Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Da li su nekome vracene pare na karticu posle otkazane kupovine na Ananasu? Meni su iz banke ( OTP ) rekli da cekam 30 dana da se to automatski otkaze ili da im dostavim dokaz da je porudzbima otkazana... :mad:
Oko 7 dana traje taj storno
Nije to do firme nego do banki.

Jel još neko ima problem sa ovim server se ne odaziva? Treća adresa pokušana, na 3 mail-a ne radi.

Stigle su mi one asus slušalice, poprilično loš kvalitet i snaga zvuka, baš slabo ako uzmemo da im regularna cena ide tipa 6-8.000 (sudeći po eponudi).

Fantech hg11 npr koštaju oko 30e i jedu ove za doručak.
Nisu toliko grdne.
Za muziku su još najlošije, za igre i filmove vrlo dobre do odlične. Film u dobrom kvalitetu ili na Netflix izuva koliko se dobro čuje. Takođe probao i malo u Senua koja mi je reper za headphones test u igrama, i vrhunski je dobar doživljaj...
Trik je u tome da mora da se pojača i slajder za "zvuk" na samim slušslicama (leva slušalica) na najmanje 70%, a onda se na master sound drzi 40, 50%, ko kako voli, i da se pogase one win enchanting zvuka...

Kada piše da je porudžbina spakovana, da li sigurno salju proizvod ili postoji šansa da otkažu?

Kada piše da je porudžbina spakovana, da li sigurno salju proizvod ili postoji šansa da otkažu?
Meni se nikada nije desilo da ne posalju kada je porudzbina spakovana. Sada sam imao samo 2-3 porudzbine, ali ranije sam imao vise i uvek je bilo poslato kada spakuju.

@Djilkosh_Ns Mozda je neka navala kao na Epiku za "Death stranding". Burazer je nesto porucio caletu pre nekih sat vremena i sve je proslo OK, jedino je malo bagovalo na poslednjem koraku placanja jer nije izbacivalo ona polja za unos kartice​

Poslednja izmena:
Resio sam. Imam debeli adblock na Chrome-u, zato nije prolazilo. Instalirao Firefox i proslo.

Sedam naloga do sada. Rezultat: usisivač, neka ukrasna kutija, 4x ukrasi i jednom popup nije ni iskočio. Ništa, idemo dalje

Taman će da pokriju ono što dobiješ (ako dobiješ) od tolikog naručivanja. :)

Danas sam dobio info od banke ( OTP ) da novac koji mi stoji rezervisan zbog porudzine koja je otkazana ( ali u banci ne znaju da li je ona stvarno otkazana ili prodavac ceka da je posalje..tako kaze pametna cura iz banke ) da cu morati cekati 30 dana od toga da se to automatski otkaze ili da im dostavim dokaz gde se vidi da je posiljka otkazana sa podacima kartice, imena,broja transakcije itd.. To ne postoji, ja sam samo dobio na mejlu ( Pošiljka 1/1 iz porudžbine otkazana ) i tu bukvalno ne pise nista sem poredjani proizvodi crvenom bojom. To sam im i poslao i poslao PDF dokument ( Specifikacija tvoje porudžbine ), ne prihvataju to odbili me i traze detaljno sa podacima. Posle zvao i Ananas kazu mi da to tako ne moze kako banka kaze i da se novac vrati posle 2-3 na stanje naloga....ne zna se ko koga ali izgleda uglavnom mene.

Pa polako...mnogo ti zuris sa storniranjem novca to u opste ne ide tako brzo 7-10 dana minimum pod uslovom da je prodavac odmah stornirao transakciju, a verovatno nije jer ni ananas ne zna da li ce dobavljac realizovati kupovinu.

Znam da po forumu kruzi prica o charge back ali to u praksi ne funkcionise kako se ovde prica, tako da ne znam sto si u opste kontaktirao banku, i kako ti oni mogu pomoci.

da ti sad ovog trenutka na pos terminalu stornira transakciju cekaces minimum 7 dana da se vrati novac i na to ne mozes da utices.

Ako vam se zuri a niste sigurni da li robe ima jednostavno nemojte placati karticama.

Danas sam dobio info od banke ( OTP ) da novac koji mi stoji rezervisan zbog porudzine koja je otkazana ( ali u banci ne znaju da li je ona stvarno otkazana ili prodavac ceka da je posalje..tako kaze pametna cura iz banke ) da cu morati cekati 30 dana od toga da se to automatski otkaze ili da im dostavim dokaz gde se vidi da je posiljka otkazana sa podacima kartice, imena,broja transakcije itd.. To ne postoji, ja sam samo dobio na mejlu ( Pošiljka 1/1 iz porudžbine otkazana ) i tu bukvalno ne pise nista sem poredjani proizvodi crvenom bojom. To sam im i poslao i poslao PDF dokument ( Specifikacija tvoje porudžbine ), ne prihvataju to odbili me i traze detaljno sa podacima. Posle zvao i Ananas kazu mi da to tako ne moze kako banka kaze i da se novac vrati posle 2-3 na stanje naloga....ne zna se ko koga ali izgleda uglavnom mene.
Ako novac bude stajao u rezervacijama 30 dana, posle tog vremena banka ce sama da ti vrati iznos na racun ali po zakonu i pravilima mora da se ceka ili da im dostavis dokumente koje traze a kako ih nemas onda moras da cekas.

Ako vam se zuri a niste sigurni da li robe ima jednostavno nemojte placati karticama.
Onda ne učestvuješ u nagradnoj igri. Meni je 1 nalog propao, jer nisam prebacio na karticu, već je po automatizmu otišlo na pouzeće.

@bakara banka ocigledno da moze da mi pomogne i ubrza proces kada mi traze podatke da im dostavim da bi mi rezervisana sredstva presla na nalog za koriscenje. Problem je sto ja to sto oni traze nisam dobio od Ananasa. A pritom iz Ananasa mi kazu da novac bude vracen u roku od 2-3 dana. Meni je vec 7 dan..

Porucivale su se stvari i pre Ananasa i porudzbine su bile otkazane i storniranje....novac vracen u roku od 1-4 dana....ali nisam imao slucaj da mi kazu da cekam 30 dana.
Nebitno je, sacekacu i tih 30 dana...taman ustedeti novac 😂

A pritom iz Ananasa mi kazu da novac bude vracen u roku od 2-3 dana. Meni je vec 7 dan..
Tebi je 7 dan od placanja, ali ne znas kada su oni stvarno napravili storno.
....ali nisam imao slucaj da mi kazu da cekam 30 dana.
30 dana je redovan rok kada ce se transakcija sama ponistiti ako nije realizovana, tako da ti nista konkretno nisu rekli.

Mislim da sam pre neki dan napisao da su prilikom otkazivanja porudzbine vratili novac, ali ta sredstva su i dalje rezervisana, od 17.12. Moj previd.

pravac u kom tema ide: stigli vauceri, ludilo otvaranje naloga, nagrade, master kard,, poceli da stizu paketi, nema na stanju, sredstva blokirana, mrzim ananas, prevara...

narucio sam par paketa. uglavnom sa kuca i basta. potrosni materijal, neke suplemente. ssd, nista specijalno. ali sam odusevljen kako se pakuju predmetui brizljivo i pedantno. uglavnom u kartonske kutije kao kada sa alija narucim neku tehniku. stvarno svaka cast prodavcima sa ananasa. bez obzira na cenu i vrednost robe imaju visok standard pakovanja i slanja.

Ja sam napravio 5 naloga, svih 5 porudzbina proslo, doduse, placanje pouzecem svaki put.

Posle 6 dana otkazano i naplacen pun iznos.

Da li je neko vracao robu tj povrat u zakonskom roku.
na njihovom sajtu pise da oni snose troskove vracanja i da salju kurirsku...medjutim ne odazivaju se vec par dana

Preokupirani su slanjem, verujem da im je ovo prvi veci period kada su zatrpani porudzbinama i saobracajem na sajtu.
Kad prodje euforija oko vaucera i praznika, javice se.

na njihovom sajtu pise da oni snose troskove vracanja i da salju kurirsku...medjutim ne odazivaju se vec par dana
Gde si našao da oni snose troškove? Snose ako je reklamacija u pitanju, inače ako hoćeš da vratiš bez navođenja razloga, kupac snosi trošak.

Vratio sam ja paket. Došao kurir City Express-a na kućnu adresu, uzeo paket i ostavio mi potvrdu. Oni (Ananas) snosi troškove vraćanja. Oni su i "poslali" kurira, ja sam samo podneo zahtev na Aanans sajtu za povrat i to je to.

Vratio sam jer mi se proizvod ne sviđa, dakle nije reklamacija već korišćenje zakonskog roka od 14 dana da vratim robu bez obrazloženja. Sad čekam da se roba vrati prodavcu a meni novac na račun. To ide dosta sporo....

Evo moje iskustvo, oko povrata novca kada je placeno karticom. Narucena 2 rutera sa 2 naloga u nedelju sa kuponom cena bila oko 7900 za jedan. Juce stigao mejl da nemaju na stanju da se poruzbina otkazuje i da kontaktiram banku oko povrata novca. Juce popodne udjem na racun kad ono pare vracene na racun. Komercijalna banka je u pitanju tako sve se moze samo kad se hoce a ne banke da drze novac po 30 dana kao sto su nekima odgovarali.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Screenshot (188).png
    Screenshot (188).png
    99.3 KB · Pregleda: 50
Nazad
Vrh Dno