Šta je novo?

Exe Net - iskustva

A kazi ti meni ok dace oni meni 3 resivera a na ostale tv zar necu moci kao do sad samo preko kabla bez resivera ,sta postoji mogucnost da nece davati signal bez resivera ?
Tako je, bez risivera ili kartice koja ide u tv neces imati signal za tv

Tako je, bez risivera ili kartice koja ide u tv neces imati signal za tv
Malo je to uredjaja ne znam videcu sta cu da radim ako ne nadjem neku alternativu moracu kod njih i da dodam novac za jos neki uredjaj bilo to resiver ili kartica a ako mi daju kao sto su rekli 14 meseci gratis jer sam potpisao sa exe netom pre mesec pod tim uslovima sta znam mozda i nije losa ponuda u svakom slucaju hvala

Nece ti dati sigirno 14 meseci gratis, to budi siguran, mada te nista ne kosta da pokusas

Nece ti dati sigirno 14 meseci gratis, to budi siguran, mada te nista ne kosta da pokusas
Ma zvali su me i rekli 6meseci ja sam reko cekajte ali ja sam potpisao na 14 meseci exe paket pre mesec dana ona kaze dobro onda moze 14 meseci a posle 3599 zvace me sigurno ponovo pa ce da vidimo

Ako i skrembluju kanale,svima onima koji imaju vazece ugovore u obavezi su da donesu uredjaje za dekodiranje tog signala.

Imaju pravo da izvrše raskide ugovora sa svoje strane bez penala i prekinu korisnicima isporuku interneta.

Pa ti ugovori nisu jednostrani,da samo mi korisnici snosimo posledice ako ih prekrsimo i raskinemo.To isto vazi i za njih.Neka oni meni samo obustave isporuku onog sto su se obavezali ugovorom,odmah ide privatna tuzba i naknada.
Imaju pravo da izvrše raskide ugovora sa svoje strane bez penala i prekinu korisnicima isporuku interneta.
Gde to pise u ugovoru.Ja u mom ugovoru koji imam sa exe netom to nigde ne stoji.Stoji samo da se obavezuju da mi isporucuju internet te i te brzine,taj i taj paket kanala i fiksni telefon.Svaki prekid bilo koje od ovih usluga znaci da krse odredbe ugovora i moraju da snose posledice.

Kada provajder ne isporučuje usluge na saobrazan način (skrembluje kanale, prekine pružanje internet usluga i ukine Super Exe pakete), Telekom Srbija raskida ugovor ili menja paket.
Pa ti ugovori nisu jednostrani,da samo mi korisnici snosimo posledice ako ih prekrsimo i raskinemo.To isto vazi i za njih.Neka oni meni samo obustave isporuku onog sto su se obavezali ugovorom,odmah ide privatna tuzba i naknada.

Gde to pise u ugovoru.Ja u mom ugovoru koji imam sa exe netom to nigde ne stoji.Stoji samo da se obavezuju da mi isporucuju internet te i te brzine,taj i taj paket kanala i fiksni telefon.Svaki prekid bilo koje od ovih usluga znaci da krse odredbe ugovora i moraju da snose posledice.
Supernova doo koja se kasnije utopila u Telekom Srbiju, je akvizirala Exe Net doo i preuzela prava i obaveze. Važenje ugovora je bilo dve godine, a kod Telekoma ti teče ugovorna obaveza i to se bitno razlikuje u celoj priči. Razumem tvoj gnev, ali ovde su primenljivi drugi zakoni.

Kada provajder ne isporučuje usluge na saobrazan način (skrembluje kanale, prekine pružanje internet usluga i ukine Super Exe pakete), Telekom Srbija raskida ugovor ili menja paket.

Supernova doo koja se kasnije utopila u Telekom Srbiju, je akvizirala Exe Net doo i preuzela prava i obaveze. Važenje ugovora je bilo dve godine, a kod Telekoma ti teče ugovorna obaveza i to se bitno razlikuje u celoj priči. Razumem tvoj gnev, ali ovde su primenljivi drugi zakoni.
Meni jos uvek teku te dve godine.Meni ugovor istice valjda u semptembru sledece godine.To je jos uvek vazeci ugovor.Tacno preuzela je prava i obaveze,a obaveze su joj te da mi isporucuje ono sto je potpisala u ugovoru.

Ako bi mogao da malo bliže pojasniš koji zakoni važe u ovom slučaju, vrlo nam je bitno kako ne bismo džaba tužili lelekom, nemamo para za bacanje a i bitno je da znamo šta su njihova a i naša prava.

Ne mogu oni da prekinu važeće ugovore jednostrano jer su se obavezali na pružanje specifične usluge a mi na plaćanje te usluge. Ako dodje do neke promene sistema/opreme, dužni su da nam omoguće da do kraja ugovorne obaveze imamo ugovoreno. Broj tv-a u našem ugovoru nije ograničen. Takođe postoji i klauzula o automatskom obnavljanju ugovora za još dve godine nakon prvobitno potpisanog ugovora, a posle toga na neodređeno, i mislim da im to najviše smeta.

Takođe postoji i klauzula o automatskom obnavljanju ugovora za još dve godine nakon prvobitno potpisanog ugovora, a posle toga na neodređeno, i mislim da im to najviše smeta.
Bravo, bravo, bravo za ovaj info! 👏👏👏
Nisam bio lenj pa sam pronasao svoj primerak ugovora kao potvrda za ono sto si napisao.
Sve u svemu na osnovu ovoga kapiram da nam ne mogu apsolutno nista i da smo svi mirni makar jos godinu-dve 🥳
Evo i slika ugovora

Prilozi

• Screenshot_1792.png
    Screenshot_1792.png
    1.2 MB · Pregleda: 83
Ministarstvo za telekomunikacije je 2020. donelo rešenje kojim se ukida automatska obnova ugovora:
Sve što je učinjeno u skladu sa tim je protivpravno i možete da se pozovete na ovaj dokument.
Evo samog sebe ću da citiram u vezi sa zaključkom u postu iznad. Automatska obnova ugovora je od tog trenutka ništavna i možete to da okačite mački o rep. Druga stvar, Exe-ov ugovor je kao i Telekomov obuhvatio činjenicu da je korisnik saglasan sa opštim uslovima. Član 56 opštih uslova Supernove navodi da KDS može jednostrano raskinuti ugovor ako ne pruža odgovarajuće usluge. S tim u vezi, ja mogu da se tužim sa Telekomom pošto sam reagovao nakon promene strukture kanala i kada su kanali za odrasle postali doplatni, a što jedino mogu da rešim na sudu i da sud donese presudu u moju korist da je Telekom nepravično postupio optuživši me da sam ja zatražio raskid i što je struktura isporuke usluge promenjena, jer su se oni obavezali da mi isporuče 210+ TV kanala i na promenu istih nisam mogao da utičem. Tu je jedino mogao da se primeni član 107 zakona o elektronskim komunikacijama, gde u slučaju takve promene, ja sam imao prava na raskid bez penala, a penali su mi bili napakovani i pošto mi je potrebno da se finansijski dodatno osiguram pre tužbe, potpisao sam novi ugovor na Super Plan 2 M, ali to ne menja ništa što od njih imam napismeno za svako krivokletstvo i tako mogu da tražim naknadu štete.

Poslednja izmena:
Evo samog sebe ću da citiram u vezi sa zaključkom u postu iznad. Automatska obnova ugovora je od tog trenutka ništavna i možete to da okačite mački o rep. Druga stvar, Exe-ov ugovor je kao i Telekomov obuhvatio činjenicu da je korisnik saglasan sa opštim uslovima. Član 56 opštih uslova Supernove navodi da KDS može jednostrano raskinuti ugovor ako ne pruža odgovarajuće usluge. S tim u vezi, ja mogu da se tužim sa Telekomom pošto sam reagovao nakon promene strukture kanala i kada su kanali za odrasle postali doplatni, a što jedino mogu da rešim na sudu i da sud donese presudu u moju korist da je Telekom nepravično postupio optuživši me da sam ja zatražio raskid i što je struktura isporuke usluge promenjena, jer su se oni obavezali da mi isporuče 210+ TV kanala i na promenu istih nisam mogao da utičem. Tu je jedino mogao da se primeni član 107 zakona o elektronskim komunikacijama, gde u slučaju takve promene, ja sam imao prava na raskid bez penala, a penali su mi bili napakovani i pošto mi je potrebno da se finansijski dodatno osiguram pre tužbe, potpisao sam novi ugovor na Super Plan 2 M, ali to ne menja ništa što od njih imam napismeno za svako krivokletstvo i tako mogu da tražim naknadu štete.
Nakon pelaska na Supernovu dobio sam dokument sa kojim sam mogao da raskinem ugovor u roku od 14 dana ukoliko nisam zadovoljan.

Naravno nisam to učinio jer nisam imao kod koga da pređem.

• Like
Reagovanja: uji
Evo samog sebe ću da citiram u vezi sa zaključkom u postu iznad. Automatska obnova ugovora je od tog trenutka ništavna i možete to da okačite mački o rep. Druga stvar, Exe-ov ugovor je kao i Telekomov obuhvatio činjenicu da je korisnik saglasan sa opštim uslovima. Član 56 opštih uslova Supernove navodi da KDS može jednostrano raskinuti ugovor ako ne pruža odgovarajuće usluge. S tim u vezi, ja mogu da se tužim sa Telekomom pošto sam reagovao nakon promene strukture kanala i kada su kanali za odrasle postali doplatni, a što jedino mogu da rešim na sudu i da sud donese presudu u moju korist da je Telekom nepravično postupio optuživši me da sam ja zatražio raskid i što je struktura isporuke usluge promenjena, jer su se oni obavezali da mi isporuče 210+ TV kanala i na promenu istih nisam mogao da utičem. Tu je jedino mogao da se primeni član 107 zakona o elektronskim komunikacijama, gde u slučaju takve promene, ja sam imao prava na raskid bez penala, a penali su mi bili napakovani i pošto mi je potrebno da se finansijski dodatno osiguram pre tužbe, potpisao sam novi ugovor na Super Plan 2 M, ali to ne menja ništa što od njih imam napismeno za svako krivokletstvo i tako mogu da tražim naknadu štete
Super je ovo, svaka cast i hvala za info, sad znamo u kom pravcu treba da idemo.
Organizacija potrosaca
Jedna napomena : nismo se mi slozili sa opstim uslovima supernove kad smo potpisivali ugovor, vec operatora tj. Exe neta.

Zvali su me danas ponovo, ali ovaj put za adresu gde je samo internet. Kaze teta gasimo signal 😂

Ja je pitam kako to i zasto se gasi, kaze ne znam nemam tu informaciju ja vas zovem samo da vas obavestim da gasimo signal exe neta i da ako hocete mozemo da zakazemo motere i da potpisete ugovor sa supernovom.

Ja je pitam jel mozete to da mi posaljete na email, tu odluku o gasenju signala ili obavestenje, kaze mi nema pristup email-u 😂

Dalje je pitam a gde vam stoji ta odluka da gasite signal, jel na sajtu, u uslovima supernove negde bilo gde, na sta mi odgovara pa imate na info kanalu, na sta joj kazem da imam samo internet paket, i ona kaze a daaa, e pa onda nemate nigde 😂

Zanimljivo je to sto mi je spomenula da su u Zajecaru i Knjazevcu vec ugaseni signali.

I sto je prvo nudila 6 meseci po istoj ceni, a posle 12 meseci po istoj ceni ali za kao bolji skuplji paket posle.

U Knjaževcu signal nije sigurno ugašen.
Recimo ja sam prešao na Supernovu. Ubacili cam u jednom od TVa u kući. Ja sam ga prebacio kasnije u drugi TV. Međutim i dalje imam TV kanale na tom gde nemam CAM.
Kod mojih roditelja isto i dalje radi exe , nisu ih dobili iz Supernove a takođe i kod mog prvog komšije i dalje radi.

Super je ovo, svaka cast i hvala za info, sad znamo u kom pravcu treba da idemo.
Organizacija potrosaca
Jedna napomena : nismo se mi slozili sa opstim uslovima supernove kad smo potpisivali ugovor, vec operatora tj. Exe neta.
Pripajanjem jednog privrednog subjekta u drugi se smatra da se slažeš sa opštim uslovima sticaoca (privrednog društva), a to se može primeniti i u kontekstu banke, na primer. Nova banka može kasnije izvršiti ukidanje tipa računa stare banke i obavestiti te o migraciji ili gašenju, dajući ti rok u kom ćeš da reaguješ.
Nakon pelaska na Supernovu dobio sam dokument sa kojim sam mogao da raskinem ugovor u roku od 14 dana ukoliko nisam zadovoljan.

Naravno nisam to učinio jer nisam imao kod koga da pređem.
Ovako nešto je pisalo na posebnom papiru ili poleđini računa, ali svakako, bili smo obavešteni o statusnim promenama pripajanja Exe Net doo u Moja Supernova doo, kao i Moja Supenova doo u Telekom Srbija AD.

Na sta preci posle ovog nekadasnjeg preminulog operatera? Vidim Yettel se pojavio u prici vredi li ili otici na Telekom ili SBB

Posle mog opsirnog pisma , sa supportom, okacio sam iznad prepisku. Zvao je neko iz viseg levela supporta. I kazu poslace ekipu da se resi.
Rekoh OK.
I zove mene ekipa. Brate sta je problem, nema zvuk? Ja kazem - kakav zvuk, skremblovani kanali. Kaze, a to , meni rekli da ima problema sa zvukom.
Rekoh, nema problema sa zvukom, ima zakljucanih kanala koji su do skoro bili otkljucani, i trebaju biti po ugovoru. Kazu oni, to samo da dodje druga ekipa i mora novi ugovor.
Ja opet njemu ponovim, ne trebva mi novi ugovor, imam vazeci jos 14 meseci, treba mi samo da ga napravite da radi kako je radelo.
I tu se prica zavrsava uz konstataciju da oni tu nista ne mogu.
Evo jutros , zvoni telefon, neki automat , da izaberem opciju 1 ili 2, da li je reklamacija resena. Naravno izabrao 2.
I tako. Obrni okreni oni ce pobediti.
Ako se pravim lud, kanali ostaju zakljucani. Ako potpisem ugovor, upload odlazi 4x dole. A imam jos 14 meseci ugovora, jos 2 meseca po 1 din, i 13500 din pretplate :)

Pripajanjem jednog privrednog subjekta u drugi se smatra da se slažeš sa opštim uslovima sticaoca (privrednog društva), a to se može primeniti i u kontekstu banke, na primer. Nova banka može kasnije izvršiti ukidanje tipa računa stare banke i obavestiti te o migraciji ili gašenju, dajući ti rok u kom ćeš da reaguješ.
Čitao sam narcrt ugovora o pripajanju vezano za exe i supernovu i tamo u članu 3 tačka 3.5 stoji koje se obaveze i imovina prenose na društvo sticaoca (supernova) i tamo jasno piše da se sva prava, obaveze, odgovornosti i pogodnosti iz ugovora koji je zaključilo društvo prenosilac (exe) i koji nisu u potpunosti izvršeni prelaze na društvo sticaoca koje stupa u navedene ugovore na mesto društva prenosioca, ako nije šta drugo ugovoreno.
Gledao sam malo i propise vezano za ovo i operater može da predvidi šta god hoće ali zakon ne dozvoljava jednostranu promenu onog što je dogovoreno.

Zakon o zaštiti potrošača članom 3. predviđa da se prilikom tumačenja i primene ovog zakona, mora uzeti u obzir položaj potrošača kao ekonomski slabije strane (stav 6.), dok u članu 42. propisuje da se nejasne odredbe ugovora tumače u korist potrošača. Isto kaže i Zakon o obligacionim odnosima koji članom 100. propisuje da u slučaju kad je ugovor zaključen prema unapred odštampanom sadržaju, ili kad je ugovor bio na drugi način primpremljen i predložen od jedne ugovorne strane, nejasne odredbe tumačiće se u korist druge strane.

Banka i operater u oblasti elektronskih komunikacija ne podležu pravno istim propisima. Imao sam priliku da mi se ove godine pripoji banka zvanično u drugu banku, gde je tačno objavljen datum pripajanja, gde sam ja uredno obavešten na email najmanje mesec dana ranije kao i u banci od strane službenika, kao i na vratima banke da se od tog i tog dana zvanično pripajaju banke i da ću dobiti novi tekući račun koji ću koristiiti.
Nakon integracije svi podaci mene kao klijenata, dokumentacija, ugovori, usluge, platne kartice, kao i svi uslovi poslovanja sa Bankom ostaju nepromenjeni. Čak plaćam i manje održavanje računa nego što sam pre plaćao tako da sam čak i u povoljnijoj situaciji.

Jedna stvar mi nije jasna kod ovih koji su potpisali nove ugovore za exe pakete pre dva tri meseca, sa kim su zaključili ugovor pošto je danom pripajanja supernovi exe zvanično prestao da postoji, pretpostavljam da su sa supernovom potpisali ugovor.

• Like
Reagovanja: uji
Čitao sam narcrt ugovora o pripajanju vezano za exe i supernovu i gledao propise vezano za ovo i operater može da predvidi šta god hoće ali zakon ne dozvoljava jednostranu promenu onog što je dogovoreno, kad je ugovor bio na drugi način primpremljen i predložen od jedne ugovorne strane, nejasne odredbe tumačiće se u korist druge strane.

Jedna stvar mi nije jasna kod ovih koji su potpisali nove ugovore za exe pakete pre dva tri meseca, sa kim su zaključili ugovor pošto je danom pripajanja supernovi exe zvanično prestao da postoji, pretpostavljam da su sa supernovom potpisali ugovor.
Jasno, to sve menja dosta stvari u globalu. Jedino što ostaje upitno jeste kako će i prema tome što su šabloni Exe ugovora ostali isti tokom postojanja Moja Supernova doo da se to primeni.

Nove ugovore smo zaključili sa Supernovom, a sa leve strane je logo TS, tako da u kontekstu sadržajnog teksta je ugovorna strana Telekom Srbija.

Pa nema, ali ih ukidaju verovatno cim nam ne daju sad te pakete nego nas teraju na Super plan.

Meni samo ovaj deo iz dokumenta nije jasan.
Brzine iz dokumenta i brzine koje su na sajtu se nikako ne poklapaju.
U dokumentu uopste nema onih osakacenih brzina.

Prilozi

• Screenshot_1826.png
    Screenshot_1826.png
    248.7 KB · Pregleda: 45
To nisu dl/ul brzine već samo dl brzine na koaksijali i optici.

Nazad
Vrh Dno