Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Izgleda da ovo preko ananas direkt(spark) neće ni da šalju. evo naručio pre 3 dana i ništa se ne menja, a čitam ovde da ima ljudi koji su naručili još 5.januara i jos uvek im stoji na porudžbina je kreirana.

Izgleda da ovo preko ananas direkt(spark) neće ni da šalju. evo naručio pre 3 dana i ništa se ne menja, a čitam ovde da ima ljudi koji su naručili još 5.januara i jos uvek im stoji na porudžbina je kreirana.
I to ne sve sto ide preko sparka, nego odredjeni artikli, koji ce, nakon famoznog popisa, i isteka kupona (17.1.) verovatno volsebno nestati sa sajta a porudzbine otkazane.

@The Filozof
Pošalji svojoj banci email sa dokazima o kupovini i otkazivanju. Imaš sve u mailovima od Ananasa. Meni je banka Poštanska odmah oslobodila rezervisana sredstva.

@The Filozof
Uh, to je nezgodno, biće cimanja. Onda su morali da otkucaju račune da pokriju to, jel?
Meni su sredstva bila rezervisana 12 dana, dok nisam kontaktirao banku. Verujem da će se rešiti, ali očigledno su zagužvali poslednjih dana. I ja čekam dve porudžbine čiji statusi se nisu promenili od "porudžbina kreirana", evo već 6. dan. Na mailove isto ne odgovaraju.

@The Filozof
Uh, to je nezgodno, biće cimanja. Onda su morali da otkucaju račune da pokriju to, jel?
Račun nisam ni dobio, jel nije ni došlo do realizacije kupovine, odnosno trgovac nikada nije ni potvrdio porudžbinu.

Kada sam 29.12. poručio robu odmah sam na kartici imao u odeljku rezervisana sredstva taj iznos koji je tu stajao do već pomenutog 05.01. kada je i na kraju ta transakcija izvršena.

@anders

Tražio prošle nedelje, rekli biće ove. Ove nedelje ništa ne odgovaraju.

Odgovorice ti sledece nedelje kad prodje guzva,kada su amateri u svemu.

ja narucio 5. januara isto od sparka ali ananas direkt i jos uvek ni potvrdjena porudzbina, svaki put kad zovem kazu zbog popisa, praznika itd. u pitanju je xiaomi mop 2 pro
Javi kada krene, da moj očekujem 4 dana kasnije 🙄

Ja imam porudžbinu od 03.01, sutra tačno 10 dana. Porudžbina 'spakovana' 09.01, od tada ništa.
Spark isto
Ovim tempom bi mi pre iz Kine stiglo.. ako stigne uopšte.

Sto se baterija tice, osim ako neko nema specifican usecase, Ladda iz IKEA su maltene Panasonic Eneloop, i izadju vrlo jeftino, 4kom 600din, i dosta su jace od cega god ima da se nadje na ananasu, a takodje su i 'novijeg' datuma.
Za dečje igračke bolje ne trebaju, zašto da plaćam te iz Lidla pet puta skuplje?

Za dečje igračke bolje ne trebaju, zašto da plaćam te iz Lidla pet puta skuplje?
Iz Ikea, ne lidla.
Pa prvenstveno zato sto neke decije igracke znaju da traze jaku voltazu, i brzo potrose ove losijeg kvaliteta, a pune se brzo i traju po 800-900 ciklusa, i ostaju i za ostale uredjaje nakon sto izgustiraju deca igracke.

Ko je uvoznik? Nema sanse da je 2020, baterije ne smeju da budu u opticaju, a da su starije duze od godinu dana
Screenshot_3625.pngScreenshot_3623.pngScreenshot_3624.png
Stiglo iz Subotice
Iz Ikea, ne lidla.
Pa prvenstveno zato sto neke decije igracke znaju da traze jaku voltazu, i brzo potrose ove losijeg kvaliteta, a pune se brzo i traju po 800-900 ciklusa, i ostaju i za ostale uredjaje nakon sto izgustiraju deca igracke.
Koji punjač preporučuješ za te baterije?

koriscenje punjivih baterija je prosto ali je punjenje malo komplikovanije. ti jednostavni punjaci imaju prednost ali i mane. ako koristite 3 baterije u nekom uredjaju vrv je jedna oslabila dok su 2 ok. uglavnom je tako. tu vam je od koristi tester baterija koji kosta oko 300 din i na aliju i na wobihausu. tako da mozete da napunite samo tu slabu - 2 pokazuju 1,4v dok 1 pokazuje 0.9 -> pune postedite besmislenog punjenja. prosti punjaci umeju i da prepune bateriju tako da im drasticno pada kapacitet.
tester-baterija~3446-542519403.jpg

imam jedno 200 punjivih baterija i bez opreme baterije propadaju vrlo brzo tj broj ciklusa punjenja se smanjuje proporcionalno. neki ozbiljan punjac je obavezan za dugotrajno koriscenje punjivih baterija. posebno ako su 18650 ili slicne.
th-1597543914.jpg

od baterija eneloop su odlicne ali ima i kopija, sony, kodak. od jeftinih lidl tronic za 100 din komad ne moze jeftinije. mada sam uzeo i neke preko limunda kineske pre jedeno 15 godina i dalje rade. nemaju neki kapacitet ali za daljinac i sl rade mesecima. poz

Izgleda da ce mi propasti i akcija i vauceri, cekam 5 stvari. Mop od 30.000 rsd koji je placen karticom, dve ram memorije ukupno 6000 placene karticom, 1 torba 7500 placena karticom, 1 fen 2500 placen karticom, znaci zarobljeno 46.000 dinara koje ko zna kako oni vrte, a statusi posiljke su nepromenjeni, i dalje u obradi, prva posiljka kreirana 3 Januara, poslednja 6.01....

Ne znam šta im znači to da mi 3 paketa stoje označeni kao spakovana puna 4 dana. Pa jel to toliki problem da budu poslati.

Možda čekaju da sve pošiljke budu spakovane pa da idu istovremeno, bez obzira na to što su od različitih dobavljača.

09.01. Vam je novac oslobodjen na račun. To možete proveriti na izvodu iz banke. Nije Vam leglo kao uplata, već je uvećan račun za taj iznos.

I kako ja sada da proverim uplatu/povrat sredstava ?

I kako ja sada da proverim uplatu/povrat sredstava ?
Zavisi od banke isto bi trebalo da bude kao kada autorizujes karticu za neki online servis pa ti storniraju to plaćanje ili nešto tipa da možda piše kao u Ersteu storno prometa pa - iznos koji je plaćen.

Nazad
Vrh Dno