Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Al si ga lupio. Naravno da podrzava.
Nemoj da se ljutis, ali kupis tel od 1.2k e i stedis na punjacu. Kupi adapter u a1, gigatronu ili gde vec ima, a ne na kp i gde te neko lepo za*ebao.
Hvala na odgovoru.
Nisi razumeo, verovatno sam loše napisao, uz telefon je prodavac davao na poklon novi originalni samsung punjač, u originalnom pakovanju i sa onim plastičnim "ogrtačem" preko punjača (ja ga lično odlepio i skinuo) i taj punjač je radio 10-ak minuta i prestao da puni. Prodavac je rekao da je taj punjač dobio/kupio istog dana u yettel-u gde je uzeo i telefon

Al si ga lupio. Naravno da podrzava.
Nemoj da se ljutis, ali kupis tel od 1.2k e i stedis na punjacu. Kupi adapter u a1, gigatronu ili gde vec ima, a ne na kp i gde te neko lepo za*ebao.

Ima razlike u kablovima. Kupio sam oba originalna punjača od 25W i 45W i jasno se uočava da je debljina kabla različita. To se vidi i na Samsung sajtu... Ima razlike i u praksi, probao sam da ih miksujem. Tanji radi na 45W bez problema, ali kad se pune S10+ i S21U. Nema ni razlike u vremenu punjenja. Valjda oni i ne mogu da "povuku" više od onoga što kabl propušta. Međutim, kod S23U ima razlike. Sa tanjim kablom aktiviran je super fast charging, dok je sa debljim super fast charging 2.0. I vreme punjenja se tada razlikuje. Tanjem treba nekih 10-12% vremena više.

Screenshot_1.jpg

Malisa (S23) deluje kao odlicna kupovina koliko vidim po BajtBox-u. Bas su ga nahvalili.

@BoškoM e to je vec druga stvar, ispalo je kao da si kupio preko kp. Cudi me da je tek tako prestao da radi. Probaj drugi adapter, ako puni onda je adapter crko nazalost, mada cudno mi je malo.
@Starter21 Iskreno, nisam znao za ovo. Moja greska. Sa ovim si sve objasnio, tako da kolega sto je postavio pitanje zna sta da radi.
Sa tanjim kablom mora isto da puni, naravno manjom brzinom, ali ne sme da prekida ili da se pokvari, ispravan i originalan punjac prepoznaje koji je kabl... Mozda je forumasa iznad prodavac prevario - da nije original, a moze biti i da je original, a imao je neku fabricku gresku...

Pre 10ak dana odradio preorder S23U (mts), ali naglasio da isporuka ne ide pre 17. jer necu biti tu da preuzmem (jesam vec pisao, ali da ponovim).
Danas mi stize viber poruka od poste da je stigla posiljka i da mogu da je ocekujem, posle par sati stize postar i preuzimam telefon sa novim ugovorom.

20230220_125004.jpg

Nisam imao vremena do skoro da se pozabavim telefonom, ali evo upravo se zavrsio transfer podataka, a i sve su se aplikacije instalirale.
Nesto malo sto sam provrteo kroz google crome i ono zaista nekako em leti em bas fluidno ide. Mislim i moj S10+ ne koci, ali nije to taj osecaj. I da, instalacija/update aplikacija je neuporedivo brze nego na S10+.

Posto cekam da mi stignu narucene maskice sa alija, hocu da uzmem neku privremenu opciju, pa sam pogledao na KP i nasao vise nekih varijanti. Ako je neko probao ili jednostavno zna nesto od ovih koje cu okaciti ispod, moze preporuka :) Kontam da je sve to slicno, ali ako je neka i za nijansu bolja od drugih, sto da ne.

Teracell Skin.jpg3D Camera.jpg
Carbon fiber.jpgTeracell Giulietta.jpg

PS sto se tice 45W punjaca, ima na KP prodavnica koja daje fiskalni, a punjac je 4800. Porucio sam, sutra idem da preuzmem.

Uzeo sam za s23 plus 45w adapter i usb c kabl od 1.8m original samsungov (u jednom pakovanju dolaze) u bc groupu 4300 din. uz cenkanje na njihovom sajtu. Pokazuje brzo punjenje 2.0, do 100% za 1h otprilike. Onaj sto dolazi uz telefon meni licno prekratak.

Ne znam da li je jos neko primetio ponekad kratak stutter u radu telefona. Meni se desilo 3 puta otkako imam telefon doduse animacije su na 0.5, verovatno da su ostale na 1x da se to ne bi primetilo. Takodje desilo mi se u jednom video snimku da snimak kad pustim prvi sekund ide glatko onda u drugoj i trecoj sekundi zakoci kao da je pao na npr. 10fps-a i onda nastavio dalje normalno. Da li se nekom desavalo nesto slicno?
Kako si zadovoljan sa signalom u odnosu na P30?
Moje iskustvo je da su isti sa signalom, tamo gde sam imao npr. 2 crtice na P30 imam i na S23+, na jednom mestu u stanu sam samo spazio da sada imam jednu vise na S23+, mts sam mreza.

Meni je VoLTE radio i na P30 i radi sada i na S23+, nista dodatno nisam menjao niti podesavao samo prebacio karticu iz jednog u drugi telefon.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.
Nisi razumeo, verovatno sam loše napisao, uz telefon je prodavac davao na poklon novi originalni samsung punjač, u originalnom pakovanju i sa onim plastičnim "ogrtačem" preko punjača (ja ga lično odlepio i skinuo) i taj punjač je radio 10-ak minuta i prestao da puni. Prodavac je rekao da je taj punjač dobio/kupio istog dana u yettel-u gde je uzeo i telefon
Pa ako ga je kupio u Yettelu ovih dana zajedno sa telefonom, zar nema garanciju i na punjač 2 godine?

Komentar jedan na Alvinov status šta je ko novo primetio kod apdejta. Moguće da su malo i kameru peglali. Na A1 nema apdejt još uvek

Na a1 nema ni telefon još, danas su pobedili, poručio telefon po jednoj ceni, izašla potvrda za drugu cenu a plaćena treća. Epilog telefon plaćen više 30 k od regularne i naravno u pregledu porudžbine pogrešna boja. Rešeno jednostavno (stornirano)
Ljudi, kupujte punjace samo sa fiskalnim, KP je pun kineskih kopija, koje ne samo sto "crkavaju", nego mogu da izazovu pozar. Vec sam pisao o tome da su takvi punjaci jedan od vodecih uzroka pozara u stanovima.
Pre godinu dana sam tako sa kp-a kupio od 45 w za samsung. Radio je sporije od 25w i naravno da je bila kineska kopija. Punjač mi ostao a pare su vraćene

Ja ne znam kako ovo da opišem...
Juče oko 21-22h napunjen telefon, od tada 2h55m (proverio pred spavanje) korišćen na 4g, bio je na 78% nakon punjenja. Znači 3h za 22% na 4g doduše sa odličnim signalom.
Do sada 5h Sot za 46% ... Ja sam prešao sa S21Fe i ovo je tamo bilo nemoguće.
Instaliran novi update juče, ne mogu da kažem sa sigurnošću ali kao da je baterija bolja od tada.
Instalirao sam update sa nekih 40% i sačekao da se završi pa sam ga posle toga napunio do stotke i od tada je ovo stanje. Saću krenuti na teren malo pa ću da fotkam i generalno spoljno korišćenje pa ću videti sta i kako.
*** kompletan Samsung ...
Ovo je inače bolje čak i od Mi10T Pro, koji sam imao pre s21fe.

Prilozi

• Screenshot_20230221_110757_Device care.jpg
    Screenshot_20230221_110757_Device care.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 114
@savicmi
@2607marko Dobio sam odgovor od Samsunga da im se više ljudi obratilo u vezi sa problemom isporuke preko Gigatrona i da se nadaju da će im sistem proraditi ubrzo, a što se direktno Samsunga tiče, isporuka uređaja svim prodajnim partnerima je u toku, radi se uveliko na tome, nema zastoja na carini, predviđenih i nepredviđenih kašnjenja i slično. Navodno su prosledili upit višim instancama kako bi dobili najtačnije moguće informacije u vezi sa GT...
Izgleda da cemo se nacekati, ransomware je u Gigatronu tako da je bitno da imamo dokaz o uplati i da cekamo... Koliki je impact na bazu i sta im sve fali, ko ce ga znati.

Prilozi

• 1676974496581.png
    1676974496581.png
    26.3 KB · Pregleda: 116
Razumem o čemu se radi, ali to ne znači da klijenti treba da trpe, naročito oni koji su poručili robu dok je sistem radio i u čije porudžbine imaju uvid. Neka trguju offline, a kada im proradi sistem neka onda evidentiraju šta i kako hoće.

@savicmi

Kako, brate, msliš da trguju offline? Kako da izdaju račune u svom softveru za prodaju ako im je bazu kompromitovao ransomware? Valjda ti je jasno da se sve porudžbine, klijenti itd. nalaze u toj nekoj bazi koju je hijack-ovao virus. Nažalost, verovatno nije zahvaćena samo baza, već i cela infrastruktura, tako da će oporavak trajati ko zna koliko.

@ILoveRoses Juče su mi potvrdili da oni već obavljaju trgovinu offline u radnjama, ali problem je što to rade samo za robu sa lagera. Takođe imaju uvid u moju porudžbinu i da sam platio uređaj, što znači da teoretski nema nikakvih prepreka da se trgovina obavi. Njima nisu u kvaru fiskalne kase, a čak i tada postoji procedura kako se mogu izdavati računi (inače bi i radnje zatvorili). Internet trgovina nije preduslov da bi se obična trgovina u radnjama odvijala.

Da li je neko porucio/kupio s23 u A1 a da jos nije stigao telefon? Ja sam kupio online S23+ 14.02. i eto vec nedelju dana proslo i jos nista. Naveo sam da mi stigne u njihovu poslovnicu u Promenadi. Pisao sam u petak mail i odgovorili su da je paket spreman samo da ga pokupi kurir.

@ILoveRoses Juče su mi potvrdili da oni već obavljaju trgovinu offline u radnjama, ali problem je što to rade samo za robu sa lagera. Takođe imaju uvid u moju porudžbinu i da sam platio uređaj, što znači da teoretski nema nikakvih prepreka da se trgovina obavi. Njima nisu u kvaru fiskalne kase, a čak i tada postoji procedura kako se mogu izdavati računi (inače bi i radnje zatvorili). Internet trgovina nije preduslov da bi se obična trgovina u radnjama odvijala.
Nije to baš tako, postoji nešto što se zove ulaz i izlaz, mogu da imaju uvid da ste ti i još mnogi platili ali očigledno nemaju uvid u to šta im je ušlo i koliko, a sudeći po svemu ušlo im je nešto veliko i duboko i nema naznake da će im uskoro izaći...ako me razumete :)

Jasno je da imaju problem i niko im ne kaže da "rode" sistem i reše momentalno. Ono što je problem je što kao jedan od najvećih lanaca tehničke opreme u zemlji, trebalo bi da imaju rezervni plan kako će funkcionisati, a i ako ga nisu imali, za ovih nedelju dana su mogli da smisle kako potrošačima da izađu u susret i obave trgovinu na određeni način, pa kada srede sistem neka se bave evidencijama u sistemu i ostalim administrativnim poslovima. Njima je najlakše da kažu da čekamo, kako oni kasnije ne bi imali posla preko glave... Bar da daju okvirnu procenu kada će biti isporučena riba, nego baš ništa, potpuno kuliranje, ne rade im mejlovi, ne radi call centar, isključili mogućnost ostavljanja komentara na njihovim profilima na društvenim mrežama, a na telefon u radnji se retko javljaju i ne znaju ništa da odgovore.

Onda za backup nisu nikada culi. Srpska posla. Deduplikacija i ostalo je za njih misaona imenica onda.

Oni su postali ludaci. Ja gledam one cene kod njih, i mislim da nisu bili takve u protekle 2-3 godine sigurno.

Mene cudi da na s23U jos nisam dobio taj update.To bi trebalo da zavisi od provajdera malo ja sam uzeo u A1 jos 9 og.Inace aoo nekome znaci da kazem da sam ja jos 3. 4. Isao u poslovnicu i rekli su mi da ce tesko biti dostupno u poslovnici pre 16 og da se snadjem ako mogu preko sajta itd.I ja 6 og narucim preko sajta 9 og mi stigne a pre sat dva me zvala devojka iz poslovnice da kase da je uredjaj dostupan ako sam idalje zainteresovan.U pitanju je A1 u centru u Kragujevcu.
A sto se tice yettela oni su ludi definitivno pojesce ih konkurencija(citaj A1) umesto da rade na tome da budu konkurentniji oni se cenama ukopavaju jos dublje.

Mene cudi da na s23U jos nisam dobio taj update.To bi trebalo da zavisi od provajdera malo ja sam uzeo u A1 jos 9 og.Inace aoo nekome znaci da kazem da sam ja jos 3. 4. Isao u poslovnicu i rekli su mi da ce tesko biti dostupno u poslovnici pre 16 og da se snadjem ako mogu preko sajta itd.I ja 6 og narucim preko sajta 9 og mi stigne a pre sat dva me zvala devojka iz poslovnice da kase da je uredjaj dostupan ako sam idalje zainteresovan.U pitanju je A1 u centru u Kragujevcu.
A sto se tice yettela oni su ludi definitivno pojesce ih konkurencija(citaj A1) umesto da rade na tome da budu konkurentniji oni se cenama ukopavaju jos dublje.
Mene cudi kako su oni dobili uopste :D TOP verzija, koju koriste a1 i Yettel uglavnom kasni, nekad i po 2 meseca u odnosu na Evropske verzije, ali u ovom slucaju je update pusten samo na EUY, nije cak ni na EUX.
Od svih verzija, 80 i nesto ih ima cini mi se, samo ta jedna ima update tako da su oni neka test grupa u ovom slucaju. Retko kad Samsung pusti samo za jednu verziju, koliko ja znam.

Ja sam nakon one price sa A1, zvao u petak MTS da pitam, da li vazi dalje ponuda i rekli mi da ce me u ponedeljak zvati da mi potvrde. Sreca pa sam na kraju kupio sam telefon, jer me jutros zvali i rekli da je odobreno, ali da trenutno nemaju ultru od 512, vec samo od 256 gb. Mozda znaci nekome ako bude hteo preko operatera da uzme.
P.S. update stigao normalno kad i ostalima
P.p.s hvala kolegi na preporuci za zicane sluske, uzeo ih jutros. Uzeo i neki adapter, ali nije najbolji zvuk na njemu.

od sinoc zvanicno na ultri.presao sa 14PM i mislim da nisam pogresio.
jeste iphone dobar nema sta, ali te neke sitnice koje ne mogu da se nameste kvare uzitak.a i za posao mi android sve pokriva tako da ***😄
jedino ne znam kako da iskljucim samsung tastaturu jer koristim swift pa mi gore non stop stoji notifikacija kad kucam choose input method.nema kao gboard da se samo iskljuci

baterija 20% 2:40 sot za sada
sinoc sam ga podesavao jedno 2-2.5 sata nije se ni malo ugrejao,takodje na punjacu od 45w nista.'ladan skroz
na ekranu original samsung folija ali uzecu meru od ove druge pa cu sam raditi prave ppf folije sto se ne grebu i za napred iza nazad.cim uhvatim vremena

Nazad
Vrh Dno