Šta je novo?

Kupovina igara na drugim marketima - VPN

Da li su sve ukrajinske cene dosta bolje od turske ili samo za nekoliko igara?
Bukvalno sam pre mesec dana promenio na tursku, a sada vidim da UAH cene idu skoro duplo nize. Recimo hogwarts.
Samo za nekoliko igara... Eto, najbolji primer Hogwarts Legacy koji izadje, za standard verziju, oko 20E.

Većina pusti steam automatika da definiše cene pa Turska bude jeftinija, ali eto. Verovatno neki developeri sami spuštaju cenu zbog trenutne situacije u Ukrajini. Verujem da će i Tursku malo da olabave u narednom periodu (nažalost).
Sto se Steama tice, krenuli su da dizu cene do besvesti, da te cene jednostavno nemaju vise smisla po pitanju regionalnog pozicioniranja cena jer su ih buvalno vratili da budu u egalu sa evropskim cenama, samo sto su konvertovane u lire (naravno ima izuzetaka). Gledaj cene ispod i racunaj da je 100 lira oko 5E:
1677188524158.png
1677188532125.png

Poslednja izmena:
Naravno, cene su otišle gore katastrofa. Samo kažem kako ja shvatam kako steam regionalne cene funkcionišu.
Steam objavi preporučene cene u lokalnoj valuti za 60$ igre na primer.
Developeri imaju opciju da sami odaberu za svaku zemlju cenu posebno ili da puste steam automatika da definiše cene po gornjoj preporuci.

E sad, koliko sam negde pročitao, većina ne želi da samostalno određuje cene već puštaju automatiku pa otuda odoše cene u nebesa.

U suštini steam je tu najviše kriv, oće da uzmu što veću lovu.

Naravno, cene su otišle gore katastrofa. Samo kažem kako ja shvatam kako steam regionalne cene funkcionišu.
Steam objavi preporučene cene u lokalnoj valuti za 60$ igre na primer.
Developeri imaju opciju da sami odaberu za svaku zemlju cenu posebno ili da puste steam automatika da definiše cene po gornjoj preporuci.

E sad, koliko sam negde pročitao, većina ne želi da samostalno određuje cene već puštaju automatiku pa otuda odoše cene u nebesa.

U suštini steam je tu najviše kriv, oće da uzmu što veću lovu.
Bogami, kako vidim, nije automatski. I na EGS digli cene (u ovom primeru Ubisoft)... Naravno, na EGS su dosta bolje cene vecine igara nego na Steamu, ali poceli su da dizu... Neki od primera dole (iako je sad snizenje, standardne cene su sad mnogo vece)
1677196150782.png
1677196164390.png

Pogledaj EA cena pa ces se tek usreciti :D

Gde uzimate Steam kodove za TR? Ja sam našao samo na G2A, pa rekoh možda negde ima i bolja ponuda :)

Gde uzimate Steam kodove za TR? Ja sam našao samo na G2A, pa rekoh možda negde ima i bolja ponuda :)

Ako hoćeš da izbegneš proviziju sa Enebe, možeš da probaš turgame, koji je već pomenuo Gile004

Sa ovim skakanjem cena za igre, mozda pretrpana biblioteka, sto steam sto ostale, pocinje da ima vise smisla 😄

Preleteo sam ovu temu i ne videh da li ima neko uputstvo kako podesiti turski Game pass iz Sorabije, a da fercera na PC?

Priča se da je Ultimate 44 lire mesečno.

Preleteo sam ovu temu i ne videh da li ima neko uputstvo kako podesiti turski Game pass iz Sorabije, a da fercera na PC?

Priča se da je Ultimate 44 lire mesečno.
Za nov gamepass nalog, kupis onaj trial, recimo za jedan mesec.
Sa VPN-om, udjes napravis nalog na gamepass, uneses kod za trial od mesec dana i karticu za dalje placanje (jer jedino tad ce da je prihvati inace bi je odbio jer nije iz Tur) i kad istekne taj trial mesec dana, skida lire sa kartice.
Bilo je ovde negde na forumu malo preciznije opisano u nekom delu, ali sad ne mogu da se setim gde tacno, ali ovo je sustina. Sto se adresa tice, gde znam, nadjes recimo adresu nase ambasade u Tur i to stavis, npr...

Da odgovorim sam sebi, ovaj kod radi sa turskim nalogom, upravo provereno.
Uspeo sam i da registrujem srpsku karticu pa ću videti koliko će skinuti para kad istekne mesec koda.

Ovaj gore koji je dao @Johnny_z11 ne radi, bacanje para. Prave se katatonični na upit kako to da im region free kod ne radi ni na turskom ni u još par regiona (verovatno ne radi uopšte).
Ne pišem da bi kritikovao, nego da se neko drugi ne zezne.

Dakle ili cdkeys ili G2a...ove poluproverene izbegavati...

EDIT: E da, procedura kreiranja naloga, primena koda i registracija kartice jeste ona koju je @Johnny_z11 napisao... Tako radi... Kedino kod sa cdkeys...

Extra, super je to da sad vise zainteresovanih ljudi mogu sebi jeftino da nameste Game Pass for PC.
Samo bih dodao da kad sve namestite mozete da se prebacite sa te Ultimate (45 lira) na jeftiniju PC verziju (29lira mesecno).
Nije neka specijalna usteda, ali meni na primer ne treba Ultimate, nemam xbox konzolu a EA igre sam uglavnom presao sta mi je bilo zanimljivo..
mada razlika je jedna limenka piva, tako da..

Extra, super je to da sad vise zainteresovanih ljudi mogu sebi jeftino da nameste Game Pass for PC.
Samo bih dodao da kad sve namestite mozete da se prebacite sa te Ultimate (45 lira) na jeftiniju PC verziju (29lira mesecno).
Nije neka specijalna usteda, ali meni na primer ne treba Ultimate, nemam xbox konzolu a EA igre sam uglavnom presao sta mi je bilo zanimljivo..
mada razlika je jedna limenka piva, tako da..
I ja sam skontao da mi Ultimate ne treba jer EA igre retko igram (sportske ne igram nikad), a nemam ni xbox, ali se setih da treba sad nekad da izađe Jedi nastavak, pa rekoh možda bude day one na GP pošto je EA igra...
A što i sam kažeš vise mesečno para ostavim za kusur jer me mrzi da podignem kovanicu sa pulta blagajne u radnji...

Na zalost nece, 100%.
Dead Space, Jedi Survivor i sve te nove AAA igre su ukljucene samo u EA play pro verziju, ne i u obicnu EA play.

Ta Pro je dosta skuplja.
Spuste ih u obicnu EA play posle godinu ipo - dve..

Epic i neki VPN za Ukrajnu - imate li preporuku?
Nalog mi je na UA, hteo bi da kupim ovaj "For Honor Complete Edition" za ~10USD...
Beše plaćam iz klijenta ili iz pregledača (sa aktivnim VPN-om, naravno)?

Ja za taj kombo koristim windscribe (nisam pri kompu, mislim da se tako zove). Pre nedelju dana sam uzeo iz klijenta direkt, np

Sledeci task - da provalimo kako da platimo unapred za godinu-dve, umesto da nam skida mesecno :)
Tako smo mirni i ako podignu cene ili promene nesto 😀
Ako neko uspe neka javi

Sledeci task - da provalimo kako da platimo unapred za godinu-dve, umesto da nam skida mesecno :)
Tako smo mirni i ako podignu cene ili promene nesto 😀
Ako neko uspe neka javi
Ha, ha...
NIsam uopšte video na sajtu u onim suscribe planovima da turska ima pretplatu dužu od mesec dana.
U kodovima sam video, ali to su neki kraći kodovi koji se mogu stackovati, a tako je skuplje nego da ti skida mesečno...

Da li region mora ostati na Turkey u Windowsu ili kada je jednom namesteno da skida u Lirama to je to?

Uspela sam da prebacim svoj Steam nalog na Tursku. E sad, hoću li uvek morati da uključujem VPN za aktivaciju dopuna ili ne?

Ne.

Nazad
Vrh Dno