Šta je novo?

Hogwarts Legacy

Elden Ring i HL su u istom žanru samo kad HL treba da se ponižava kako nema ovo, nema ono. Pa skoro je bilo ono kao HL ima 28 magija, a ER preko 100. :D

Elden Ring nije za svakoga i igre uopste nisu istog zanra pa mi ovo nije nikakvo merilo.
Kako to misliš nisu istog žanra? Bukvalno su istog žanra, fantasy action RPG. Ne moraju dve igre da budu preslikane da bi bile istog žanra, ali pretpostavljam da ti misliš da su Elden Ring i Dark Souls igre žanr za sebe, iako u stvarnosti nisu.

To su souls igre koje ne igra svako a hari potera mogu svi i poznatiji je siroj publici.

ER u HL su neuporedive, potpuno razlicite igre sa potpuno razlicitim gameplay-om i open world filozofijom. Sama cinjenica da je ER prosao kako jeste je zadivljujuca, posto DS igre nikad nisu bile mainstream.
Remek dela (osim DkS2 :)), ali daleko od necega sto bi obaralo rekorde prodaje.

Pre bih rekao da je do toga što DS igre zapravo nikad nisu bile dovoljno dobre osim okoreloj grupici fanova, EL je prva koja je odskočila i zato i jeste toliko dobro prošla, mada je i ona daleko od remek dela.

ER sam probao, HL još uvek nisam (iako sam pogledao malo na youtube), ali zaista ne mogu da zamislim da ona ima neku potpuno drugačiju filozofiju i gameplay, rekao bih da su obe klasične savremene open world RPG igre, ništa revolucionarno.

U svakom slučaju HL jeste pomoglo to što je smešten u HP svetu, to niko ne spori. Sa pravom je taj svet toliko popularan tako da mi je drago što se igra prodaje i nove generacije mogu da otkriju taj svet.

DS igre su skoro underground. ER je zapravo postigao neverovatan i neočekivan uspeh. Harry Potter je poznat kao i Coca Cola. Žanrovski jesu iste ali isto tako se može reći da su Need for Speed i Assetto Corsa Competizione iste.

Kod Elden Ringa mi se jedino ne sviđa Art. Nekako mi je čudan ali to je valjda i poenta. Ipak, to sam samo ja :sleep:
Ja sam isključivo konstantni željnik medival fantasy-a, nešto što je jako blizu Tolkinističkom stilu, a toga nažalost ima sve manje :cry:

Igram je od prereleasa i odlicna igra.
Ja sa RX 6750 XT, Ryzen 3600, 16 GB ram 3200hmz nemam nikakvih seckanja, kocenja, frejm dropova i slicno, a igram na 1440p.
Nemam ni memory leak, bas sam pratio u adrenalinu zauzetost ram memorije, na pocetku 12 i nesto a posle spadne na oko 11 i drzi se toga.
Sve na ultra maksimum osim RT.
Svidja mi se i prica, imam vec oko 9h igranja a 10%.
Ima bas dosta nekih sitnih mehanizma i svacega neceg da se prosto izgubite u igri.

Pazario sam osnovnu verziju i upravo se skida pa cu probati malo pred spavanje koliko uspem, cisto da istestiram grafiku za pocetak.

Završnih glavnu priču. Stvarno je do kraja držalo pažnju, a super su i sporedne misije sa drugarima.
Mada sam ja prvo podržavao Sebastijana u nameri da izleči sestru, pa sam ga posle prijavio LOL. Ne namerno, već sam se predomislio kako je tekla priča. ☠️

Ne znam da li ću kompletirati sve, uglavnom me to mrzi u igricama, ali pokušaću dok mi je zanimljivo.

Ja sam prešao koliko vidim 30% priče, oko 25h odigrano. Mislim da imam još dosta do kraja.

Meni je igra super, drži pažnju. Posle 15h gameplaya sam na 30% završenih questova, gledam koliko mogu da ne forsiram main. Bio i patch juče i koliko vidim sređen je problem sa texturama (white grass...)

Jedva se pohvatah sa podesavanjima. Automatski je bilo ukljuceno sve zivo. Naterah je da radi na 100fps, koliko je osvezavanje monitora, pre roga je bilo 60 ili 75 i kad sam stavio upscaling na 1 igra napokon deluje pristojno, pre toga je sve nekako bilo mutno. Nemam vremena na zalost za igranje ali nastavljam kad se vratim sa vikenda jer sam zavrsio sa tehnikalijama.

Je l vam svima Sebastian u Sliterinu?

Da, oko tih sporednih likova je treba da bude razlike. Tu su gde jesu bez obzira na izbor kuće igrača.

Zanimljivo, pravi kraj igrice ne može da se otključa dok ne dođeš do 34. nivoa. Znači fali mi još 3, znači moram da se jebavam sa sporednim misijama i da budem potrčko. 😭

Au, ja sam 24. lvl,

a tek sad idem kod onog Sebastijana u selo, kao da obiđemo sestru
😀

Poslednja izmena od urednika:
Au, ja sam 24. lvl, a tek sad idem kod onog Sebastijana u selo, kao da obiđemo sestru😀

hah, I ja isto tako.

Još nisam otključao Vivarium, tj tek radim taj kvest :D

Baš sjajno dizajniran svet... iako ima puno tih Ubisoft-like stvarčica, ali su dobro integrisane u open world, da ne pričam o tome koliki je užitak jahati metlu po njemu!

Poslednja izmena od urednika:
wow, nisam ovo ocekivao iskreno :)
kupio sam igru pre 10 dana, igrao mozda 1h do danas a onda neprekidnih 4-5h sto ne pamtim kada mi se desilo iskreno jer su mi sesije maksimum 1h
nikada nisam citao knjige, a i filmove sam prvi put odgledao u poznim 30-im, verovatno ce znaciti ovima sto pitaju da li vredi igrati ako neko nije fan knjiga/filmova ili je nesto stariji
igra je neverovatno zarazna, radim sve sto nije main quest i mislim da ce tako ostati do kraja
moj savet na osnovu ovog skromnog iskustva bi bio da se fokusirate od starta na sto vise resavanja zagonetki, sto vise sporednih misija i ucenju kako pristupiti borbi (crossed wands duels), mislim da je to kljuc za vece uzivanje u igri
igram na ps5 na balanced modu, i nisam primetio nikakve probleme

wow, nisam ovo ocekivao iskreno :)
kupio sam igru pre 10 dana, igrao mozda 1h do danas a onda neprekidnih 4-5h sto ne pamtim kada mi se desilo iskreno jer su mi sesije maksimum 1h
nikada nisam citao knjige, a i filmove sam prvi put odgledao u poznim 30-im, verovatno ce znaciti ovima sto pitaju da li vredi igrati ako neko nije fan knjiga/filmova ili je nesto stariji
igra je neverovatno zarazna, radim sve sto nije main quest i mislim da ce tako ostati do kraja
moj savet na osnovu ovog skromnog iskustva bi bio da se fokusirate od starta na sto vise resavanja zagonetki, sto vise sporednih misija i ucenju kako pristupiti borbi (crossed wands duels), mislim da je to kljuc za vece uzivanje u igri
igram na ps5 na balanced modu, i nisam primetio nikakve probleme
Drago mi je da čujem da još nekome pada koncentracija nakon 1h. :D

I ove nedelje Hogwarts snažno dominirao na Steam-u, na konzolama verovatno još bolje.Valjda ćemo uskoro dobiti zvanične brojeve od WB.

Ja je nisam upalio 5 dana

Ja je batalio posle sat vremena.
Odigracu je svakako jer sam dao pare :)
Ali nije moja solja caja.

Vrh Dno