu podlozni tom problemu.

To je ista prica kao sto je jedan ovde na forumu optuzio win 11 i update drajvera da mu je ubio misa.

Ne kazem da je nemoguce ali da je stvarno istina mislim da bi problem bio daleko masivniji.

U principu kako ja vidim jedino je moguće sledeće. Kartica ima neki defekt ako program tera kartu 100% duže vreme taj defekt izađe na videlo i kartica prsne, mogući su još i neki scenariji recimo naglo opterećenje pa prestanak istog mnogo puta u vremenu...ako je kartica 100% ispravna program ne može da je ubije bar u ovom našem civilnom svetu,...Ima urbana legenda da je Iranske centrifuge ubio program...

Što se tiče D4 rekao bih da je problem u ne potpuno ispravnim delovima za komp koji su izašli na videlo delovanjem istog.

D4 je igra koja ne moze da uposli 100% 3080ti, nije to ne znam kakva nextgen igra pa da treba super komp sa 13900k nasviran na 6 ghz i 64gb rama i 4090 za high detalje.

Napravili su tako D4 da moze da radi na racunarima od pre 5-10 godina a ne da ce jedna 3080ti da brikuje, videcu za par dana da li ce obicna 3080 da pravi problem u open beti.

Bogami meni je grafička bila na 100% većinu vremena i D4 je jedina igra koja je uspela da mi natera Memory Junction temperaturu na 90C. Do sada nisam video ni jednom da je prešla 84. Osveženje monitora je 144Hz i uglavnom je izbacivala 144fps.

beta software moze da ima gomilu bugova, sve to moze da povecava opterecenost sistema dok se ne ispegla. zato im trebaju testeri, mada kada je open beta ne sme game breaking bugs da bude… ali… kakave sve igre izlaze kao final product….

D4 definitivno ima neki problem sa teksturama i sa curenjem memorije....

Vrh Dno