Šta je novo?

Kućna multimedija LG C1 vs Sony A83J vs Philips 706

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Machor

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2010
Poena
215
Koji model mi preporucujete? Dvoumim se izmedju ova tri:

LG OLED55C11LB.AEU - 149.990 din. u Teh...
Sony XR-55A83J.AEP - 149.990 din. u Teh...
PHILIPS 55OLED706 12 - 129.999 din. u Gig...

Sva tri modela dolaze sa 5 godina garancije, sto mi je jako bitno zbog mogucih problema sa OLED panelima. Zbog toga sam isklucio kupovinu preko KP iako su tamo cene dosta povoljnije.
Televizore bih koristio za kablovsku MTS Iris i za SBB EON, kao i za Netflix i Youtube, mozda nekad i za streaming sa kompa.
Philips i Sony mi se svidjaju iz razloga sto imaju Android i Google TV i mogucnost veceg izbora aplikacija. Philips ima i ambilight, mada to nije presudno.
Ne planiram da koristim za gaming i da povezujem konzole. Bitan mi je kvalitet slike, zvuka, dobar upscale sa manjih rezolucija, stabilnost softvera, mogucnost koriscenja dodatnih aplikacija, lakoca koriscenja, funkionalnost daljinskog...

Nemam soundbar, tv je povezan na Onkyo AV risiver. Besprekorni su i slika i zvuk, kao i funkcije na tv-u.
Moguće je da su prve verzije išle sa bugovitim software-om, što je kasnije ispravljeno kroz ažuriranja.
Svaka preporuka i za 806, kome je 807 finansijski nedostižan.

Cene pomenutih modela su se umedjuvremenu promenile:

• PHILIPS 55OLED706 12 cena: 117.855,00 rsd,
  • Sony XR-55A83J.AEP cena: 134.990,00 rsd i
  • LG OLED55C11LB.AEU cena: 144. 980,00 rsd

Koji bi ste od ponudjenih televizora stavili na prvo i drugo mesto, izgleda da vise nedaju petogodisnju garanciju. Trebao bih u ovom ili u aprilu da kupim tv pa mi je potrebna vasa preporuka jer sam totalno zbunjen svim silnim podacima.

Koji bi ste od ponudjenih televizora stavili na prvo i drugo mesto, izgleda da vise nedaju petogodisnju garanciju. Trebao bih u ovom ili u aprilu da kupim tv pa mi je potrebna vasa preporuka jer sam totalno zbunjen svim silnim podacima.
Sony A8J za 135k? Po meni to je najbolji pik, podrzava DTS i nema webos-a, idealno za tu cenu.

Sony. Ne kapiram zašto je c1 skuplji od Sonija🤦‍♂️🤣. Sva tri su odlična samo odluči šta(OS, hdmi ulazi, podrška audio/video formata, itd) tebi više odgovara.

K (2022)

J (2021)

tema za televizore marke SONY u kojoj verovatno možeš da saznaš dosta stvari

Drugari, kakava je razlika izmedju SONY XR55A83KAEP ( sa cenom od 220.000,00 ) i SONY XR55A95KAEP ( sa cenom od 330.000,00 ) za nas prosecne korisnike.
Dodao bi i ovaj model za uporedjenje SONY XR55A90JCEP sa cenom od 250.000,00 dinara.

То су модели од пре две године. Да ли је бољи? Апсолутно. Да ли је толико бољи? Апсолутно не.
Трећа ствар, цене код нас су толико мапу Ане да је то тужно... Ја сам пре годину дана узео 60а80ј за 1499е...

Uh, koliko je tesko naci dobar kompromic cene i kvaliteta. Mogao bih da izdvojim do 200.000,00 dinara za tv od 55", po Vama koji bi ste mi model predlozili jer vec polako ludim od tolikih silnih informacija.

Uzmi a80j veću dijagonalu, jer a90j nije toliko bolji pogotovo ne za 100k dinara. Kad sam za sebe gledao nisu bile neke razlike. 90j ima bolji panel i peak brightness, bolje nožice bar meni jer su raširene pa tu fino čučne soundbar. Isti cpu tako da razlike u kvalitetu slike nema.

Ne znam kakav si korisnik. Kao napredniji korisnik ne bih traizio nista vise od C22 naravno u 65", i to mi je verovatno sledeca kupovina.
Dva prijatelja su na moju preporuku uzela C1 seriju i sve je fenomenalno, miljama ispred TV uredjaja koje koristi 90% ljudi. Tu pre svega mislim na kvalitet slike i crne boje.

Mozda bi kao napredniji korisnik hteo da pustis neki content koji ima DTS audio, u tom slucaju ces biti uskracen za isti. Osim ako nemas neki drugi media player, kao npr Nvidia Shield.

A90J je Sony-jev najbolji OLED iz 2021. godine. G1 je LG-ev najbolji OLED iz 2021. godine. LG G2 je njihov top model za 2022. godinu. Imaj u vidu da je G serija skraćenica za Gallery, odnosno da je reč o modelima koji su namenjeni da se montiraju na zid i dolaze bez postolja, koje se kupuje zasebno i košta negde oko 150 evra...
A90J je koristio LG display, dok je Sony-jev flagship iz 2022.godine (A95K) prešao na Samsungovu seriju OLED displeja (tzv QD OLED).
Između A90J i LG G1 većina reviewa daje prednost A90J. Osim boljeg procesiranja slike, Google TV se generalno smatra boljim TV OS-om od WebOS-a.
Između A90J i LG G2, verovatno bih odabrao G2.
Kada je C2 u pitanju, ja sam od njega odustao na osnovu sugestije prodavca sa KP da su imali dosta reklamacija i da ga ne preporučuje, za razliku od C1... Nešto slično je bilo sa Samsungovom serijom QLED televizora za 2022.godinu,koje su neki prodavali po nižoj ceni od modela za 2021. godinu, Činjenica je da npr. 55" C2 lakši čak 7kg od C1...

Ako je preporuka za LG televizore izmedju ova dva modela: LG TELEVIZOR OLED55G23LA u Dr TECHNO kosta oko 185.000,00 dinara i LG OLED55C22LB.AEU u Tehnomediji kosta oko 160.000,00 dinara, koji bi bio na prvo mesto?

Imaš i poređenje sa C2, mislim da su nijanse u pitanju. Ja bih se verovatno odlučio za G2 ako te preterano ne gađa ta razlika u ceni. I kao što neko reče G2 je predviđen za kačenje na zid. Odgledaj neki recenziju na youtube, verujem da imaju i uporedni testovi pa odluči.

Ako je preporuka za LG televizore izmedju ova dva modela: LG TELEVIZOR OLED55G23LA u Dr TECHNO kosta oko 185.000,00 dinara i LG OLED55C22LB.AEU u Tehnomediji kosta oko 160.000,00 dinara, koji bi bio na prvo mesto?
G2 (i A90J) imaju još jednu značajnu prednost u odnosu na C2, a to je heatsink. To mu omogućuje da postigne veću svetlinu i smanjuje rizik od burn ina.

Potrebna mi je vasa drugarska pomoc jer hocu do uskrsa da kupim tv ako tacno odlucimo sta je od 55" najbolje na nasem trzistu a da pr tom neulazem premnogo. Ako se bas mora tezio bih da neprelazim vise od 200.000,00 - 220.000,00 dinara. Plasim se da bi mi tv od 65" bio mnogo veliki jer tv gledam sa udaljenosti od 2m, vaznije mi je da imam bolje karakteristike u odnosu na ekran od 65".

Nazad
Vrh Dno