Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zezaju se i oni mnogo u ovoj situaciji kad im prete odlasci sa svih strana .U smislu jer cekaju do kraja da ponude bolje stvari .Primer ,verov bi dobio 24 meseca premium po ceni fulla 4000 din .Tako sam ja dobio pre godinu dana kad sam produzavao ugovor ,i jos mnogi drugi ...Ne verujem da ta ponuda ne postoji i dalje ...
Pa i ova varijanta sa 6 meseci po 1 RSD je slična, čak i povoljnija, jer u proseku izađe 3750 dinara mesečno (jedino što je nekome možda bolje kada mu to bude raspoređeno da uvek plaća isto ali manje, nego neke mesece po dinar, a posle punu cenu). Većini ljudi pretpostavljam da ne znači ništa kada im ponude Pinkov paket ili nešto brži net, već be i se radije odlučili za nižu cenu a njih izbegavaju koliko god mogu. Za one koji već koriste Premium pakete, pa treba da produže, operateri u SBB-u kažu da najviše nude 5% ili 10% popusta, ali svedoci smo da to nije tako, i da relativno lako se dobije 15%, a što da ne i po ceni Full paketa (iako u startu kažu kako nemaju licence za HBO, pa ne mogu toliko da spuste, a opet na kraju daju neke mesece po dinar pa dođe na isto).

Izvinjavam se unapred na n00b pitanju - da li bih mogao da povežem ruter sa kompom preko UTP kabla, a da Wifi uključujem/isključujem po potrebi preko 192.168.1.1? Pretpostavljam da to ne bi remetilo rad EON-a, pošto je povezan na ruter?

ako je eon povezan kablom, ne bi mu remetilo rad.
gasenjem wifi na taj nacin ne gasis unifi, to treba preko portala valjda.
pretpostavljam da mislis na njihov modemruter.

9. januara mi ističe mesec dana od podnošenja zahteva za raskid Ugovora i slabo nešto zovu :(

Imam EON Full (van mreže) i kod podnošenja zahteva su ponudli 4 meseca gratisa, a ja se izgleda ponadao da ću izvući više.

Razmnišljao i da stvarno vratim i uzmem paket kao novi korisnik (daju 8 meseci gratis), ali sad naplaćuju korišćenje boxa 290 dinara mesečno, što ponudu faktički dovodi u ravan sa onih 4 meseca gratis (ukupna razlika je 1000 din).

Ako ima /znte akvizitera koji može da ponudi bolje nešto bolje od ove dve ponude dajte na PM.

Šta će se desiti 9og, ako ne odnesem opremu?
Usluga će automatskio prestati da radi ili će se podrazumevati da sam odustao od raskida?

Mislim da ce usluga prestati i onds ce ti naplatiti opremu ako je ne vratis u roku od 7 ili koliko vec dana.

Je li imas druge operatere na lokaciji? Ako nemas, to moze da bude razlog zasto ne zovu.

Nije to. Ima MTS, Supernovu (ex RV) i Yettel.
MTS mi daje besplatno TV na postojeći Box2, ali mi Iris taman toliko i vredi.

p.s. Dobih PM pa ćemo da vidimo šta može

9. januara mi ističe mesec dana od podnošenja zahteva za raskid Ugovora i slabo nešto zovu :(

Imam EON Full (van mreže) i kod podnošenja zahteva su ponudli 4 meseca gratisa, a ja se izgleda ponadao da ću izvući više.

Razmnišljao i da stvarno vratim i uzmem paket kao novi korisnik (daju 8 meseci gratis), ali sad naplaćuju korišćenje boxa 290 dinara mesečno, što ponudu faktički dovodi u ravan sa onih 4 meseca gratis (ukupna razlika je 1000 din).

Ako ima /znte akvizitera koji može da ponudi bolje nešto bolje od ove dve ponude dajte na PM.

Šta će se desiti 9og, ako ne odnesem opremu?
Usluga će automatskio prestati da radi ili će se podrazumevati da sam odustao od raskida?
Hteo sam da pitam preko kog interneta ste koristili eon van mreze i da li ste mogli da gledate sve kanale ( nova s,sportklub) jer preko supernove negde rade negde ne ti kanali.

Preko mts optike i mts adsl-a rade svi kanali na Eon-u van mreže kod mene

I uvek su i radili, još od vremena d3i.

@miki92
Pa sad, na D3i usluzi je od septembra 2017. (= kad je Eon platforma zamenila D3 Go) pa do tipa aprila 2019. kad si koristio Eon aplikacije e ne Albis STB bilo blokade tih kanala na MTS kućnom netu. Pa su nakon toga konačno prestali sa tom kosmičkom nepravdom (isto su i od 2014. do pred kraj 2017. blokirali na D3Go aplikaciji) a onda na kraju godine krenuli da "migriraju" D3i korisnike na nove Eon OTT / "Eon van mreže" ugovore.

Hteo sam da pitam preko kog interneta ste koristili eon van mreze i da li ste mogli da gledate sve kanale ( nova s,sportklub) jer preko supernove negde rade negde ne ti kanali.
MTS optika. Rade svi kanali normalno.
Što je i očekivano za pakete "van mreže".
Nije to. Ima MTS, Supernovu (ex RV) i Yettel.
MTS mi daje besplatno TV na postojeći Box2, ali mi Iris taman toliko i vredi.

p.s. Dobih PM pa ćemo da vidimo šta može

Dobio sam 10m gratis i ne plaćam rentu 290 din, ali mora novi ugovor.
Relano cimanje i za mene i za njih, ali šta da im radim.

Ja koristim na SN skoro dve godine bez ikakvog problema. Ako zezaju ti kanali onda je ocito nalog u mrezi .

Da li SBB ponudi nešto pred istek ugovora ili to moram sam da se cimam da bih eventualno dobio nešto povoljnije? I da li mogu da izaberem nešto od ovog što nude novim korisnicima kao sa popustom i sl.

@bbK1ng
10 meseci gratis bez rente za korišćenje uređaja za novi ugovor je odlična ponuda. Od koga si je dobio?
Koga si kontaktirao, nekog sbb agenta ili ti je ponudu dao neko iz korisničkog servisa?
Ja sam u sličnoj situaciji, sredinom februara mi ističe ugovor.

Da li neko moze da mi kaze sta znaci eon ms, to su mi aktivirali kad sam obnovio ugovor, tacnije imam eon ms 1/3

ms = multiscreen = ne-smart Eon aplikacije (telefon, tablet, Windows 10 app, Eon sajt).

I
@miki92
Pa sad, na D3i usluzi je od septembra 2017. (= kad je Eon platforma zamenila D3 Go) pa do tipa aprila 2019. kad si koristio Eon aplikacije e ne Albis STB bilo blokade tih kanala na MTS kućnom netu. Pa su nakon toga konačno prestali sa tom kosmičkom nepravdom (isto su i od 2014. do pred kraj 2017. blokirali na D3Go aplikaciji) a onda na kraju godine krenuli da "migriraju" D3i korisnike na nove Eon OTT / "Eon van mreže" ugovore.
Ali smo uspešno zaobilazili blokadu sa 4g pokreni /na wifi prebaci i slične fore :) i to samo za pojedine kanale, ostali su radili.
Sada na eon aplikaciji van mreže /total tv eon nalog to ide dosta lagano.
Dok su svi kanali oduvek radili preko stb-a i u d3i eri i sada na eonu van mreže putem boksa ili eon koda za smart tv. U to nema sumnje jer sam koristio i koristim te usluge i dalje.

sa eon kodom za smart tv uvek radila sa svim kanalima iz paketa preko bilo kog interneta u Srbiji.
Za D3i korisnike netačna izjava (nije uvek, tek od proleća 2019.), za prvih godinu u po dana postojanja Eon platforme. U tom periodu je samo na D3i risiveru bilo moguće gledati sve kanale.

Tačno za određene kanale koji su se gledali preko d3go, ali je postojala caka sa onim 4g pokreni /wifi prebaci gledanjem.
Za D3Go u browser-u je postojalo daleko bolje i jednostavnije rešenje od te "IP klackalice" : slanje "x-forwarded-for" HTTP header-a sa popunjenom bilo kojom SBB IP adresom.
Nažalost tag bug nije radio za Eon.
"IP klackalica" (mobilni <> blokirani kućni net) je radila na Eon platforma prvih 2-3 godine pa su i to blokirali ako se dobro sećam?
Sreća pa od 2019. nisam prinuđen da se zezam sam tim "forama".

A verujem mi ako je neko znao sve te fore i finese onda sam to ja koji 90% vremena TV kanale gledam na kompu ne risiveru / STB.
Za "IP klackalicu" sam bio napravio Autohotkey prečicu da sa F12 tasterom se komp klacka između WiFi (= hotspot signal sa telefona) i ethernet / LAN mrežnih kartica (konkretnije skripta je radila disable/enable LAN mrežne kartice što je dalje izazivalo connect / disconnect sa WLAN mrežne) tj Telenor & Telekom IP adrese.

@bbK1ng
10 meseci gratis bez rente za korišćenje uređaja za novi ugovor je odlična ponuda. Od koga si je dobio?
Koga si kontaktirao, nekog sbb agenta ili ti je ponudu dao neko iz korisničkog servisa?
Ja sam u sličnoj situaciji, sredinom februara mi ističe ugovor.

Preko korisnika foruma koji će ti se pretpostavljam sam javiti ;)

Za D3i korisnike netačna izjava (nije uvek, tek od proleća 2019.), za prvih godinu u po dana postojanja Eon platforme. U tom periodu je samo na D3i risiveru bilo moguće gledati sve kanale.

Za D3Go u browser-u je postojalo daleko bolje i jednostavnije rešenje od te "IP klackalice" : slanje "x-forwarded-for" HTTP header-a sa popunjenom bilo kojom SBB IP adresom.
"IP klackalica" (mobilni <> blokirani kućni net) je radila na Eon platforma prvih 2-3 godine pa su i to blokirali ako se dobro sećam?

A verujem mi ako je neko znao sve te fore i finese onda sam to ja koji 90% vremena TV kanale gledam na kompu ne risiveru / STB.
Za "IP klackalicu" sam bio napravio Autohotkey prečicu da sa F12 tasterom se komp klacka između WiFi (= hotspot signal sa telefona) i ethernet / LAN mrežnih kartica (konkretnije skripta je radila disable/enable LAN mrežne kartice što je dalje izazivalo connect / disconnect sa WLAN mrežne) tj Telenor & Telekom IP adrese.
Bas sam hteo za d3go to da napisem da je tako radilo sa bilo kojom sbb ip i ja se toga secam.

@bbK1ng
Hvala, nadam se da će se javiti🙂
Meni se kombinacija Eon van mreže i mts optika pokazala kao odlična. Još da izboksujem najpovoljniju box 2 ili yetel varijantu za optiku

eee steta bas steta sto im zlotvori ne daju nacionalnu frekvenciju, da ljudi ne moraju da koriste te klackalice ili satelitske frekvencije...

Pa nisu svi "SBB only" kanali bili konkurisali za nacionalnu frekvenciju.

A u D3i slučaju je bio extra džukački potez sa blokiranjen kanala na Eon aplikacijama jer D3i korisnici jesu platili da gledaju kanale van SBB mreže a to nisu mogli da rade na svim uređajima koje bi da koriste već samo na risiveru.
Dakle, nije bilo o pozajmljivanju naloga i da je neko stipsa i neće da plati za "van mreže" paket već da je platio šta je u tom momentu jedino bilo dostupno za korisnike koji ne mogu da imaju SBB kablovsku a i pored toga ih SBB strpao u isti koš restrikcija kao te kablovske korisnike

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno