Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Videla sam par komentara gde pisu da kamere na Flip i Fold modelu nisu nesto, tj da su losije od S serije, pa zato pitam. Al kapiram da je kamera bolja od trenutnog Note 10 koji imam.
Pa S22 Ultra ima ipak bolje kamere od Fold 4. Meni je Fold 4 jako zanimljiv, ali mi je kamera bitna, pa sam malo upoređivao, zoom je osetno i dosta bolji na S22 Ultra, a njega često koristim kada sam u prirodi. Dnevne slike su dobre na oba model, noćne bolje na S22 Ultra. Ako ti je bitna kamera, ipak je tu S22 Ultra bolji. Nadam se da će u narednom Fold 5 Samsung ugraditi kamere bar na nivou S22 Ultra.

Isla sam danas da pogledam i Flip 4 i Samsung S22+, uporedjivala ih, sto se tice fluidnosti nema neke razlike, svidja mi se kako Flip lezi u ruci, oseca se i vidi malo prevoj, tj mesto na kojem je savitljiv, ali verujem da bih se navikla na to. Kamera je solidna, poredila sam i sa mojim Note 10, bolja je svakako, ali kad sam uporedila sa S22+ ipak je kod njega kamera znacajno bolja, narocito selfie, jaci je kontrast, ima vise detalja, boje zasicenije.

Da, Fold je sjajan uređaj, ali kamere nisu na nivo S Utra modela, a morale bi da budu jer je to ipak najskuplji (Fold) Samsungov model u ponudi.

Isla sam danas da pogledam i Flip 4 i Samsung S22+, uporedjivala ih, sto se tice fluidnosti nema neke razlike, svidja mi se kako Flip lezi u ruci, oseca se i vidi malo prevoj, tj mesto na kojem je savitljiv, ali verujem da bih se navikla na to. Kamera je solidna, poredila sam i sa mojim Note 10, bolja je svakako, ali kad sam uporedila sa S22+ ipak je kod njega kamera znacajno bolja, narocito selfie, jaci je kontrast, ima vise detalja, boje zasicenije.
Da u svakom slučaju je bolji s22+ (pa i s21+) od flip4. Meni se ipak na ciglu ne vraća više posle s9, s10, s21 serijala. Sledeći je flip 5 i ako kamere budu približne s23+/ultra to će definitivno biti top uređaj.

Da li neko koristi EON ili Iris app na Foldu 4,da li je slika preko celog ekrana?

Koristim ja EON, ima horizontalni black bar gore i dole ako na to misliš.

Posle dva meseca korišćenja Fold 4 ja sam prezadovoljan. Prva tri dana malo falilo da ga menjam za s22u ali posle toga kada mi je legao nemam primedbe. Mala anegdota od danas. Bio na terenu sa još trojicom kolega. U pauzi između sastanaka se otimali oko telefona da vide dokumenta koja su stigla na mail (svi počeli da ćorave a niko ne nosi naočare). Zaključak bataljuju iphonove i prelaze na fold. Nego da li je neko video moje prethodno pitanje? Da li neko zna kako se pali blic kada se slika selfi sa glavnom kamerom?
Da li neko koristi EON ili Iris app na Foldu 4,da li je slika preko celog ekrana?
Pa po defaultu ide sa crnim barovima gore i dole ali može da se prebaci i na full screen ali onda mali iseče sliku sa strane.

Kada se razvuče preko celog ekrana,kakav je kvalitet slike?

Koliko su veliki crni barovi,odnosno kolika je slika,ako nije u punom ekranu?Gledam samo sport,i kada razvucem na full,obicno se rezultat i vreme iseku,pa me to nervira.

Ovako to izgleda, samo sto ne znam kako da ga maximiziram, ne funkcionise fora kao na YT.

Prilozi

• Screenshot_20230125_130624_EON TV.jpg
    Screenshot_20230125_130624_EON TV.jpg
    150.9 KB · Pregleda: 54
  • Screenshot_20230125_130536_EON TV.jpg
    Screenshot_20230125_130536_EON TV.jpg
    103 KB · Pregleda: 48
Ja nisam uspeo na Fold3 da povećam na full, ali jedino što nisam probao jeste da probam da li ima drugi format koji je 4:3, a ne 16:9 ili auto.

Zar nema opcija da se aplikacija forsira na full scr?

Rasiriti prstima ili dva puta brzo kliknutu po ekranu?

Nemaju sve force na full screen.

Ali vidi koji je odnos, ne vidi se pola prikaza na full screen-u :(.

Neupotrebljiv Full Screen,na tolikoj ekrančini🤷‍♀️

Uzeh flip 4.. Nova tehnologija, kompaktnost je presudila, presao s xiaomi mi 10 t pro, prilagodba jos na One UI.

Unazad par godina sve na MIUI, tako da treba vremena pohvatiti opcije. Citav dan torture 5+ sati sa ukljucenim zaslonom, sto smatram da je ok. Imam osjecaj da mi ovaj amoled zamara oci nakon LCD sa Mi 10t pro no vidit cemo.

Interesantno ponovno na preklop kao nekada, vidjet cemo kako ce se pokazati u narednom periodu.

Kako se puni baterija na S-pen fold edition?
Nijednom je nisam punio do sada, evo vec 2 meseca...

Kako se puni baterija na S-pen fold edition?
Nijednom je nisam punio do sada, evo vec 2 meseca...
Ne puni se. Tj nema šta da se puni. Ona nema bateriju. To joj je loša strana u odnosu na olovku iz note/ultre - ne može da se koristi kao daljinski.

Običan S-pen za Fold 4 nema bateriju, ali mislim da S-pen pro ima baterju i iste funkcionalnosti kao s-pen na S22.

Ekipa, ima li kakvo rjesenje? Z flip 4 me toliko przi oci da imam pritisak u glavi, nisam ni znao da mi amoled ili sta god vec smetaju!?

Probaj da promeniš color range u podešavanju. Nemoj da su napucane boje nego stavi hladnije.

Probao sam spustat na 60Hz, boje, nocni prikaz, trece aplikacije ali i dalje mi smeta ocima. Vratio sam ga ipak nazad jer unutar 14 dana imam opciju za povrat uredjaja. Ne znam zasto ali opterecuje mi oci. Svidio mi se izuzetno, nema tko me nije pitao za flip 4 te ga pogledao ali ***..

Vrh Dno