Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ko onaj Fujitsu LLC sto mu je turbina divljala? Ili Lucu sa slabim zupcanikom?
Ili mideu prepakovanu kao fujitsu?
Zaboravio si da napomenes da je uvoznik te probleme resavao svima u garantnom roku a imaju i delove za van garantnog roka.
Ovde je problem sto Gree ne RESAVA problem ljudima vec im naplacuje dolaske, zamene gasa i ko zna sta jos a dobro znaju da uredjaj ima FABRICKU gresku kao i ta LLCA 09 koju i ja imam. Zamenio plocu u unutrasnjoj i problema vise nema.
Nema ovo veze sa Japancima, marsovcima ili bilo cim, ima ljudi zadovoljnih sa Viola, Amberom a par modela koliko se secam Muse, Pular, pa i Gtech imaju probleme i slabo su nesto ljudima resavali.
To je problem.

G-Tech nema nikakve probleme.

Ja ih imam dva (G-Tech), grejem se vec trecu sezonu sa njima, i kada na forumu pisem (a pisem sasvim dovoljno) o njihovom radu, radim to sa stanovista licnog iskustva, i svaki opis propratim i autenticnim screenshotovima (uglavnom dijagrami rada, spoljni uslovi, odrzavanje tmp u prostoru, vrlo cesto tu budu i kojekakvi proracuni), sto se, recimo, jako lepo moze videti OVDE_1, OVDE_2,... dok ti...

Ti ga nemas (G-Tech), i nista sto bi proizaslo kao zakljucak neke analize proistekle iz (kakve god) eksploatacije tog uredjaja ne mozes da znas, i ne znas, da bi mogao da izvuces bilo kakav relevantan zakljucak, pa kada bilo sta pises po pitanju njega, ti u stvari jedino sto mozes je da pises napamet, nagadjas i/ili lose prepricavas, i namenski "pljuckas" sa strane, i to je nesto sto ne radis prvi put. Forumskim recnikom, trolujes.

To je problem. Stvarni, i najveci.

Poslednja izmena:
Izgleda da G-Tech-a nema više u prodaji 😳
Pretpostavljam da je to stariji model. Jel postoji danas neki njegov "naslednik", koji se prodaje kod nas na trzištu?

Zaboravio si da napomenes da je uvoznik te probleme resavao svima u garantnom roku a imaju i delove za van garantnog roka.
Ovde je problem sto Gree ne RESAVA problem ljudima vec im naplacuje dolaske, zamene gasa i ko zna sta jos a dobro znaju da uredjaj ima FABRICKU gresku kao i ta LLCA 09 koju i ja imam. Zamenio plocu u unutrasnjoj i problema vise nema.
Nema ovo veze sa Japancima, marsovcima ili bilo cim, ima ljudi zadovoljnih sa Viola, Amberom a par modela koliko se secam Muse, Pular, pa i Gtech imaju probleme i slabo su nesto ljudima resavali.
To je problem.
Meni je monter predlagao proslog leta upravo da moze da mi sredi da zamenim ploce na Muse sa novijim plocama i kao tada ce bolje da gadjaju temperaturu. Ali mi bas i ne garantuje 100 posto i za te nove ploce bi cekao 2 meseca minimalno. Valjda i on oseca neku odgovornost jer sam ih u stvari od njega i uzeo i doplatio deo jer smo vise od polovine cene kompenzovali. Nisam pametan dali da seupustam i u to i sta bi dobio sa time mozda je neko i to radio sa muse ?

Ja ih imam dva (G-Tech), grejem se vec trecu sezonu sa njima, i kada na forumu pisem (a pisem sasvim dovoljno) o njihovom radu, radim to sa stanovista licnog iskustva, i svaki opis propratim i autenticnim screenshotovima (uglavnom dijagrami rada, spoljni uslovi, odrzavanje tmp u prostoru, vrlo cesto tu budu i kojekakvi proracuni), sto se, recimo, jako lepo moze videti OVDE_1, OVDE_2,... dok ti...

Ti ga nemas (G-Tech), i nista sto bi proizaslo kao zakljucak neke analize proistekle iz (kakve god) eksploatacije tog uredjaja ne mozes da znas, i ne znas, da bi mogao da izvuces bilo kakav relevantan zakljucak, pa kada bilo sta pises po pitanju njega, ti u stvari jedino sto mozes je da pises napamet, nagadjas i/ili lose prepricavas, i namenski "pljuckas" sa strane, i to je nesto sto ne radis prvi put. Forumskim recnikom, trolujes.

Neko je pisao da i Gtech masi temperaturu slicno kao Muse, ne znaci da svaki ima problem kao sto ni svaka LU ili LLCA nema problem. Ali one koje su imale su resene dok Gree ne resava probleme ljudima vec duzi period ovde, pogledaj od kada se pojavio Muse model i koliko je bilo problema.
Ne interesuje mene ni jedan brend vec da ljudi nemaju probleme jer se kod nas tesko resavaju reklamacije jer smo takva drzava i za sve oko toga je ogromno cimanje a ljudima je problem jer sa tim greju i cesto nemaju alternativu.
Ja nemam nijednu Gree i budi siguran da je nikad necu ni imati, da sam hteo uzeo bi je umesto Vox-a koga sam uzeo i koji radi odlicno a kosta duplo manje od Muse.

Juce pricao na temu grejanja sa kolegom iz firme..koji nije mogao ni da.se seti koju klimu ima kod kuce(dobio je na poklon).Pitao zenu..i ona mu rece.Gree(inverter)za model tek.nema pojima..Ajde.to manje vise..ali kad mi je.rekao.da klimu gasi.nocu..zbog ustede.?🤔.i da filtere nikad ne pere..niti mu je neko.to rekao.da to.treba da radi..uhvatio.sam.se.za glavu..Za app.nije ni cuo.da.ima i da postoji..Nerazumem "majstore"koje dodju ugrade.i nista ne kazu o samom.odrzavanju te klime..A isti mu dolazi vec tri god.da mu servisira klimu..Mogu zamisliti.te.filtere na sta liče posle NEpranja za god.dana..🤔

"Niska modulacija" Pulara na spoljnoj temperaturi od 14 stepeni, setovana unutrašnja 23.

Prilozi

• IMG_20230216_141110.jpg
    IMG_20230216_141110.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 62
Da li spusti pre nego sto iskljuci grejanje ili?

Pri ovoj spoljnoj temperaturi(10+ stepeni) preko dana varira potrošnja od 550-630w. Spusti niže samo kada je spoljna temperatura niže (kinezi i softver 🙄), najniže bude na minusu oko 380-400 W. Znači pali gasi klimu non stop na plusu.

Na koji fan ti je klima? Jel ima to veze sto vuce toliko?
Onda i moja lomo toliko uzima al nemam brojac da provjerim

Ne utiče puno na potrošnju brzina fana. Meni stoji uglavnom na dvojku, automatika se slično ponaša, možda i gore jer se fan zaleće po paljenju klime na max i to smara, za nijansu niže modulira ako stavim fan 5, ali onda buka bude previše.
@helsinki0916
Ako se često pali gasi kada je plus i ima dosta topao izduv onda i tvoja tako radi.

Moja je danas ceo dan radila kao On-off(Amber komfort)Meni to ne smeta..Bolje da se sama iskljuci..nego da mi pregrejava dnevnu sobu..Mali.su mi.gubici na toploti..a relativno mala kvadratura koju grejem..Neznam.samo dali ti njoj smeta..a.i ako je smeta..djabe.ce se zali🤣

Mene moje isto malo nerviraju. Hisense 12 koji daleko manje trosi na hladnijem i forzini 18ka. Hisense ne moze ici ispod 400 iako i na minus 8 trosi samo malo vise. Frozini je na - 8 isao i do 1000-1100 ali zato danas kada je bilo 15 stepeni frozini radi na 270w uredno citav dan a hisense se gasi kao lud :)

Moja je danas ceo dan radila kao On-off(Amber komfort)Meni to ne smeta..Bolje da se sama iskljuci..nego da mi pregrejava dnevnu sobu..Mali.su mi.gubici na toploti..a relativno mala kvadratura koju grejem..Neznam.samo dali ti njoj smeta..a.i ako je smeta..djabe.ce se zali🤣
Jel i kod tebe beše ne spušta ispod 400w. Znam da su neki komentarisali da im ta klima radi na 170-200w kada je napolju u plusu

Poslednja izmena:
A da probas sa ifeel opcijom i da ne ulazis u aplikaciju?Bar kod Hisense-a funkcionise tako ako ne ulazis nize modulira.

Jel i kod tebe beše ne spušta ispod 400w. Znam da su neki komentarisali da im ta klima radi na 170-200w kada je napolju u plusu
Upravo tako..kada je u +..gasi se..Na blagom minusu spusti na kratko 200w..ali onda.to vise nije grejanje ako.ja.osetim da pirka mlako..Po meni je to.i.realna potrosnja na modulaciji..od 420w.pogotovo za Amber koja verujem.da kod mene ni 50%kapaciteta nike iskoristila..Ja sam vise.u dilemi sta uzeti.za sl.sezonu..za jos manju (deciku)sobu od 10kv...ici na nekog Japanca..09.btuili.ustekati pare i uzeti Vivax ili Vox Ivu..
A da probas sa ifeel opcijom i da ne ulazis u aplikaciju?Bar kod Hisense-a funkcionise tako ako ne ulazis nize modulira.
Eto probacu sa tom.opcijom..mada.jos jednom mene neiritira ni malo sto se pali-gasi..Fik fan na 2...Nocu cak.i na 1..Quit rezim kad se.setim upalim..

Ma na minusu i ne treba da pada ispod 350-400w, jer onda nema grejanja, ali bar na debelom plusu može da spusti malo niže.

Za manju sobu ne znam šta bih ti preporučio, ne znam čime je sad greješ, ako je neka TA peć onda je možda to i bolje rešenje nego klima za koju ćeš opet da pukneš pare a nećeš puno da dobiješ, tj neće da se nešto mnogo isplati.

Meni je cele zime (pošto računam da je gotovo sa hladnoćom za ovu sezonu) Vox Iva1 9btu radila pali gasi u 14m² solidno izolovanih.

Ma na minusu i ne treba da pada ispod 350-400w, jer onda nema grejanja, ali bar na debelom plusu može da spusti malo niže.

Za manju sobu ne znam šta bih ti preporučio, ne znam čime je sad greješ, ako je neka TA peć onda je možda to i bolje rešenje nego klima za koju ćeš opet da pukneš pare a nećeš puno da dobiješ, tj neće da se nešto mnogo isplati.
Ta od.3.5kw..A imam.i Ta od 6kw.visak..prodao bi obe..i eto.za jednu IVU.5-6-7...😁Jedino sto me malo nervira je.to.sto dobar deo.dana Ta pec greje praznu deciju sobu..a.tamo posle.15-16h.vec se oseti pad temperature..kada treba da greje.jače i bude.toplije zbog klinca...Tu je.i ELDI(konvertor)za nedaj Boze..koji.hvata prasinu u dnevnoj..tako.ce i.ostati..Opet pitanje je isplativost za tako malu kvadraturu u ok.izilovanom.stanu..Ako se.jos i komsije sloze za sp.izolaciju na prolece..tek.ce tada biti upitna jos jedna klima..

Za istu temperaturu se klima uvek isplati jer dobijas komfor stalnog grejanja koji sa TA nemas.
Vidi neki Daikin devetku.

За малу квадратуру у добро изолованом стану се узме панел грејалица и користи по потреби. Осим ако клима није неопходна због хлађења.

Иначе крени-стани рад на високим спољним температурама ће у малим просторијама бити актуелан и за "најуглађеније" моделе који могу да раде са типа 100-200W. Битније од тога је колико прецизно се одржава жељена температура...

За малу квадратуру у добро изолованом стану се узме панел грејалица и користи по потреби. Осим ако клима није неопходна због хлађења.

Иначе крени-стани рад на високим спољним температурама ће у малим просторијама бити актуелан и за "најуглађеније" моделе који могу да раде са типа 100-200W. Битније од тога је колико прецизно се одржава жељена температура...
Razlika temp.od.zadate i temp.na meraču je oko 1.stepen..nekad i manje..Za.sada nikad nisam primetio razliki u.temp.kao kod nekih koji su se ovde zalili.od 2-3.stepena..Nisam primetio pregrevanja u sobi koju grejem..(dnevana,kuhinja,hodnik)

To sto ti nemas problem ne znaci da ga neko drugi nema zato izvoli, identicno kao Muse model:
Ja sam već navikao na takav rad klime. Imam GTech vec neko vreme. Dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom greje(oko 35m2). Vrata dnevne su otvorena ali se svi hodnici greju cevima od CG koje prolaze kroz stan.
Ove godine sam uradio izolaciju spoljnjeg zida cca 13m2. Dobio sam u smislu komfora ali ne i sto se rada klime tice. I dalje radi u On-Off rezimu,pregreva za 2 stepena od setovane i ugasi se. Rad je u rasponu od 630-780w.
Razlika je sto ove godina sa izolacijom u sobi i kada je temperatura ispod 4 stepena a sada i malo niza obzirom da po potrosnji vidim da je grejac tacne ukljucen,isto radi On-Off dok je bez izolazije modulirala od 430-850w kada su temperature oko 0C.
Forumskim recnikom, ti malo vredjas ovde korisnike i tebi to nije prvi put.

Mitre, nemoj da se ljutis, ali ti stalno predlazes neke grejalice za male prostorije. To nije resenje, a evo i zasto. Sada kada je 14C ja sam Vox ugasio u spavacoj od 12m2, otvorio vrata od dnevne 25m2 gde je Fujitsu 12LGC i sve se ok greje. Uvece kad zahladni zatvorim vrata i ukljucim Vox. Dakle ta slabija klima radi kada je to neophodno a kada nije ne mora. Grejalica trosi 3-4 puta vise i mislim da stvarno treba da prestanemo da ih predlazemo u temama o klimama.

Колико конкретно је то 3-4 пута више или мање, без тога тешко да ћеш видети да ли и колико се нешто исплати?

Zamolio bih učesnike teme da izbegnu prepucavanje i prozivke, forum služi da se iznesu različita iskustva. U suprotnom biće isključenja iz dalje diskusije.

Колико конкретно је то 3-4 пута више или мање, без тога тешко да ћеш видети да ли и колико се нешто исплати?
Koristio sam taj sistem sa grejalicama, generalno je bilo hladnije a potrosnja veca nego sada sa klimama sto je i logicno.
Takodje dve klime su bile drasticno vise opterecene jer treba da odrzavaju 90m2. Da sam jos ganjao grejalice kao sad klime potrosnja bi otisla u crvenu zonu preko 1600kW.
Sa 5 klima i najvecim minusima nisam imao vise od 1500kW ali je bar i bilo propisno ugrejano svuda.

Neka me isprave stariji forumasi ako gresim..mislim da sam ovde procitao.da je za prvu pomoc kada je bio veci minus koristio konvertorske grejalice ali samo da bi manje opterecivao klimu..tj.da.bi lakse i brze zagrejao prostor..Sto i nije toliko lose..jer ona za dogrevanje malo trosi..Imam Eldi vec 15god.i uvek me je lepo sluzila..sada je tu samo.zlu netrebalo..😁

@Bulevarac
Možda nije loše ipak da sačuvaš jednu TA peć u rezervi, ako neka klima ne bude mogla da greje (ako nešto zakaže), da imaš neku alternativu da se zagreješ.

За 10-15 евра може да се купи грејалица од 1,5-2 киловата да догреје ако је криза.

Vrh Dno