Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Mislim da ce svi to da urade sa zadovoljstvom kako je krenulo, da ne kazem 'cemo' 😁
Jel moze za prvu pomoc bilo koji punjac u slucaju da mi sutra stigne telefon?

Svima je poznato da @zoreli_ na svakom telefonu postavlja rekord po pitanju korišćenja baterije. Kako to radi,samo on zna 😀 izgleda odvrće osvetljenje u minus,i čita knjigu na telefonu 😀
Šalu na stranu,S23 Ultra ima zaista odličnu bateriju
Ja govorim da on sedi u butiku na poslu 8h na wifi, pa ostatak dana kući na wifi. To su totalno drugaciji uslovi od ljudi koji u u pokretu. Ti ljudi su na 4G, po danu jače osvetljenje sto opet pojačava potrošnju baterije…. Opet kažem da je S23U odličan telefon sa odličnom baterijom ali sto @zoreli_ pokazuje sot po meni nije realno. Verujem da može lagano da izvuče S23U dan i po sa 7h sot a ne dva dana sa 10h sota. Posle N10+ nisam razmišljao o samsungu dok se nije pojavio S23U. Sačekaću još malo da se cene smire i da ljudi napisu još koje mišljenje o telefonu.

Ako se ispostavi da zapravo ima dobru bateriju ili dovoljno dobru eto meni konacno novi telefon.
O
To, i to sto korisnici zele promene u dizajnu zakrivljene ivice i sto manje bazele na ekranu… jer evo vec druga generacija samsung ultre izgleda isto, svima je vec “dosadna” hoce nesto novo…

Nece se tu nista vise menjati
^ naravno da ću koristiti WIFI kod kuće i na poslu kad je duplo brži od Yettela 4G. 🙂👍 ... Mislim bio bi čist mazohizam da pored brzog i stabilnog neta na WIFI koristim Yettel 4G kući i na poslu... Ne vidim poentu .
.... Zaboravih da napomenem da iPhone nema ni S-Pen (pored svega već navedenog što nema) tako da nije baš realno za poređenje ni 120hz na WQHD+ na S23U i 120hz na Iphone FHD ekranu ... I tako.
Stare priče , neko voli BMW neko Audi 🙂👍

Zanemarljiva je razlika u bateriiji na 120hz full hd i 120hz WQHD,4G nije nikad bio problem ni za jedan snapdragon pa ne vidim zasto bi tek sad bio na s23U gde je po svemi sudeci vrhunski chip jos od 865.A Bmw je uvek bio klasa za audi.😆😁

@Čkalja , može naravno bilo koji punjač
@zbunjujem_masu , na S22U od 4,5 do 6,5 SOT-a , zavisno od jačine signala 4G ili koliko si na WIFI , mnogi ljudi ne koriste opciju "ograniči korišćenje baterije u pozadini" za masu dupliranih app (Bloat ) ili nekih koje uopšte ne koristiš a "sisaju krv" u pozadini . Takav je Android - prilagođavaš ga prema sebi.
@Hbis , samo pitaj ... Ako treba potrošiću i 5 sati na forumu da detaljno napišem kako izvući maksimum iz Android-a .
Eto i kolega @Lemaja će (nadam se) se uskoro ponoviti sa S23U ... Navijam da uzme Green boju - odlično izgleda uživo.
🙂👍Screenshot_20230209_210132_Device care.jpg

Poslednja izmena:
Ja poručio zelenu ultru preko A1, ali je fora što prvo MTS mora da odobri prenos broja. Zvao sam danas i onaj 733 broj, rekli su da će me pozvati vezano za ponudu, ali da ne gubim vreme.

Ako izvučem 5h SOT na S22 Ultra to smatram dobrim. Nikada ništa nisam gasio na telefonu, a pri tome sve korisitm svakodnevno, vodim se logikom da sam ja kupio telefon, a ne on mene. Radim kancelarijski posao, pa mi nije problem da dopunim telefon, ali nikada ništa ne bih gasio radi dužeg trajanaja baterije. Imam dosta GB u paketu, tako da vrlo često više korisitm 4G nego WiFi, a pri tome 4G mi je brži od kancelarijskog neta. Stoga, uzimam sa rezervom ove SOT rezultate na S23U. Očekujem bolju bateriju na S23U od S22 Ultra i to je jedini razlog zašto sam uopšte i naručio S23 Ultra, pa ćemo videti u prkasi kako se ponaša S23U sa mojim načinom korišćenja.

Bas fin napredak baterije... i to bas sada kada sa uzeo s22 ultra:cautious:

Prilozi

• SmartSelect_20230209_233944_Samsung Internet.jpg
    SmartSelect_20230209_233944_Samsung Internet.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 83
Ceo proces, ideš online, kad ideš checkout pita te da li prelaziš u A1, ako selektuješ da, pokaže ti redosled - pošalju ti kurirom da potpišeš zahtev za prenos broja, kad se odobri prenos, pošalju ti ugovor na potpis i ako sam dobro shvatio telefon zajedno. Nakon što si iskliktao sve, moraš da otvoriš nalog u A1 i dovršiš porudžbinu, tako da nisu mi ništa još uvek tražili. Rekao je ovaj iz virtuelne prodavnice da se gleda datum kad si poručio, tako da iako si dobio prenos posle, važiće promocija.

@Nex22 , mene lično nervira što Samsung ubacuje duple app + neke preinstalirane (ima i Bixby i Google = čemu to , a Bixby vuče bateriju non-stop = znači ograničim Bixby jer koristim Google , preinstalirane dve tastature Samsung i Microsoft SwiftKey , preinstaliran Chrome a ja koristim Samsung Browser = znači Chrome ide u mod spavanja ... još par aplikacija i eto bar 10-15% boljeg trajanja baterije ... a da ne spominjem ljude koji ne koriste FB a on dolazi preinstaliran (čuveni potrošač baterije) ... razumem ljude koji neće da se bakću sa tim i žele "out of the box" sve TOP ( i ja bi to voleo ) ali Android je takav = pun kompromisa. Takođe razumem ljude koji koriste iPhone i navikli su na iOs , (out of the Box) lepo fluidno , dugotrajna baterija , nema Bloata ... i to je OK . Jednostavno kod nikog nije isto i to poštujem .

@Hbis , :) vidiš kako lako nađeš foru .
Jel probao neko ovaj light mod?

Mozda bude neki krsteni ROM skroz ogoljen, s' obzirom na SD...

Bugararena s23+ review.
Prema bugarskim testovima S23/S23+, deluje da su kamere ispod očekivanja (posebno primarna i ultra-wide) i da će Samsung morati to da sredi apdejtom.
Post-processing je previše agresivan, čak i pri povoljnom dnevnom svetlu i niskim ISO vrednostima. Kao da softver stalno forsira neki filter za oštrenje, koji pravi haos i donosi niz problema, što se vidi i na regularnim semplovima a još je primetniji u studijskom poređenju: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=12083&idPhone2=11234&idPhone3=11838

vs Pixel 7 & iP14 Pro: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=12083&idPhone2=11903&idPhone3=11860
vs P50 Pro & Mate 50 Pro: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=12083&idPhone2=11029&idPhone3=11856

Inače, ovaj problem je prisutan i na onim prvim foto semplovima sa Flickr-a, tako da nije samo do GSM arena primeraka, očigledno treba da srede to softverski.

Poslednja izmena:
Ok, znači ti si negde na početku preordera. Ja sam 7. februara preorderovao, pa me zanima kad će isporuka zbog praznika, pošto putujem za praznike celo nedelju i onda nema ko da preuzme paket.

U istom sam 'sosu' jer sutra posle posla idem na put, cak sam ih zamolio da mi isporuce na adresu kancelarije pa cemo videti.... Vracam se tek 19. popodne

Hahaha, ista prica, isto putujem sutra uvece i vracam se 19. popodne.

Sva sreca pa sam procitao ovde da su ljudi vec poceli da dobijaju telefone, pa sam pri danasnjem preorderu naglasio mogucnost da mogu da me omase, pa su naveli u napomenu da mi isporuku uzimaju u obzir od 17.

Sad mi je bas krivo kad sam saznao da sam mogao da dobijem telefon pre puta, bas bi bilo vrhunski da "nacnem" i istestiram kameru u Dubaiju...

Zamolio bih nekog ko je preorderovao u Yettelu da mi kaže koliko se plaća učešće prilikom preuzimanja telefona?

@zoreli_ aktiviran ti je ovaj light mod?
Pre nekoliko sati sam ga aktivirao - mislio sam da postoji kao na S22U "Poboljšana obrada" međutim videh "Light mod" WTF :oops: , ne vidim ja tu ništa "light" što se performansi tiče =120hz je i dalje / brzo i fluidno radi telefon ...... ,a ako je :
"Light perfromance mode is the best feature recently added to OneUI. Give up 10% speed, get -40% power consumption and +50% efficiency" .... uuuu tek sad će da bude "žurke" ovde na forumu :LOL:

Meni su te price o bateriji vec postale smesne i dosadne. Moze se poistovetiti sa potrosnjom goriva pri voznji automobila recimo. Kako postoje razliciti tipovi vozaca, tako i svako koristi telefon na drugaciji nacin. Potpuno je besmisleno vise polemisati o bateriji. I bukvalno svake godine ista prica po temama. Konacno nema Exynosa, i ne vidim neki razlog da novi Samsung modeli nemaju dobru autonomiju, konacno.
Uostalom, nekome ni sada nece biti dovoljno dobra autonomija, nekome ce biti i vise nego dobra. 10 korisnika ce prijaviti 10 razlicitih rezultata, sto je potpuno normalna stvar.

Moje iskustvo sa MTS-om i S23U:

• UO isticala u drugoj polovini marta
  • Ostale još 2 rate za S21U
  • odem u prošli petak u poslovnicu u Loli da se raspitam o mogućnostima, rekli mi da mogu da uzmem novi paket i tel, kod njih ili putem Webshop-a. Zahvalim se i odem na vikend da usput razmislim koji paket itd, ne žuri mi se pošto je preorder tek krenuo.
  • Poručim novi paket i S23U putem Webshop-a u nedelju, nema potvrde porudžbine mailom.
  • u ponedeljak popodne putem MTS portala vidim status da je porudžbina otkazana
  • pošaljem mail na Webshop adresu
  • odem posle par sati u poslovnicu u BEO SC pošto sam bio u prolazu, ne znaju zašto je otkazano i preporuče mi da pozovem MTS Express na 790
  • pozovem 790, poluljubazan lik me uopšte ne razume šta ga pitam. 3 puta ponovim, dam broj porudžbine, pa JMBG, pa još koješta, on ne vidi ni porudžbinu pa mi na kraju nudi da telefonom podnesem zahtev, ja pomislim 'ajde kad ono cena tarife i tel nije ista kao na sajtu, ne kapira da hoću Top ponudu sa popustom na paket i tel i nije mu jasno šta meni nije jasno i po kojim cenama. Ljubazno se zahvalim i prekinem.
  • odmah zatim pozovem glavni Call centar gde me nakon kratke retrospektive do sada napisanog samo o'lade uz komentar da će mi odgovoriti iz Webshop-a putem maila...
  • utorak ujutro, putem MTS portala vidim novu porudžbinu formiranu na taj dan (nisam opet ja kliktao)...odlučim da iskuliram i sačekam da vidim šta će da se desi
  • sreda teče, ista meta isto odstojanje
  • četvrtak ujutro, porudžbina otkazana i stiže mail od Webshopa sa poslatim praznim obrascem za izveštaj KB, kao odštampaj-popuni-skeniraj u roku od 5 dana...nije da nisam očekivao njihovu proveru za svaki sl ali posle svega do sada navedenog odlepim i pošaljem ipak ljubazni odgovor da pošto je zahtev već otkazan da odustajem od porudžbine i da ću istu obaviti danas u poslovnici.
  • odem popodne ponovo u poslovnicu u Loli, prime me ljubazno, ne spominjem ništa od do sada navedenog i mislim se imaju sve u sistemu pa neka pitaju nešto ako hoće...elem, kažu mi isto kao pre 6 dana da mogu da pređem na novi paket i da uzmem tel, obavismo papirologiju, ustaje lik i ode da mi donese tel!? Ja se zahvalio i otišao kući naravno presrećan...

Kad budem imao inspiracije i volje, napisaću sve ovo detaljnije i MTS kao prigovor za sve navedene kao i pohvalu za poslovnicu u Loli. Nema vajde od toga al' kao neko ko im 22 godine plaća PP i koristi njihove usluge ipak osećam neku potrebu...

i tako...

E da, uzeo sam prvi put i to čuveno osiguranje - Dunav, oko 1050 mesečno uz učešće u šteti od 140e, može da se otkaže bilo kada a automatski će kada istekne garancija posle 2 god.

Jel neko pazario negde neku maskicu i to ? Cisto ako stigne sutra da na brzinu odem da ne bude 'go' telefon.....

^ Znam da imaju u ponudi u Samsung Store-u u Delta City-u, silikonske i kožne. Ali nisam pazario još uvek.

Jel neko pazario negde neku maskicu i to ? Cisto ako stigne sutra da na brzinu odem da ne bude 'go' telefon.....
Uzeo sam u DC, u Positive Line (Samsung), zelenu silikonsku, i baš lepo leži telefon u ruci, deluje sigurno.

Da dodam, baterija je izdržala puna 2 dana, i ostalo je 24% baterije, a oba dana sam bio bar pola vremena u pokretu, napolju.

Ja sam uzeo Samsungovu originalnu kožnu i savršena je za 6500 i njihovu screen protector foliju za 2500 din.

Nego pitanje za iskusne da li da prvo podesim otisak prsta pa onda lepim foliju ili da zalepim pa onda odradim otisak prsta ?

Nazad
Vrh Dno