Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Donese ti na kucnu adresu i platis carinu i pdv - 20% pdv i 10% carinu ako ti je vrednost posiljke veca od 50€ cini mi se ili ako procene da je toliko placena.u slucaju da u posiljci ima racun o da carine na tu cenu,a mogao si da im posaljes na mail koliko si platio,da ti ne.bi carinili na vecu cenu.

Donese ti na kucnu adresu i platis carinu i pdv - 20% pdv i 10% carinu ako ti je vrednost posiljke veca od 50€ cini mi se ili ako procene da je toliko placena.u slucaju da u posiljci ima racun o da carine na tu cenu,a mogao si da im posaljes na mail koliko si platio,da ti ne.bi carinili na vecu cenu.
Aha, hvala na odgovorima. Mislio sam da ne donose na kucnu adresu ako je carinjeno nego da moram da idem u postu.

Racunaj da ces platiti i nesto preko, za otvaranje posiljke i plus proviziju za uplatu na racun carine. Provizija je ona standardna postanska oko 50 dinara, a za otvaranje se razlikuje da li se posiljka vodi kao pismo ili kao paket, pismo je valjda 100-200 dinara, a paket je mozda duplo vise(nisam bas siguran za ove cene, otprilike sam naveo).

Za placanje zavisi od poste i postara, tj. ide ti isto kao i kada ti ne naplacuje. Ako ti je do sada donosio vece pakete, donece ti i ovaj i naplatice ti, ako ti je ostavljao izvestaje, onda ce ti i sada ostaviti izvestaj i otici ces u postu da preuzmes i platis. Ako je poveci paket, skoro pa sigurno ga nece doneti, vec ce ostaviti izvestaj.

Da li neko zna sta znaci ovaj status "preusmerena"

Prilozi

• Screenshot_20230114_125816_Chrome.jpg
    Screenshot_20230114_125816_Chrome.jpg
    101.6 KB · Pregleda: 98
Znaci da je preusmerena.. da nije dobra adresa isporuke ili dostavna Posta za taj paket, pa preusmeravaju na pravu lokaciju..

Gde je adresa gde posiljka treba da stigne ?

Vidi se da posiljka luta :( - BG-Obrenovac-BG-NS-Veternik->

Mada evo jos jednog primera haosa u NS postama

Prilozi

• 21107.jpg
    21107.jpg
    67 KB · Pregleda: 76
Nikad brže sa Alija, doduše ne iz Kine nego Singapura, 01.01.2023 poručeno i jutros stiglo na adresu.

Zlatno doba isporuke preko singapurske pošte 😀

Meni zakucao paket još u Kini, stoji od 31.12 ne mrda. Uzimao sam već od ovog prodavca, nikad problem.

Prilozi

• Screenshot_2023-01-16-18-55-24-24_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    Screenshot_2023-01-16-18-55-24-24_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    131.9 KB · Pregleda: 56
Neću napisati ništa novo, ali ajde... Ni malo ne verujem u te statuse, pogotovo one da je poslato, imam utisak da tu najviše varaju. Naravno mislim na one bez praćenja.

Stigla jedna UA...HU koja je bila "zaglavljena" u pošti od početka decembra (poslednji status 01.12. [RS]Arrived at local delivery center)...

Jel ste imali iskustva sa ovim načinom slanja, totalno mi je nerealno? Liči na prevaru...

RSD 328.40 24%OFF | Smart Plug WiFi Socket EU 16A/20A With Power Monitor Timing Function Tuya Smart Life APP Control Works With Alexa Google Home

Stigla jedna UA...HU koja je bila "zaglavljena" u pošti od početka decembra (poslednji status 01.12. [RS]Arrived at local delivery center)...

Meni jedna UAxxHU stoji od 09-og Januara u statusu [RS] Arrived at local delivery center
dok je RBxxSG poslata 6-og prošla carinu juče.

Pozdrav ljudi. Meni preko ali-ja stize al nikako da stigne. 16 decembra je bilo out for delivery-arrived at local delivery center. Sta mislite u ovom slucaju da je u pitanju ? Kradja ? Zvao sam silne neke poste, i onu u zemunu glavnu i lokalnu na cukarici i nista.

Singapurac danas prosao nasu carinu, ocekujem sutra-prekosutra. SpeekPak umro jos 12.12., od tad ne menja statuse a i tad je bilo "shipment data received".

Sa alija stiglo za 17 dana, a ebay speedpak se resetovao 10.01., dobio novi tracking broj ali je i dalje shipment data received od tad i ne mrda. Nesto mislim da nikad nece stici, samo cekam da prodje vreme pa da trazim refund. Smor.

Jel ste imali iskustva sa ovim načinom slanja, totalno mi je nerealno? Liči na prevaru...

RSD 328.40 24%OFF | Smart Plug WiFi Socket EU 16A/20A With Power Monitor Timing Function Tuya Smart Life APP Control Works With Alexa Google Home

Ne znam za radnju i za konkretan primer da li je prevara ili ne, ali ta Asendia postoji i ako me secanje dobro sluzi to je stizalo nama preko Svajcarske poste nekad pre 4-5 godina kada sam naletao na taj nacin slanja.. Secam se da je na kovertama u cosku pisalo Asendia..

Meni je skoro preko Asendie stigao paket iz UK brzinom svetlosti. Jedino što su ovde zabrljali amateri iz UPS-a pa "nisu mogli da me nađu na adresi", zamalo da mi se vrati paket nazad...

U stvari me način slanja tom Asendiom najviše i zanimao, znači postoji. Poručio ovu priključnicu sa linka baš da vidim šta će se desiti :)

Pozdrav ljudi. Meni preko ali-ja stize al nikako da stigne. 16 decembra je bilo out for delivery-arrived at local delivery center. Sta mislite u ovom slucaju da je u pitanju ? Kradja ? Zvao sam silne neke poste, i onu u zemunu glavnu i lokalnu na cukarici i nista.
I meni nekolko posiljki stoji od decembra UA...HU. Ne stresiraj se, stići će, može da bude i početkom februara. Meni su do sad sve pošiljke stizale,ni jedna se nije izgubila, na nekolko adresa tako poručujem i nemam zamerke na poštu, jedino što to ide sporije, a kad su praznici da ne pričamo.

I meni nekolko posiljki stoji od decembra UA...HU. Ne stresiraj se, stići će, može da bude i početkom februara. Meni su do sad sve pošiljke stizale,ni jedna se nije izgubila, na nekolko adresa tako poručujem i nemam zamerke na poštu, jedino što to ide sporije, a kad su praznici da ne pričamo.
Pa lepo mi je kinez napisao procenu da stize 3. feb. Mozda racuna da te ua hu idu sporije kod nas. Samo ne znam sto te posiljke tretiraju drugacije ovde od drugih.

Samo ne znam sto te posiljke tretiraju drugacije ovde od drugih.

Zato sto se veoma mnogo narucuje , a na tim posiljkama Posta nema nikakvu zaradu.

Ako nemaju dovoljan broj postara u odredjenoj posti , isporuka drasticno kasni
ili izostaje , a skoro da niko nece da menja sistem :(

isti slucaj kao kod mene.. samo je meni postar ostavio obavestenje
Kako pratite gde se paket nalazi.Ja sam iz Nemacke poslala za Srbiju 10og januara I jos nema podataka da je stiglo u posti...A rekli su da ce biti isporucen za 7 do 10 dana
08.02.2016 18:56:00 DE-SAULHEIM Prijem
09.02.2016 15:44:00 DE-DENUEB Prispeće

Sta bi ovo trebalo da znaci? Ne menja se status vec 9 dana? Dok na DHL pise sledece

Feb 11, 2016
6:02
AM CET
Feucht, DE En Route
Isti slucaj kao meni sada....Sta vam se na kraju desilo sa paketom?

Kako pratite gde se paket nalazi.Ja sam iz Nemacke poslala za Srbiju 10og januara I jos nema podataka da je stiglo u posti...A rekli su da ce biti isporucen za 7 do 10 dana

Ukoliko je Sendungsverfolgung (praćenje pošiljke) uključeno u cenu pošiljke ili zatraženo, onda na računu iz pošte stoji Sendungsnummer (broj pošiljke) koji se može uneti na sajtu Deutsche Post (tj. DHL) i tako se može pratiti. Rok od 7 do 10 dana je obično radnih dana (osim ukoliko je premium usluga), tako da najverovatnije rok isporuke još uvek nije istekao (ako je kasnije u toku dana paket predat pošti, onda se obično naredni dan računa kao prvi dan). U krajnjem slučaju, obratiti se pošti odakle je poslat paket (ili onlajn podršci) uz priložen račun.

Evo mene danas prvi put u životu odbiše u dispute-u, cena je u centima bila, ali svejedno. Nisu mi rešili ni posle mejla. Dosad sam uvek imao sjajna iskustva, čak i kad drugi nisu, ali nešto se promenilo i kod mene na nalogu

SzBHph.jpg

Bahrein bre :D sad ce jos malo da stigne :D

Ja cekam od 13. januara, paket je vec 14. januara stigao u nemacko mesto odakle je trebalo da krene za Srbiju i nista za sada. Kad odem na sajt DHL-a, poslednje obavestenje stoji ono iz 14. januara.
Mozda je paket vec stigao u Srbiju, ali ne moze vise da se prati posto nasi nisu skenirali?

a.jpg
Posiljka je pogresno otisla za 11010 Beograd 48 pa je preusmerena otisla za 10200, i sad odjednom ponovo 10250 posta carinjenja. Da li zna neko zasto se vratila tu ili je mozda samo greska i da cekam sledeci status ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno