Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

^ moraju na neki način da nateraju korisnike da plate malo više. Kao i svi proizvođači

Ja jos od S20 pa na ovamo u zivotu se nisam zatekao da mi treba vise od 8GB RAM-a

Kako će da nam zavale 128GB :D. Po meni Ultra-e ne smeju ispod 12GB RAM-a da pomisle da krenu u prodaju.
Nikad kod nas nije bila ta najmanja varijanta od 128, to samo u US-u i par azijskih zemalja koliko znam.

Ja jos od S20 pa na ovamo u zivotu se nisam zatekao da mi treba vise od 8GB RAM-a
Takođe, čak sam prošle godine prešao sa 8GB na 6GB (S20fe) i ne primetim da mi fali RAM-a. 12GB je više u domenu patkometrije, nego realne potrebe. Možda tek poneki super zahtevan korisnik primeti razliku između 8 i 12GB.
Nikad kod nas nije bila ta najmanja varijanta od 128, to samo u US-u i par azijskih zemalja koliko znam.
Ima S22u 8/128 na KP. 😅 Cena dobra (840e), ali SoC nije...

^S21 Ultra se kod nas prodavala u verziji od 128gb. Kako kod operatera,tako i u ovlašćenim prodavnicama. Lično pazario

Tako je, 12GB/128 je bila S21 Ultra. I ja sam taj imao, a model od 256GB skoro nisi mogao da nađeš kod nas.

Ima S22u 8/128 na KP. 😅 Cena dobra (840e), ali SoC nije...
To su sve sa garancijama od 15 do 30 i dana i pisanim jednogodišnjim što su ušli u Srbiju pitaj Boga kako i odakle.

Tako je, 12GB/128 je bila S21 Ultra. I ja sam taj imao, a model od 256GB skoro nisi mogao da nađeš kod nas.
^S21 Ultra se kod nas prodavala u verziji od 128gb. Kako kod operatera,tako i u ovlašćenim prodavnicama. Lično pazario
Ozbiljno? Sad gledam, to je možda fazon do S serije, Note dosta dugo nije imao 128gb kod nas.
S21 seriju jesam preskočio, imao sam od note 8, 9, 10 i od note 10 su prestali sa 128gb varijantom kod Note-a dok je s10 imao 128.
Note 20 znam da je minimum 256 kao i s22 ultra, koja je tehnički Note, a za s21 nisam znao.
Tad izgleda još nisu bili sigurni da će da odbace Note seriju pa su držali 128gb varijantu kao upsell za 6 meseci kasnije.

Meni je bitnije da bude 256GB.
I da neće biti isti case-ovi S22 ultre i S23 ultre.

Ocekivano za case, a za ram pa nek ga ima vise, ne skodi svakako

pitanje za ekipu koja je uzimala s22ultra. Kolko je bilo vremena od kad je predstavljen do stizanja kod nas ? Preorder i sl ?
Cisto okvirno da znam sta je realno vremenski od 1 feburara kad ga predstave do toga da mzoes zaista da ga kupis i dobijes.

pitanje za ekipu koja je uzimala s22ultra. Kolko je bilo vremena od kad je predstavljen do stizanja kod nas ? Preorder i sl ?
Cisto okvirno da znam sta je realno vremenski od 1 feburara kad ga predstave do toga da mzoes zaista da ga kupis i dobijes.
Na twiteru pišu da je preorder od 02-09.02,a da će prvi telefoni biti isporučivani posle 20.02.

Preorderovao sam ga nekog februara, ne znam tacno kad, uglavnom, bio je preorder. Dobio sam ga 15. Aprila :D I to zato sto sam smarao A1 50 puta jer sam 16. Aprila isao na put i to je bio i jedan od glavnih razloga zasto sam uzimao telefon. Doduse narucio sam burgundy ali sam na kraju uzeo beli jer bih burgundy dobio sredinom Maja, tako su mi rekli.
I onda kad sam zvao za poklon slusalice jer je istekla registracija zbog kasnjenja telefona, rekla je da sam jedan od retkih koji je uopste dobio telefon.
Ali kontam da nece biti takav haos sada, tad je jos korona zezala a i dosta zavisi od boje i dostupnosti. Verujem da su crni/beli dosta dostupniji.

Koliko se secam za s22u, preorder uradio prvog dana nekog Februara i stigao cini mi se 15. Marta

Pogledao upravo na Flickr nalog,pošto sam tog jutra odmah išao kameru da isprobam. S21 Ultra par dana nakon preordera je bila kod mene. 05. Februar

Prilozi

• Screenshot_20230109-181815_Flickr.jpg
    Screenshot_20230109-181815_Flickr.jpg
    70 KB · Pregleda: 33
Takođe, preorder S22u u februaru, isporuka krajem aprila zbog željene burgundy boje. Dve nedelje pre toga mi nudili zeleni, nisam hteo.

Poslednja izmena:
S22 Ultra poručen 11.02.2022. stigao na oruk 04.04.2022. takođe A1, da ne pišem posle koliko poziva i kakvih ''varijanti'' je na kraju isporučen, poklon slušalice i bežični punjač su ''malko'' kasnile isporučene 18.06.2022.
Prošla godina je blago rečeno bila katastrofa - što se tiče telefona - ne ponovila se, dvojica drugara odustala od kupovine, jedan IP13P drugi S22 Ultra, pokušali da im prodaju modele koje nisu poručili...
Primerak koji je meni stigao je bio ono što sam poručio i od prvog dana do danas radi odlilčno - bez greške - Samsung S22 Ultra.
Najava za S23 Ultra je prilično optimistična, novi čipset bi trebalo na Ultri da radi prilično bolje bar po dosadašnjim testovima, kako će stvarno biti...
Lično preskačem S23 Ultra s' obzirom da sam jedan od retkih bar na ovom forumu kome S22 Ultra radi bez greške, ako ne proradi burgija 😁

Na twiteru pišu da je preorder od 02-09.02,a da će prvi telefoni biti isporučivani posle 20.02.
A kako ide taj preorder zapravo? Nikada nisam uzimao tako, S21 Ultra sam uzeo za keš mesec dana nakon izlaska i sad ga prodajem pa me zanima da li se plaća puna cena u periodu preorder-a pa kad stigne ili neki deo cene kao kapara a ostatak kad stigne uređaj ili pak sve na datum kad stigne i pozovu te da ga pokupiš u poslovnicu?

A kako ide taj preorder zapravo? Nikada nisam uzimao tako, S21 Ultra sam uzeo za keš mesec dana nakon izlaska i sad ga prodajem pa me zanima da li se plaća puna cena u periodu preorder-a pa kad stigne ili neki deo cene kao kapara a ostatak kad stigne uređaj ili pak sve na datum kad stigne i pozovu te da ga pokupiš u poslovnicu?
Preorderovao sam 2 puta preko MTS-a i A1.
Popuniš formu na sajtu, iz A1 su me zvali da potvrde porudžbinu i ugovor, poslali ugovor na adresu, potpisao sam i čekao telefon.
Telefon je stigao kurirom, platio sam keš i to je to.

Preko MTS-a su me zvali da potvrde i tražili da uplatim oko 10 hiljada čini mi se, kaparu, stigao telefon isto kurirom i nastavio sam da plaćam mesečno preko ugovora.

Što se tiče Samsung serije,kada bude predstavljanje,obično sutradan može da se odradi preorder,tj poruči uređaj pre zvanične prodaje. Obično tada bude i neki dodatan popust u vezi cene i nekog poklona. Uređaj obično tada stigne pre zvanične prodaje. Mada prošla godina je bila užas po tom pitanju. Čekalo se dosta. U mom slučaju,kada sam preuzeo uređaj,tada sam potpisao rate kod operatera i sledeći mesec sam počeo da plaćam. Unapred ništa nisam davao,što se tiče kapare,jer godinama unazad imam velike račune i redovni sam platiša.

Preorderovao sam 2 puta preko MTS-a i A1.
Popuniš formu na sajtu, iz A1 su me zvali da potvrde porudžbinu i ugovor, poslali ugovor na adresu, potpisao sam i čekao telefon.
Telefon je stigao kurirom, platio sam keš i to je to.

Preko MTS-a su me zvali da potvrde i tražili da uplatim oko 10 hiljada čini mi se, kaparu, stigao telefon isto kurirom i nastavio sam da plaćam mesečno preko ugovora.

Što se tiče Samsung serije,kada bude predstavljanje,obično sutradan može da se odradi preorder,tj poruči uređaj pre zvanične prodaje. Obično tada bude i neki dodatan popust u vezi cene i nekog poklona. Uređaj obično tada stigne pre zvanične prodaje. Mada prošla godina je bila užas po tom pitanju. Čekalo se dosta. U mom slučaju,kada sam preuzeo uređaj,tada sam potpisao rate kod operatera i sledeći mesec sam počeo da plaćam. Unapred ništa nisam davao,što se tiče kapare,jer godinama unazad imam velike račune i redovni sam platiša.
Hvala vam na odgovorima momci. Ja sam jednom preorder-ovao Xiaomi Mi 11 uz koji je išao i sat ali taj telefon nisam ni video, postavio sam oglas na kp tokom dvonedeljnog perioda preorder-a još 2. ili 3. dana i telefon sam prodao preko sajta i pre nego mi je stigaoi. Čini mi se odmah po završetku dvonedeljnog perioda obavestili su me da je telefon stigao i da mogu otići po njega, odnosno majka je otišla jer sam ja bio u drugom gradu, čekao da ona preuzme telefon i odnese ga u poštu kako bi ga poslala kupcu i kako bi mi on uplatio novac na račun, koji sam istog trenutka podigao i uzeo S21U za keš, ali sam taj Xiaomi uzeo na dvogodišnji ugovor koji i dalje plaćam, još 2 meseca. A sada bih prodao ovaj S21U i drugi deo novca koji već imam prikupljen u gotovini bih spojio i uzeo S23U u pretprodaji bez ugovorne obaveze, zato sam pitao kada bih trebao da iskeširam, odmah po slanju zahteva za preorder ili kad uređaj stigne, obzirom da bih to uradio u yettel-u i njihov sam korisnik već deceniju unazad.
Još jedno pitanje koje imam, ako se iko ko je uzimao S22 Ultra model seća, koja je bila cena kod naših operatera za taj model prošle godine, pošto sam čuo da će ovogodišnji model biti slične cene, pa da znam koliko da očekujem. Odnosno koliko odstupa od one cene koju navedu u promociji telefona i koju pominju leak-steri. Hvala unapred

Hvala vam na odgovorima momci. Ja sam jednom preorder-ovao Xiaomi Mi 11 uz koji je išao i sat ali taj telefon nisam ni video, postavio sam oglas na kp tokom dvonedeljnog perioda preorder-a još 2. ili 3. dana i telefon sam prodao preko sajta i pre nego mi je stigaoi. Čini mi se odmah po završetku dvonedeljnog perioda obavestili su me da je telefon stigao i da mogu otići po njega, odnosno majka je otišla jer sam ja bio u drugom gradu, čekao da ona preuzme telefon i odnese ga u poštu kako bi ga poslala kupcu i kako bi mi on uplatio novac na račun, koji sam istog trenutka podigao i uzeo S21U za keš, ali sam taj Xiaomi uzeo na dvogodišnji ugovor koji i dalje plaćam, još 2 meseca. A sada bih prodao ovaj S21U i drugi deo novca koji već imam prikupljen u gotovini bih spojio i uzeo S23U u pretprodaji bez ugovorne obaveze, zato sam pitao kada bih trebao da iskeširam, odmah po slanju zahteva za preorder ili kad uređaj stigne, obzirom da bih to uradio u yettel-u i njihov sam korisnik već deceniju unazad.
Još jedno pitanje koje imam, ako se iko ko je uzimao S22 Ultra model seća, koja je bila cena kod naših operatera za taj model prošle godine, pošto sam čuo da će ovogodišnji model biti slične cene, pa da znam koliko da očekujem. Odnosno koliko odstupa od one cene koju navedu u promociji telefona i koju pominju leak-steri. Hvala unapred
Ako ćeš preko operatera, možeš da biraš da li ceš ceo ili na rate sa ugovorom, obično za keš daju neki dodatni popust.

Što se same cene tiče, mene je s22u izašao 106k za keš uz paket od 2600RSD mesečno, inače je uz taj paket bio 116k ali sam imao dodatnih 10% popusta zbog keša, plus sluške kao poklon iz preordera.
Ostali operateri su mnogo skuplji bili, uz njihove tarife od 2500 mesečno, 100 dinara više manje, cena telefona je bila od 160 do 180 hiljada.

Još jedno pitanje koje imam, ako se iko ko je uzimao S22 Ultra model seća, koja je bila cena kod naših operatera za taj model prošle godine, pošto sam čuo da će ovogodišnji model biti slične cene, pa da znam koliko da očekujem.

150.000din je bila preorder akcija za S22 Ultra 12/256

Znači ovlašćena radnja,ne operateri i plaćanje na rate. Avansa tom prilikom je bilo,mislim da je bilo negde oko 30% pune cene. Ali nemoj baš da me držiš za reč što se tiče visine avansa.

U ovlašćenim prodavnicama u preorderu bilo je za 150 000 rsd. Redovna cena je bila 165 000 rsd. Znači, 15 000 din popust za preorder i slušalice. Ja sam dodatno dobio i bežični punjač jer su kasnili sa isporukom. Kod gig***** ovašćenog prodavca nikakav avans nije bio potreban. Telefon sam pokupio u radnji i tada sam ga platio u celosti, tj 150 000.

Odbrojavanje može da počne ☺️

Poslednja izmena:
Ako bih uzimao uređaj "za fristajlera" da li bi zapaženije prošao sa S23U ili ipak ganjati iPhone 14?
Nisu mi toliko značajne same performanse nego ono kao šta se više cijeni na izgled.

Nazad
Vrh Dno