Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Desiće se bitne stvari, ali ne očekuj akcione sekvence kao u popularnim krimi serijama. SFU je pre svega drama sa elementima crnog humora. Nema tu nekog epskog zapleta i raspleta (mada je finale epsko 🙂), svaka epizoda je jedna priča iz koje glavni karakteri izvlače neke pouke o životu a usput pokušavaju da budu bolji ljudi što im uvek ne polazi za rukom.

Odgledaj još bar 5-6 epizoda ako ti ne leži ne moraš da gledaš nešto na silu.

Ja se sećam recimo Breaking Bad mi nije bio nešto zanimljiv čak prve 2 i po sezone, i negde na polovini 3 sezone je "kliknulo" i tada mi se promenilo mišljenje.

Poslednja izmena:
Pa da, ništa bitno se nije desilo već u prvoj epizodi? 🤣🤣

Pa da, ništa bitno se nije desilo već u prvoj epizodi? 🤣🤣

Desilo se, al realno u drugim serijama, tipa the Flash (gledao sam ga ranije priznajem 😂, prve dve sezone dok je bio zanimljiv), se u jednoj epizodi dogodi 10 puta više stvari gde na kraju više ne znaš ko je kome majka a ko otac 😂 . Pa onda posle toga kad počneš da gledaš SFU deluje kao da stoje u mestu 5 sezona 😂

Nisam ni očekivao akciju i ne znam šta, samo sam pitao obzirom da je baš nahvaljena serija a nisam takav dojam dobio na osnovu prvih par epizoda, ali nastaviću je... hvala @dexter87

The Offer
Nemam pojma kako sam je propustio do sad.

IMDb: : 1883
https://www.imdb.com/title/tt13991232/
Auh, remek delo, gluma, izbor glumaca i sve ostalo na najvišem nivou. Surovo i fantastično.
Ma neuništiva je plavojka, eto je kao narator i u 1923 :ROFLMAO:

Džaba rad ako nisi gledao četvrtu sezonu Jelouston-a gde se u uvodnim sekvencama dve od 10 epizoda pojavljuju glavni likovi iz 1883 i ono što će sa nekima od njih desiti 1893 godine, dakle deset godina po dolasku u Montanu. A 1923 dalje pripoveda o naslednicima došljaka a precima lika koga igra Kevin Kostner u Y.

The White Lotus
Prva sezona odlična, druga je pokid! Savršena serija i čini mi se da će imati sve luđe nastavke!

The Devil's Hour
Do četvrte epizode bio sam ubeđen da sam konačno dočekao seriju koja mi može dobaciti sa ocenom većom od sedam, ali nekako su me poslednje tri ep spustile na zemlju.
Nisam razočaran ali kao što protagonisti rekoše par puta, deža vi... Veliki potencijal prethodne tri ep su mi na neki način srozani u finišu serije. Eto, nadam se da možda grešim u proceni jer su najavljene još dve sezone.

The White Lotus
Prva sezona odlična, druga je pokid! Savršena serija i čini mi se da će imati sve luđe nastavke!

The Devil's Hour
Do četvrte epizode bio sam ubeđen da sam konačno dočekao seriju koja mi može dobaciti sa ocenom većom od sedam, ali nekako su me poslednje tri ep spustile na zemlju.
Nisam razočaran ali kao što protagonisti rekoše par puta, deža vi... Veliki potencijal prethodne tri ep su mi na neki način srozani u finišu serije. Eto, nadam se da možda grešim u proceni jer su najavljene još dve sezone.
Sam ja lud ili svi vi sotali vidite nesto sto ja ne vidim?.
Probao sam obe sezone da gledam i jok ne ide.

Ne mora svakome sve da se svidi, ako ti se ne sviđa batališ i ideš dalje.

ma nadao sams e malo zanimljivij scena jer je HBO da pogledam sa gospodjom :)

The White Lotus
Odustao nakon 4 epizode da gledam i da očekujem neki veći smisao ili poboljšanje . Jedan očigledno dobro ishajpovan i upakovan prosek. Inače baš volim ovakve teme. (npr Happiness 1998) kontam satiru, kritiku društva, ljudskih osobina, savremenih frustracija, mizerija, površnosti i gluposti. Mislim, može se rutinski posle par epizoda navići na seriju i nastaviti sa gledanjem, ima tu i dobrog crnog humora, ali sve u svemu ništa epohalno i dovoljno zanimljivo. Deluje često jako pretenciozno forsiranje scena i dizanje tenzija muzikom i montažom pri nekim situacijama koje iako jesu lude, one su u današnjem svetu potpuno uobičajene i ne predstavljaju ništa šokantno da bi se sad dodatno naglašavale. Sve u svemu, po meni gubljenje vremena i bolje gledati nešto drugo.

The White Lotus
Odustao nakon 4 epizode da gledam i da očekujem neki veći smisao ili poboljšanje . Jedan očigledno dobro ishajpovan i upakovan prosek. Inače baš volim ovakve teme. (npr Happiness 1998) kontam satiru, kritiku društva, ljudskih osobina, savremenih frustracija, mizerija, površnosti i gluposti. Mislim, može se rutinski posle par epizoda navići na seriju i nastaviti sa gledanjem, ima tu i dobrog crnog humora, ali sve u svemu ništa epohalno i dovoljno zanimljivo. Deluje često jako pretenciozno forsiranje scena i dizanje tenzija muzikom i montažom pri nekim situacijama koje iako jesu lude, one su u današnjem svetu potpuno uobičajene i ne predstavljaju ništa šokantno da bi se sad dodatno naglašavale. Sve u svemu, po meni gubljenje vremena i bolje gledati nešto drugo.
Odustao si možda u prelomnom trenutku. Inače sam tip koji beži od ostvarenja koja krenu da se diže u nebesa i retko se desi da omašim u proceni da sam propustio nešto što bi bilo po mom ukusu. Happiness koji pominješ je odličan film, možda čak i podcenjen, ne vidim nešto da se pominje, a što se Lotosa tiče upravo si pobrojao sve ono što meni u suštini čini jednu seriju odličnom. Kad uhvatiš sebe da se ni posle četiri epizode nije desilo neko čudo ali celo vreme je prisutna tenzija, iščekivanje nečega što nagoveštavaju prve epizode u obe sezone. I to dizanje tenzije muzikom, zar nije suština u tome? Ne vidim zašto bih se osećao prevarenim. Teme jesu uobičajene i da sam se malo više interesovao za sadržaj serije, velika je verovatnoća da je ne bih ni pogledao, ali treba biti majstor, posložiti sve kockice, likove, priče, muziku... Ne znam, ili sam gledao u poslednjih godinu dana prosek serije, ali od Succession mi se nije nešto dopalo kao ova serija.

Jedno pitanje u vezi Belog lotosa, part 1...drugu sezonu upravo načeo.

Na početku ona budala reče na aerodromu da mu žena mrtva a ono ipak onaj sanduk što se tovari u avion nosi leš neverovatnog brke :) u čemu je kvaka, bez zezanja...poželeo da nije živa pa rekao onim likovima da mu žena umrla ili zbog čega već...retko kad mi se desi da nešto ne mogu da skontam ili povežem, zadnji put mi se mislim desilo u jednoj epizodi četvrte sezone Lost-a kada su neki flešbekovi sa Korejcem u pitanju a to je bilo pre ihahaj godina.

1923 skroz okej, yellowstone ne podnosim ali ovi prequeli mi nisu uopste losi

Nisi dobro gledao 1 epizodu ili ti je bio los prevod
Ma nije ipak onaj lik tako nešto izvalio nego ...
u našem, ''slobodnom'' prevodu stoji na sanduku ''posmrtni ostaci žene'' a original je ''human remains'', taj prevod je na HBO OD kako na MTS tako i na EON, wtf, tek, ne obratih pažnju, nebitno, sad je jasnije :)

The White Lotus
Deluje često jako pretenciozno forsiranje scena i dizanje tenzija muzikom i montažom
Prije par minuta sam završio drugu sezonu, za par dana sam pogledao obe.
Mislim da muzika, montaža i režija nisu ovde bile da bi dizale tenziju ili ukazivale na bilo šta posebno, već su takve zbog samih sebe. Čini mi se da je isti čovjek i kreator serije, i producent, i scenarista i režiser. Dakle uradio je sve onako kako je baš želio. A očigledno je želio taj neki umjetnički pristup. Meni se u ovoj seriju upravo svidjelo to oko montaže, muzike i režije, plus lijepi prizori sa Havaja i Sicilije, a priča nekako nakon toga. Scene koje su išle prije ili nakon tih nekih specifičnijih montaža i muzike nisu bile ništa posebno same po sebi, pa ne bih rekao da je nešto od toga tu bilo samo zbog tenzije u scenama i priči, nego mi djeluje da je čovjek htio time da obogati seriju, i bar što se mene tiče uspio je, meni se to ovde svidjelo. A priča je sasvim pristojna, nije mi bilo dosadno, ove neke muljaže u drugoj sezoni su mi bile i predvidljive, bar je djelovalo da bi moglo tako da završi. Slažem se da su prikazana psihologija i odnosi među ljudima prilično uobičajeni. Ali je meni bar to sve lijepo snimljeno i dočarano. Ne znam da li će biti još sezona, ali ne bih se žalio.

Jedno pitanje za sve ljubitelje Six Feet Under serije, a počeo sam da je gledam jer ste je gotovo svi ovde nahvalili...
Trenutno sam tipa na 6-7 epizodi prve sezone... Jel treba nešto da se desi bitno, jer ja ne kontam čemu oduševljenost, ništa wow mi za sada nije, čak mi ne drži ni pažnju.. Pa ne znam jel tek treba da se promeni nešto ili je to taj vajb sve vreme...?

Desiće se politička korektnost.

Краљ Тузле
Сопранови за сиротињу,на моменте добра, на моменте просек, Шеридан још лута и никако да прокине са овом серијом, видећемо каква ће бити друга сезона, ако је буде уопште.
7/10
Eto miks ekipa žabara, indijanaca i bledolikih na momente drži pažnju sa promuklim i prašnjavim glasovima u vukojebini Tulse🤣. Što kaže @emaremare može da ode u oba smera.

SFU jednostavno nije za svakoga. Mislim cak da i trenutno raspolozenje i godine u kojima se gleda puno uticu na opsti utisak. Npr, drago mi je sto je nisam gledao u dvadesetim, jer mi sigurno ne bi bila interesantna kao sad.

Ne kapiram zašto nekima toliko smeta politička korektnost, odnosno seksualna orijentacija jednog od likova. Ne smeta vam da gledate filmove i serije o dilerima droge, ubicama, masovnim zločincima, pokvarenim advokatima, ljudima koji navijaju za Zvezdu, trgovcima belim robljem, narkomanima i ostalim gadovima, a smeta vam kad je neki lik homoseksualac? Nema to smisla.

Jel Tuzla nema 10. epizodu? Malo ga u$rase ako je samo 9 i ovakav kraj.
Meni stoji u stremiu da je 15.01. 10 epizoda???

Ne kapiram zašto nekima toliko smeta politička korektnost, odnosno seksualna orijentacija jednog od likova. Ne smeta vam da gledate filmove i serije o dilerima droge, ubicama, masovnim zločincima, pokvarenim advokatima, ljudima koji navijaju za Zvezdu, trgovcima belim robljem, narkomanima i ostalim gadovima, a smeta vam kad je neki lik homoseksualac? Nema to smisla.

Zato što se to toliko poslednjih godina protežira po filmovima i serijama kao da je to sasvim normalno, a nije (kao što nisu ni masovni zločinci, narkomani, dileri, krimosi i slično). Taj lobi je postao toliko jak da ih svuda ima, toliko da normalnom čoveku ogadi 90% filmova i serija. Zašto se pre početka filma ili serije ne prikaže upozorenje da emisija obiluje političko korektnim osobama i radnjama između istih, kao što ima upozorenje za nasilje, ubistva, strong language i slično, već se podrazumeva da je sve to normalno?! Da ne idemo u off, kome je do korektnosti, fala bogu ima sajtova gde može da uživa u tome.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno