😂Da li ti 3h radi i kao robot usisivac?
Ima za 25k. Ali to nije za ovu temu
Rekuperatori su jako skupi i zahtevaju prostor za montažu, što je često u stanovima nemoguća misija.Mislim da je ventilacija/rekupator bolje rešenje za duvanski dim.
Na koji temu moze da se dobija ova informacija da kupim odmah ako je 25k za 4 ProIma za 25k. Ali to nije za ovu temu![]()
Juče sam ga naručio preko Ananasa, stigao je danas, sve pohvale za efikasnost.Gledam da kupim precistac. Moze li neko da mi pojasni u vezi ovog 4 pro, kakav filter koristi, da li je to hepa filter i u vezi ove jonizacije, koliko to moze da bude opasno i moze li to da se iskljuci?
Njega gledam jer je malo vecaa prostorija koju treba da preciscava.
Pisao am više puta u ovoj temi, pa potraži, da se ne ponavljam.Gledam da kupim precistac. Moze li neko da mi pojasni u vezi ovog 4 pro, kakav filter koristi, da li je to hepa filter i u vezi ove jonizacije, koliko to moze da bude opasno i moze li to da se iskljuci?
Njega gledam jer je malo vecaa prostorija koju treba da preciscava.
4 Pro nema HEPA filter! To što su napisali u jendoj rečenici je očigledno greška, jer se na svim ostalim mestima pominje "visokoefikasan filter", a ne "visokoefikasan HEPA filter". Sa druge strane, po klasifikaciji filtera, taj procenat koji Xiaomi navodi (ako je uopšte tačna), odgovara najosnovnijem HEPA filteru. Klasifikacija: https://www.emw.de/en/filter-campus/iso29463.htmlJuče sam ga naručio preko Ananasa, stigao je danas, sve pohvale za efikasnost.
Koristi HEPA visokoefikasni filter koji je navodno kvalitetniji od konvencionalnog HEPA filtera. Što se tiče negativne jonizacije vazduha, ne znam koliko može da bude opasno, ali ta opcija može da se isključi.
Hoćeš da kažeš da se u flagship modelu najnovije generacije uopšte ne nalazi HEPA filter? Ako je zaista tako, onda mi to nema mnogo smisla. Ja sam što iz domaćih, što iz stranih izvora razumeo da se radi o troslojnoj filtraciji, a da je jedan od tih filtera i HEPA filter. Iskreno se nadam da su samo traljavo i nedosledno napisali specifikaciju, ne bi im bilo prvi put.Pisao am više puta u ovoj temi, pa potraži, da se ne ponavljam.
4 Pro nema HEPA filter! To što su napisali u jendoj rečenici je očigledno greška, jer se na svim ostalim mestima pominje "visokoefikasan filter", a ne "visokoefikasan HEPA filter". Sa druge strane, po klasifikaciji filtera, taj procenat koji Xiaomi navodi (ako je uopšte tačna), odgovara najosnovnijem HEPA filteru. Klasifikacija: https://www.emw.de/en/filter-campus/iso29463.html
Da ima HEPA filter pisalo bi tačno koji, kao što je to pisalo za 3H verziju.
Pogledajte prilog 367658
Ja imam Alpha K2 Ultra precistac vazduha, koristim ga par godina vec, zadovoljan sam sto se tice kvaliteta same izrade i filtera koji su u njemu,mislim da je u rangu mnogo skupljih uredjaja te vrste.Drustvo, vidim da ste u temiTrebao mi bih help, posto je dosao na red da se kupi preciscivac. Iz vasih postova, zakljucio sam da su mi 2 u opticaju:
i
![]()
Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Pro - Mi Srbija
Uz Mi Prečišćivač vazduha 4 Pro, senzorom sa dvostrukim efektom PM2.5/PM10 i negativnom jonizacijom vazduha do vazduha odličnog kvaliteta.mi-srbija.rs
![]()
ALPHA Prečišćivač vazduha X Ultra Smart
Prečišćivači vazduha ALPHA Prečišćivač vazduha X Ultra Smart Stacionarni,85 W,488 m³/h,Do 58 m²,51 - 70 m2,Da,Belagigatron.rs
Koji su vasi saveti, eventualno predlozi za nesto drugo/bolje? CEntralno bi se filtrirala dnevna soba, cca 22 kvadrata+ kuhinja i trpezarija oko 30. Decije sobe su oko 10, i to bi vrv radilo tamo nocu. Zaista nisam u prici na ovu temu, tako da mi bas treba pomoc
P.S. Imamo i kucu i macu, ne znam da li preciscivac pomaze i oko njih![]()
Ja imam Alpha K2 Ultra precistac vazduha, koristim ga par godina vec, zadovoljan sam sto se tice kvaliteta same izrade i filtera koji su u njemu,mislim da je u rangu mnogo skupljih uredjaja te vrste.Nakon dosta premišljanja i čitanja prelomio sam i uzeo Alfu. Zašto? Bila je opcija Xiaomi 4 ali...dobih informaciju od drugara koji se bavi veleprodajom računarskih komponenti a koju je on dobio od dobavljača Xiaomi-a da nema novih naručenih količina prečišćivača i da se do daljnjeg neće ti uređaji naručivati. Istu informaciju sam dobio danas od prodavca u Mi store BIG Centar. Pri tome prodavac mi je napomenuo da nisu dobili niti jedan filter za starije uređaje 3C, 3H i td. i da ne veruje da će ih oni uvoziti (što ne znači da neće neko drugi).
Pokupim se odem u drugu prodavnicu i kupim Alpha X ultra smart. Nisam ni znao da sam imao neke poene ili kako već usled nekih ranijih kupovina pa me je uređaj izašao 19.000 dinara.
Na prvi pogled dosta je kvalitetnija plastika u poređenju sa Xiaomi 4 Lite koji sam video u Mi store-u. Teži jeste i veći je ventilator (doboš)...baš je jednostavno povezivanje na wifi i to istom app koju koristim i za klimu i za ostale uređaje u kući.
Mogu se posebno uključiti i isključiti funkcije jonizacije i uv zračenja a lampa je smeštena ispod ventilatora i usmerena je na filtere.
Ukupno postoje 4 filtera, plastika je generalno masivnija i na dodir ne ostavlja utisak jeftinog proizvoda. E sad vent i buka...postoji 8 brzina na najjačem izduvu po merenju na 10 cm od uređaja 45 decibela a na najmanjoj brzini na istoj udaljenosti od prilike je 22 db-a čak se otkucaj sata jače registruje. Nema zujanja venta niti vibracije plastika...za sad.
Garancija je 4 godine...
To je to za sad...
Meni cudno skroz, definitivno reaguje na dim od sveca, lak za parket iz susednog stana, cestice od smirglanja, ali mi nije jasno kako ne reaguje nikada na otvoren prozor, terasu, cak i kada izbacim na terasu itd, ispada da mi je u stanu uvek dobar vazduk sto je prosto nemoguce.....A nisam nesto primetio ni prasincinu da skuplja na filterima za razliku od klime cije filtere cistim na tri meseca leti jer se bukvalno zapuse od prasine, a inace u stanu je puno prasine vidim to po namestaju.Mozda treba da pojacam mod rada ja ga uglavnom drzim na auto modu,Na Xiaomi-u ako je napolju zagadjen vazduh, cim otvorim prozor, brojka pocne da skace. Neverovatno kako brzo reaguje.
Da, baš to kažem.Hoćeš da kažeš da se u flagship modelu najnovije generacije uopšte ne nalazi HEPA filter? Ako je zaista tako, onda mi to nema mnogo smisla. Ja sam što iz domaćih, što iz stranih izvora razumeo da se radi o troslojnoj filtraciji, a da je jedan od tih filtera i HEPA filter. Iskreno se nadam da su samo traljavo i nedosledno napisali specifikaciju, ne bi im bilo prvi put.
Šta znam, ja do sad nisam imao iskustva sa prečišćivačima. Ovaj sam uzeo najviše zbog prinove koja nam stiže u Februaru i ovaj uređaj će biti u prostoru gde i beba.Napisi koja su tvoja iskustva ako te ne mrzi.
Ne mora da znaci, mozda se ja tripujem nesto, ali mislim da kada je napolju mnogo zagadjeno, kada je sve u ljubicastom i ako ga stavim na terasu, pa treba onda da pokaze valjda visoke vrednosti kada vec u stanu ne pokazuje i posle vetrenja.Mozda nije pokazavia povecane vrednosti jer je radio u auto modu, tj slabije je usisavao vazduh, probacu da eksperimentisem da ga stavim na jaci mod pa da vidim da li ce pokazati povecane vrednosti.To sto pricate o tom Alpha senzoru je katastrofa. Zvuci kao neupotrebljiv senzor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari