Pozdrav svima.Muka naterala da pisem,poslednjih 10-ak dana sam citao.Mozak me boli od razmisljanja sta i kako od sledece zime.Oduvek se grejemo na ugalj.Kuca od 120 kvadrata i kod roditelja jos nekih 30-ak.Radijatori gusani,kuca sa dve strane izolovana stiroporom 5,sa prednje strane nije,jer ima zalepljen kamen jos osamdesetih kad je pravljena,ali valjda i on daje nekakvu izolaciju,pvc stolarija,na tavanu staklena vuna.Inace kuca na donjem spratu ima dnevnu sobu i kuhinju spojenu otvorom na zidu ukupne kvadrature 33kvm.Uz sobu su predsoblje i kupatilo od ukupno 6-7kvm.Pored je sok soba u kojoj se slavi i koja se u medjuvremenu koristi za odlaganje odece,obuce...Ona je najmanje bitna.Iz dnevne stepenice vode na sprat gde su 2 spavace sobe kojima su vrata na G(nisu jedna prekoputa drugih) i koje imaju oko 25 i 20kvm.
Ove godine je do sada kupljeno 16t uglja!Prvo 10t po 10000din.,a onda 2 puta po 3t po 50000.Ukupno dato 200000 dinara!Da li je los ugalj,da li je do lozenja,nemam pojma i vise me i ne zanima,moram pod hitno nesto da uradim po pitanju grejanja.Roditelji inace loze,kotlarnica je pored njihove sobe.Zaboravih reci da je njihov dnevni boravak od 11kvm spojen vratima sa kuhinom od nekih 9-10kvm,znaci ukupno 20-ak kvadrata.Zbog rasporeda prostorija jasno je da je potrebno vise klima.I ovako trosimo oko 800kilovata(prakticno 2 domacinstva,2 kuce).Verovatno bi se lagano probilo 1500 kilovata,tako da bih verovatno morao da stavim jos jedno brojilo(koliko to kosta,ako neko zna?)Da zanemarimo da li cu ugradjivati gas(jer je prosao relativno skoro kroz mesto),jer nemam jos uvek informaciju kako bih sa gasom prolazio po sezoni,sta biste mi preporucili od klima?Najvaznija je ta koja bi grejala moj dnevni boravak i kuhinju od 33kvm(stepeniste sa odmoristem na vrhu,ka spratu).Eventualno hodnik i kupatilo(sve zajedno je oko 40kvm).Mada kupatilo bi se resilo grejalicicom,a hodnik nije bitan.Znaci,mala potrosnja,kvalitet klime.Verovatno Japanac,ali koji model klime,zavrtelo mi se u glavi od lmce,luca, kmgt...Kod roditelja 11kvm+10kvm kroz vrata.Da li bi devetka neka zavrsila posao i koja? Za spavace sobe otom potom...