Šta je novo?

Google Pixel 6

Radi i double tap to lock

Prilozi

• Screenshot_20230305-094724.png
    Screenshot_20230305-094724.png
    207.7 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20230305-094728.png
    Screenshot_20230305-094728.png
    213.8 KB · Pregleda: 21
Android 13, sve standardno, nikakav root, custom rom ili bilo šta slično

Prilozi

• Screenshot_20230305-103429.png
    Screenshot_20230305-103429.png
    130.7 KB · Pregleda: 19
Zaista ne znam zašto kod mene na Pixelu 6 neće?
Ali svejedno ću ga(Pixel) menjati/prodati za koji dan.

Uključi VoLTE kao što je opisano negde u temi od Pixel 7 i nećeš više čuti taj zvuk pri uspostavi poziva.
Instalirao sve, radi VoLTE ali i dalje ima suskanje pri kretanju zvonjenja. Svakako sam navikao i ne smeta al' valjda ce se ispraviti update-om.

Ne nadjoh info o Shizuku i Pixel IMS, mogu li da se obrisu nakon sto se sve aktivira VoLTE? Cini mi se da moze jer ni jedna ni druga app ne prikazuju podatke (odnosno za Shizuku pise not running) ali ne bih da zeznem VoLTE.

Nemoj da brišeš, ja sam probao i posle restarta vrati se na prethodno stanje pre aktivacije...

Navodno i mi možda dobijemo brze okidanje night slika.. nešto što su mogli odavno da nam daju jer su tensor 1 i 2 faktički identični SoC

Mislis bas night mode? Ja prakticno ne vidim razliku izmedju regularne nocne slike i night mode-a, a cesto je i bolja regularna slika, koju odma okine..

Da, night mode. Vidiš meni je stavljeno automatski da prebacuje na night mode, nisam ni probao bez njega da slikam u noćnim uslovima:)

"The Pixel 6 and 6 Pro are benefiting from how “Night Sight can now give you low-light photos even faster.” Google cites “new algorithms powered by the Google Tensor chip.” This “faster Night Sight” was first announced for the Pixel 7 and 7 Pro, with Google noting in October how “Night Sight now only needs half of the normal exposure time to produce beautiful low-light images that are sharper than before.”

Brže okidanje kod noćnog moda uz isti (ili i bolji?) kvalitet slike.

Ne spominje se nigde da će update da donese i mogućnost spuštanja rezolucije ekrana na HD iako su to isto ranije najavljivali. Baterija bi tada trebalo da bude još bolja, mada i ovako mi na kraju dana ostane oko 40-ak procenat sa nekih 4 do 5 sati SOT.

Da, night mode. Vidiš meni je stavljeno automatski da prebacuje na night mode, nisam ni probao bez njega da slikam u noćnim uslovima:)

Isti rezultat bude sto se tice osvetljenja, samo sto regularni okine brze i nemas ono zamucenje kao kod night mode odnosno ne mora ruka da ti miruje bas..

Ortak uzeo 6a da zameni polupani s10 i sada me smara zašto kamera nema opciju da slika crno bele slike :/

Zna li neko da li postoji neka modovana Google kamera koja to dopušta? Ako ne onda bila koja third party camera app koja radi ok sa pixelima ?

Hvala ako se neko javi sa odg :)

Videh to već :) neće editor. Ne vidi kontrast dok slika 🙄

Sto volim te sto forsiraju crno-bele slike i gde treba a posebno gde ne treba :D

E pa moraće i kontrast da šteluje u editu, ili kao što je na linku navedeno, prebaci ceo Android u monochrome, slika i šteluje i onda samo edituje u B&W...
I ja lično mislim da je njesra što nema tako osnovne opcije u aplikaciji kamere.

Ako ima neko original case za pixel 6 pro na prodaju.Polovno ili novo,neka pise u inbox.

Ako nekom treba, mogu da poklonim par maski za Pixel 6 koje ne kotistim...

Trenutno Spigen Liquid Air ( najjača finalna obrada i fit, jedino što je crna), od providnih IMAK sa Alija i još dve različite kožne (odlične) isto sa Alija...

Desila mi se najcudnija situacija juce :D, u sred navigacije na Google maps, pojavio se u donjem delu navigacije overlay za pozive, telefon (ili google maps) je sam pozvao neki random broj na 011.. i upalio speakerphone. Nesto je automat rekao nisam cuo (da li tipa da je broj zauzet), totalno me zbunilo i samo sam ugasio overlay dole na "x".. Prvi put sam video tako nesto, za pozive su komande gore, a ne u sklopu navigacije dole, kao da su google maps pozvale neki broj random.. Jel ima neko objasnjenje za ovo :D

Pa proveri broj, ima ga verovatno u istoriji poziva od Phone app, možda je pozvao neki lokalni biznis sa mape dok si se kretao tuda. Neki bag, svakako, možda neki statički elektricitet, pa je odreagovao ekran...
Nije mi se desilo, mada malo koristim navigaciju.

Ma da ostao je broj, nemam nameru da zovem da saznam od cega je :)

Ništa ni danas od martovskog updejta ? :)
Malo su se opustili programeri u Googlu, da ih nisu poremetili otkazi :/

Može li neko na brzinu da mi objasni šta znači qpr ? Pošto sam skroz ispao iz priče :)

Koliko vidim postoji stable, qpr i beta/preview ? Kada se features iz qpr prebacuju u stable i da li prelazak na qpr briše celu memoriju ?

Sve me ovo jako buni :)

Koliko vidim Pixel 6 za sada ne dobija martovski update....

""
Software versions

Global
  • Pixel 4a: TQ2A.230305.008.C1
  • Pixel 4a (5G): TQ2A.230305.008.C1
  • Pixel 5: TQ2A.230305.008.C1
  • Pixel 5a (5G): TQ2A.230305.008.C1
  • Pixel 7: TQ2A.230305.008
  • Pixel 7 Pro: TQ2A.230305.008.C1

T-Mobile & MVNOs, Google Fi (US)
  • Pixel 4a (5G): TQ2A.230305.008.A3
  • Pixel 5: TQ2A.230305.008.A3
  • Pixel 5a (5G): TQ2A.230305.008.A3

Canada
  • Pixel 7: TQ2A.230305.008.A1
  • Pixel 7 Pro: TQ2A.230305.008.A3

WINDTRE (Italy)
  • Pixel 7: TQ2A.230305.008.A1
  • Pixel 7 Pro: TQ2A.230305.008.A3
""

Zvanično, nigde ništa ne piše. Nezvanično, neko je pitao podršku za Google Italiju gde je update za Pixel 6.
Interesatna stvar vezano za update, trenutno sam u SAD i kupio sam mint mobile karticu. Pošto je moj pixel 6 otključan mislio sam da ću da dobijem update. Moša. To ovde ne vredi. Zavisi sve od operatera. A zvanično, apsolutno nikakva informacija zašto nisu izbacili update, sve neke teorije zavere. Jbm te google. Kakvi indijanci...

Nazad
Vrh Dno