Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Davno je iz kripta zdrava pamet pobegla vrišteći. Parabola iz čista mira, rast uprkos jasnim divergencijama, namešteni kazino pogonjen stablecoinima napravljenim iz ničega. Sve dok raste, niko ne pita ni kako, ni zašto.

Screenshot from 2023-02-16 21-33-11.png

1676583322562.png

Decko je pozvao ovaj pokret u svojoj grupi..inace je grupa cista tehnicka analaiza..samo chart i indikatori

Čisto konstatujem stanje, nisam rekao ništa što svi već odavno ne znamo. Ništa se u kriptu neće promeniti, džabe prazne priče da kripto neće više biti nameštan i špekulativan za dve, najviše tri hiljade godina. Što se krivo rodi, vreme ne ispravi.

Ajmo malo na temu, monkey rally u špekulativnim asetima se naglo zaljuljao. Tačno kako sam i pominjao, inflacija neće biti lako zauzdana, sad se opet priča o 0,5% podizanju kamatnih stopa u martu. Dakle očekivana stagflacija, krenula ekonomija na dole, a inflacija se uprkos tome ne da.

Ja ne vidim kako u ovoj situaciji mogu da zaustave inflaciju kamatnim stopama. Samo će slomiti ekonomiju totalno, što će u nekom momentu dovesti do kolapsa nekog bitnog dela lanca snabdevanja i podići drastično cenu neke kritične sirovine, što će se osetiti u celom sistemu.
Da ne pominjam vrtoglavi skok kamata na državni dug. Uskoro će probiti bilion dolara godišnje koje moraju da plate samo da pokriju kamate, a u recesiji prihod od poreza pada drastično. Jedini način da se pokrije deficit je upumpavanje novostvorenog novca u sistem

Jel se seća neko kad smo pominjali da je Filecoin iz nekog nepoznatog razloga bio pao sa 4.5$ na 2.8$. E, pa ne znam šta se dešava, ali trenutno luduje kao onomad kad je bio 200..Dobro, ne baš toliko :)

Ja se secam da sam pre 2 dana kupio 8000 DOT-a koje sam prodao na 5.97 da bih zaradio tacno toliko da pokrijem Macu Diskreciju ( bravo ja ) a da sam ostavio mogla je Stanija da mi ocisti stan sa sve dubinskim ciscenjem i odmascivanjem. Ovako cu sam da uprljam ruke. Jebeni kripto.

Opasan trejder, čovek koji je pokazao mislim da je napravio milion dolara profita ili tako nesto.. Sve što ovi drugi prodaju za intikatore i kako trejdovati.. Kod njega imate besplatno

Opasan trejder, čovek koji je pokazao mislim da je napravio milion dolara profita ili tako nesto.. Sve što ovi drugi prodaju za intikatore i kako trejdovati.. Kod njega imate besplatno

Berza se definitivno predala na loše vesti i krenula u korekciju u zadnja dva dana. Ako kripto nastavi da raste ne obazirući se na berzu, ovo je verovatno exit scam rally. Ne znam koga misle da upecaju u sadašnjoj situaciji.

Berza se definitivno predala na loše vesti i krenula u korekciju u zadnja dva dana. Ako kripto nastavi da raste ne obazirući se na berzu, ovo je verovatno exit scam rally. Ne znam koga misle da upecaju u sadašnjoj situaciji.
Sve sto pricas je logicno tj. trebalo bi da bude logicno ali problem kod kripta je sto se ponasa nelogicno i nepredvidivo. Zato se ja drzim onoga sto sam odlucio i ne odstupam od toga pa makar i propustio neki veci reli jer bih se u drugim slucajevima opasno iznervirao. Zato vecinu hodlujem a deo za trejd ako dodje, dodje. Ne racunam ovo sto trejdujem izmedju postavljenih ordera i izvlacenja kesa. To je deo vise da zaokupim vreme pa jos ako napravim nesto dodatno super.

Al ga Fil cepa junački. Sa 2.8$ onomad na evo ga skoro 9$. Da ne pominjem koji mu je ath, o tome može samo da se sanja..
A bogami i Matic gazi.

Sve sto pricas je logicno tj. trebalo bi da bude logicno ali problem kod kripta je sto se ponasa nelogicno i nepredvidivo.

Sasvim tačno, može kripto uvek opet da krene, ali jednostavno mislim da je pogrešan momenat. Ceo rally je krenuo kad je Circle naštancovao novih 1,6 milijardi USDC koji su odmah otišli na kladionice, ali sve je to stablecoin iz ničega, niko u ovoj situaciji nije dao Circle milijardu i po i rekao napravi mi USDC. Sada kao kripto raste, ali to znači samo da jedni tokeni menjaju vrednost u odnosu na druge tokene, transakcija šuplje <--> prazno. Nema u kriptu zarade sve dok mali Džoni ponesen pohlepom ne zameni pravi dolar za kripto, a Džoni je trenutno švorc. Ukupni dugovi prosečnog američkog domaćinstva porasli na 96.371 dolar ne računajući stambeni kredit gde rate rastu, a prosečna ušteđevina je samo 183 dolara. 44% svih kreditnih kartica je sada u minusu, sve je to drastični skok u odnosu na prošlu godinu, da ne pominjem pretprošlu kad je bilo helikopter para za kockanje i kripto je leteo.

Sve je ta4no navedeno kada se kao 4inioc postavi teza da je kritpto spekulativna, da se naivcima izvlaci novac , ponzi sema , samo 6to nije pukla tikva itd.
Postoji verovatnoca da je kripto ipak malo ozbiljnija stvar i logicno je da ce se u jednom trenutku odvojiti od klasicnih berzi koji ce potonuti kao titanik da bi se odrzao. Cena ulaznice ya taj svet ce biti sve vislja i vislja mozda.

Gde nam je drugar SAJ? Neka se javi da znamo bar da je ziv. Treba nam procena kolika je verovatnoca i kada ce ltc na $1K ;)

Hex onomad bese 0,016 evo ga na prelazi 0,061 upravo... Ne videh coin da tako pumpa bez pogleda u nazad. Strovalio se ludacki u bear-u ali sad nadoknadjuje daleeko bolje od svega sto pratim.

Dosta se o bear marketu prica u proslom vremenu, osim twitera i nerealne slike novog bull marketa koji se tamo twituje i pokusava prikazati, mislim da je market spreman za korekciju, a od te korekcije ce upravo zavisiti da li smo zaista na pocetku novog bulla (sto je scenario u koji manje verujem, barem za sada) ili nastavak bear perioda (verovatniji scenario) levele koje posmatram za BTC 21,5k 20k i 19k.
Verujem da je LTC krenuo u kratkorocnu korekciju, sledeci target za LTC 70-75$

Sve je ta4no navedeno kada se kao 4inioc postavi teza da je kritpto spekulativna, da se naivcima izvlaci novac , ponzi sema , samo 6to nije pukla tikva itd.
Postoji verovatnoca da je kripto ipak malo ozbiljnija stvar i logicno je da ce se u jednom trenutku odvojiti od klasicnih berzi koji ce potonuti kao titanik da bi se odrzao. Cena ulaznice ya taj svet ce biti sve vislja i vislja mozda.
Crypto će pokazati da je ozbiljan onda kada/ako se bude odvojio od tradicionalnih valuta i coin bude solventan da sa njim bude mogla da se kupi roba, tj. plate usluge.
Dakle, da se ne preračunava u USD, već da bude BTC.
Pa ćemo da vidimo koliko vredi 1 USD, a koliko 1 BTC, u robi/uslugama.

Znaci nikad, s obzirom da Crypto nema potrebne osobine da bude novac niti će ih imati.

Zasto si toliko siguran da se to jednog dana nece desit, mozda ne u globalnom smislu ali kao alternativa oce to se vec desilo.... a da bude kopija novca pa zasto bi to i zeleo da bude?

Kao i obično, Ringeraja komentariše kao dete koje se uključilo na pola filma i pita šta se dešava. Svrha crypta nije samo zamena za novac. Zlato je neozbiljno jer kad odem da kupim patike, niko mi ne preračunava cenu u zlatu?

Zasto si toliko siguran da se to jednog dana nece desit, mozda ne u globalnom smislu ali kao alternativa oce to se vec desilo.... a da bude kopija novca pa zasto bi to i zeleo da bude?
Bice zamena za novac kada bude bio stabilan kao sto je danas novac tj fiat, dakle nikad. Kripto ima brdo prednosti ali zamena za fiat nije jedna.

Upravo to. Digitalne valute će zameniti tradicionalni novac. Kontrolisaće ih finansijski sistemi i biće stabilne kao i FIAT danas. Rusija planira da krene u testiranje Digitalne Rublje prvog aprila (nadam se da nije šala :) ).

Grupa od jedno pet fanatika smara kripto teme na smrt. Ljudi bi trebalo da dođu ovde da dobiju dobar savet kako da iščupaju koju kintu iz kripto kladionice i ne izgube svoje pare, a umesto toga dobijaju jevanđelje po Satošiju.

Postoje tri svrhe novca, sredstvo razmene, jedinica mere, ostava vrednosti, kripto ne obavlja korektno ni jednu od njih. I stalno mi ponavljaju kako će ih jednog dana obavljati, kao što ću ja jednog dana biti Madona. Kripto se od nastanka ponaša kao čista špekulacija, ali ti si glup čovek morbiuse, jer ne kapiraš da ako nešto izgleda kao patka, i pliva kao patka, i oglašava se kao patka, sigurno je digitalno zlato.

Grupa od jedno pet fanatika smara kripto teme na smrt. Ljudi bi trebalo da dođu ovde da dobiju dobar savet kako da iščupaju koju kintu iz kripto kladionice i ne izgube svoje pare, a umesto toga dobijaju jevanđelje po Satošiju.

Postoje tri svrhe novca, sredstvo razmene, jedinica mere, ostava vrednosti, kripto ne obavlja korektno ni jednu od njih. I stalno mi ponavljaju kako će ih jednog dana obavljati, kao što ću ja jednog dana biti Madona. Kripto se od nastanka ponaša kao čista špekulacija, ali ti si glup čovek morbiuse, jer ne kapiraš da ako nešto izgleda kao patka, i pliva kao patka, i oglašava se kao patka, sigurno je digitalno zlato.
Mozes da se ljutis koliko hoces ali kako covek da od tebe ocekuje dobar savet kada ti nemas svoj javni stav gde ce bilo sta biti za nedelju dve dana ali "znas" za godinu dve pet..pun tviter makro ekonomista koji u sustini se nadaju da ako pogrese ljudi ce to zaboraviti ili kazu ja sam makro ekonomista omasio sam za godinu dve ali sam bio u pravu.....Ako poznajes uopste ekonomiju...evo kraj meseca je tu, poslednja nedelja u mesecu takodje... gde ocekujes BTC da pomognes ljudima da izuku pare.. i nemoj ono ja sam pricao..znaci nista proslost..osoba je kupila BTC pocetkom 2021 i sada je prvi put dosla do tebe da te pita za savet...
Imaju ljudi koji su kao ti medvedi ali iznose konkretne info..npr 25k jaka res zone, spx ocekuje da pada zbog toga nivoa... postovi su ti nekada kao iz kurira..skandal li nista konkretno... za to mogu da budu samo dve stvari ili ne istrazujes dovoljno ili nemas pojma o cemu pricas..i nemoj ono cinjenice se ne menjaju.. menjaju se svaki mesec ..nprracunanje cpi je velika promena.

Kao i obično, Ringeraja komentariše kao dete koje se uključilo na pola filma i pita šta se dešava. Svrha crypta nije samo zamena za novac. Zlato je neozbiljno jer kad odem da kupim patike, niko mi ne preračunava cenu u zlatu?
Ok, šta si hteo da kažeš?
Svrha kripta nije samo zamena za novac, on i nije nastao iz tog razloga, ali ovde svi trubite o tome koliko vredi neki coin i kao meru vrednosti koristite, gle čuda, dolar/evro, a ne patike.
I doćiće elektronske valute sigurno, ali da li misliš da će to biti neka od trenutnih crypto valuta, npr. BTC? Da će pogasiti sve nacionalne valute i da će se kao nadnacionalna valuta prihvatiti BTC?
Hau jes nou. Čista utopija.
BTC će imati smisla kad/ako postane ravnopravno sredstvo plaćanja, što trenutno nije, tj. nije u pravom smislu te reči kao što je USD/EUR.
Da li će se to desiti stvarno nemam pojma, ali trenutno je svaka kripto valuta stabilna koliko bilo koja hartija od vrednosti - broj ljudi koji veruje da je BTC stabilan, definiše vrednost tog istog BTC-a.

Mislim da nema potrebe kripto gledate kao novac ili sredstva za plaćanje, ono što treba da se prati je tehnologija koja nastaje evoluiranjem samog blokchaina-a. Bitkoin je tu kao stvaralac i donosioc ideje koja će se razvijati a on će ostai digitalni unikat (aset za ulaganje). Jeste da ima mogo prevara i manipulacija kao i svugde i mnogi su prevareni, navučeni na tanak led, iskorišteni, namajmunisani i izgubili mnogo. Međutim, ponavljam stoti put ko se edukuje, čita, prati, izučava, ima iskustva može da zaradi i profitira. U ovom trenutku nevidim da blokchain tehnologija može nestati čak šta više, samo će se razvijati. Verujem da će ubuduće novi projekti svoje koine, tokene, NFT, itd izdavati kao akcije (stock), kao i da će biti u skladu sa regulativom i komercijalizovati se.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno