Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Optika nema veze sa brzinom shuttera, kod aparata je shutter mehanički i plus postoji buffer pa je zato i brz, dok je kod telefona elektronski i ne postoji buffer(sem kod Xperia 1 modela).

Svi po tom pitanju hvale iphone, ali ja slikam pse svaki dan, razne pse, nisam bas neki spektakl video na ip13 pro. Jeste bolji od samsunga ali nije savrsen.

Da li se isplati preci sa Xiaomi 12 Pro na S23? Ultra me ne zanima, prevelika mi je. Eventualno S23+.

Po netu kazu da je baterija dobra, na mom trenutnom telefonu je baterija zadovoljavajuca ali nista preko toga. Za S23 bih doplatio oko 200 do 250 eur, pa se ozbiljno razmisljam.

Sta mislite?

Optika nema veze sa brzinom shuttera, kod aparata je shutter mehanički i plus postoji buffer pa je zato i brz, dok je kod telefona elektronski i ne postoji buffer(sem kod Xperia 1 modela).
Kako nema veze ?!
Pa najviše i zavisi od optike (i stabilizacije) i otvora blende koja će biti potrebna brzina okidanja da se uhvati dobra slika ...

Od stabilizacije ti ne zavisi ništa u ovom slučaju, s njom dobijaš mogućnost da slikaš sa sporijim okidanjem da bi dobio više svetla i samim tim manji ISO.

Stabilizacija nema apsolutno nikakve veze.
Svi bolji telefoni imaju veliki otvor blende (f1.6-1.8) koja je i više nego dovoljna za brzinu okidanja, problem je u obradi velikog broja fotografija (image stacking), zato su sada ubacili one opcije u camera asistentu (prioritet brzina ili kvalitet ili balansirano).

Edit: Evo dok sam pisao, axel ti je lepo objasnio za stabilizaciju :)

Nisam ni rekao da moras da stavis CSC drugog operatera, rekao sam da neces dobiti brzi OTA. Ja sam i s22u ranije i s23u sada prvo prebacio na EUY koji je dobio azuriranje pre 5 ili koliko dana i nisam imao OTA.
Na s22u uopste vise nisam dobijao OTA, cak i kad su na TOP-u izbacili, nisam mogao da skinem dok nisam vratio na TOP.
Sinoc, cim sam prebacio na operatorski SEK koji je pustio azuriranje, instant sam mogao da skinem.
Tebe ne sprecava nista da prebacujes na koji hoces CSC, ali OTA azuriranje neces tako dobiti.
Nisam sada razumeo, što nisi imao OTA ako si se prebacio na EUY koji je imao update pre 5 dana?
I šta tačno sprečava OTA ako izabereš neki drugi CSC?

Nisam sada razumeo, što nisi imao OTA ako si se prebacio na EUY koji je imao update pre 5 dana?
I šta tačno sprečava OTA ako izabereš neki drugi CSC?
Tako je, nisam imao OTA na EUY jer je EUY otključan CSC a TOP je operatorski.
Pročitao sam na Samsung members ili xda ili redditu, ne znam više gde, da ako je tvoj csc operatorski, gubiš OTA ako promeniš na otključan.
To je tačno i u mom slučaju. Čim sam prebacio sa EUY na SEK, dobio sam update istog trenutka kad se telefon restartovao.
Šta sprečava ne znam, ali očigledno ima razlike između operatorskog i neoperatorskog.

Која се боја највише носи на форуму? Капирам д аје мртва трка између зеленог и црног, а да су остали статистичка грешка.

Мени се овај сребрни учинио интересантним, ал онда сам видео на клиповима и рекох нека хвала.

Која се боја највише носи на форуму? Капирам д аје мртва трка између зеленог и црног, а да су остали статистичка грешка.

Мени се овај сребрни учинио интересантним, ал онда сам видео на клиповима и рекох нека хвала.
Ja sam prvo jurio zeleni, a onda se predomislio za bež/krem, kako se već zove zvanično. Međutim našao sam najpovoljniji 12/512 sa domaćom garancijom, ali u crnoj boji i koliko god da sam hteo da promenim crnu posle toliko godina, nije se dalo i kupio sam taj model

Bež, najlepša. Zelena je takođe lepa, crna je dosadna.

Prilozi

• 20230211_145242.jpg
    20230211_145242.jpg
    121.5 KB · Pregleda: 118
Ne znam gde sam video da je na S23U GPU u jačini GTX 1050 ili 1050ti? Ako je to istina svaka im čast.

Stvarno je S23 Ultra apsolutno zaokružen telefon, ne možemu se naći mana. Sve je na vrhunskom nivou, jednostavno su uboli u pravi centar sa S23U.

Sad smo mirni do prvog veceg update onda moze unlock teme pa da kukamo, moraju nesto da zeznu, ne isplati im se da sve radi 😃

Tako je, nisam imao OTA na EUY jer je EUY otključan CSC a TOP je operatorski.
Pročitao sam na Samsung members ili xda ili redditu, ne znam više gde, da ako je tvoj csc operatorski, gubiš OTA ako promeniš na otključan.
To je tačno i u mom slučaju. Čim sam prebacio sa EUY na SEK, dobio sam update istog trenutka kad se telefon restartovao.
Šta sprečava ne znam, ali očigledno ima razlike između operatorskog i neoperatorskog.
Prebacih TOP na ILO.
Za sad sve radi ok, odmah dobio update...

... to smo i čekali da sve radi - pa da se krene u ''borbu'' za koji poen više u bench testovima, koji će CSC brže da dobije ažuriranje, ko ima bolji SOT, pa malo MOD-vanje i custom ROM-ovi, ima potencijala da se i ovaj telefon ''ukoka'' i bez Samsung-ove pomoći 😁

30x zoom na Ultri

Iskreno, krenuh da listam dalje slike, i dosta ovih sa A72 je zacudjujuce pristojno i (s par izuzetaka, zoom i nocne) poprilicno merljivo i sa S23U. Mislim, ocekivao sam to, jer godinama je vec takav svet mobilnih telefona, ali opet, za ljude kojima bas zoom i nocni rezim znaci, i nekako, za vecinu nas kojima ne..vrse definitivno posao i midrangeri

Da li je neko uzimao od ovih sa KP sa EU garancijom? Kontam da su to provereni Madjari a realno se isplati usteda

Vrh Dno