Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U ko ce to naci 🤭

Da li na korisničkom nalogu move 'n' go app koji ima 5 mesta mogu da se ubace dva smart uredjaja? Kad sam bio na EON, samo jedno mesto je moglo biti rezervisano za smart uredjaj, ali ovde u SN ne znam koje su varijante...

Da li na korisničkom nalogu move 'n' go app koji ima 5 mesta mogu da se ubace dva smart uredjaja? Kad sam bio na EON, samo jedno mesto je moglo biti rezervisano za smart uredjaj, ali ovde u SN ne znam koje su varijante...
Moze. Imam app na mi box s (androidTV) i jednu app na samsung (tizen).

@Nes*
Ako si stvarno zaboravio podatke, zagubio ugovor, izbrisao imejl sa kredencijalima ili nisi imao uopšte, obrati se korisničkoj službi.
Mislim da bi taj problem mogli da ti reše, nije komplikovano čak ni za njih. Najverovatnije...😁

Na optici ne daju IPv6, nego nude zakup javne statičke IP adrese.
Supernova ima prednost zbog ipv6, bez toga i nije neshto...
IPv6 radi na supernova optici bez ikakvih problema (imam iskustva sa ovim na 3 lokacije, privatni i poslovni korisnici) - na sve tri je doduše Supernova ONT u bridge modu te ruteri (koje korisnici imaju - a ja sam ih podešavao) dobijaju i IPv4 i IPv6 konfiguraciju direktno.

Što se tiče IPv4 dobija se ili CGNAT ili javna statička adresa direktno na interfejsu korisnikovog rutera (ont je u bridge modu).

IPv6 kroz DHCP6-PD se dobija mreža /56 (i kod privatnih i kod poslovnih korisnika), to vam daje mogućnost da dalje prosleđujete do 16 različitih /64 mreža (glavnu, mrežu za goste, mrežu za IOT...).

Efekat je da kroz IPv4 (samim tim i kroz CG-NAT box) ne prolaze:
  • Meta (facebook, instagram, whatsapp)
  • Google (Youtube, Cloud messaging...) - bolje rade notifikacije na androidu
  • Apple (notifikacije na apple uređajima rade odlično)
  • Netflix
  • Viber, Signal, Telegram
...

Samim tim što sve ovo ide kroz IPv6, opterećenje CGNAT BOX-a kod provajdera opada, a i nema glupog dropovanja konekcija pa (ponovo kažem) notifikacije rade normalno.
Rekao bih da se dobija /64 range adresa, sa time da su to sve javne, staticke adrese, lan adrese su drugo..,. zamisli svaku konekciju do
kraja zivota mozes da ostvaris sa nove staticke adrese :p

Poslednja izmena:
Od nedavno sam prešao na SN kablovski internet i naravno uzmem i naj muvie box za gledanje programa u nazad.Brzina interneta dosta slabija nego u ugovoru al računam instalacija mi dosta stara a koristim 3 tv no nije to ono što me "svrbi".Trebalo mi je vremena da uklavirim kako to sve funkcioniše pošto nisam nigde našao neko detaljnije uputstvo za korištenje tog tzv muvie box.Jedna stvar me samo interesuje a ne znam dali se i drugima to dešava a to je da kada uđem u istoriju gledanja sadržaja tamo pojavljuju neki filmovi koje ja uopšte nisam gledao .

^gledao neko drugi ciji su ti polovan move box uvalili 😁

Rekao bih da se dobija /64 range adresa, sa time da su to sve javne, staticke adrese, lan adrese su drugo..,. zamisli svaku konekciju do
kraja zivota mozes da ostvaris sa nove staticke adrese :p
Da li se IPv6 adrese dodeljuju automatski ili mora ruter da se podešava? Pošto na sajtu https://ipv6-test.com/ piše da nemam IPv6 konekciju.

Da li kablovski internet Supernova radi normalno od jutros? Meni radi katastrofalno od jutros(Jakovo). I parametri u modemu su se značakno pogoršali. Pri tom je upload ostao isti, samo download je pao na ispod 10Mbit(treba da imam 350), znači katastrofa. I dolazi do pucanja veze često. Televizija radi normalno. Zvao sam da prijavim i poslao mail takodje. Samo me zanima da li još neko ima problema?

Verovatno neko u komšiluku ima iste probleme,problem na liniji,ušla voda....

Verovatno neko u komšiluku ima iste probleme,problem na liniji,ušla voda....
Pa nešto nisam siguran da je ovo problem, jer televizija radi normalno. Uradio sam signal test na TVu za sve kablovske frekvencije i sve imaju pun signal. I pri tom parametri za upload u modemu su ostali isti i upload mi se nije pogoršao, samo download je otišao dodjavola.

Da li se IPv6 adrese dodeljuju automatski ili mora ruter da se podešava? Pošto na sajtu https://ipv6-test.com/ piše da nemam IPv6 konekciju.
Ako imash svoj ruter zakachen na supernovin, morash da enablujesh ipv6 na svom ruteru. Ako je supernovin nema potrebe...
evo kako izgleda technicolor kod mene:
Screenshot 2023-01-29 at 12.04.12.png
ovo 2a06 shto pochinje su javne, a fe80 lokalne.
inache mozhesh da konfigurishesh bilo koju adresu iz /64 range-a bez problema kao statichku adresu, i milione njih po potrebi :p

Koji box se dobija na supernova, jel otkljucan da se mogu instalirati aplikacije po želji tipa YT itd. ili je zaključan samo za gledanje TVa?

Zakljucan ali moze da se moduje

Svaki dan brišem istoriju pogledanih filmova ,sutradan opet ista situacija.
Onda neko drugi gleda. Ne mogu da se setim da li je lista gledanja povezana sa Move n go aplikacijom. Mozda neko gleda preko aplikacije.

Ako imash svoj ruter zakachen na supernovin, morash da enablujesh ipv6 na svom ruteru. Ako je supernovin nema potrebe...
evo kako izgleda technicolor kod mene:
Pogledajte prilog 373675
ovo 2a06 shto pochinje su javne, a fe80 lokalne.
inache mozhesh da konfigurishesh bilo koju adresu iz /64 range-a bez problema kao statichku adresu, i milione njih po potrebi :p
Kod mene na ZTE 660 je drugačije,na WAN Connection imam samo omci_ipv4_dhcp_1 i omci_ipv4_dhcp_2. Verovatno nemam IPv6,zvaću SN da pitam.

Da li i na kanalima ima piskalizacija u toku dana koja se noću sama od sebe reši i tako non-stop u krug već nekoliko dana !?

Dobro veče.Imam problem sa supernovin uslugom interneta već dva meseca.Problem je u tome što je ili upload nula ili download 5mgbps a po ugovoru bi trebao da bude 100/10 kada ih zovnem oni pogledaju signal i kažu da je jako los i da će neko od kolega pogledati da naglasim ovo nije optika već coax zadnji put kada su radili nešto sjeb*li su celom okrugu celu kablovsku jer kada su namestili čvorište neki parametri su naglo skočili i onda su morali da isključe celu kablovsku pa da nameštaju to u centrali.Sad mene zanimaju tri stvari ako moze neko da mi odgovori na pitanja?Da li je ovaj problem rešiv i da li da se nadam da će ga oni ikada rešiti ili da tražim novog operatera.Da li je moguće da raskine ugovor bez penala ako mi usluge ne rade već mese ipo dana i da li će oni pristati na to (jer su reklamacija nije otvorena punih mesec ipo dana već su to oni zatvarali kada bi nešto uradili "namestili")?I treće pitanje kojeg mi operatera preporučujete (ako u ulici ima samo coax star preko 10 godina na kojem sam sad )i jedina druga opcija je da pošaljem upit mts da dovede optiku do mene jer je optika na glavnom putu ali nije spuštena u ulicu sporednu (gde ja živim) 200 do 300m I da li bi oni to učinili.Srecom imam backup net pa mi nije to neka frka(mts ADSL 20/3) o problemu ima više na mom drugom forumu https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-upload-problem.490071/ I jer mts isto kao i supernova daje veće popuste kada se ode u radnju i preko online i da li postoji kod mtsa ono 18meseci za 1din?
Da kažem samo da nisam siguran koko su coax kablovi stari ali oni su bili telemarkovi sve dok ih supernova nije kupila.Ako sam promašio temu neka me admin prebaci u drugu hvala unapred.

za ponudu mts-a videti u temi za mts

Kod mene na ZTE 660 je drugačije,na WAN Connection imam samo omci_ipv4_dhcp_1 i omci_ipv4_dhcp_2. Verovatno nemam IPv6,zvaću SN da pitam.
Trazhi im da ti daju. To je najvetji razlog da budesh na supernovi. Za ipv6 ti uopshte ne treba dhcp :p
no dhcp6 olakshava zhivot jer onda morash na svakom uredjaju konfigurisati statichku adresu i to drugu za svaki :p

Onda neko drugi gleda. Ne mogu da se setim da li je lista gledanja povezana sa Move n go aplikacijom. Mozda neko gleda preko aplikacije.
To moze da se vidi i preko kompa i preko mobilnog, ali tesko da neko ima tvoju adresu i sifru korisnika.
Odi na aplikaciju na telefonu, pa korisnik pa aktivni uredjaj, odmah vidis sta je aktivno, i odakle je gledano.

Prilozi

• Screenshot_20230130_020951.jpg
    Screenshot_20230130_020951.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:

kraja zivota mozes da

Trazhi im da ti daju. To je najvetji razlog da budesh na supernovi. Za ipv6 ti uopshte ne treba dhcp :p
no dhcp6 olakshava zhivot jer onda morash na svakom uredjaju konfigurisati statichku adresu i to drugu za svaki :p
Ja sam na Supernova optici i tražio sam mejlom da mi omoguće ipv6. Odgovorili su da to nije moguće, i da jedino mogu da doplatim za statičku javnu ipv4.

Ja nikakvu razliku na SN nisam primetio kad su nas prebacili sa ipv4 na 6. Bukvalno sve isto

To moze da se vidi i preko kompa i preko mobilnog, ali tesko da neko ima tvoju adresu i sifru korisnika.
Odi na aplikaciju na telefonu, pa korisnik pa aktivni uredjaj, odmah vidis sta je aktivno, i odakle je gledano.
Nemam ja tih problema nego kolega kojeg sam citirao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno