Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi, ja sam uspeo sa majkom da odem u novi Merkator u filijalu i ljubazno saopstim da je deda na koga se vodio ugovor preminuo, bez vecih problema i bez bilo kog dokaza smo uspeli da prebacimo ugovor na majku, takodje da smo hteli mogli smo umesto dede i da raskinemo ugovor samo, njima je samo bitno bilo da su sve finansije izmirene do tog datuma... cak su joj omogucili popust za nove korisnike iako je u tom stanu sto godina vec SBB :D e sad, to je mozda nas uk_enjalo ali tako prosto je bilo. Ako imas SBB blizu idi na blef sa konkretnom pricom.

Pazi, ja sam uspeo sa majkom da odem u novi Merkator u filijalu i ljubazno saopstim da je deda na koga se vodio ugovor preminuo, bez vecih problema i bez bilo kog dokaza smo uspeli da prebacimo ugovor na majku, takodje da smo hteli mogli smo umesto dede i da raskinemo ugovor samo, njima je samo bitno bilo da su sve finansije izmirene do tog datuma... cak su joj omogucili popust za nove korisnike iako je u tom stanu sto godina vec SBB :D e sad, to je mozda nas uk_enjalo ali tako prosto je bilo. Ako imas SBB blizu idi na blef sa konkretnom pricom.
Ukakilo vas je jer je taj službenik/ca radio van svojih ovlašćenja. Traže neki dokaz, umrlicu ili slično u takvim situacijama.

Potpisan zahtev za raskid Eon van mreže 05.01. Da li se i prilikom vraćanja opreme mora biti lično prisutan ili može neko drugi?

Jeste, jer sam imao sličnu situaciju i znam da sam morao kroz proces da prođem (mada je bio brz, nekih pola sata sam ostao u poslovnici da se sve završi).

Ljudi, zanima me ovo oko otkaznog roka od 30 dana - ugovor mi ističe 1. februara, pre 10ak dana sam zvao call centar da zatražim raskid ugovora i rekli su mi da će me neko pozvati.
Maločas (posle više od nedelju dana) me je pozvala gospođa da mi ponudi 6 meseci za produženje ugovora, ali ja rekoh da sam već prihvatio ponudu za MTS optiku.Kaže da moram lično u poslovnicu i da moram da platim sve dane za tih 30 dana otkaznog roka od pismenog podnošenja u poslovnici.
Pošto sam insistirao da to baš i nema smisla, rekla je da mogu da pismeno zatražim da mi skrate otkazni rok, pa će me kolege naknadno obavestiti o svojoj odluci.
Da li je zaista tako i da li imaju prava da me uslove da plaćam te dane nakon isteka ugovorne obaveze?
Znam da je već pominjano i pretraživao sam temu, ali nisam našao konkretan odgovor.

U toku je period gde, baš zaključno sa 31.01. možeš da otkažeš ugovr bez posledca, zbog podizanja cene pretplate. Nema penala, nema čekanja i otkaznih rokova, treba se pozati na član 107 iz Zakona o telekomunikacijama. Pogledaj poslednjih nekoliko strana teme za više detalja.

Da li sbb provera gde se koristi d3 cam kartica? u suštini zanima me nekada sam u stanu imao sbb i signal je i dalje prisutan ukoliko bih uzeo karticu koja je višak drugaru koji živi u drugom gradu da li bi radila i da li bi je vremenom deaktivirali?

o tome je pisano vise puta u temi, pretrazi...

Ja sam bio u poslovnici i trazio da minkazu sta treba za momentalni raskid. Kaze sva oprema i to je to. A na call centru mi rekli 30 dana.

U toku je period gde, baš zaključno sa 31.01. možeš da otkažeš ugovr bez posledca, zbog podizanja cene pretplate. Nema penala, nema čekanja i otkaznih rokova, treba se pozati na član 107 iz Zakona o telekomunikacijama. Pogledaj poslednjih nekoliko strana teme za više detalja.
Hvala na odgovoru, zaista piše sve na poslednjih nekoliko strana... Uleteo sam kao najgori noob s pristupom "lezi informacijo da te saznam". :)
Inače stvarno jesam pretražio temu po ključnim rečina "otkazni rok", ali nisam sklopio sliku jer nisam redom pročitao dovoljno poruka pre i posle tih s ključnim rečima.

I dalje mi deluje bezvezno to da korisnika usluge bez ugovorne obaveze uslovljavaju otkaznim rokom od 30 dana - trebalo bi da koristim koliko hoću i plaćam koliko sam koristio - a posebno jer npr. nisu ni oni meni nadoknađivali tj. umanjivali račune za dane u kojima je bilo višesatnih prekida usluge, a bilo ih je.

Bilo ih je dužih od 48 h? I ti si prijavio i tražio umanjenje a oni nisu otklonili smetnju u tom roku? I pisao si posle toga žalbu Ratel-u jer nisu? Ako nije ništa od ovoga onda je sve po propisima, i važi i za njih i za ostale operatere. Ne bi bilo loše pročitati opšte uslove koji dolaze uz potpisan ugovor.

Da li sbb provera gde se koristi d3 cam kartica? u suštini zanima me nekada sam u stanu imao sbb i signal je i dalje prisutan ukoliko bih uzeo karticu koja je višak drugaru koji živi u drugom gradu da li bi radila i da li bi je vremenom deaktivirali?
Radice ti sve normalno i nece ti niko nista ukinuti. Gledaj i uzivaj.
Da li neko zna da mi kaze, da li je povecanje cena obuhvatilo i TOTAL TV ili samo SBB kablovsku TV ?

Cak mislim i da radi na drugoj lokaciji gde ima instalacije a nema usluge. Signal je u kablu a autotizacija u kartici tako da...

Cak mislim i da radi na drugoj lokaciji gde ima instalacije a nema usluge. Signal je u kablu a autotizacija u kartici tako da...
Tacno tako.
Sem ako je iskljucen korisnik na samoj banderi ili u kutiji zgrade. To su radili ranije, dok je analogna TV jos uvek bila aktivna, jer bi se time prekinula besplatna distribucija analogne TV.
Ovako, posle digitalizacije, gasenje kablova nema vise nikakvu svrhu i potrebu.

eto vidis da se javlja svrha i potreba...

... Da li neko zna da mi kaze, da li je povecanje cena obuhvatilo i TOTAL TV ili samo SBB kablovsku TV ?
Sve ima na zvanicnom Total TV sajtu...
Obavestenje: https://totaltv.tv/sr/obavestenje-o-povecanju-cena/
Novi cenovnik od 01.02.2023.: https://totaltv.tv/wp-content/uploads/2023/01/ttv-ponuda-sa-cenovnikom-od-01-02-2023.pdf
A ima naznaceno povecanje cena i na uplatnicama koje treba da si dobio na email adresu od Total TV.
Jedino te ne zovu da ti i usmeno saopste, kao sto to ni drugi ne cine.

Od juce imam sbb optiku... Nokia modem, i onaj crni uredjaj, eon, fensi daljinac... Sve sljaka ok samo me nervira premotavanje unapred unazad, pojavi se ono 1x,2x,3x...ne moze brze? Navikao na supernovi cim duze zadrzis sve vise ubrzava zacas premotas. Ovako da premotas sat unazad jako sporo ide...

Inace brzina neta je 385/38

Od juce imam sbb optiku... Nokia modem, i onaj crni uredjaj, eon, fensi daljinac... Sve sljaka ok samo me nervira premotavanje unapred unazad, pojavi se ono 1x,2x,3x...ne moze brze? Navikao na supernovi cim duze zadrzis sve vise ubrzava zacas premotas. Ovako da premotas sat unazad jako sporo ide...

Koliko meseci free si dobio za prelazak sa SN?

Koristi navigacione tastere i selektuj time line i pritiskom levo desno na navigacione tastere brzo premotavas
Pitanje za korisnike koji su na SBB optici, da li kroz opticki kabli ide dvb c signal, tj. da li dobijete opciju da vam instaliraju Kaon box ili korisnici na optici imaju samo mogucnost gledanja OTT preko SDMC box-a?

Poslednja izmena:
Koristi navigacione tastere i selektuj time line i pritiskom levo desno na navigacione tastere brzo premotavas
Pitanje za korisnike koji su na SBB optici, da li kroz opticki kabli ide dvb c signal, tj. da li dobijete opciju da vam instaliraju Kaon box ili korisnici na optici imaju samo mogucnost gledanja OTT preko SDMC box-a?
zavisi od regiona, neki dobijaju fiber->coax converter uredjaj, neki ne, pa radi samo OTT, ko dobije onda preko coax radi DVB-C normalno, pitaj za tvoju adresu sta je dostupno

zavisi od regiona, neki dobijaju fiber->coax converter uredjaj, neki ne, pa radi samo OTT, ko dobije onda preko coax radi DVB-C normalno, pitaj za tvoju adresu sta je dostupno
Saznao sam da za to pises dopis, pa ti ugrade.
Logicno je da kroz svaku optiku prolazi i DVB-C. Imeni je to trebalo, pa sam se raspitao...

Od kada to SBB koristi CGNAT? Sad sam proverio na ruteru i izgleda da sam na CGNAT-u. 😐 Ubedjen sam da nije bilo tako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno