Šta je novo?

Google Pixel 6

Potrebna mi je zamena ekrana na 6pro.
Ako neko zna neki jeftiniji izvor...moze i polovan ekran,samo da je citav.
Moze u inbox.

Potrebna mi je zamena ekrana na 6pro.
Ako neko zna neki jeftiniji izvor...moze i polovan ekran,samo da je citav.
Moze u inbox.
Ako imas nekog da ti donese, mozes od iFixit da kupis original, cak mozes i sam da zamenis.

Jel neko uzimao punjace sa Alija, koji su (cini se) originalni? 30w, stoji G oznaka.. Oko 15$

Jel neko uzimao punjace sa Alija, koji su (cini se) originalni? 30w, stoji G oznaka.. Oko 15$

Ne bih ja rizikovao, ima dosta vrlo dobrih kopija punjača, a punjač za relativno male pare nije vredan rizika.

A i cena ti praktično ne znači ništa... Taj 30W Google sa Alija je 15$ a Xiaomi 33W u maloprodaji je 2K.
A isto PD punjač koji će da puni Piksela maksimalnom brzinom, samo ne moraš da mozgaš je l' original.

Vidim da kod nas na KP te Google punjače prodaju i do 40€ i nije mi jasno ko daje pare na to, osim ako mu nije baš stalo da na punjaču ima slovo G kao i na telefonu.

Evo da napisem i par utisaka o telefonu. Baterija, koja mi je najbitnija, je sasvim u redu. SOT se krece od 5 i po sati do 7 i po. 7 i po sati sam uspeo da naguram uz kucno koriscenje tj. wifi je stalno ukljucen i osveteljenje ekrana je na nekih 30 posto. Nemam problema sa pregrevanjem ali ga ne koristim na punjacu, a svakako i zimski period tome doprinosi.
Nisam primetio ni neku preveliku potrosnju na LTE sto se cesto spominje. Ne gasim wifi i mobilne podatke jer kad god sednem u auto, muziku pustam preko YT i bluetooth-a. BT koristim samo u autu i pohvalio bih brzinu povezivanja i paljenja/gasenja.
Redmi Note 10 se osetno brze punio ali s obzirom da najcesce punim telefon preko noci, to mi i ne stvara neki problem.

Kameru ne koristim nesto specijalno ali primetio sam da je obrada fotki na nivou i u potpunosti sam zadovoljan kvalitetom istih. Ekran je ogroman napredak u odnosu na Redmi Note 10 tako da nemam sta puno da kazem, zadovoljan sam i njim.

Telefon radi fluidno i brzo, a veoma bih pohvalio senzor koji regulise paljenje i gasenje ekrana tokom razgovora. U odnosu na Redmi Note 10 i jos Redmi uredjaja koji sam koristio ovo je jedan od najvecih stvari koje primecujem. Nemam vise problema sa gasenjem mikrofona tokom razgovora, paljenje funkcije cekanja, paljenje spikerfona i sl.
Senzor otiska prsta je brzo radio na 12ici koju sam koristio 1 dan, a radio je i na 13ici dok nisam stavio zastitno staklo. Nakon stakla, cesto nece da ocita prst, iako sam ocitao jedan te isti prst u svim mogucim uglovima, a i ukljucio sam funckiju koja povecava osetljivost dodira medjutim ne pomaze. Svakako cu preci na ma Mobile Outtfiters foliju uskoro pa cu videti kako ce se ponasati.

Najveca mana mi je fiksna pozicija back/home/recent opcija. Ne vidim poentu zakljucavanja izmene ove opcije kad verujem svi ostali imaju mogucnost promene redosleda. Navikvam se na gestures ali izvlacenje menija sa strane u aplikacijama je sada nezgodnije jer moram da pogodim i zadrzim ivicu ekrana da bih ga izvukao (stoga cesto pritisnem gornju levu ivicu ekrana nego sto to radim jer skoro uvek izadjem iz aplikacije jer telefon misli da hocu nazad).
Bubbles funkcija nekad ume da zabaguje tako sto bubble zaglavi na vrhu ekrana tako da sam prestao da je koristim. Pozicija dugmica zakljucavanja i podesavanja zvuka su mi ok ali uporedo koristim firmin A53 pa se nekad zamrsim, takodje bespotrebna izmena u odnosu na ostale telefone po meni.
Nemogucnost uklanjanja google search bar-a sa dna pocetnog ekrana mi je smesno ogranicenje, nikada ga ne koristim te ne vidim smisao toga.

Zvucnici su mogli biti bolji cini mi se, nisu mi nesto glasni i zvuk mi nekako nema dubinu (nisam neki audiofil pa mozda lupam ali imam takav osecaj). Verovatno se ovo samo meni desava jer vidim da se ne pominje, kada premotavam video/muziku zvucnik ume da pucketa. Takodje ukoliko dodje do nekog visokog tona nekad se cuje to. Medjutim pri generalnom koriscenju to ne primecujem, najizrazenije je kod premotavanja. Pri uspostavi poziva nekad se zacuje cudan zvuk u slusalici ali nije ga bilo na 12ici kada sam isprobavao pozive pa verujem da ce se to srediti.

U sustini mislim da je to, to i da nisam pogresio sa kupovinom ovog telefona.

@Zejtin014

Ponavljam se ali svima bih preporucio swipe gestures barem par dana da se nateraju da probaju, kakvi bre buttons :) Ovo je najbolja implementacija toga, mozes i sa leve i desne strane telefona, menjanje izmedju aplikacija tipa citas nesto na benchu, stigne ti poruka odes odgovoris, i da se vratis brzo na bench samo swipe-ujes na donjem delu ekrana i vratis se tamo gde si bio pre poruke, meni je ovo mega korisno i tako mi je preraslo u naviku i ne mogu da zamislim sad koriscenje telefona pre toga :D

@hazmaju Hvala ti, odradicu ovih dana proceduru. Ne smeta mi toliko svakako, ali nece skoditi da uklonim smetnju.

Od kad si preporucio, tad sam i presao na gestures. I meni polako prelazi u naviku ali decenija koriscenja buttons-a cini svoje 😂

E da, jos jedna ,,mana", ne znam ko je pravio izgled slajdera za zvuk ali uzasno pokazuje koliko su zvucnici pojacani. Iako se cini da je pojacano do kraja, moze se jos dva-tri puta pritisnuti pojacavanje kako bi se dobio maksimum. Ne znam kako drugima izgleda ali stvarno retko glupo resenje po meni

E da, jos jedna ,,mana", ne znam ko je pravio izgled slajdera za zvuk ali uzasno pokazuje koliko su zvucnici pojacani. Iako se cini da je pojacano do kraja, moze se jos dva-tri puta pritisnuti pojacavanje kako bi se dobio maksimum. Ne znam kako drugima izgleda ali stvarno retko glupo resenje po meni

lol znas da sam tek sad ovo primetio, jos sam pominjao da Pixel slusalice nisu previse glasne a u stvari nisam nikad pojacao skroz do kraja :D Znaci ima jos 2, 3 podeoka posle onog sto ti vizeulno deluje da je poslednje..

Ocajno UI resenje bukvalno :D

Vidi stvarno, ni ja nisam izvalio krajnji prag. 🤣

Ovako su video sam na Realme 10 i još nekom Oppo izreklamirali 200% zvučnike, naglasili baš marketinški, i isto ovako slajder ide vizuelno do "kraja", ali ako pritisneš još, onaj popunjeni bar se još više izduži i ode na 200%. 😂

Negde procitah da radi samo kada je ukljucen adaptive sound ali nisam siguran posto je to kod mene ukljuceno od pocetka

To je onda bolje rešeno na Realme recimo, onaj bar ne bude skroz pun, kao što liči na Pixelu da jeste, a nije, nego iskoči upozorenje da sam pojačao do maksimalnog preporučenog limita a da jačina iznad može biti nepovoljna za sluh... I onda moraš da potvrdiš sa ok da bi mogao da pojačaš do samog kraja.

Isto tako je radilo i na Redmi Note 10, a i slazem se da je to bolja opcija nego ovo kako je reseno na Pixelu

Mala pomoć. Imam fizicku MTS i esim globaltel karticu. Globaltel mi je podesen za mobilne podatke. Medjutim, internet se diskonektuje sam nakon mirovanja i cesto moram u stk services aplikaciji da ga ozivljavam. Resenje?

Da li i dalje na Novi Launcher-u neće da radi gesture(swipe) navigacija, na Androidu 13(Pixel 6)?

Radi, i uvek je i radila, ali ne radi tako tečno kao na Pixel launcheru.

Neću da tvrdim, ali mi se čini da kad sam imao Pixel 6 prvi put(pre oko dva meseca da nije radilo). Moguće je da sam pogrešio, pošto sam za to vreme promenio desetak telefona...pa sam ih pomešao. 😀😉
Hoću da sklonim onaj Google bar dole i onu prognozu gore levo, a to mogu samo sa drugim Launcherom.

Možes i ako si rootovao sa Pixel launcher modsom.

Ne znam to da radim, odnosno nisam nikad to radio.
Instalirao sam Novu, a ono što ne radi na Novi nisu gestures, već brojčane notifikacije na aplikacijama(Viber, WA, Telegram, itd...).

Prilozi

• Screenshot_20230304-185208.png
    Screenshot_20230304-185208.png
    120.8 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20230304-185222.png
    Screenshot_20230304-185222.png
    163.7 KB · Pregleda: 40
Nije loša baterija na šestici!

Prilozi

• Screenshot_20230304-204429.png
    Screenshot_20230304-204429.png
    184.4 KB · Pregleda: 41
Ne znam to da radim, odnosno nisam nikad to radio.
Instalirao sam Novu, a ono što ne radi na Novi nisu gestures, već brojčane notifikacije na aplikacijama(Viber, WA, Telegram, itd...).
Rade i brojčane notifikacije na Novi, samo ne znam zašto nam se razlikuju podešavanja za ovo. Kod mene je Prime verzija 7.0.57

Prilozi

• Screenshot_20230305-003725.png
    Screenshot_20230305-003725.png
    187 KB · Pregleda: 31
I ja imam tu verziju. I kad kliknem na taj zasivljemi deo izbaci da je trenutno nedostupno zbog moje bezbednosti.
Da li ti radi double tap/screen lock? Meni ni to ne radi, ali sam to rešio drugom aplikacijom.
Ta ista verzija je normalno radila na Androidu 12, čim sam instalirao 13, prestale su te dve funkcije da rade.

Prilozi

• Screenshot_20230305-081407.png
    Screenshot_20230305-081407.png
    141.1 KB · Pregleda: 15
Nazad
Vrh Dno