Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

^ iskreno zapaženiji je na stolu Iphone. Tu je omladina više zaludjena, gledajući po kafićima više se koristi Iphone pa makar i 7 a kamoli 14. Takođe kad odem preko više viđam kod ljudi Iphone nego Samsung. Ovde ne govorim koji je bolji da me neko do ljubitelja Samsunga ne shvati pogrešno.

Ako bih uzimao uređaj "za fristajlera" da li bi zapaženije prošao sa S23U ili ipak ganjati iPhone 14?
Nisu mi toliko značajne same performanse nego ono kao šta se više cijeni na izgled.
Nebitno je koji, samo gledaj da bude stvarno vodootporan, to ti je najbitnije na fristajleru 🤣

A zna li neko za boje? Vidim bice neka bež, ali nije mi nesto, kao ni ona roze. Procitah negde da ce biti i zelena, ali sudeci po ovim slikama to je neka svetlija zelena. Ja prosle god odustah od S22+ cekajuci ga, ove god od S23+ ne odustajem 😄

Kada sam naručio S22 Ultra naručio sam odmah po predstavljanju, a telefon sam dobio početkom marta. Sluške i punjač sam dobio kasnije, činimi se krajem aprila.
Meni je bitnije da bude 256GB.
I da neće biti isti case-ovi S22 ultre i S23 ultre.

Pa zar nije bolje da case od S23U odgovara i za S23U. Sraman potez Samsunga da pomere dugmad za par milimetara samo da ne bi mogli isti case-ovi, a suštinski spolja idenitčan telefon će biti S23U i S22U.

Poslednja izmena:
Ako bih uzimao uređaj "za fristajlera" da li bi zapaženije prošao sa S23U ili ipak ganjati iPhone 14?
Nisu mi toliko značajne same performanse nego ono kao šta se više cijeni na izgled.
Pa svaki iPhone počev od iPhone 12 pa nadalje je jako sličan i dosta ih je teško razlikovati, stoga teško da su zapaženi. Jedini model koji privlači pažnju jeste Fold i Flip zbog svojih preklopnih ekrana.

Kada sam naručio S22 Ultra naručio sam odmah po predstavljanju, a telefon sam dobio početkom marta. Sluške i punjač sam dobio kasnije, činimi se krajem aprila.

Pa zar nije bolje da case od S23U odgovara i za S23U. Sraman potez Samsunga da pomere dugmad za par milimetara samo da ne bi mogli isti case-ovi, a suštinski spolja idenitčan telefon će biti S23U i S22U.
Nije poenta u pomeranju dugmadi nego u rasporedu i dimenzijama otvora kamere na poledjini telefona.
Svakako nije iznenadjenje.

Trenutno ne postavljaju standarde i ne zapocinju trendove vec ih samo prate tako da.....

Isto radi i Apple i to cak prvi, a Samsung prati a narod kupuje

Ismavali su Apple zbog punjača, a jedva su dočekali da to i oni urade.

Nego na ovoj slici što je okačena na Twiter za kožni case, gledam, izgleda da je raspored dugmića isti kao na S22U...

Prilozi

• S23_Ultra_cases.jpg
    S23_Ultra_cases.jpg
    120 KB · Pregleda: 57
Ma pomerili su nešto za po neki mm, čisto da ne mogu da iskoristim Spigen sa S22 Ultra modela. Ipak moraju i proizvođači maski da zarade.

Videćemo kada izađe, sviđa mi se ova boja kožnog braon case-a, a ako rešim da ostanem na S22U mislio sam da osvežim izgled S22U sa novim case-ovima ;)

Cini mi se da je precnik kamera na S23U malo veci nego na S22U.

Galaxy S23 Ultra specifikacije:​

• Ekran: 6,8 inča, 3.080 x 1.440 piksela, 500 ppi, 1-120 Hz Dynamic AMOLED, Gorilla Glass Victus 2
  • Dimenzije: 163,4 x 78,1 x 8,9 mm
  • Težina: 233 g
  • Glavna kamera: 200 MP ISOCELL HPX, OIS, Dual PDAF
  • Telefoto kamera: 10 MP, 3.0x optički zum, f/2.4 otvor blende, 69 mm, 1/3.52" veličina senzora
  • Periskopska kamera: 10 MP, 10.0x optički zum, f/4.9 otvor blende, 230 mm, 1/3.52" veličina senzora
  • Ultraširokougaona kamera: 12 MP, f/2.2 otvor blende, 13 mm, 1/2.55" veličina senzora
  • Čipset: Snapdragon 8 Gen 2, Adreno 740 GPU
  • Konfiguracije: 8 GB RAM + 256 GB, 12 GB RAM + 512 GB i 12 GB RAM + 1 TB
  • Baterija: 5.000 mAh, 45 W brzo punjenje, 15 W bežično punjenje

Samo main kamera dobila poboljsanje?

Dimenzije S23 Ultra i S22 Ultra skoro identične, odstupanje u širini 0,2 mm, ako su tačni podaci sa Gsmarene.

Prilozi

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    56.1 KB · Pregleda: 46
To sam i ja video, ali nešto mi se čini da ipak neće da ležu maske sa prethodnog modela.

Počeli kao Apple, 3 god valjaju skoro pa hardverski identičan telefon (pogotovo na polju kamera). 🤣 Preimenovali samo Note u Ultra i teraj.

Iz šupljeg u prazno vazda bilo, ali kada im prolazi, što da ne. Da se nisu ljudi pobunili za Snap vs Eynos, cepali bi oni Exynos još godinama, nego masa je čudo.

Ja sam prosle god kupila par maskica za S22+, od kojeg sam na kraju odustala 😄
Znaci nece moci posluziti ove godine za S23+ 😁

Vrh Dno