Uradio sam deinstalaciju aplikacije, novu instalaciju, aktivaciju na eupravi sa dvofaktorskim logovanjem sa karticom i dodelio sam novi šestocifreni pin i nova verzija je proradila.Ulogovao sam se na ConsentID na Android telefonu, objavio je da je potrebno uraditi update. Posle update nisam mogao da se ulogujem sa sadasnjim pin-om. Otisao sam na Eupravu na racunaru sa sertifikatom na kartici i tu je stajalo da je kvalifikovani potpis u cloud-u neaktivan. Uradio sam aktivaciju, stiglo je obavestenje da je u toku. Posle 5-10 min status je promenjen u aktiviran. Probao sam na telefonu ali i dalje stoji samo pin polje ali lozinka ne prolazi. Ne postoji back i neka druga opcija. Euprava mi je odgovorila da je potrebno deinstalirati aplikaciju i ponovo instalirati i uraditi aktivaciju, parametre mogu da dobijem u posti ili sam da ih izdam ukoliko imam sertifikat i dvofaktorsku autentifikaciju na racunaru. Probacu kasnije da uradim novu instalaciju i aktivaciju.
Na forumu nisam naisao na razgovor u vezi zaboravljenog pina ako je pin bio zaboravljen, pa ovi koraci mogu da pomognu nekome.