Šta je novo?

Hogwarts Legacy

Za kolegu kojem je igrač obučen kao klovan:
Kad otkriješ skrivenu sobu, uđeš u gear i staviš kursor preko rukavica(npr) imaš opciju na (xbox) X (change appearance). zadržiš osobine opreme a promeniš izgled. Možda može i pre sobe ali ja sam sad tek video.

Otkrio sam to juče kad ste pisali o tome, lepo smo obučeni. :D

Kao što reče Miloš, nema veze sa HP filmovima i knjigama, "samo" je iz tog univerzuma. :D Sigurno će se naći neko kome će biti igra zanimljiva sama po sebi, ali trenutno mi zvuči neverovatno da neko ko nije fan tog univerzuma da te pare za igricu.
Dosta ljudi nema predstavu koliko je masivna/ogromna HP fanbase globalno.
Mnogo veća nego recimo LOTR/Tolkien. Ja nisam nikad pročitao HP knjige, odgledao sam svojevremeno filmove jednom, pa sam ipak kupio HL deluxe edition jer mi je delovalo vrlo interesantno i nisam se pokajao.

Je li vam se cini ili je igrica nekako previse siva? Unutar zamka su bas nekako isprane boje.

Ok, osim ovog baga gde scene imaju razlicito osvetljenje i gde kad pricam sa profesorkom Vizli, ona je super obojena, pozadina je lepo osvetljena, kad kamera prebaci na mene, sve postane sivo i mutno, imam da kazem...

KAKVA IGRA ***. Tek je igram dva, tri sata, dosao sam u Hogsmid i istrazujem, sve polako i natenane.

Prvi put nakon koliko godina da imam taj osecaj kao kad sam prvi put pokrenuo Witchera 3. Neverovatno. Sve ono sto sam citao, gledao, zamisljao, sve je tu, opipljivo, igrivo.
Unutrasnjost zamka je tako dobro uradjena, sa toliko detalja. Kad se izadje vani pa pogleda zamak, kao pogled na Kaer Morhen, ma predobro.
Do sada, od triple A igrica, bio mi je Witcher 3 pa mnogo mesta prazno, a vidim da mi se Hogwarts Legacy polako priblizava jakom drugom mestu :LOL:

Ja sam mislio da ja tripujem s tim promenama boja. 😂

U a Cyberpunk ima interakciju u vražju mater :D
Imaš talk opciju za rendom ljude koji blebeću iste rečenice. Jedino GTA i RDR2 imaju super interakcije s rendom ljudima, al oni su daleeko ispred svih ostalih. I tu je posle nekog vremena artificijelno.
RDR2 je tek tu klasa, ovo sam više mislio da bar bude kao u CP...

U smislu da:

Kako imaš bande u CP to bude ovde u vidu kuća haflpaf, grifindor, revenklo i sliterin... Kad prodjes negde gde su oni da može da dodje do borbe kao npr izmedju sliterina i da će te neki Melfoj stalno daviti i ometati.

Da možeš da se udruzis sa nekim još pa da odradite neki quest...

*** čitao knjige, filmove gledao pa su mi negde i očekivanja bila malo veća za te neke stvari :)

Prvi put nakon koliko godina da imam taj osecaj kao kad sam prvi put pokrenuo Witchera 3. Neverovatno. Sve ono sto sam citao, gledao, zamisljao, sve je tu, opipljivo, igrivo.
Unutrasnjost zamka je tako dobro uradjena, sa toliko detalja. Kad se izadje vani pa pogleda zamak, kao pogled na Kaer Morhen, ma predobro.
Do sada, od triple A igrica, bio mi je Witcher 3 pa mnogo mesta prazno, a vidim da mi se Hogwarts Legacy polako priblizava jakom drugom mestu :LOL:
Ovo sam ja pisao ;)
Inače peglam Witcher 3 uveliko i nema stajanja dok se ne pređe :)
Što se tiče Hogwarts Legacy-a, nadam se da će za nekoliko meseci srediti sve propuste premda i sad igra radi dobro što je jako bitno.
To su igre koje ja igram mesecima i izuzetno sam spor :cool:
Inače da li HL ima Mikro-transakcije? Pominje li se neki dlc? Ekspanzija?

Slažem se. Videla sam mnogo bolji dizajn koji su odradili fanovi i to za svaku kuću.

Dosta ljudi nema predstavu koliko je masivna/ogromna HP fanbase globalno.
Mnogo veća nego recimo LOTR/Tolkien.
Sve HP knjige zajedno su prodate u ogromnom broju primjeraka ali i dalje je to samo 50% više nego samo LOTR i Hobit.

Poslednja izmena od urednika:
Molio bih moderatora koji je editovao moj post da mi pojasni koji dio teksta je bio "politika", da bi moglo da se ne ponovi. Hvala.

Koliko su stariji Hobit i LOTR od HP?
Bitnija je razlika u dostupnosti 70000 različitih izdanja istovremeno, uz propratnih 5000 različitih medija, merch, i sve to se gura klincima od malena.

I Lepa Brena je prodavala više albuma od Idola.

I svaka priča može da se okrene na svoju vodenicu ako biraš parametre, tako da nema svrhe.

Kao što rekoh - nema svrhe.

Kida igra na ps5 zadovoljan sam.

Ali....ruke mi otpadose, ima li ko kakav poušn protivu bolova. 😃

Drugar mi reče (koji je HP fan) da je odgledao neki strim na twitch-u, nekog lika, valjda ceo.
Dojmovi:
  • Igra trajala 35h, 80% stvari završeno, ostale neke sitnice;
  • combat njesra;
  • kraj priče bezveze "mediocore";
  • igra ništa specijalno, tipa AC Valhalla;
  • Ne vredi za toliko vremena taj novac.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Nisam stekao takav utisak na osnovu nekoliko recenzija i onog što ljudi pričaju. Svakako ću igrati igru jer mi se sve dopada što sam video, samo prenosim.

Drugar mi reče (koji je HP fan) da je odgledao neki strim na twitch-u, nekog lika, valjda ceo.
Dojmovi:
  • Igra trajala 35h, 80% stvari završeno, ostale neke sitnice;
  • combat njesra;
  • kraj priče bezveze "mediocore";
  • igra ništa specijalno, tipa AC Valhalla;
  • Ne vredi za toliko vremena taj novac.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Nisam stekao takav utisak na osnovu nekoliko recenzija i onog što ljudi pričaju. Svakako ću igrati igru jer mi se sve dopada što sam video, samo prenosim.
Isto kao da gledas kako se kuva sarma na tv-u a prepricavas kakvog je ukusa. Jednostavno moras probati da bi steko svoje misljenje.

'Ajde sve, ali combat njesra? 😂 Bukvalno sam biraš kombinacije čini, pa ako nisi kreativan može da ti bude dosadno.

Kad se otključaju spellovi postane dinamičnija borba. Nije i dalje ništa spektakularno, al iskreno, bolje od većine AAA igara koji pucaju na sličnu vrstu borbe. ***, pogledajmo Skajrim koji je do nebesa vozdignut, a ima njesra kontrolu magije.
Stuttering čini da igra postaje nepodnošljiva, zaista se nadam da će ovo rešiti što pre jer ne vidim sebe da nastavljam s igrom ako ovo ne reše, ubija užitak.

Upravo ono sto sam primetio i zasto sam poceo da razmisljam o upgrade-u 3080. 10GB postaje prilicno malo za 4K i veca podesavanja. Primetio sam slicno i u Dead Space Remake-u gde bi sa RT-om brzo napunilo VRAM.

Vrh Dno