Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Niste mi jasni ni ti ni ona onda :D
Ako sam dobro razume hteo si da nalepiš WSD staklo preko one folije?
Rekoh ti da kupiš i odradiš sam jer je vrlo prosto, ali samo ako se pročita uputstvo.
Staklo se spusti, a onaj lepak se sam raširi i bude perfektno.
E sad ako ne čitaš i ne staviš lepak gde treba onda može da se zezne :D

S22_dome_EBC_06_600x600.jpg

Isprobao sam nekoliko maski/obloga/bumpera, kako god. Spigen Liquid Crystal, Spigen Slim Fit, Ringke Air, Samsung Transparent i Samsung Silicone. Definitivno mi je najpogodnija Samsung Silicone. Nije preglomazna, diskretno štiti displej, ne ostaju otisci, ne masti se. Pruža neku sigurnost prilikom držanja, a kad se fon gurne u džep ne može da ispadne lako zbog specifične teksture silikona. I jedino sa njom od svih nabrojanih kad spustite telefon na sto on se ne klati. Kod ovih drugih, zbog izbačenog bezela za zaštitu kamere, telefon se klati baš kao i kad ga položite bez maske.

Da se nadovežem na Samsung Silicone. Uzeo sam je i mogu da potvrdim ovo. Ima specifičnu teksturu i ne kliza se ni kada se stavi na sto ni dok je u džepu. E sada, mana ovoga je što se zbog takve teksture malo teže ubacuje u džep. Neko ko je u pokretu i često vadi/vraća telefon u džep ovo može da smeta pa je možda bolje da uzme neku koja više vuče na plastiku tj. koja je klizavija.

Stefan kad uzme tel, onda odmah padaju cene 😂 Dobra cena, ko ne zuri, pocetkom leta top kupovina kod androida.
Jel ste primetili neke decije bolesti?
Prosli mesec sam namestio kolegi sa foruma whitestone staklo i sve je ispalo odlicno, mada sam ja perfekcionista.
@mrmilos cudo si presao na obican s23 posle 13p?

Stigao S23U u ponedeljak, ali još nisam stigao pošteno da ga isprobam.
Prvi utisak mi je da je baterija bolja nego na S22U i bolje mi leži u ruci, ali možda se tripujem.
Vratio sam S22U pa ne mogu da napravim poređenje.

Za Samsung Silicone ovo što reče Loshmi sam pomislio isto od reči do reči. Super leži u ruci, ali ozbiljno smara kad se vadi/vraća u džep.

Pitanje jedno.
Kada izvlačite olovčicu da li malo zapinje ?
Kada je izvučem oko 1 cm zateže, ali nekako neravnomerno.
Kapiram da cepidlačim, ali dosta koristim olovčicu, nisam imao tu situaciju na 22U ili note10 i nervira me. :)

Pitanje jedno.
Kada izvlačite olovčicu da li malo zapinje ?
Kada je izvučem oko 1 cm zateže, ali nekako neravnomerno.
Kapiram da cepidlačim, ali dosta koristim olovčicu, nisam imao tu situaciju na 22U ili note10 i nervira me. :)
Malo, teze nego na s22u definitivno ali je ok.
Mada je izgleda meni falicna olovka, uvek se diskonektuje kad je izvadim, pa moram da je vratim i rekonektujem pa onda radi do sledeceg vadjenja...

Ako je neko poručio telefon u Gigatronu, da zna da nema ništa od toga pre ponedeljka. Pošto im je sistem prsao, ne rade im ni mejlovi, ni call centar da bi se proverio status porudžbine, niti poručivanje na sajtu, a radnju u Galeriji sam dobio iz drugog pokušaja. Kažu da telefone imaju fizički na stanju, ali pošto im stigli ove nedelje, pa nisu uneti u sistem, ne mogu da isporuče nikom, jer nemaju uvid u sistem, niti mogu da prodaju ako neko dođe u radnju i želi da kupi. Navodno će imati informaciju u ponedeljak...

Ako je neko poručio telefon u Gigatronu, da zna da nema ništa od toga pre ponedeljka. Pošto im je sistem prsao, ne rade im ni mejlovi, ni call centar da bi se proverio status porudžbine, niti poručivanje na sajtu, a radnju u Galeriji sam dobio iz drugog pokušaja. Kažu da telefone imaju fizički na stanju, ali pošto im stigli ove nedelje, pa nisu uneti u sistem, ne mogu da isporuče nikom, jer nemaju uvid u sistem, niti mogu da prodaju ako neko dođe u radnju i želi da kupi. Navodno će imati informaciju u ponedeljak...
Hvala ti na toj info, poručio sam pre tačno dve nedelje kod njih.... Ako sam mogao da se strpim 14 dana, moraću još ovih 3,4 nekako :ROFLMAO:

Jel neko bio do Pro Mobia u TC Galerija, jel su im stigle folije, pokušavam da ih dobijem na telefon, ali ne uspevam.

Hvala ti na toj info, poručio sam pre tačno dve nedelje kod njih.... Ako sam mogao da se strpim 14 dana, moraću još ovih 3,4 nekako :ROFLMAO:
Nije rekao pre kog ponedeljka. Znajuci kakvi su, cekaces jos 23-24 dana :D

Gledam bench recenziju i da je samo slušam poverovao bih da S23U ima bolju kameru od S22U, ali pošto gledam na tv-u 90% slika bolje izgleda na S22U (npr slika Gardoša night mode). Telefoto su malo oštrije na S23U (kao što sam i napisao kada sam ih prvi put upoređivao) ali kontrast i boje su lepše na S22U.
Verovatno će update da ispegla kameru (u 6 narednih meseci kao i na S22U 😁), ali ne moraju ovako providno da pričaju u korist S23U pošto slike govore drugačije.

Nije rekao pre kog ponedeljka. Znajuci kakvi su, cekaces jos 23-24 dana :D

Nadam se da neće biti tako, iako sam skeptičan. S jedne strane dosta ljudi je dobilo telefon za dan na drugim prodajnim mestima, a neko čeka više od dve nedelje, platio telefon unapred, a oni ne znaju ništa da odgovore, da li će i kad će. Naročito je problematično što sada slabo na stanju ima zelenih S23 ultra od 512GB...

Problem je sto gledas bench koji otalja deo sa kamerom kao i obicno.

Video stabilizacija je mnogo bolja, u uslovima slabijeg svetla sve je bolje, 8K je bolji ako ti treba takodje.

Niste mi jasni ni ti ni ona onda :D
Ako sam dobro razume hteo si da nalepiš WSD staklo preko one folije?
Rekoh ti da kupiš i odradiš sam jer je vrlo prosto, ali samo ako se pročita uputstvo.
Staklo se spusti, a onaj lepak se sam raširi i bude perfektno.
E sad ako ne čitaš i ne staviš lepak gde treba onda može da se zezne :D

S22_dome_EBC_06_600x600.jpg
Ma kakvi preko folije :). Folija koju sam imao je skinuta. Lepljenje je radila devojka u Telemach-u.

Prilozi

• IMG_20230217_165032.jpg
    IMG_20230217_165032.jpg
    276.8 KB · Pregleda: 171
Ma kakvi preko folije :). Folija koju sam imao je skinuta. Lepljenje je radila devojka u Telemach-u.
Za ovo šta možeš eventualno da uradiš, bar je meni davno pošlo za rukom...
Pošto u Whitestone paketu uvek ima lepak viška, kupiš u apoteci špric i najmanju iglu i ušpricaš lepak tu gde fali, zapešeš normalno sa onim svetlom i ne primeti se praktično ništa!
Druga opcija, da skineš pažljivo staklo, prstom zguliš sav lepak i ponoviš instalaciju.
Mom bratu su u americi refundirali za celo staklo kada je loše stavio (mada beše amazon ako se dobro sećam).

Edit: inače mi nikada neće biti jasno, zašto whitestone i posle toliko godina ne napravi most na sredini kalupa da se odma lepak prospe gde treba nego moraš da stiskaš donji deo, a lepak po marfiju uvek ode negde ustranu ma koliko dobro nivelisao podlogu?!

Za ovo šta možeš eventualno da uradiš, bar je meni davno pošlo za rukom...
Pošto u Whitestone paketu uvek ima lepak viška, kupiš u apoteci špric i najmanju iglu i ušpricaš lepak tu gde fali, zapešeš normalno sa onim svetlom i ne primeti se praktično ništa!
Druga opcija, da skineš pažljivo staklo, prstom zguliš sav lepak i ponoviš instalaciju.
Mom bratu su u americi refundirali za celo staklo kada je loše stavio (mada beše amazon ako se dobro sećam).

Edit: inače mi nikada neće biti jasno, zašto whitestone i posle toliko godina ne napravi most na sredini kalupa da se odma lepak prospe gde treba nego moraš da stiskaš donji deo, a lepak po marfiju uvek ode negde ustranu ma koliko dobro nivelisao podlogu?!
Necu nista da diram, meni ne smeta sve dok ima stakla i drzi, jer ako krenem da ga odlepljujem, sigurno cu da ga upropastim :).

Po meni bi mnogo bolja varijanta bila da su umesto 200mp zadržali 108mp i stavili novi 10x senzor bar od 16mp. 😁

Sta ce onda u naredni flag?

Za sada ne prelazim, možda kada padne cena. S20 SD imam.

Vrh Dno