Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li je neko naručivao taktičke rukavice i slično?
Ima li predloga? Iskustva?

Koliko je $ kalirao od Crnog petka, jedno 20%!
Toliko smo više i platili.

Ako neko zna odgovore, imam dva pitanja:
  • Je l cudno to sto je paket isao sa 11003 za Nis, pa se onda vratio za Beograd (Inace nisam iz Nisa, posiljka treba da se dostavi u NS)
  • Je l normalno da toliko dugo stoji na carini?

Prilozi

• Screenshot from 2022-12-14 12-03-59.png
    Screenshot from 2022-12-14 12-03-59.png
    34.8 KB · Pregleda: 37
Htela sam da proverim da li se dispute otvara kada istekne ovaj estimated delivery date, a posiljka nije stigla?
Imam slucaj da pise da je u lokalnoj posti, a ima jos debelih mesec dana do isteka roka dostave? Ovo mi je treca porudzbina sa alija u poslednjih xy godina, da li je ovaj status uobicajen?
UA......HU, Cainiao Super Economy je u pitanju.

Prilozi

• Screenshot 2022-12-17 at 14.03.07.png
    Screenshot 2022-12-17 at 14.03.07.png
    21.2 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot 2022-12-17 at 14.08.19.png
    Screenshot 2022-12-17 at 14.08.19.png
    21 KB · Pregleda: 17
^ Ja imam jednu UA...HU sa tim statusom od 01.12. Idem do pošte u ponedeljak da preuzmem jednu registrovanu pa ću da se raspitam i za ovu :)

Poslednja izmena:
Meni je isporuka bila do 3.12., al nema šta da pokrećem kad je sa grupne kupovine, nije ni 100 din.

Pratite temu PRACENJE POSILJKI da jedno isto ne ponavljamo vise puta.

@reveal

[RS]At local delivery center ne znaci da je posiljka u lokalnoj posti ,
vec da je Posta Srbije inostranoj logistickoj kompaniji potvrdila preuzimanje
transportnog pakovanja i spiska posiljki na kom je i kod tvoje posiljke.

Od datuma statusa [RS]At local delivery center do dolaska posiljke u
lokalnu postu ili isporuke na kucnu adresu moze da prodje i 10-15 dana.

Ako prodje duze vremena , onda je to znak da u lokalnoj posti nesto ne funkcionise.

U mobilnoj aplikaciji ne vidim kada sam potvrdio prispeće posiljke rucno, ne znam da li je tako i u browseru. I sad cekam na neku radnju koja ima milijardu ocena da mi odgovori na moju primedbu ali ne vidim kad je posiljka stigla kod mene tj kada sam ja stisnuo na confirm order arrived ili kako vec, a rok je valjda 15 dana od mog klika da kliknem na dispute.

Pratite temu PRACENJE POSILJKI da jedno isto ne ponavljamo vise puta.

@reveal

[RS]At local delivery center ne znaci da je posiljka u lokalnoj posti ,
vec da je Posta Srbije inostranoj logistickoj kompaniji potvrdila preuzimanje
transportnog pakovanja i spiska posiljki na kom je i kod tvoje posiljke.

Od datuma statusa [RS]At local delivery center do dolaska posiljke u
lokalnu postu ili isporuke na kucnu adresu moze da prodje i 10-15 dana.

Ako prodje duze vremena , onda je to znak da u lokalnoj posti nesto ne funkcionise.
Citao sam sve teme i evo sad prvi put vidim ovo, ja sam nesto bio u fazonu da je taj status da je vec preuzeto. Posto sam ja prvi put narucivao nisam pitao ni za sta kad ce da stigne jer sam skontao sistem odmah cak sam bio spreman da mi dve od 10ak posiljki nece stici ali za sad mi je stiglo oko 5 6 i jedno 4 su bile neregistrivane i stigle su za manje od mesec dana. Nisam proveravao tacno koliko je bilo od otpreme do dostave jer kad narucim ja vise ne gledam bar za neregistrovane status nego brate kad dodje doslo, ako ne dodje produzio bih rok, tako sam procitao, nista me ne kosta, pa posle bi video kako i sta, verovatno nista...
Da li ima veze sto ja zivim u blizini GPC u Bg, nemam pojma, verovatno i ne... Ali za sad sam pozitivno iznenadjen kako sve funkcionise mada sam brzo shvatio da nema nista od alija, da dobijes nesto za dzaba a da vredi. Prvo, da li ce doci, da li ce uvaziti dispute ako nesto nije kako treba, a mimo svega toga cene uopste nisu nesto prejeftine ili su postarine skupe. Jedina fora je sto imaju nesto sto drugi nemaju kao npr Lidl, Metro itd, ja cenim takve prodavnice, ali samo za umerenu kupovinu toga sto ti treba, a cega nema u slobodnoj prodaji skoro nigde drugde. Ima nekih unbranded proizvoda koji su ok kvaliteta i neke ok cene ali retko sta ima da je vrhunskog kvaliteta i jeftino, mada uvek moze nesto da se nadje, sto se kupcu isplati, takve robe je 10%.
Sto se tice postara u njega sam siguran 99 posto da nece nista ukrasti, ali realno ima jos mnogo mesta pre njega gde se moze izgubiti posiljka. Za sad sve stiglo.

Zasto neke prodavnice ogranice za neke proizvode kolicinu koju mozes da kupis? Nije neki special offer ili nemam pojma, nego regularna ponuda.

@Nikollo

Zato sto npr. 1 ili 2 komada ( najcesce ) ulaze u granicnu vrednost
od 5$ i za te posiljke nude besplatnu postarinu.
Vec za npr. 3 komada je cena preko 5$ i postarina ( za Srbiju ) je znatno skuplja.

Nema vec duze vreme onih kupona i stvari za jedan cent za nove korisnike, jel zna neko kad obicno bude tih kupona?

@paranoja

Nema kao pre , ali ima i kupona i zanimljivih ponuda.

Jos uvek postoji kupon 5-4$ za nove kupce.

Od avgusta do novembra si imao GroupBuy za razne
sitnice koje si mogao kupiti za par centi

ku1.jpg

Nema više tog kupona za nove korisnike već mesec dana isto obaveštenje dobijam...
Sorry, all coupons/codes have now been claimed.
Možda su podelili za ovu godinu ;)
dsae.png

Pokusavam da kupim stvarcicu sa alija,posto mi je stara kartica istekla ubacujem novu,ispravno upisujem sve podatke sa nove kartice i obijaju mi placanje.
Da li neko zna sta treba da uradim da bi mi proslo placanje?
Inace sa starom karticom sam imao vise kupovina sa alija i nikada nisam imao nikakvih problema.

Prilozi

• 20230102_170342.jpg
    20230102_170342.jpg
    459.9 KB · Pregleda: 18
Verovatno si proverio da li imaš par dolara više na kartici od iznosa koji hoćeš da platiš!
Bilo je žalbi na probleme sa plaćanjem sa visa karticama izdatim od strane banke Inteze, valjda su flagovali aliexpress kao "nesiguran" sajt i blokirali plaćanja. :poop:
Ja imam istu tu karticu i za sad nemam problema ali je nikad nisam snimao u alijew wallet ili kako se već zove nego svaki put unosim podatke ali ne verujem da to ima bilo kakav značaj.

Imam tacan iznos u eurima ali ima nesto i u dinarima.
U pitanju je kartica Mobi banke.
Ima na aliju opcija da im posaljem sliku nekog mog dokumenta sa slikom i sliku bankovne kartice pa ce na mail da mi odgovore u roku od nekoliko dana da li ce da prihvate to kao dokaz ili ne.
To mi se nikako ne radi.

Evre i dinare sigurno ne držiš na istom računu. Na onom računu sa kog si pokušao plaćanje moraš imati barem 3-4 evra više od iznosa za plaćanja i što je veći taj iznos moraš više u "rezervi" da imaš. Ako je roba tipa 30€ moraš imati na kartici barem 35€. Tako je u Intezi e sad, Mobi banka ne znam kako radi, nemam kod njih račune.
Ne bi ja slao nikakve slike kartica, posebno ako na kartici piše sve što je potrebno da bi se koristila (mislim na onaj validation code!).

Kod mobija je to visevalutni racun,i do sada sam tako placao,ne verujem da je do toga problem?

Kao što reče čovek iznad, stavi 10-15% više novca na račun u valuti u kojoj plaćaš, pa probaj onda plaćanje i javi.

Kaže mi danas kum da od juče Ali više ne isporučuje pošiljke za Austriju. Razlog je neki novi austrijski zakon o online prodaji koji nalaze da svaka pojedinačna porudžbina mora da ima svog "mentora" određenog od strane prodavca, koji je na usluzi kupcu oko porudžbine što kinezi neće i ne mogu da ispune...

Nazad
Vrh Dno