Ozbiljna grafička ova
7900XTX by AORUS 
Ovog puta nikakvih problema sa driverima, sve ko po loju prošlo. Evo već dva dana mi radi računar i na 165Hz tako da ili su sredili random freeze ili jednostavno su ti referentni modeli ozbiljno nesrećni
Prvi utisak ozbiljna mrcina, nisam ni blizu ovoliku kartu do sada imao. Kad sam je nekako uglavio odma mi je palo na pamet da mi trebaju custom kablovi jer ovi fabrički od Corsair napajanja prave rusfaj koji se ne može srediti.
Uglavnom, karta je tiha, što se potrošnje tiče ode do plafon 350w koliko sam primijetio u Hogwarts Legacy, isto tako i u sintetičkim testovima, računar full upregnut troši otprilike 480w u prosjeku do 550W u nekom peaku.
Temperature bude otprilike u prosjeku do 48-49c dok hotspot ne prelazi 71c (još je nisam undervoltovao čak) a interesantno da se jezgro bustovalo da maximalnih 3017mhz što mi je baš nevjerovatno ako nije neki bag kod Afterburnera
Sve u svemu prezadovoljan, dobio sam i dodatnih godinu dana garancije od Gigabyte-a uz registraciju na sajtu pa sad imam 4 godine.
Prema
HW testu a njih smatram kao relevantan izvor, ova karta je sporija svega 1% u prosjeku u 50+ igara
sa uključenim RT gdje je god to moguće, dok je u 4K u istim uslovima brža 1% od RTX 4080. Ne pominju situaciju gdje je svuda RT ugašen (ovo je meni i najbitnija kategorija jer mi RT jednostavno ne prija) ali vjerujem da je u tim uslovima solidno brža karta.
AMD Ryzen 7 5700X, AMD Radeon RX 7900 XTX x 1, 32768 MB, 64-bit Windows 11}
www.3dmark.com
AMD Ryzen 7 5700X, AMD Radeon RX 7900 XTX x 1, 32768 MB, 64-bit Windows 11}
www.3dmark.com
PS: Cable managment ne gledajte, em SFX napajanje u mATX kućište pa kratki kablovi, em ITX ploča, uglavnom riješiće se