Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Uzeh na kraju Arc i 2 Symfoniska kao rear surround za crni petak.i posle par dana fenomenalni utisci. Čak i fino čuči preko tv nožica i ne blokira ekran mada razmišljam da stavim na zid, a soundbar da ostane na tv komodi.
Kvalitet zvuka samog Arc-a me oduševio u odnosu na Yamahu yas 107. Razlika je velika i izražena u svim tonovima pogotovo dijalog. Dizajn prefinjen i zahvalan što se tiče prašine. Konekcija perfektna i sama Sonos aplikacija veoma dobra za android. Dodao bez problema 2 Symfoniska i podesio za muziku i tv, eq, udaljenost od sofe itd. Trueplay nisam odradio, jer nemam apple uređaj, ali mislim da je ovo sasvim solidno i bez.
Surround sa 2 pozadinca za ovu kintu je meni veoma solidan i prezadovoljan sam😀 Uživao sam kad sam puštao demo atmos filmski sadržaj kao i audio sa Tidal-a. Sjajno i mislim da vredi👍

Koji Symfonisk si uzeo? Jel imaš utisak da zvuci dolaze odozgo? Ja ipak uzeh odmah Arc i Sub, ali stiže mi tek za koju nedelju. A za zadnje ću verovatno da sačekam Optimo seriju sa Dolby Atmos podrškom.

Koji Symfonisk si uzeo? Jel imaš utisak da zvuci dolaze odozgo? Ja ipak uzeh odmah Arc i Sub, ali stiže mi tek za koju nedelju. A za zadnje ću verovatno da sačekam Optimo seriju sa Dolby Atmos podrškom.
Uzeh na kraju Arc i 2 Symfoniska kao rear surround za crni petak.i posle par dana fenomenalni utisci. Čak i fino čuči preko tv nožica i ne blokira ekran mada razmišljam da stavim na zid, a soundbar da ostane na tv komodi.
Kvalitet zvuka samog Arc-a me oduševio u odnosu na Yamahu yas 107. Razlika je velika i izražena u svim tonovima pogotovo dijalog. Dizajn prefinjen i zahvalan što se tiče prašine. Konekcija perfektna i sama Sonos aplikacija veoma dobra za android. Dodao bez problema 2 Symfoniska i podesio za muziku i tv, eq, udaljenost od sofe itd. Trueplay nisam odradio, jer nemam apple uređaj, ali mislim da je ovo sasvim solidno i bez.
Surround sa 2 pozadinca za ovu kintu je meni veoma solidan i prezadovoljan sam😀 Uživao sam kad sam puštao demo atmos filmski sadržaj kao i audio sa Tidal-a. Sjajno i mislim da vredi👍
Koliko ste na kraju platili Arc (+sub) ako sme da se pita 😀

Bookshelf, ne picture frame. Zvuci dolaze sa svih strana🤣. Šalu na stranu helikopter dolazi odakle treba i stvarno je dobar osećaj obzirom da mi je ovo prvi surround sistem. Ne mogu sub jer sam u stanu na spratu, a ovde su zgrade carton city.
Koliko ste na kraju platili Arc (+sub) ako sme da se pita 😀
Kanada, 850$ Arc i 260$ za 2 Symfoniska znači oko 770e.

Da li se isplati razlika od 9.000 dinara za samsung b650 u odnosu na b450 i b550 zbog dodatnog centralnog zvučnika. Snaga mi nije bitna, takođe mi nije bitno ni dodavanje zadnjih zvučnika. Jel postoji još nešto u korist b650.

Ne isplati se 9.000 din razlike u odnosu na B550, ali ne videh da je tolika razlika u ceni (B650 na KP imaš već oko 220e).

Pozdrav
Niko ne spominje Xiaomi soundbar 3.1
U radnjama već od 26000 din da li se isplati za te pare.
Na YouTube su ga dosta nahvalili, ali iskreno nema nešto puno recenzija.
Meni se nesto ne svidja, ali fanovi Xiaomi-a ce reci suprotno.

Pozdrav svima. Imam televizor Samsung QE65QN90BATxxH.
Da li može neka preporuka za soundbar ili neki wireless zvučnik (do 2000€)?
Gledao sam na netu Sennheiser Ambeo Soundbar MAX, SAMSUNG HW-Q990B/EN Soundbar, Harman, Sonos...
Hvala unapred.

Gledajući apsolutno svaki review na YT što postoji u proteklih par mjeseci, vezano za flagship Atmos soundbarove, Q990B je zvijezda 2022 godine. 🙂

Imam Q990B, pa ga preporučujem. Imaj u vidu da ostale nisam imao prilike da čujem.
Uz tvoj TV, trebalo bi da radi Symphony, kao i nekoliko cool drugih cool funkcija rezervisanih za Samsung eko sistem.

Nisu isti, SWA-9500S koje podržava Q800B imaju 2 dok ovi kod Q990B imaju čak 4 up-firing kanala, po zvučniku. 🙂

Prilozi

• Q990B rear.png
    Q990B rear.png
    270.7 KB · Pregleda: 12
  • Q800B rear.png
    Q800B rear.png
    341.3 KB · Pregleda: 11
Meni izašao u susret zvanični distributer i ponudio mi Q990B po cijeni od 770+pdv, posle 5min sam zaboravio da Sonos i postoji. 😆

Pozdrav svima. Imam televizor Samsung QE65QN90BATxxH.
Da li može neka preporuka za soundbar ili neki wireless zvučnik (do 2000€)?
Gledao sam na netu Sennheiser Ambeo Soundbar MAX, SAMSUNG HW-Q990B/EN Soundbar, Harman, Sonos...
Hvala unapred.
Pogledaj ovaj video:

Svi ovi modeli imaju svoje prednosti i mane. Moraš dobro da istražiš, pa da odlučiš šta tebi odgovara. Samsung Q990B dosta hvale, ali može da ti se zalomi falični model koji ima problem sa povezivanjem zadnjh zvučnika; Sonos ne podržava DTS:X ni DTS-HD, nema ni HDMI ulaz; Ambeo bi imao koristi od sabvufera, ali onda to izađe mnogo skuplje od Sonos paketa.

Pogledaj ovaj video:

Svi ovi modeli imaju svoje prednosti i mane. Moraš dobro da istražiš, pa da odlučiš šta tebi odgovara. Samsung Q990B dosta hvale, ali može da ti se zalomi falični model koji ima problem sa povezivanjem zadnjh zvučnika; Sonos ne podržava DTS:X ni DTS-HD, nema ni HDMI ulaz; Ambeo bi imao koristi od sabvufera, ali onda to izađe mnogo skuplje od Sonos paketa.

Hvala Anice.

Da li neko zna mozda sta izabrati izmedju LG SN5 i Xioami 3.1 soundbara?

Jel ima tu uopste nekih drasticnih razlika, verujem da su jako slicni. Ogranicen sam na ta dva modela zbog neke kompenzacije pa rekoh da ipak proverim pre odluke.

Jel ima neko iskustva sa njim, pitanje je kakav je taj centralni zvučnik? Ako on nije kec u rukavu, HW-B550 je sigurno bolji izbor za isti novac.

Nazad
Vrh Dno