Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ne znam koji telefon imaš. Pogledaj u Privacy Protection da li možeš nešto da onesposobiš.

Probano na više uredjaja, ista stvar, takodje probano više članaka na tu temu koje sam uspeo da nadjem guglajući, kao ovaj recimo.
I sami kažu da je moguće i dalje da stižu i pored gašenja, pa je savet da se ugasi skroz, ali to nije posao.

Suština je da ima opcija da mi ne stižu te notifikacije, tj. da može da se bira za koje servise da stižu notifikacije a za koje ne.
U mom slučaju to ne radi, ako ti samo teoretski pričaš da je to moguće a praktično nisi ni probao (možda i jesi, ne znam) onda ok.
A sve mi se čini da pričaš teoretski, iako sam lepo objasnio problem ti mi odgovaraš da imam opciju posebno da gasim u notifikacijama, i to "valjda" ?

Mislim nebitno, ako neko zna i probao je praktično da ugasi samo specifične notifikacije a ne kompletno sve da stavi na off, neka javi.

^Probaj ovako, dug pritisak na ikonu aplikacije(ako je ima uopšte) i nađi stavku obaveštenja, pa kategorija obaveštenja i tu isključi šta ti ne treba...
Ovako ja praktično isključujem notifikacije koje mi ne trebaju.

To sam baš video u tom članku kojeg sam zakačio ali uvek zaboravim da probam, weather stiže jednom dnevno, news zavisi od dogadjanja ali može i do par puta dnevno.
Probaću sutra kad stigne da se setim to da probam, nemam šta drugo.

Izgleda da sam uspeo sa dugim pritiskom, barem bi trebalo tako da bude, videću sutra da li će da stiže i dalje, mada totalno drugačiji je bio menu i mislim da će biti ok.

Како наместим да ми се у Гоогле мапама појављују догађаји/подсетници из Гоогле календара? Да се појави пинг/шпенадла локације.

Jel probao neko ovo ?

Kad sam hteo preko playstorea da se ubacim u Beta program, kaže da je full, kad preko Google tražim betu , mogu da se prijavim. Za sada ne vidim nikakve promene u app, vrv treba da prođe neko vreme da stigne update.

O, majku im indijsku... Ne radi to kod nas, sem ako nemas neki indijski firmver, nalog na Indiju ili neku zemlju gde je zakonski dozvoljeno snimanje razgovora.

Ljudi je l imate preporuku za neku alarm/budilnik aplikaciju. Da može za celu nedelju da se podesi vreme i najbitnije da ima random "ringtone".
Već posle par dana jedan isti zvuk ili prestane da me budi, ili me toliko izbaci iz takta da mi se i ne ustaje iz kreveta.

Hvala, probaću.

Zna mozda neko kako i sta da namestim da bih mogao sacuvati slike u instagram porukama..?
Izbaci mi da ne moze sacuvati, da moram odobriti "storage access permission.."
Svugde sam isproveravao, sve odobrio, reinstalirao instagram ali i dalje nece..

Meni nije hteo nikakav upload da radi, ni u jednoj aplikaciji, na kraju se ispostavilo da je do MIUI, kada se isključi optimizacija onda ne radi. Ne znam koji telefon imaš.

Pa moguce i to da je kod mene, nisam isprobavao za upload..mada sam u podesavanjima odobrio za slike i video, i kada hocu da postavim nesto, prikaze slike i video sto imam na tel..
Ali zato u porukama, konstatno nece da sacuva sliku..imam Z Fold 3..

Nasao sam resenje..
Zadrzi se slika da bi se otvorio onaj prozorcic za dodatne reakcije, pa na More i odatle opcija Save..i tako radi bez problema..

Predlog za aplikaciju koja putem Widgeta pokazuje utrošene i preostale minute, sms-ove i podatke iz tarifnog profila .

To jedino i može aplikacija provajdera, ostale ne mogu imati tačan uvid.

zbog nacina tarifiranja to moze samo aplikacija provajdera, ni jedna druga.
npr zaokruzivanje minuta, da li je poziv u mrezi, u grupi, nacionalni, besplatni brojevi (0800), itd... sms isto tako, zavisi sta i kako ti se tarifira, da li je placanje parkinga, humanitarni sms, sms u grupi, nacionalni ili medjunarodni..
za data konekciju takodje zavisi da li se zaokruzuje na kb ili mb, da li imas besplatan saobracaj za neke aplikacije (viber itd)..iris tv koji ne trosi mb iz paketa itd

Zna neko sta je ovo (telefon nije kod mene. Navodno iskače po paljenju ekrana)?
IMG-aa17b3f15207dbf186a2c1d7c34beb7d-V.jpg

Što se tiče nalaženja muzike zna se ko je najpoznatiji i tu nema govora. Godinama mi je Shazam bio numero uno i prosto nezamenljiv.
Jutros slušam neke teške narodnjake sa prelepim tekstovima i Shazam nije mogao da ih nađe... Vidim na brzinu dok traje pesma koja je app slična Shazamu...
Instaliram SoundHound. Odmah nađe pesme.
Neću obrisatj Shazam, taman posla ali ostaviću SoundHound. Jača je od Shazama.

Некад је био и TrackID, не знам да ли још постоји?

Što se tiče nalaženja muzike zna se ko je najpoznatiji i tu nema govora. Godinama mi je Shazam bio numero uno i prosto nezamenljiv.
Jutros slušam neke teške narodnjake sa prelepim tekstovima i Shazam nije mogao da ih nađe... Vidim na brzinu dok traje pesma koja je app slična Shazamu...
Instaliram SoundHound. Odmah nađe pesme.
Neću obrisatj Shazam, taman posla ali ostaviću SoundHound. Jača je od Shazama.
Imao i neki Google Asistent, kažu da je dobar :)

Koju speed test app koristite? Svaka koju probam pokazume mi download 300mbps dok npr googlova app prikazuje oko 210mbps. Koja je najmerodavnija?

Brat slučajno obrisao oko 500 slika u Camera folderu. Nema ih ni u Google Photos jer kliknuo na Free Up space u toj opciji...
Ima li šanse da se povrate ili su nepovratno izgubljene?

Poslednja izmena:
Brat slučajno obrisao oko 500 slika u Camera folderu. Nema ih ni u Google Photos jer kliknuo na Free Up space u toj opciji...
Ima li šanse da se povrate ili su nepovratno izgubljene?
Koliko ja znam nema nista od toga, jedino da proba sa onim aplikacijama za povrat obrisanih fajlova.
I to ako neku izvadi ja sam brdo tih programa probao i nikad to sto sam trazio nisam uspeo izvuci, sve neke gluposti.
Al nista ga ne kosta(sem vremena) da proba ima ih brdo app pa nek skine i pocne jednu po jednu.
Srecno mu bilo.

Vrh Dno