Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Da, ima asus karticu, i to kvalitetniji model, rog strix.
Ma nije probao deinstalirati adrenaline, ali ako ta asus kartica ima mogućnost da u sebi sejva undervolt promjene, onda se možda može čak i deinstalirati taj adrenaline.

Ako nema druge mogućnosti morat ću tako sa stalno aktivnim afterburnerom, ili uopće ne raditi undervolt.

^ po meni je afterburner bolji, zato sam i njega koristio. Trenutno sa 4090 nema potrebe za undervolt.

Ima više programa za undervolt, npr. Evga Precision ako se ne varam....napravit ću sistem backup sa macrium pa malo isprobavati, nema žurbe

^ iskreno kod 4090 nema, ne prelazi mi 56c i fan na 32%

Meni djavo ne bi dao mira, sporta radi bih je spustio na 300W da vidim koliko se gubi, a sasvim moguce reda 1% performansi za 10% manje disipirane toplote.

^ mogu probati, to je najmanji problem. Može se desiti da fanovi neće ni raditi zbog toga sto kad temperatura sidje ispod 50c se ugase 😀

skrenuo bih pažnju na to da je ovo tema o 3000, ne o 4000 😀 da ne zalutamo

Moze mi neko reci zasto se barem ovde u Bosni, vidim lik prodaje Zotac 3090 OC Trinity po meni po sumnjivo jeftinoj ceni od 1600 bam?
Jel ta kartice defektna ili sta?

^ moguće da je radio mining i sada posto je to puklo rasprodaje čisto da vrati neke pare.

Pise "Nove", al pise i na tarabi svasta. Sta te kosta da zovnes i proveris, da ne bajamo mi ovde u pasulj?

Ovo je novo valjda?
Pitanje, čim prodaje više komada vrlo moguće da je polovno iz rudnika. Ne znam kako da ti pomognemo, moraš nazvati pa videti sa prodavcem. Da li su stickeri otvarani ili ne se ne vidi na slikama. Nazoveš pa pitaš

Pitanje, čim prodaje više komada vrlo moguće da je polovno iz rudnika. Ne znam kako da ti pomognemo, moraš nazvati pa videti sa prodavcem. Da li su stickeri otvarani ili ne se ne vidi na slikama. Nazoveš pa pitaš
Znači ništa kupovina dok se ne ode uživo? Teško je taj sticker ponovo naljepiti nakon korištenja tj odljepljivanja, znam iz ličnog iskustva.

ako je novo ima garancija

Znači ništa kupovina dok se ne ode uživo? Teško je taj sticker ponovo naljepiti nakon korištenja tj odljepljivanja, znam iz ličnog iskustva.
Najbolje ako možeš otići lično i na mestu probati u slučaju da je polovna kartica. Sto kaže kolega @illidan ako je nova ima garanciju.

pa ima garanciju prodavnice gde je kupio, sigurno nije dobio iz fabrike :)

@pcpartpicker niko ne kaže da će ti garanciju dati fizičko lice, nego ti daje garanciju od prodavnice gde je kartica kupljena

100 % iz rudnika
Zli rudari sve to ociste i pakuju u kutije i prodaju kao novo 🤣🤣🤣

Izvinjavam se za off, morao sam

Poslednja izmena:
Kako ću ja znati jel polovna ili nova karta ličnim odlaskom?Objasni mi...
kaze ako je polovna, onda odes licno da vidis kako radi i da li radi
ako je nova ima garanciju, nema sta da ides licno, ako nema garanciju onda nije nova i onda laze

edit: mislim moze biti nova bez garancije, ako ju je ukrao negde, ili mu je neko poklonio, a zaboravio da mu da papir od garancije, pa to mozes da mu kazes da kada nabavi papir onda poslujete

On da je hteo / mogao da nabavi papir, nabavio bi ga. Nego, i dalje razglabamo, a ti ni da zovnes.

Kako ću ja znati jel polovna ili nova karta ličnim odlaskom?Objasni mi...
Lepo, nazoveš prodavca i sam će ti reci jel nova ili polovna. U slučaju da je polovna i nema garancije tražiš da ti omogući PC gde možeš da probas karticu, da vidiš temperature, stabilnost…. Pre testa proveri na netu kakve su karakteristike same kartice pa usporedi.

Lomio sam se dugo da li da platim malo više i uzmem 3070 strix, međutim iskoči jako dobra ponuda, te uzeh novu 3070 Tuf za 400 evra. Svakako ogroman skok u odnosu na 1070 Ti strix koju sam imao do kupovine ove, a i cena je dovoljno pala što se mene tiče.

Al' smara lik sunce ti tvoje samo da bi popunio 10min. 2 i po minuta se izmotava pre nego što krene da priča o problemu...

tldw; Diablo 4, na cutsceni grafika cepne 100% usage i komp se resetuje/uđe u black screen. Pojedincima resetuje samo komp, nekima navodno ubilo gigabyte 3080ti grafiku (gigabyte je samo u problemu koliko se zna). Liči na New World problem od prošle godine. Ne zna se još ništa tačno i čeka se razvoj situacije.

edit: razvitak = razvoj

Poslednja izmena:
Jeste smarac 🥴
Neverovatno da softver ovako moze da osteti hardver.

I ne može ako je hardver ispravan.

Vrh Dno