Pa nije mi hitno da to bude brzo, bitnije da ne kosta punoMoj predlog ti je da pređeš u neku drugu špediciju, platićeš malo više (zbog otkupa dokumentacije) ali ćeš i brže i lakše da završiš carinjenje
Ma jok, na mene licno ide, nego im je ovo verovatno tipski dokument koji salju svima. Fino ce da me oderu znaci![]()
Nije isto pošto FedEx u tom slučaju naplaćuje PDV a DHL ne naplaćuje baš ništa.
Tebi napisali a meni naplatlili uvek a poslednji put pre jedno 6 meseci (nije ova iz priloga)Ako otvoris SS koji sam postavio i procitas pepisku izmedju mene i njih, mozes videti da je napisano da nema nikakvih troskova jer sam upravo u zadnjem pitanju to i pitao..
Moraćeš da budeš mnogo precizniji od "neki laserski modul". To može biti sve od 2-3cm i 50 grama težine do 30cm i 5 kilograma težine.Hteo bih da narucim neki laserski modul preko alija cena 80e. Koliko bi bili troskovi carin, pdv??
Jel imao neko skorija iskustva sa carinjenjem preko UPS-a
Stigao mi paket iz UK i sada mi traze ovo:
Ovako izgleda to ovlascenje:Pogledajte prilog 374220
Vrednost robe je preko 100E a u pitanju je poklon dobijen putem nagradne igre (giveaway), sta mogu da ucinim da sto manje platim troskove carine?
Da li UPS naplacuje nesto dodatno (spedicija?)?
Датум | Место | Статус | Прималац |
---|---|---|---|
07.02.2023 11:38:25 | 11200 ПЦ БЕОГРАД - 11200 ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА БИЗНИС СЕРВИСА | Отпремљен | |
07.02.2023 11:38:25 | 11200 ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА БИЗНИС СЕРВИСА - 11200 ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА БИЗНИС СЕРВИСА | Отпремљен | |
07.02.2023 11:38:25 | 11200 ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА БИЗНИС СЕРВИСА - 11200 ПЦ БЕОГРАД | Отпремљен | |
07.02.2023 11:38:25 | 11200 ПЦ БЕОГРАД - 11200 ПЦ БЕОГРАД | Отпремљен | |
06.02.2023 08:38:20 | 10200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАД | Отпремљен |
Ok, onda ćemo optimistično pretpostaviti da su uveli detaljnije statuse u procesНе знам али је и мени исто + требало им је само 1 дан да оцарине
![]()
"Ok, onda ćemo optimistično pretpostaviti da su uveli detaljnije statuse u procesKakav je ovo biznis servis ?
Drugar mi je nesto narucio iz eu i poslao privatno preko austrijske pošte pre dve nedelje.
U posti je kazao da je vrednost paketa 40 €
S obzirom na usluge koje ima biznis servis lako može biti da su otvarali pošiljku na carini"Ok, onda ćemo optimistično pretpostaviti da su uveli detaljnije statuse u proces. Napredujemo u svim poljima."
To se ne radi tako, za 10ak eura je mogao da ti pošalje kombijem ili busom, mali milion ih vozi svaki dan za Srbiju te ako bi moglo bez onog "odraće me"Nije mi jasno sta ce paket tamo. Paket salje privatno lice privatnom licu.
Odrace me sada sigurno carina.
Ne boj se nije ti ništa ni ukradeno, ni isprljano ni pocepano jer nije tvoje, postaješ vlasnik tek kad platiš dažbine i potpišeš da si primio pošiljku pa onda gledaj.I šta ako su mi uprljali, pocepali ili ukrali nesto ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari