Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

elik.png

Juče nisam mogao da pristupim esandučetu, a danas vidim da je prazno, nema ništa, a bilo je preko 20 raznih poruka, poreza , rešenja i sl. Da li još neko ima sličnu situaciju?

Promenili su izgled i formu esandučeta, mislim da imas u opcijama arhivu svojih starih poruka

Kako ste bekapovali ConsentID?
I kako su iskustva kada se radi restore? :)

Kako ste bekapovali ConsentID?
I kako su iskustva kada se radi restore? :)
Uloguješ se, dole ideš na ID, onda klik na nalog, pa gore na tri tačkice, onda backup.
Ја сам само бекаповао, кад буде требало да се ристорује, биће куку леле 😁
Nema nikakvog kuku lele. Kupiš nov telefon, instaliraš ConsentID, restore backup, prosto ko pasulj.

Kome treba još jedan nalog (za staru majku, recimo), može da instalira dvojnu aplikaciju ConsentID na telefonu i da na njoj ima nalog te druge osobe u isto vreme.

Odrađen bekap, nego čitam ovde u temi i po netu da su ljudi imali različita iskustva kada se radio restore...
Od infa na sajtu samo ovo:
Како могу апликацију ConsentID да пребацим на нови телефон? Активирана је на старом
телефону и нисам успела да је активирам и на новом?
Одговор: ConsentID апликација се користи искључиво на једном телефону. Уколико корисник жели
да је пребаци на нови телефон потребно је да уради backup апликације или да преузме нове
параметре на неком од шалтера наших регистрационих тела. Ако се одлучите за backup, молимо
Вас да нас контактирате путем следеће адресе електронске поште [email protected] и јавите који
оперативни систем користите на телефону – андроид или иос.

Kad klikneš na profil, arhiva. Meni su tu neka rešenja...

eu.png

Ja sam radio restore bekapa vise puta. Sa Androida na Android i cak sa Androida na iPhone.
Skoro azurirao aplikaciju i udjem, vidim resetovala se. Ponovo restoreujem backup i sve normalno funkcionise.

Tako sam prošli put izvadio LK i 15 dana kasnije oni nešto promene, pa od jednog trenutka više nisam mogao da obnavljam sertifikat. A i dok je radio, večito je bila muka što negde radi, negde ne.

Sad sam izvadio LK krajem januara, a oni 8.2. promene čip 🙄
Ali ova bar radi bez greške.

Pozdrav svima,
Imam problem sa consentid aplikcijom.
Bilo da očitam QR kod ili ručno unesem parametre koje sam dobio u pošti dobijem obaveštenje da ID već postoji...
Imam od ranije elektronski potpis, da li to nesto koči ne znam i molim vas za pomoć kako ovo da rešim.Hvala unapred.

Prilozi

• Screenshot_20230302_074819.jpg
    Screenshot_20230302_074819.jpg
    22.4 KB · Pregleda: 39
Istice mi vozacka na leto, citam na sajtu mup-a da se za one koji imaju ogranicenje (naocare) zdravstveno uverenje prilaze samo ako je prethodna dozvola izdata na period kraci od 10 godina ili ako lice ima vise od 65 godina. Posto nosim naocare ali nemam 65, a i vazeca vozacka mi je izdata na 10 god. da li je neophodno priloziti uverenje?
Isto pitanje.
Da li treba lekarsko uverenje ili mogu preko portala da zahtevam produzenje?
Jer, tamo moram da stikliram da nemam nikakva ogranicenja... neko kaze treba lekarski, neko kaze ne treba jer je prethodna dozvola izdata na period od 10 godina...
Nista mi nije jasno...

Koliko sam ja saznao, ne treba lek. uverenje ako nisi napunio 65 god. Ali trajanje nove vozacke je dok se ne napuni tih 65 god.
Znaci ako imas 59, 60, 61... izdaju vozacku sa tarajanjem do 65. Nakon toga mora lek. uverenje i nova vozacka.

Nisam lepo napisao.
Nemam ograničenja što se tiče godina već imam naočare, ali sam prethodnu vozačku dobio na period od 10god. Sad mi tu nije jasno da li moram na lekarski zbog naočara? Neko kaže da treba jer imam ograničenje a neko kaže da ne treba jer sam dobio prethodnu na 10 god.
Vozačku imam već 20 godina, prvu sam dobio na 5 i kada sam produžavao morao sam na lekarski, sleću isto tako, na 5 pa lekarski, e prošlu sam dobio na 10 pa mi sad nije jasno.
Sa Mup sajta:

"Уз захтев треба приложити:

возачку дозволу издату на старом обрасцу;
уверење о здравственој способности за управљање моторним возилима и скуповима возила оне категорије за које се захтева издавање возачке дозволе које није старије од шест месеци (доказ треба приложити ако је ранија дозвола издата на период краћи од 10 година из здравствених разлога, односно ако захтев подноси лице које је старије од 65 година живота);
важећу личну карту на увид;
уплатница генерисана на порталу еУправе"

I ja nosim naocare, raspitivao sam se za iste uslove kao i ti. Rekli su mi kao sto sam napisao gore.
Izdace mi novu dozvolu na period do 65. i nije mi potreban lekarski. Nakon toga sve ispocetka ali sa lekarskim.

Jel podnosio zahtev neko skoro za e vrtić?

Da li odgovor stiže na e uprava, sanduče ili?

Jel ovo 15 dana rok, radnih ili :)

A meni rekli suprotno.. Lud zbunjenog..kako je ko ustao to jutro.
Evo pitao i prijatelja koji isto nosi naocare, zavrsio preko euprave, nije mu trebao lekarski.
Molim te, da li možeš da pitaš prijatelja da pogleda vozačku dozvolu na poleđini, kolona 12, tu se upisuje ako ima ograničenje, da li mu nešto piše ili samo crtica, nema ništa? Ako nosi naočare verovatno ima upisano 01, to je kod za naočare. Ako mu tako piše a preko euprave je podneo zahtev onda ću i ja tako, očigledno zavisi na kog službenika naletiš i ko kako protumači da li ti treba lekarski ili ne.

Ja nosim naočare, i u koloni 12 imam sve crtice :)

EDIT: Kod burazera koji takođe nosi naočare ne piše ništa, a kod keve piše 01.01

Vi kojima ne piše ništa u koloni 12 a nosite naočare verovatno ste počeli da ih nosite nakon što ste izvadili prvu vozačku dozvolu. Ko izvadi vozačku dozvolu a da nema nikakvog graničenja po difoltu posle 10 godina samo produžava a onaj koji u startu ima ograničenja i dobije na manje od 10 godina mora da ide na lekarski.

Nope :) Naočare nosim oduvek, dok su bile stare "ružičaste" dozvole tražili su mi lekarski.

Uvek na 10 godina. Evo sad pričam sa kolegama po firmi, svi imaju različite priče, izgleda kako je koga "zalomilo" ;)

E svasta, izgleda da zavisi od sluzbenika koji trenutno radi.
Sad pricam sa drugaricom, ona je dobila da nosi naocare mnogo ranije nego sto je polozila voznju,
dobila na 10 god i nije radila lekarski ponovo, pre 5 god produzila, isto joj pise 01 u vozackoj.

Situacija je sledeca:
nije mi bilo tesko, opet odem popodne u istu PU, naravno druga smena.
Pitam vrlo ljubaznu gospodju na informacijama, kaze verovatno treba i lekarsko ali najbolje da pitam direktno na salteru gde se predaje.
Pitam i tamo, kaze dajte licnu kartu, ubacila u citac i proverila u sistemu, kaze imate trajno lekarsko uverenje, ne treba drugo, samo taksa.
Platim taksu i predam, za 7 dana da dodjem po novu vozacku.(y)
Eto, to je moje iskustvo. Da li to znaci da svako ko je dobio lekarsko na 10 god a ima neko ogranicenje vise ne mora da ide na lekarski
ili je to individualno, ne znam, ali svakako mozete proveriti u nekoj PU ali ne na informacijama nego bas na salteru gde se i predaje za vozacku.

Ni kod mene ni kod prijatelja nema nista u koloni 12, ni crtice. Naocare nosim jos pre prve vozacke.
Za dva meseca mi istice vozacka pa cu da vidim sta ce meni da kazu.
Ne secam se kad sam zadnji put radio lekarski, a ovo je odlicno ako i meni upali ovo "trajno lekarsko uverenje".

To za lekarsko je kako-ti-se-zalomi, meni nije dozvolio online produženje, već napisao da se javim u policijsku stanicu, uz napomenu da je verovatno zbog lekarskog uverenja. Nemam naočare, niti bilo koje drugo ograničenje. Kada sam otišao, rekli mi da se dešava da sistem to nekome napiše i da ne znaju zašto se dešava.

Vrh Dno