Šta je novo?

Motorola EDGE 20/PRO/LITE

Uzeo sam Moto Edge 20 i stvarno sam zadovoljan, odličan telefon.
Brz, sve radi glatko, bez trzanja..baterija izuzetno korektna, nekih 6h SoT izvlačim svakodnevno. Ekran fenomenalan, čista slika, velik, svetao meni se baš baš sviđa. Za nepun 1h se napuni od 25% do 100% i nije previše glomazan za ruku, prihvatljiva veličina telefona, uz to da je jako tanak i nije težak Silikon uz telefon što dolazi skroz OK.
Kamera odlična za moje potrebe čak ima dosta podešavanja, štelovanja.. Meni se telefon baš sviđa.
Za ovu cenu trenutno odličan !!
Da opet kupujem, ponovo bih uzeo istu ovu Motorolu !!!

Imam jedan mali problemčić.. Nikako ne mogu računar da povežem na ovaj Edge 20 telefon, preko hitspota, tj. ne mogu sa telefona da delim internet na računar.
Računar vidi internet sa Nord 2 telefona, a ovaj sa Motorole ne vidi uopšte.
Da li neko zna u čemu je problem ??

Ne znam da li ti računar podržava Wi-Fi na 5GHz? Kod mene je 5GHz hot spot po difoltu na edge 20. Probaj da prebaciš na 2.4GHz.

Jesam, prebacio i na 2.4GHz i na 4G mrežu i neće pa neće..
Ne znam da li treba neki program da skinem za Motorolu ili drajvere..ne znam.
Kada prikačim telefon na usb kabal sa računarom, onda deli internet normalno🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

Pozdrav drugari,
Imam sledeći problem, uzeo sam pre mesec i kusur dana Moto Edge 20 kod jednog operatera, dakle nov. Pre desetak dana počelo je da mi se desava da mi pukne veza usred razgovora. U početku nisam obraćao pažnju, mislio sam da je do mreže. Međutim zadnja dva puta kada se to desilo primetio sam da telefon izgubi mrežu na obe kartice (dva različita operatera su u pitanju), i posle 5 do 10 sekundi ponovo uhvati mrežu.
Zanima me da li je neko imao isti problem? Mrsko mi da nosim nov telefon u servis, pogotovu što sam skeptičan da će uopšte moći da utvrde neispravnost jer to se dešava tipa jednom u 3-4 dana, a ja imam 20-ak razgovora dnevno.

Meni danas stigao S1RAS32.41-20-16-6, za septembar. Ovaj na slici iznad nije ni bio.

Neće ni biti, jer nije namenjen tvom modelu.

Par pitanja za vlasnike Edge 20 Pro telefona.
Da li na njemu fabrički radi svajp s leva na desno i s desna na levo?
Da li fabrički ima tap to wake i tap to screen off?
Da li je osvetljene ekrana dovoljno da se ekran dobro vidi na direktnom suncu? Da li ste generalno zadovoljni sa prikazom na ekranu? Da li su boje zasicene kao na Samsung telefonima ili su bleđe?
Da li ste zadovoljni sa baterijom?
Da li bi ga ponovo kupili?
Da li u fabričkom pakovanju dolazi i silikonska futrola?

Prodao svoj posle mese dana, Motorolu nikad više, podrska 0, u EU nisam mogao da dobijem 5G sa 5G karticom, nisam jedini pogledaj oficijelni Motorola forum, šteta što sitnice kvare opšti utisak, kad ispeglaju sve greške, možda

Šta znači swipe sa leva na desno i desna na levo? Ako prevučeš prstom sa ivice ekrana (obe) dobiješ komandu back. Ovo može da se isključi.

Mislim da nema tap to wake.

Ekran je dovoljno svetao da se koristi i po jakom suncu, meni je problem kad imam i naočari jer su polarizovane pa se ne vide lepo boje. Ekran mi je generalno super.

Nije kao Samsung, ali po meni to nije ni mana.

Baterija mi je top, na 4g ceo dan lagano izdrži do uveče, sad sam i prestao da držim punjač pored kreveta nego ga dopunim kad koliko stignem i sa tipa 60% kad legnem do sutra uveče sam miran, onda dok stavim klinca na spavanje malo se dopuni i opet teraj dalje.

Ne ide maska.

Kupio bih ga opet ali meni kamera nije toliko važna, realno je prosek kamera a oni su ga najavljivali kao neki wow camera phone. Ako ti je važna kamera, gledaj neki drugi telefon. Sad ih ima polovnih za ispod 300e što je po meni top cena.

Prodao svoj posle mese dana, Motorolu nikad više, podrska 0, u EU nisam mogao da dobijem 5G sa 5G karticom, nisam jedini pogledaj oficijelni Motorola forum, šteta što sitnice kvare opšti utisak, kad ispeglaju sve greške, možda
Daj malo više detalja...

Pa ni VoLTE ne radi na gomili telefona iako ih svi podržavaju. Mobilni operateri su gomila mandrila sa nekim svojim izmišljenim pravilima. Mada ni proizvođači mobilnih telefona nisu cvećke.

Prvo su obećali, pa se sada nešto muvaju...

Mislim da neće, bar sam tako video u nekim njihovim tekstovima o tome koji telefoni dobijaju a13.

Potvrdili su sredinom ovog meseca tamo na support forumu, cela Edge 20 serija "at least", 2 OS apgrejda i 2god sigurnosnih zakrpa. Tako da, verujem da će dobiti. Kada? Tipa drugi kvartal 2023. Nije ovo više telefon koji je u fokusu ali i dalje je, bar meni, odličan i ne planiram uskoro da ga menjam.

Edge 20 pro, verzija phone app 92.0.484272277-publicbeta, sve je tu.

verzija 92.0.484272277-publicbeta
Ista verzija i kod mene na E20
Nema više snimanja kao ni već sačuvanih snimaka 😡

Telefon je odličan, jiš jednom da ponovim 😀
Baterija solidna 5h - 6h SoT (sve zavisi šta se radi sa telefonom) ekran odličaaaaan, malko širok ali jako tanak i lagan..za ruku baš baß dobar.
Telefončić je bombona !
Kada bih kupovao, za ovoliko love izabrao bih opet ovaj telefon..Motorola Edge 20 👍🏻😁👍🏻

Uzeh juče ovaj zaista odličan telefon za 350e, nov sa fiskalnim računom iz prodavnice na G.
Interesuje me da li se turbo(kako ga Motorola naziva) punjenje može isključiti?

Mislim da nema opciju da se isključi. Jedino da ga puniš sa nekim slabijim punjačem. Ima zaštitu od prekomernog punjenja i optimizovano punjenje, i nemaš brige. Ja imam običan edge 20, i nisam primetio da se nešto greje prilikom punjenja, što znači da je Motorola tu odradila dobar posao.

^Hvala na brzom odgovoru.
Ima li GCam za Edge 20 Pro, i da li je neko od vlasnika ovog telefona probao neku verziju GCam aplikacije?

Potvrdili su sredinom ovog meseca tamo na support forumu, cela Edge 20 serija "at least", 2 OS apgrejda i 2god sigurnosnih zakrpa. Tako da, verujem da će dobiti. Kada? Tipa drugi kvartal 2023. Nije ovo više telefon koji je u fokusu ali i dalje je, bar meni, odličan i ne planiram uskoro da ga menjam.
Cesto sam tamo, nigde nisu potvrdili da cemo dobiti android 13. Vec samo da pratimo stranicu sa "vestima". Jos par motorolinih telefona je bilo 2 years os updates, i na kraju su dobili samo jedan.
Imam ovaj telefon vec 6 meseci, veci krs u zivotu nisam imao.

1. Kamera je uzasna, stalno nesto ispravljaju i useravaju, recimo sada su obrisali podeavanja za rezoluciju kamere pa si zaglavljen samo na 12mp.
2. Ekran ima nekad ghoust touches, koji se javljaju u glavnom kada je vlazno napolju (ne da pada kisa)
3. Fingerprint senzor ne radi ako su ti ruke bar maaaaalo vlazne ili samo eto malko znojave.
4. Prednja kamera je uzasna.
5. Domet je uzasan, cim zadjes ispod necega ili u stan pocne da secka i prekida.
6..Wifi nekad sam od sebe prekine jer eto.
7. 5g su disable slucajno poslednjim update-om.
8. Ceo android 12 je nedovrsen i bagovit, 3 way navigation (sa ona 3 dugmeta) zaledi ceo fon eto tako sam od sebe.

Njihov Lenovo support je jedan od najgorih s kojima sam pricao do sada, za sve im je odgovor "we passed this to our team" i na tome se zavrsi. Ko hoce da kupi ovaj telefon, samo neka proveri officijalni forum za ovaj telefon. Nije vredan ni para ni zivaca.

Od svega nabrojanog, nisam iskusio ništa. A da ti taj telefon pošalješ u servis?

Cesto sam tamo, nigde nisu potvrdili da cemo dobiti android 13. Vec samo da pratimo stranicu sa "vestima". Jos par motorolinih telefona je bilo 2 years os updates, i na kraju su dobili samo jedan.
Imam ovaj telefon vec 6 meseci, veci krs u zivotu nisam imao.

1. Kamera je uzasna, stalno nesto ispravljaju i useravaju, recimo sada su obrisali podeavanja za rezoluciju kamere pa si zaglavljen samo na 12mp.
2. Ekran ima nekad ghoust touches, koji se javljaju u glavnom kada je vlazno napolju (ne da pada kisa)
3. Fingerprint senzor ne radi ako su ti ruke bar maaaaalo vlazne ili samo eto malko znojave.
4. Prednja kamera je uzasna.
5. Domet je uzasan, cim zadjes ispod necega ili u stan pocne da secka i prekida.
6..Wifi nekad sam od sebe prekine jer eto.
7. 5g su disable slucajno poslednjim update-om.
8. Ceo android 12 je nedovrsen i bagovit, 3 way navigation (sa ona 3 dugmeta) zaledi ceo fon eto tako sam od sebe.

Njihov Lenovo support je jedan od najgorih s kojima sam pricao do sada, za sve im je odgovor "we passed this to our team" i na tome se zavrsi. Ko hoce da kupi ovaj telefon, samo neka proveri officijalni forum za ovaj telefon. Nije vredan ni para ni zivaca.
Nisam se sreo sa ovim problemima ali sam se sretao sa ljudima koji se jednom registruju na forum napišu nešto loše za neki uređaj i to lepo taksativno kao da su stalno na forumu( ne mislim samo na telefone) i više se nepojavljuju.

Nazad
Vrh Dno