Šta je novo?

Youtube Premium [Family plan] (Vazna pravila u prvom postu!)

Sorry sa cim?,Da li bi dodavanje jos jedne adrese npr u srbiji resilo taj "problemcic" kako ga oni vide?

Srbija i Crna Gora su bile pre.

Koristio sam duze vreme Family paket na Indiju. Medjutim, istekla mi je kartica i sada nema sanse da je updatujem, uopste mi ne da da upisem CVV kod, a kod bekap kartice upisem CVV kod ali onda nista. Probao sam VPN, medjutim Nord nema Indiju (imao je ranije), probao sam i Argentinu i Tursku, medjutim kod argentine mi speedtest kaze argentina ali YT je Brazil, dok je kod Turske GB. Jel neko ima predstavu sta bih mogao da radim, ili je vreme da se vratim na domace cene?

ja sam koristio tunnel bear, izabrao ARG, dobijes 500MB free, sasvim dovoljno za operaciju

Na kraju sam uspeo da namestim na ARG uz pomoc vpn.lat. Besplatan je, postoje Android i iOS app (ios app moze da se instalira na mac)

Imam nalog na ARG youtube, hoću da promenim karticu sa kojom plaćam, to radim na google pay, da li novu karticu dodajem sa vpn-om na Argentina, ne znam da li će mi opet tražiti opet argentisku adresu?

Zamena kartice za YT se radi na YT.

Da , ali kad odem na YT da zamenim karticu on me odvede na google pay.

Odeš na pay.google.com i u gornjem desnom uglu u podajućem meniju izabereš profil koji koristiš za taj ARG YT Premium, pa izabereš "Načini plaćanja" i tu samo izmeniš podatke za karticu. Čini mi se da je u temi već rečeno da za to ne mora da bude aktivan VPN na Argentinu, ali za to nisam 100% siguran.

Не мора да буде активан ВПН.

Imam nalog na ARG youtube, hoću da promenim karticu sa kojom plaćam, to radim na google pay, da li novu karticu dodajem sa vpn-om na Argentina, ne znam da li će mi opet tražiti opet argentisku adresu?
Sada se posle ovog poskupljenja stvarno postavlja pitanje isplativnosti placanja Premium naloga. Do sada su imali bedan procenat ljudi koji su placali Premium, sad ce i to da izgube.

450 dinara košta paklica cigareta, 2 kafe van centra. Ko puši, pije, igra kladžu ne sme da kuka. Ja bih plaćao i 3x više samo da ne slušam Glovo.

450 dinara košta paklica cigareta, 2 kafe van centra. Ko puši, pije, igra kladžu ne sme da kuka. Ja bih plaćao i 3x više samo da ne slušam Glovo.
Nije stvar u tome, nego što košta slično kao streaming servisi koji imaju sadržaj. YT niti ima sadržaj, drugi prave, oni samo ubacili reklame i rekli ako nećete, plaćate skoro kao Netflix.

Nije stvar u tome, nego što košta slično kao streaming servisi koji imaju sadržaj. YT niti ima sadržaj, drugi prave, oni samo ubacili reklame i rekli ako nećete, plaćate skoro kao Netflix.
Kojom logikom YT "nema sadržaj"? Ako misliš na "originalni" sadržaj u smislu YT produkcije, ima čak i toga (Youtube Originals). Meni je bitno da mi je sadržaj koji je dostupan zanimljiv, a da li je produkcija Netflix, YT ili Linus Tech Tips je totalno nebitno.
Ja na primer YT koristim jedno 5 puta više nego sve ostale streaming servise zajedno kada uračunam i video i muziku. Imaju sve podkaste koje pratim, svu muziku koju slušam i preko 100 kanala iz različitih sfera koji me zanimaju. I sve to za 300din ili koliko je već sada.

Kojom logikom YT "nema sadržaj"? Ako misliš na "originalni" sadržaj u smislu YT produkcije, ima čak i toga (Youtube Originals). Meni je bitno da mi je sadržaj koji je dostupan zanimljiv, a da li je produkcija Netflix, YT ili Linus Tech Tips je totalno nebitno.
Ja na primer YT koristim jedno 5 puta više nego sve ostale streaming servise zajedno kada uračunam i video i muziku. Imaju sve podkaste koje pratim, svu muziku koju slušam i preko 100 kanala iz različitih sfera koji me zanimaju. I sve to za 300din ili koliko je već sada.
Pa nemaju. Sve to su ljudi sami nudili besplatno, a ovi samo obezbedili platformu. Onda u okviru kampanje za povećanje posećenosti njihove platforme počeli da im daju neke pare i na kraju krenuli sve to na zadnja vrata da naplaćuju.

P.S. To su isto radile neke kompanije sa vodom u Africi. Nešto što je besplatno, oni preuzeli za male pare, išusili izvore svojom "proizvodnjom", pa na kraju tu vodu nudili po "dobroj" ceni.
Iako nije isti značaj ta dva proizvoda, ceo postupak je itekako nepravedan.

Sasvim legitiman biznis plan, barem kada su streaming platforme u pitanju. Svi ti ljudi mogu da nude svoj sadržaj "besplatno" na ostalim platformama, niko ih ne sprečava, ali su svi i dalje tu. A ako Youtube nečega ima na pretek, to je sadržaj.

Pa dobro oni distribuiraju tudji sadrzaj na svoj platformi. Svako ima tu svoj interes.

Meni je glupo da platim pretplatu, pustim klip u kome autor ima 2x po minut reklame a realno je ceo klip sponzorisan.

Da je arg yt džabe, nije. Da je skup, još manje je tačno.
Da li je filozofija da to (yt) treba da se plaća dobra, pa za nas nije, za njih jeste. Ako imate alternativu koja je jeftinija ili zaista gratis a nema reklama i drugih zaj**ancija da bi gledao/slušao nesmetano - samo izvolite. Ali osim filmova/serija, nema (gotovo) sve na jednom mestu nigde drugde.
Nadam se da će se stabilizovati situacija tamo i da će cena biti na nekom stabilnom (i niskom) nivou jer neće ga držati dugo ako opet padne na 1eur mesečno. Pre će da ukinu tu opciju premiuma na arg tržištu ili da stave fixnu cenu u usd nego da svakih nekoliko meseci dižu cenu.

Pitanjce, imam share na argentinu oko godinu dana, malo jace, sve radilo super, i sad posto je jedan clan odustao, i javio se kolega sa bencha da upadne u share, desava se problem da mu sistem kuka i izbacuje "da nije u istoj regiji kao kreator familije" ili sta vec.

1671999695749.png

Ovo mi se desavalo i jednog drugara isto kad sam hteo da ubacim.
Distinktno se secam da kad sam pravio familiju, radilo je bez VPNa, tj. da onaj koji joinuje nije morao argentinski VPN da ima, i radilo je, barem za prva 2-3 clana (jer sam imao uredjaje kod sebe kuci, i sve odmah reseno), a onda druga dva clana sam morao nesto da petljam dal valjda novi nalog, pa vpn, pa adresa, pa tek nekako sam ga forceovao, vise se ni secam, ali mi je 15ak minuta trebalo da namestim.

Sta raditi? Share super ferecera, pretplata standardna argentinska, na rajfajzen, skida redovno, sve ok.
Jel ja da palim VPN, pa menjam nesto, ili kako?

Pitanjce, imam share na argentinu oko godinu dana, malo jace, sve radilo super, i sad posto je jedan clan odustao, i javio se kolega sa bencha da upadne u share, desava se problem da mu sistem kuka i izbacuje "da nije u istoj regiji kao kreator familije" ili sta vec.

Pogledajte prilog 369101

Distinktno se secam da kad sam pravio familiju, radilo je bez VPNa, tj. da onaj koji joinuje nije morao argentinski VPN da ima, i radilo je, barem za prva 2-3 clana (jer sam imao uredjaje kod sebe kuci, i sve odmah reseno), a onda druga dva clana sam morao nesto da petljam dal valjda novi nalog, pa vpn, pa adresa, pa tek nekako sam ga forceovao, vise se ni secam, ali mi je 15ak minuta trebalo da namestim.

Sta raditi? Share super ferecera, pretplata standardna argentinska, na rajfajzen, skida redovno, sve ok.
Mislim da se n3 moze naknadno dodati, da ne pomaže ni vpn.

Potrebna dva slota za YT (dva TV)
Ako neko ima slobodne slotove, neka mi šibne PM da se dogovorimo oko plaćanja.
hvala

Mozes i sa jednim slotom na oba tv,ja sam sa jednim na 3tv,fonu i kompu.

Pogledajte prilog 369101

Moze da se desi ako svima iz grupe nijesu google nalozi na istu drzavu. Na tvom primjeru mozda je neko na srbijanskom googlu a neko na americkom googl nalogu

Treba mi pomoc ako neko ima iskustva. Youtube mi je na Indiju.
Jutros mi stize email od youtuba da mi nije proslo placanje sa kartice i dali su link da se azuriraju podaci kartice i da se izvrsi placanja. Odabrao sam postojecu karticu koja je do sada radila i trazio mi je da unesen onaj securiti kod sa zadnje strane, ali kad ga unesem otvori se novi prozor i vrti kruzic u sredini kao da se nesto ucitava ali nista se ne desava i tako stoji u nedogled. Nakon toga sam probao da dodam drugu karticu, dodam sve regularno ali kad unesem securiti kod ponovo se otvori novi prozor i pokusava da se ucita ali bezuspjesno. Probao sam na dva razlicita racunara, na tri brovsera i ista stvar se desava. Probao sam i sa VPNom Indija i bez njega i isto. Nece pa nece da se ucita novi prozor koji se otvori. Ima li neko ideju sta mi je ciniti

Vrh Dno