Ovo je samo početak. Mislm da će svi budući naslovi gutati vram na sličan način.Kad optimizuju igru, bice dovoljno, ovako izbace poluproizvod, i onda ti mislis da imas slab komp, a nemas.![]()
Upravo tako 3090 (pre toga 3080Ti) su "spaceship" karte. Ako cemo se malo uozbiljiti od kada je karta od 1000EUR "mid range", dakle to je high end segment. Malo da "poducim" mladje generacije, "80" serija je uvek bila TOP, posle su nastali Titani i to se sada zove "90" serija i sluzi za "pros*ravanje" kada je gaming u pitanju. Blendere i profi upotrebu ne racunam jer onda mozemo ici na Quadro i prica ne bi imala kraja. Dakle 1000EUR karta mora da moze da zadovolji makar po pitanju memorije 4K rezoluciju i to makar 3-4 godine. Ispada da je "prsla" posle 2. Ako je to tebi OK jer eto "nije flagship" onda samo izvoli trk u radnju sa 2000eur po 4090.
Upravo ovo, oko ovoga se sve vrti. Evo ja na Xbox Series S, premisljam se jos da li da uzmem igru, ali po onome sto vidim na youtubeu, ovo je skroz glatko i bez problema. Na kompu, s 250e mislim da ne mozes da pokrenes ovo uopste, pa i sa kompom od 500e je verovatno uzasno iskustvo. Uvek je tako sa velikom vecinom developera, steta sto je ovoliko ime u pitanju pa se brukaju oko PC-a, ali ocigledno su odradili matematiku i svesni su da ko hoce da se igra, imace PS5 ili XBX.Kad optimizuju igru, bice dovoljno, ovako izbace poluproizvod, i onda ti mislis da imas slab komp, a nemas.![]()
Zapravo je igra poprilicno dobro optimizovana. Osim RT-a, koji izgleda niko ne moze da ubode kako treba, ostalo je super.Kad optimizuju igru, bice dovoljno, ovako izbace poluproizvod, i onda ti mislis da imas slab komp, a nemas.![]()
Zapravo je igra poprilicno dobro optimizovana.
Eno Intel sa njihovom ARC grafikom od 300e ima bolje performanse na 4k sa ultra RT-om od Radeona od 1000+e
Hehe remek delo se tako i igraKAKVA IGRA ***. Tek je igram dva, tri sata, dosao sam u Hogsmid i istrazujem, sve polako i natenane.
Odlična je kampanja. Što se tiče igre reći ću samo da svi u mojoj kući hoće da je igraju haha i svi ljudi koje znam da igraju igre su me pitali da li kupiti ili ne i na kraju su svi kupili.Ajde neko ko je odmakao u igri neka napise kako mu se svidja kampanja tj. glavna prica. Da li je interesantna, jel vas tera da igrate ili je dosadno ?
Vise verujem utiscima forumasa nego da citam strane recenzije..
Nije se niko uspavao vec igra nije optimizirana kako treba, plus UE4.Nista neobicno:
2016. GTX 1070 8GB
2018. RTX 2070 8GB
2020. RTX 3070 8GB
2023. RTX 4070(ti) 12GB
Izgleda da se neko uspavao 5+ godina, 3 generacije su imale 8GB, doslo je na "naplatu" ali nazalost kupcima. Samo da podsetim da se opusteno davalo 900eur za 3070 i 1100eur za 3080 10GB, sad lepo izvolite pa smanjujte texture ako pomogne, a u Forspokenu moze samo da se slikaju svi sa 8 i 10GB, flickering i mutne texture nestaju tek sa 12GB bez obzira na setovanja, doduse to je AMD sponsored title pa se ne treba cuditi takvom potezu da "setup" ne smanjuje nista i da igra jednostavno ne ucitava texture sa 8GB do kraja ni u low ili medium. Nemoze mid range karta konkurencije da ima 12GB (RX 6700XT), a tvoj flagship RTX 3080 da bude sa 10GB, zar ne.... ili ipak "moze". 3080 10GB bi i sada imala dovoljno snage za 1440p RTX ali nema memorije, a "nesrecu" zvanu 3070Ti da ni ne spominjemo jer ce mnogima otici pritisak u k*rac.
Da li se UE5 bolje kotira za razvoj neke open world igre nego UE4? Mislim verzija 5 jeste novija od 4, ali možda su stare boljke i dalje prisutne?Nije se niko uspavao vec igra nije optimizirana kako treba, plus UE4.
UE4 po difoltu nije open world engine, vec je namijenjen za igre tipa Gears Of War. Naravno, engine se moze bolje prilagoditi open world okruzenju, ali to zahtijeva radikalnije izmjene.
Btw, primjetio sam da se interijeri ponasaju kao zasebne celije jer se kroz prozore ne moze gledati, nemaju transparency material. Plus tu je ucitavanje kada se ulazi/izlazi, sto stvara stutter.
Bolje od svih ovih novih Fantastic Beasts filmova.Ajde neko ko je odmakao u igri neka napise kako mu se svidja kampanja tj. glavna prica. Da li je interesantna, jel vas tera da igrate ili je dosadno ?
Vise verujem utiscima forumasa nego da citam strane recenzije..
Ako ne pise da ce dobijati neki sadrzaj onda nece.Zna li se sta donosi deluxe edition ko sada kupi osim onog kaputa i sesira? Nije problem 10€ vise nego da ne placam nesto ako nicemu ne sluzi. Jedino ako taj armor set ima neki unikatni stats...
Zna li se da li ce deluxe kasnije dobijati neki sadrzaj ili je to to?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari